Användargenererat innehåll

Användargenererat innehåll är innehåll som användare bidrar med till en app och som är synligt eller tillgängligt för åtminstone en del av appens användare.

Appar med användargenererat innehåll, inklusive appar som är särskilt utformade webbläsare eller klienter som omdirigerar användare till en plattform med användargenererat innehåll, måste implementera kraftfull, effektiv och kontinuerlig moderering av det användargenererade innehållet, och de måste göra följande:

• De måste kräva att användarna godkänner appens användarvillkor och/eller användarpolicy innan användarna kan skapa eller ladda upp användargenererat innehåll.
  • De måste definiera vad som utgör stötande innehåll och beteende (på ett sätt som uppfyller kraven i Google Plays programpolicy för utvecklare) och förbjuda sådant innehåll och beteende i appens användarvillkor eller användarpolicy.
  • De måste moderera det användargenererade innehållet på ett sätt som är rimligt och överensstämmer med de typer av användargenererat innehåll som finns i appen. Detta omfattar att tillhandahålla ett system i appen för att rapportera och blockera stötande användargenererat innehåll och användare samt vidta åtgärder mot användargenererat innehåll och användare vid behov. Olika upplevelser av användargenererat innehåll kan kräva olika modereringar. Exempel:
    • Appar med användargenererat innehåll som registrerar en viss grupp av användare genom metoder som användarverifiering och offlineregistrering (till exempel appar som endast används inom en specifik skola eller specifikt företag) måste tillhandahålla en funktion i appen för att rapportera innehåll och användare.
    • Funktioner för användargenererat innehåll som tillåter 1:1-användarinteraktion med specifika användare (till exempel direktmeddelanden, taggning och omnämnande) måste tillhandahålla en funktion i appen för att blockera användare.
    • Appar som tillhandahåller tillgång till offentligt tillgängligt användargenererat innehåll, som appar för sociala nätverk och bloggappar, måste implementera en funktion i appen för att rapportera användare och innehåll, samt blockera användare.
    • Om appen innehåller förstärkt verklighet (AR) måste moderering av användargenererat innehåll (inklusive rapporteringssystemet i appen) omfatta både olämpligt användargenererat innehåll i AR (t.ex. en sexuellt explicit AR-bild) och känsliga ankarplatser i AR (t.ex. AR-innehåll som är förankrat till ett begränsat område, exempelvis militärbaser eller privata områden där AR-förankring kan orsaka problem för ägaren).
  • De måste tillhandahålla skyddsåtgärder som förhindrar att intäktsgenerering i appen uppmuntrar användare till olämpligt beteende.

Oförutsett sexuellt innehåll

Sexuellt innehåll anses vara oförutsett om det förekommer i en app med användargenererat innehåll som (1) i första hand ger åtkomst till icke-sexuellt innehåll, och (2) inte aktivt förespråkar eller rekommenderar sexuellt innehåll. Sexuellt innehåll som är olagligt enligt tillämpliga lagar och innehåll där barn utsätts för fara räknas inte som oförutsett och är inte tillåtet.

Appar med användargenererat innehåll får ha oförutsett sexuellt innehåll om alla dessa krav uppfylls:

• Som standard döljs sådant innehåll bakom filter som kräver minst två användaråtgärder för fullständig inaktivering (innehållet kan till exempel döljas bakom en obfuskerad mellansidesannons eller vara dolt som standard om inte säker webbsökning inaktiveras).
  • Barns åtkomst till appen (definitionen av barn hittar du i familjepolicyn) är uttryckligen förbjuden genom ålderskontrollsystem, till exempel en skärm för ålderskontroll eller ett system som är lämpligt enligt tillämpliga lagar.
  • Du har angett lämpliga svar i frågeformuläret för innehållsklassificering gällande användargenererat innehåll i appen, vilket krävs enligt policyn för innehållsklassificering.

Appar vars primära syfte är att presentera stötande användargenererat innehåll tas bort från Google Play. Även appar som visar sig användas först och främst till att tillhandahålla stötande användargenererat innehåll, eller som utvecklar ett rykte bland användarna om att vara ett ställe där sådant innehåll är vanligt förekommande, tas bort från Google Play.

Exempel på vanliga överträdelser
  • Främjande av sexuellt explicit användargenererat innehåll, däribland genom att implementera eller tillåta betalfunktioner som främst uppmuntrar till delning av olämpligt innehåll.
  • Appar med användargenererat innehåll som saknar tillräckligt skydd mot hot, trakasserier eller mobbning, framför allt mot minderåriga.
  • Inlägg, kommentarer eller bilder i en app som i första hand är avsedda att trakassera eller urskilja en annan person för trakasserier, attacker eller förlöjligande.
  • Appar som vid upprepade tillfällen misslyckas med åtgärda användares klagomål om stötande innehåll.