Door gebruikers gegenereerde content

Door gebruikers gegenereerde content (UGC) is content die gebruikers bijdragen aan een app en die zichtbaar of toegankelijk is voor ten minste een groep gebruikers van de app.

Apps met UGC moeten:

• vereisen dat gebruikers de gebruiksvoorwaarden en/of het gebruikersbeleid van de app accepteren voordat gebruikers UGC kunnen maken of uploaden,
  • aanstootgevende content en gedrag definiëren (op een manier die voldoet aan het programmabeleid voor ontwikkelaars van Google Play) en deze verbieden in de gebruiksvoorwaarden of het gebruikersbeleid van de app,
  • robuuste, doeltreffende en voortdurende moderatie van UGC implementeren, voor zover redelijk en consistent met het soort UGC dat wordt gehost door de app.
    • In het geval van apps met live streaming moet aanstootgevende UGC zo snel mogelijk in realtime worden verwijderd.
    • In het geval van AR-apps (augmented reality) moet UGC-moderatie (inclusief het rapportagesysteem in apps) rekening houden met zowel aanstootgevende AR-UGC (bijvoorbeeld een seksueel expliciete AR-afbeelding) als gevoelige AR-ankerlocatie (bijvoorbeeld AR-content die is verankerd aan een gebied dat niet toegankelijk is, zoals een militaire basis of een privéterrein waar AR-verankering problemen kan veroorzaken voor de eigenaar van de locatie).
  • een gebruiksvriendelijk in-app-systeem bieden voor het melden van aanstootgevende UGC en waar nodig actie ondernemen tegen die UGC,
  • gebruikers van de apps die de gebruiksvoorwaarden en/of het gebruikersbeleid van de app schenden, verwijderen of blokkeren,
  • verstrekken van waarborgen om te voorkomen dat in de app inkomsten worden gegenereerd door de stimulering van aanstootgevend gedrag van gebruikers.

Apps waarvan de weergave van bezwaarlijke UGC het hoofddoel is, worden verwijderd uit Google Play. Ook apps die uiteindelijk hoofdzakelijk worden gebruikt voor het hosten van bezwaarlijke UGC of die onder gebruikers de reputatie ontwikkelen dat het een geschikte plek is voor dat soort content, worden verwijderd uit Google Play.

Voorbeelden van veelvoorkomende schendingen
  • Seksueel expliciete content die is gemaakt door gebruikers promoten, waaronder de implementatie of het toestaan van betaalde functies die voornamelijk tot doel hebben het delen van aanstootgevende content te stimuleren.
  • Apps met door gebruikers gegenereerde content die onvoldoende beschermingsmaatregelen bevatten tegen bedreigingen, intimidatie of pesten, in het bijzonder tegen minderjarigen.
  • Posts, reacties of foto's plaatsen met een app die primair bedoeld zijn om een andere persoon te intimideren of aan te merken voor misbruik, kwaadwillende aanvallen of bespotting.
  • Apps die klachten van gebruikers over bezwaarlijke content voortdurend negeren.