Advertenties

Voor een functionaliteit van hoge kwaliteit houden we rekening met de content, doelgroep, gebruikerservaring, gedragspatronen, beveiliging en privacy van uw app. We beschouwen advertenties en bijbehorende aanbiedingen als onderdeel van uw app, en deze moeten voldoen aan alle andere Google Play-beleidsregels. We hebben ook aanvullende vereisten voor advertenties als u inkomsten genereert met een app die is gericht op kinderen op Google Play.

U vindt hier meer informatie over ons Beleid voor app-promoties en winkelvermeldingen, waaronder hoe we omgaan met misleidende promoties.

ALLES SAMENVOUWEN ALLES UITVOUWEN

Content van de advertentie

De advertenties en bijbehorende aanbiedingen maken deel uit van uw app en moeten voldoen aan ons Beleid voor beperkte content. Er zijn aanvullende vereisten van toepassing als uw app een kansspel-app is.

Ongepaste advertenties

Advertenties en de bijbehorende aanbiedingen (de app promoot bijvoorbeeld het downloaden van een andere app) die worden weergegeven in uw app moeten geschikt zijn voor de contentclassificatie van uw app, zelfs als de content op zich voldoet aan ons beleid.
Voorbeelden van veelvoorkomende schendingen
  • Advertenties die niet aansluiten op de contentclassificatie van de app

① Deze advertentie (Tieners) is ongepast voor de contentclassificatie van de app (Iedereen)
② Deze advertentie (Volwassenen) is ongepast voor de contentclassificatie van de app (Tieners)
③ De aanbieding van de advertentie (waarin het downloaden van een app voor volwassenen wordt gepromoot) is ongepast voor de contentclassificatie van de game-app waarin de advertentie werd weergegeven (Iedereen).

Vereisten voor advertenties voor gezinnen

Als u inkomsten genereert met een app die kinderen target op Google Play, is het belangrijk dat uw app voldoet aan de vereisten van het Beleid voor advertenties voor gezinnen en inkomsten genereren.

Misleidende advertenties

Advertenties mogen de gebruikersinterface van een app-functie, zoals meldings- of waarschuwingselementen van een besturingssysteem, niet simuleren of nabootsen. Het moet duidelijk zijn voor de gebruiker welke app een advertentie weergeeft.

Voorbeelden van veelvoorkomende schendingen
  • Advertenties die de UI van een app nabootsen:

① Het vraagteken in deze app is een advertentie die de gebruiker omleidt naar een externe landingspagina.

• Advertenties die een systeemmelding nabootsen:

① ② De voorbeelden hierboven geven advertenties weer die verschillende systeemmeldingen nabootsen.

① Het voorbeeld hierboven toont een functiegedeelte dat andere functies nabootst, maar de gebruiker alleen omleidt naar een advertentie of advertenties.

Storende advertenties

Storende advertenties zijn advertenties die op onverwachte manieren aan gebruikers worden getoond, die kunnen leiden tot onbedoelde klikken of die de bruikbaarheid van apparaatfuncties belemmeren of verstoren.

Uw app mag een gebruiker niet dwingen om op een advertentie te klikken of persoonlijke informatie voor advertentiedoeleinden te verstrekken voordat die een app volledig kan gebruiken. Advertenties mogen alleen worden getoond in de app die ze weergeeft en mogen geen verstoring vormen voor andere apps, advertenties of de werking van het apparaat, waaronder systeem- of apparaatknoppen en -poorten. Dit geldt onder andere voor overlays, bijbehorende functies en advertentieblokken met een widget. Als uw app advertenties of andere advertenties toont die het normale gebruik verstoren, moeten ze makkelijk te sluiten zijn zonder dat dit tot problemen leidt.

Voorbeelden van veelvoorkomende schendingen
  • Advertenties die het hele scherm vullen of die het normale gebruik verstoren en geen duidelijke mogelijkheid geven om de advertentie te sluiten:

① Deze advertentie heeft geen sluitknop.

• Advertenties die de gebruiker dwingen door te klikken via een valse sluitknop of door advertenties plotseling te laten verschijnen in gedeelten van de app waar de gebruiker meestal op een andere functie tikt:

① Deze advertentie heeft een valse sluitknop.

② Deze advertentie verschijnt plotseling in een gedeelte waar de gebruiker gewend is te tikken voor in-app functies.

• Advertenties die worden weergegeven buiten de app waarin ze worden getoond:

① De gebruiker gaat naar het startscherm vanuit deze app, en er wordt plotseling een advertentie op het startscherm getoond.

• Advertenties die worden geactiveerd door de startknop of andere functies die uitdrukkelijk zijn ontworpen om de app te verlaten:

① De gebruiker probeert de app te verlaten en naar het startscherm te gaan, maar de verwachte gang van zaken wordt verstoord door een advertentie.

Betere advertentiebelevingen

Ontwikkelaars moeten voldoen aan de volgende advertentierichtlijnen om een hoogwaardige beleving te waarborgen voor gebruikers wanneer zij Google Play-apps gebruiken. Uw advertenties mogen op de volgende onverwachte manieren niet worden getoond aan gebruikers:

• Interstitial-advertenties op volledig scherm in alle indelingen (video, gif, statisch, enzovoort) die onverwacht worden getoond, meestal wanneer de gebruiker ervoor heeft gekozen iets anders te doen, zijn niet toegestaan.
    • Advertenties die verschijnen tijdens de gameplay aan het begin van een level of aan het begin van een contentsegment zijn niet toegestaan.
    • Interstitial-advertenties in beeldvullende video die worden weergegeven voor het laadscherm van een app (startscherm) zijn niet toegestaan.
  • Interstitial-advertenties op volledig scherm in alle indelingen die niet na vijftien (15) seconden kunnen worden gesloten, zijn niet toegestaan. Interstitial-advertenties op volledig scherm waarvoor toestemming is gegeven of interstitial-advertenties op volledig scherm die gebruikers niet onderbreken tijdens hun acties (bijvoorbeeld na het scorescherm in een game-app) mogen langer dan vijftien (15) seconden worden weergegeven.

Dit beleid is niet van toepassing op advertenties met beloning waarvoor gebruikers expliciet toestemming verlenen (bijvoorbeeld advertenties die ontwikkelaars expliciet aanbieden aan gebruikers om te kijken in ruil voor het ontgrendelen van een specifieke functie in de game of een contentonderdeel). Dit beleid is ook niet van toepassing op het genereren van inkomsten en advertenties die het normale gebruik van de app of de normale gameplay niet onderbreken (bijvoorbeeld videocontent met geïntegreerde advertenties en banneradvertenties die niet op volledig scherm worden weergegeven).

Deze richtlijnen zijn gebaseerd op de richtlijnen Better Ads Standards (normen voor betere advertenties). Bezoek de website van de Coalition for Better Ads voor meer informatie over Better Ads Standards (normen voor betere advertenties).
Voorbeelden van veelvoorkomende schendingen
  • Onverwachte advertenties die worden weergegeven tijdens de gameplay of aan het begin van een contentsegment (bijvoorbeeld nadat de gebruiker op een knop heeft geklikt en voordat de met de knop beoogde actie wordt geactiveerd). Deze advertenties worden door gebruikers niet verwacht, aangezien ze verwachten met een game te beginnen of dat content wordt geactiveerd.

① Onverwachte statische advertentie die wordt weergegeven tijdens de gameplay aan het begin van een level.

② Onverwachte videoadvertentie die wordt weergegeven aan het begin van een contentsegment.
  • Een advertentie op volledig scherm die wordt weergegeven tijdens de gameplay en niet na vijftien (15) seconden kan worden gesloten.

① Een interstitial-advertentie die wordt weergegeven tijdens de gameplay en die gebruikers niet binnen 15 seconden de optie biedt om de advertentie over te slaan.

Gemaakt voor advertenties

We staan geen apps toe die herhaaldelijk interstitial-advertenties weergegeven en zo gebruikers onderbreken bij de interactie met de app en de uitvoering van taken in de app verstoren.
Voorbeelden van veelvoorkomende schendingen
  • Apps waarin opeenvolgende interstitial-advertenties worden geplaatst na een actie van de gebruiker (waaronder, maar niet beperkt tot klikken, swipen, enzovoort).

① De eerste pagina in de app beschikt over meerdere knoppen voor interactie. Als de gebruiker op App starten klikt om de app te gebruiken, wordt een interstitial-advertentie weergegeven.Nadat de advertentie is gesloten, keert de gebruiker terug naar de app en klikt op Service om de service te gebruiken, maar vervolgens wordt weer een interstitial-advertentie weergegeven.

② Op de eerste pagina wordt de gebruiker geleid naar de knop Afspelen, aangezien dit de enige knop is die beschikbaar is om de app te gebruiken. Als de gebruiker erop klikt, wordt een interstitial-advertentie weergegeven. Nadat de advertentie is gesloten, klikt de gebruiker op Starten, aangezien dit de enige knop is waarmee interactie mogelijk is, waarna weer een interstitial-advertentie wordt weergegeven.

Inkomsten genereren met een vergrendelingsscherm

Tenzij de app exclusief is bedoeld als vergrendelingsscherm, mogen apps geen advertenties of functies introduceren waarmee inkomsten worden gegenereerd via het vergrendelde scherm van een apparaat.

Advertentiefraude

Advertentiefraude is ten strengste verboden. Meer informatie vindt u in ons Beleid tegen advertentiefraude.

Gebruik van locatiegegevens voor advertenties

Apps die het gebruik van op rechten gebaseerde locatiegegevens van het apparaat uitbreiden voor de weergave van advertenties, vallen onder het beleid voor persoonlijke en gevoelige gegevens en moeten ook voldoen aan de volgende vereisten:

• Het gebruik of de verzameling van op rechten gebaseerde locatiegegevens van het apparaat voor advertentiedoeleinden moet duidelijk zijn voor de gebruiker en vastgelegd in het verplichte privacybeleid van de app, met inbegrip van links naar de privacybeleidsregels van advertentienetwerken die van toepassing zijn op het gebruik van locatiegegevens.
  • In overeenstemming met de vereisten voor locatierechten mogen locatierechten alleen worden opgevraagd voor de uitvoering van de betreffende functies of services in uw app en mogen niet vragen om locatierechten van het apparaat uitsluitend voor het gebruik van advertenties.

Gebruik van de Android-advertentie-ID

In Google Play-services versie 4.0 zijn nieuwe API's geïntroduceerd, evenals een ID die is bedoeld voor gebruik door advertentie- en analyseleveranciers. U vindt de gebruiksvoorwaarden voor deze ID hieronder.

• Gebruik. De Android-advertentie-ID (AAID) mag alleen worden gebruikt voor advertentie- en gebruikersanalyse. De status van de instelling 'Afmelden voor op interesses gebaseerd adverteren' of 'Afmelden voor personalisatie van advertenties' moet worden geverifieerd bij elke toegang tot de ID.
  • Koppeling aan persoonlijk identificeerbare informatie of andere ID's.
    • Advertentiegebruik: De advertentie-ID mag niet voor advertentiedoeleinden worden gekoppeld aan permanente apparaat-ID's (zoals SSAID, MAC-adres, IMEI, enzovoort). De advertentie-ID mag alleen na uitdrukkelijke toestemming van de gebruiker worden gekoppeld aan persoonlijk identificeerbare informatie.
    • Analysegebruik: De advertentie-ID mag niet voor analysedoeleinden worden gekoppeld aan persoonlijk identificeerbare informatie of permanente apparaat-ID's (zoals SSAID, MAC-adres, IMEI, enzovoort). Lees het Beleid voor gebruikersgegevens voor meer richtlijnen voor permanente apparaat-ID's.
  • Selecties van gebruikers respecteren.
    • Bij opnieuw instellen mag een nieuwe advertentie-ID niet zonder uitdrukkelijke toestemming van de gebruiker worden gekoppeld aan een eerdere advertentie-ID of gegevens die zijn afgeleid van een eerdere advertentie-ID.
    • U moet de instelling 'Afmelden voor op interesses gebaseerd adverteren' of 'Afmelden voor personalisatie van advertenties' van een gebruiker respecteren. Als een gebruiker deze instelling heeft aangezet, mag u de advertentie-ID niet gebruiken om gebruikersprofielen voor advertentiedoeleinden te maken of om gepersonaliseerde advertenties op gebruikers te targeten. Toegestane activiteiten omvatten contextueel adverteren, frequentielimieten, het bijhouden van conversies, rapportage en beveiliging en fraudedetectie.
    • Op nieuwere apparaten wordt de Android-advertentie-ID verwijderd als een gebruiker deze verwijdert. Bij elke poging om de ID op te vragen, wordt een tekenreeks met nullen ontvangen. Een apparaat zonder advertentie-ID mag niet worden gekoppeld aan gegevens die zijn gekoppeld aan of afgeleid van een eerdere advertentie-ID.
  • Transparantie voor gebruikers. Het feit dat de advertentie-ID wordt verzameld en gebruikt en dat u deze voorwaarden naleeft, moet openbaar worden gemaakt aan gebruikers in een privacymelding die voldoet aan de wettelijke vereisten. Raadpleeg ons beleid voor gebruikersgegevens voor meer informatie over onze privacynormen.
  • Gebruiksvoorwaarden naleven. De advertentie-ID mag alleen worden gebruikt in overeenstemming met het Programmabeleid voor ontwikkelaars van Google Play. Dit geldt ook voor derden waarmee u deze advertentie-ID deelt tijdens de uitvoering van uw zakelijke werkzaamheden. Alle apps die worden geüpload naar of gepubliceerd op Google Play moeten de advertentie-ID (indien beschikbaar op een apparaat) in plaats van andere apparaat-ID's gebruiken voor advertentiedoeleinden.
Raadpleeg ons Beleid voor gebruikersgegevens voor meer informatie.