Annonser

For å opprettholde en opplevelse av høy kvalitet tar vi hensyn til annonseinnholdet, målgruppen, brukeropplevelsen, atferden samt sikkerhet og personvern. Vi anser også annonser og tilknyttede tilbud som en del av appen, og de må derfor overholde alle andre retningslinjer for Google Play. Vi har også flere krav til annonser hvis du tjener penger på en app på Google Play som er målrettet mot barn.

Du kan lese mer om retningslinjene for butikkoppføring og markedsføring av apper her, inkludert hvordan vi håndterer villedende fremgangsmåter for markedsføring.

SKJUL ALLE VIS ALLE

Annonseinnhold

Disse annonsene og tilknyttede tilbud er en del av appen din og må overholde retningslinjene våre for begrenset innhold. Tilleggskrav gjelder hvis app er en gamblingapp.

Upassende annonser

Annonsene og de tilhørende tilbudene (for eksempel annonser som reklamerer for å laste ned en annen app) som vises i appen din, må være egnet for appen din, selv om selve innholdet ellers overholder retningslinjene våre.
Eksempler på vanlige brudd
  • Annonser som ikke samsvarer med appers egnethet

① Denne annonsen er upassende (for tenåringer) for appens egnethet (alle).
② Denne annonsen er upassende (for voksne) for appens egnethet (for tenåringer).
③ Tilbudet i appen (som promoterer nedlasting av en app for voksne) er upassende for egnetheten til spillappen som annonsen ble vist i (alle).

Krav til annonser for familier

Hvis du tjener penger på en app som er målrettet mot barn på Play, er det viktig at appen overholder kravene i retningslinjene for annonser og inntektsgenerering for familier.

Villedende annonser

Annonser skal ikke simulere eller etterligne brukergrensesnittet for appfunksojner, for eksempel varsels- eller advarselselementer i operativsystemer. Det må være tydelig for brukerne hvilken app som leverer hver annonse.

Eksempler på vanlige brudd
  • Annonser som etterligner appers brukergrensesnitt:

① Spørsmålstegnet i denne appen er en annonse som tar brukere til en ekstern landingsside.

• Annonser som etterligner systemvarsler:

① ② Eksemplene ovenfor illustrerer annonser som etterligner forskjellige systemvarsler.

① Eksempelet ovenfor illustrerer en funksjonsdel som etterligner andre funksjoner, men som bare fører brukeren til én eller flere annonser.

Forstyrrende annonser

Forstyrrende annonser er annonser som vises til brukere på uventede måter, som kan føre til utilsiktede klikk, eller som forhindrer eller forstyrrer bruken av enhetsfunksjoner.

Appen din kan ikke tvinge brukere til å klikke på annonser eller sende inn personopplysninger for annonseringsformål for å bruke en app fullt ut. Annonser kan bare vises i appen som viser dem, og de skal ikke forstyrre andre apper eller annonser eller bruk av enheten, inkludert system- eller enhetsknapper og porter. Dette inkluderer overlegg, følgefunksjonalitet og annonseenheter i form av moduler. Hvis appen din viser annonser som forstyrrer normal bruk, må de kunne lukkes enkelt og uten konsekvenser.

Eksempler på vanlige brudd
  • Annonser som tar opp hele skjermen eller forstyrrer normal bruk uten mulighet til å lukke dem:

① Denne annonsen har ikke noen lukkeknapp.

• Annonser som tvinger brukeren til å klikke ved bruk av en falsk lukkeknapp eller ved at annonser plutselig vises i områder av appen der brukerne vanligvis trykker for å bruke en annen funksjon:

① Denne annonsen bruker en falsk lukkeknapp.

② Denne annonsen vises plutselig i områder der brukerne er vant til å trykke for å bruke funksjoner i appen.

• Annonser som vises utenfor appen som viser dem:

① Når brukerne går til startskjermen fra denne appen, vises plutselig en annonse på startskjermen.

• Annonser som utløses av hjemknappen eller av andre funksjoner som er laget for å lukke appen:

① Når brukerne forsøker å lukke appen og gå til startskjermen, blir de i stedet avbrutt av en annonse.

Better Ads Experiences

Utviklere må overholde følgende retningslinjer for annonser for å sikre at brukerne får en god opplevelse når de bruker Google Play-apper. Det er ikke lov å vise brukerne annonser på uventede måter, for eksempel slik:

• Interstitial-annonser i fullskjerm i alle formater (video, GIF, statisk osv.) som uventet dukker opp når brukeren har valgt å gjøre noe annet, er ikke tillatt.
    • Annonser som vises i gameplay i starten av et nivå eller i begynnelsen av et innholdssegment, er ikke tillatt.
    • Interstitial-annonser i fullskjerm som vises før appens innlastingsskjerm (splash-skjerm), er ikke tillatt.
  • Interstitial-annonser i fullskjerm i alle formater som ikke kan lukkes etter 15 sekunder, er ikke tillatt. Interstitial-annonser i fullskjerm som brukeren velger, eller interstitial-annonser i fullskjerm som ikke forstyrrer brukerens handlinger (for eksempel etter poengsumskjermen i en spillapp), kan vare lenger enn 15 sekunder.

Disse retningslinjene gjelder ikke for annonser med belønning som brukerne velger selv (for eksempel annonser utvikleren uttrykkelig tilbyr brukeren å se i bytte mot spillfunksjoner eller innhold). Disse retningslinjene gjelder heller ikke for inntektsgenerering og annonsering som ikke forstyrrer vanlig bruk av appen eller vanlig gameplay (for eksempel videoinnhold med integrerte annonser og bannerannonser som ikke er i fullskjerm).

Disse retningslinjene er inspirert av retningslinjene Better Ads Standards – Mobile Apps Experiences. Du finner mer informasjon om Better Ads Standards hos Coalition of Better Ads.
Eksempler på vanlige brudd
  • Uventede annonser som dukker opp i gameplay eller i begynnelsen av et innholdssegment (for eksempel etter at brukeren har klikket på en knapp, og før handlingen knappen utløser). Slike annonser er uventede for brukerne fordi de forventer at spillet skal starte, eller at de skal kunne bruke innholdet.

① Uventet statisk annonse vises i gameplay i begynnelsen av et nivå.

② Uventet videoannonse vises i begynnelsen av et innholdssegment.
  • Annonse i fullskjerm som vises i gameplay og ikke kan lukkes etter 15 sekunder.

① En interstitial-annonse vises i gameplay og gir ikke brukeren mulighet til å hoppe over den innen 15 sekunder.

Laget for annonser

Vi tillater ikke apper som viser interstitial-annonser gjentatte ganger og distraherer brukerne når de bruker appen.
Eksempler på vanlige brudd
  • Apper der det er plassert en interstitial-annonse etter en brukerhandling (inkludert, men ikke begrenset til, klikk, sveip osv.) på en etterfølgende måte.

① Den første siden i appen har flere knapper brukeren kan trykke på. Når brukeren trykker på Start appen, vises en interstitial-annonse. Når brukeren har lukket annonsen, går hen tilbake til appen og trykker på Tjeneste for å begynne å bruke tjenesten, men i stedet vises enda en interstitial-annonse.

② På den første siden ledes brukeren til å trykke på Spill, siden det er den eneste tilgjengelige knappen. Når brukeren trykker på den, vises en interstitial-annonse. Når brukeren har lukket annonsen, trykker hen på Åpne, siden det er den eneste tilgjengelige knappen, og enda en interstitial-annonse vises.

Inntektsgenerering på låseskjermen

Med mindre hensikten bak appen utelukkende er å være en låseskjerm, kan ikke apper vise annonser eller funksjoner som generer inntekt på låseskjermen til en enhet.

Annonsesvindel

Annonsesvindel er strengt forbudt. Du finner mer informasjon i retningslinjene om annonsesvindel.

Bruk av posisjonsdata for annonser

Apper som tillater bruk av tillatelsesbaserte data om enhetens posisjon for å vise annonser, er underlagt retningslinjene for personlig og sensitiv informasjon og må i tillegg overholde disse kravene:

• Bruk eller innsamling av tillatelsesbaserte data om enhetens posisjon for å vise annonser må være tydelig for brukeren og dokumentert i appens obligatoriske personvernregler, deriblant med linker til eventuelle relevante personvernregler for annonsenettverk, som omhandler bruk av posisjonsdata.
  • I henhold til kravene for posisjonstillatelser kan du bare be om posisjonstillatelser for å implementere funksjoner eller tjenester i appen din – ikke utelukkende for annonsering.

Bruk av annonserings-ID for Android

I versjon 4.0 av Google Play-tjenester innførte vi nye API-er og en ID som skal brukes av annonsører og statistikkleverandører. Vilkårene for bruken av denne ID-en finner du nedenfor.

• Bruk. Annonseringsidentifikatoren for Android (AAID) skal bare brukes til annonsering og brukerstatistikk. Statusen for innstillingen «Velg bort interessebasert annonsering» eller «Velg bort personlig tilpassede annonser» må bekreftes hver gang det gis tilgang via ID-en.
  • Tilknytning til personlig identifiserende informasjon eller andre identifikatorer.
    • Bruk av annonser: Annonseringsidentifikatoren skal ikke være tilknyttet vedvarende enhetsidentifikatorer (f.eks. SSAID, MAC-adresser, IMEI osv.) for noe annonseringsformål. Annonseringsidentifikatoren kan bare knyttes til personlig identifiserende informasjon med uttrykkelig samtykke fra brukeren.
    • Bruk av statistikk: Annonseringsidentifikatoren skal ikke være tilknyttet personlig identifiserende informasjon eller vedvarende enhetsidentifikatorer (for eksempel: SSAID, MAC-adresser, IMEI osv.) for noe analyseformål. Les retningslinjene for brukerdata for å få veiledning om vedvarende enhetsidentifikatorer.
  • Respekter brukernes valg.
    • Hvis det gjøres tilbakestillinger, skal ikke nye annonseringsidentifikatorer tilknyttes identifikatorer som har vært i bruk tidligere, eller data avledet fra eldre annonseringsidentifikatorer, uten uttrykkelig samtykke fra brukeren.
    • Du må etterfølge brukerinnstillingen «Velg bort interessebasert annonsering» eller «Velg bort personlig tilpassede annonser». Hvis en bruker har slått på denne innstillingen, kan du ikke bruke annonseringsidentifikatoren til å opprette brukerprofiler til reklameformål eller for å målrette personlig tilpasset annonsering mot denne brukeren. Tillatte aktiviteter omfatter innholdsannonsering, frekvenstak, konverteringssporing, rapportering, sikkerhet og gjenkjenning av svindel.
    • Når brukere sletter annonseringsidentifikatoren for Android på nyere enheter, fjernes annonseringsidentifikatoren. Eventuelle forsøk på å få tilgang til identifikatoren fører til en streng med nuller. Enheter uten annonseringsidentifikator skal ikke kobles til data knyttet til eller hentet fra en tidligere annonseringsidentifikator.
  • Åpenhet overfor brukerne. Innsamling og bruk av annonseringsidentifikatoren samt forpliktelsen til å godta disse vilkårene må opplyses overfor brukerne i en juridisk gyldig personvernmerknad. Du finner mer informasjon om standardene våre for personvern i retningslinjene våre for brukerdata.
  • Overholdelse av vilkårene for bruk. Annonseringsidentifikatoren kan bare brukes i samsvar med programretningslinjene for Google Play-utviklere. Dette gjelder også for eventuelle andre parter du deler den med i forbindelse med virksomheten din. Alle apper som lastes opp til eller publiseres på Google Play, må bruke annonserings-ID-en (når den er tilgjengelig på en enhet) i stedet for noen annen enhetsidentifikator for ethvert annonseringsformål.
Du finner mer informasjon i retningslinjene for brukerdata.