Annoncer

For at give en oplevelse i høj kvalitet tager vi højde for din annonces indhold, målgruppe, brugeroplevelse og adfærd samt sikkerhed og privatliv. Vi anser annoncer og tilknyttede tilbud som en del af din app, og disse skal derfor også overholde alle andre Google Play-politikker. Vi har også yderligere krav til annoncer, hvis du aktiverer indtægtsgenerering for en app, der er målrettet mod børn i Google Play.

Du kan også læse mere om vores politikker for promovering af apps og profilsider i Play Butik her, herunder hvordan vi håndterer vildledningsteknikker i forbindelse med promovering.

SKJUL ALLE UDVID ALLE

Annonceindhold

Annoncerne og de tilknyttede tilbud udgør en del af din app og skal overholde vores politikker vedrørende indhold underlagt begrænsninger. Yderligere krav gælder, hvis din app er en hasardspilsapp.

Upassende annoncer

Annoncerne og de tilknyttede tilbud (f.eks. hvis annoncen promoverer download af en anden app), der vises i din app, skal være passende for indholdsklassificeringen for din app, selvom indholdet i sig selv i øvrigt overholder vores politikker.
Eksempler på typiske overtrædelser
  • Annoncer, der ikke er passende i forhold til appens indholdsklassificering

① Denne annonce er upassende (teenagerindhold) i forhold til appens indholdsklassificering (Alle)
② Denne annonce er upassende (voksenindhold) i forhold til appens indholdsklassificering (Teenager)
③ Tilbuddet i annoncen (promovering af download af en app med voksenindhold) er upassende i forhold til indholdsklassificeringen for den spilapp, som annoncen blev vist i (Alle)

Krav i Google Plays familiepolitikker

Hvis du aktiverer indtægtsgenerering for en app, der er målrettet mod børn i Google Play, er det vigtigt, at din app opfylder kravene i politikken om familieannoncer og indtægtsgenerering.

Vildledende annoncer

Annoncer må ikke simulere eller efterligne brugerfladen for appfunktioner såsom notifikationer eller advarsler fra et operativsystem. Det skal være klart for brugeren, hvilken app der viser de enkelte annoncer.

Eksempler på typiske overtrædelser
  • Annoncer, som efterligner brugerfladen for en app:

① Spørgsmålstegnet i denne app er en annonce, der omdirigerer brugeren til en ekstern landingsside.

• Annoncer, som efterligner en systemunderretning:

① ② Eksemplerne ovenfor viser annoncer, der efterligner forskellige systemnotifikationer.

① Eksemplerne ovenfor viser en fremhævet sektion, der efterligner andre funktioner, men som kun fører brugeren til en eller flere annoncer.

Forstyrrende annoncer

Forstyrrende annoncer er annoncer, der vises til brugerne på uventede måder, der kan resultere i utilsigtede klik, eller som forringer eller forstyrrer brugbarheden af enhedens funktioner.

Din app må ikke tvinge en bruger til at klikke på en annonce eller indsende personlige oplysninger til annonceringsformål, før brugeren kan bruge appen fuldt ud. Annoncer må kun vises i den app, der viser dem og må ikke forstyrre andre apps, annoncer eller enhedens drift, herunder system- eller enhedsknapper og porte. Dette omfatter overlejringer, ledsagende funktionalitet eller annonceenheder i widgets. Hvis din app viser annoncer, der forstyrrer normal brug, skal de nemt kunne lukkes uden konsekvenser.

Eksempler på typiske overtrædelser
  • Annoncer, der fylder hele skærmen eller forstyrrer normal brug, og som ikke tydeligt angiver, hvordan annoncen kan lukkes:

① Denne annonce har ikke en knap til lukning.

• Annoncer, der tvinger brugeren til at klikke videre fra annoncen ved hjælp af en falsk knap til lukning eller ved at få annoncer til pludselig at dukke op i områder af appen, hvor brugeren normalt trykker for at benytte en anden funktion:

① Denne annonce har en falsk knap til lukning.

② Denne annonce vises pludselig i et område, hvor brugeren er vant til at trykke for at bruge funktioner i appen.

• Annoncer, der vises uden for den app, der viser dem:

① Brugeren navigerer til denne apps startskærm, og pludselig vises der en annonce på startskærmen.

• Annoncer, der udløses af knappen Hjem eller af andre funktioner, som udelukkende er designet til at lukke appen:

① Brugeren forsøger at lukke appen og gå til startskærmen, men i stedet forstyrres forløbet af en annonce.

Better Ads Experiences

Udviklere skal overholde følgende retningslinjer for annoncer for at sikre oplevelser af høj kvalitet for brugerne, når de anvender Google Play-apps. Dine annoncer må ikke vises til brugerne på følgende uventede måder:

• Mellemliggende annoncer i fuld skærm uanset format (video, GIF, statisk osv.), der vises uventet og typisk, når brugeren har valgt at gøre noget andet, er ikke tilladt.
    • Annoncer, der vises under selve spillet i starten af en bane eller i starten af et indholdssegment, er ikke tilladt.
    • Mellemliggende videoannoncer i fuld skærm, der vises før en apps indlæsningsskærm (splash-skærm), er ikke tilladt.
  • Mellemliggende annoncer i fuld skærm uanset format, som ikke kan lukkes efter 15 sekunder, er ikke tilladt. Mellemliggende annoncer i fuld skærm, som er tilvalgt, eller mellemliggende annoncer i fuld skærm, der ikke afbryder brugerens handlinger (f.eks. efter resultatskærmen i en spilapp), må vises i mere end 15 sekunder.

Denne politik gælder ikke for bonusannoncer, som brugerne udtrykkeligt tilvælger. Det kan f.eks. være en annonce, som udviklere klart og tydeligt tilbyder en bruger at se mod at låse op for en bestemt funktion i spillet eller noget bestemt indhold. Denne politik gælder heller ikke for indtægtsgenerering og annoncering, som ikke forstyrrer den normale brug af appen eller den måde, spillet normalt spilles på (f.eks. videoindhold med integrerede annoncer eller bannerannoncer, som ikke er i fuld skærm).

Disse retningslinjer er inspireret af retningslinjerne fra Better Ads Experiences. Få flere oplysninger om Better Ads Experiences ved at gå til Coalition for Better Ads.
Eksempler på typiske overtrædelser
  • Uventede annoncer, der vises under selve spillet eller i starten af et indholdssegment (f.eks. efter en bruger har klikket på en knap, og før den tilsigtede handling for klikket finder sted). Disse annoncer er uventede for brugerne, da brugerne i stedet forventer at starte et spil eller engagere sig i indhold.

① En uventet statisk annonce vises under selve spillet i starten af en bane.

② En uventet videoannonce vises i starten af et indholdssegment.
  • En fuldskærmsannonce, der vises under selve spillet og ikke kan lukkes efter 15 sekunder.

①  En mellemliggende annonce vises under selve spillet og giver ikke brugerne mulighed for at springe over inden for 15 sekunder.

Lavet til annoncer

Vi tillader ikke apps, der gentagne gange viser mellemliggende annoncer, som distraherer brugernes interaktion med en app og forhindrer dem i at udføre opgaver i appen.
Eksempler på typiske overtrædelser
  • Apps, hvor en mellemliggende annonce placeres efter en brugerhandling (herunder, men ikke begrænset til klik, strygebevægelser osv.) på en fortløbende måde.

① På den første side i appen er der flere knapper, som brugeren kan interagere med. Når brugeren klikker på Start app [Start app] for at bruge appen, vises en mellemliggende annonce. Når annoncen er lukket, vender brugeren tilbage til appen og klikker på Service [Tjeneste] for at gå i gang med at bruge tjenesten, men nu vises der en ny mellemliggende annonce.

② På den første side foranlediges brugeren til at klikke på Play [Afspil], da der ikke er andre knapper, der gør det muligt at bruge appen. Når brugeren klikker på den, vises en mellemliggende annonce. Når annoncen er lukket, klikker brugeren på Launch [Start], da det er den eneste knap, der kan interageres med, og endnu en mellemliggende annonce vises.

Indtægtsgenerering via låseskærmen

Medmindre låseskærmen er det eksklusive formål med en app, må apps ikke præsentere annoncer eller funktioner, der genererer indtægter via den låste skærm på en enhed.

Annoncesvindel

Annoncesvindel er strengt forbudt. Få flere oplysninger i vores politik vedrørende annoncesvindel.

Brug af placeringsdata til annoncer

Apps, der udvider brugen af tilladelsesbaserede data om enhedsplacering til annoncevisning, er underlagt politikken om personlige og følsomme oplysninger og skal også overholde følgende krav:.

• Brug eller indsamling af tilladelsesbaserede data om enhedsplacering med henblik på annoncering skal være tydelig for brugeren og dokumenteret i appens obligatoriske privatlivspolitik samt indeholde links til relevante privatlivspolitikker for annoncenetværk, der omhandler brug af placeringsdata.
  • I overensstemmelse med kravene om adgangstilladelser til placering må der kun anmodes om adgangstilladelser til placering for at implementere eksisterende funktioner eller tjenester i din app, og der må ikke anmodes om adgangstilladelser til enhedens placering udelukkende med henblik på brug af annoncer.

Brug af Androids annoncerings-id

Google Play-tjenester version 4.0 introducerede nye API'er og et id til brug for annonce- og analyseudbydere. Vilkårene for brugen af dette id er angivet nedenfor.

• Brug. Androids annoncerings-id (AAID, Android Advertising ID) må kun bruges til annoncering og brugeranalyser. Status for indstillingen "Fravælg interessebaseret annoncering" eller "Fravælg annoncetilpasning" skal bekræftes, hver gang id'et forsøger at få adgang.
  • Tilknytning til personhenførbare oplysninger eller andre id'er.
    • Annonceringsbrug: Annoncerings-id'et må ikke knyttes til vedvarende enheds-id'er (f.eks. SSAID, MAC-adresse eller IMEI-nummer) til nogen form for annonceringsformål. Annoncerings-id'et må kun knyttes til personhenførbare oplysninger med brugerens udtrykkelige samtykke.
    • Analysebrug: Annoncerings-id'et må ikke knyttes til personhenførbare oplysninger eller vedvarende enheds-id'er (f.eks. SSAID, MAC-adresse eller IMEI-nummer) til nogen former for analyser. Læs politikken for brugerdata for at få yderligere retningslinjer om vedvarende enheds-id'er.
  • Respekter brugernes valg.
    • I forbindelse med nulstilling må et nyt annoncerings-id ikke knyttes til et tidligere annoncerings-id eller data, der stammer fra et tidligere annoncerings-id, uden brugerens udtrykkelige samtykke.
    • Du skal respektere brugerens indstilling for "Fravælg interessebaseret annoncering" eller "Fravælg annoncetilpasning". Hvis en bruger har aktiveret denne indstilling, må du ikke bruge annoncerings-id'et til at oprette brugerprofiler til annonceringsformål eller til at målrette tilpassede annoncer mod brugere. De tilladte aktiviteter omfatter kontekstmålretning, frekvensbegrænsning, konverteringssporing, rapportering og sikkerhed samt registrering af svindel.
    • Hvis en bruger sletter Androids annoncerings-id på en nyere enhed, fjernes det pågældende id. Ved forsøg på at tilgå id'et vil brugeren se en række nuller. En enhed, der ikke har et annoncerings-id, må ikke være knyttet til data, som er tilknyttet eller stammer fra et tidligere annoncerings-id.
  • Gennemsigtighed for brugerne. Registrering og brug af annoncerings-id'et og forpligtelserne i henhold til disse vilkår skal offentliggøres for brugerne i en juridisk fyldestgørende privatlivspolitik. Du kan få flere oplysninger om vores standarder for beskyttelse af personlige oplysninger ved at læse vores politik for brugerdata.
  • Overholdelse af brugsvilkårene. Annoncerings-id'et må kun anvendes i overensstemmelse med Google Plays programpolitikker for udviklere. Dette gælder også for alle de parter, som du deler det med som led i den daglige drift. Alle apps, der uploades til eller udgives i Google Play, skal anvende annoncerings-id'et (når det er tilgængeligt på en enhed) i stedet for andre enheds-id'er til alle annoncerelaterede formål.
Få flere oplysninger i vores politik for brugerdata.