Anuncis

Per mantenir la qualitat de l'experiència, tenim en compte el contingut de l'anunci, el públic, l'experiència d'usuari i el comportament, així com la seguretat i la privadesa. Com que considerem els anuncis i les ofertes associades part de la teva aplicació, també han de complir totes les altres polítiques de Google Play. També sotmetem els anuncis a requisits addicionals quan es monetitza una aplicació orientada al públic infantil a Google Play.

També pots obtenir més informació sobre les nostres polítiques de promoció d'aplicacions i de fitxa de Play Store en aquest enllaç, inclosa la manera com abordem les pràctiques de promoció enganyoses.

REPLEGA-HO TOT DESPLEGA-HO TOT

Contingut de l’anunci

Els anuncis i les ofertes associades formen part de la teva aplicació i han de seguir les nostres polítiques de contingut restringit. Si la teva aplicació és d'apostes, s'hi apliquen requisits addicionals.

Anuncis inadequats

Els anuncis i les ofertes associades (per exemple, si l'anunci promou la baixada d'una altra aplicació) que es mostren dins de l'aplicació han de ser adequats per a la classificació del contingut de la teva aplicació, fins i tot si el contingut mateix compleix les nostres polítiques.
Exemples d'infraccions comunes
  • Anuncis inadequats per a la classificació del contingut de l'aplicació

① Aquest anunci no és adequat (Adolescents) per a la classificació del contingut de l'aplicació (Per a tots els públics).
② Aquest anunci no és adequat (Adults) per a la classificació del contingut de l'aplicació (Adolescents).
③ L'oferta de l'anunci (promoure la baixada d'una aplicació per a adults) no és adequada per a la classificació del contingut de l'aplicació de videojocs en què s'ha mostrat l'anunci (Per a tots els públics).

Requisits dels anuncis per a famílies

Si monetitzes una aplicació orientada al públic infantil a Google Play, és important que compleixi els requisits de la política d'anuncis i monetització per a famílies.

Anuncis enganyosos

Els anuncis no han de simular ni substituir la interfície d'usuari de cap funció de l'aplicació, com ara les notificacions o els avisos d'un sistema operatiu. L'usuari ha de tenir clar quina aplicació difon cada anunci.

Exemples d'infraccions comunes
  • Anuncis que imiten la interfície d'usuari d'una aplicació:

① La icona del signe d'interrogació d'aquesta aplicació és un anunci que dirigeix l'usuari a una pàgina de destinació externa.

• Anuncis que imiten una notificació del sistema:

① ② Els exemples anteriors il·lustren anuncis que imiten diverses notificacions del sistema.

① L'exemple anterior il·lustra una secció de funcions que imita altres funcions, però que només dirigeix l'usuari a un anunci o anuncis.

Anuncis pertorbadors

Els anuncis pertorbadors són anuncis que es mostren als usuaris de manera inesperada, que poden provocar clics involuntaris o bé que afecten la usabilitat de les funcions del dispositiu o hi interfereixen.

La teva aplicació no pot obligar un usuari a fer clic en un anunci ni a enviar informació personal amb finalitats publicitàries per poder utilitzar-ne totes les funcions. Els anuncis només es poden mostrar dins de l'aplicació que els difon i no poden interferir amb altres aplicacions, anuncis o el funcionament del dispositiu, inclosos els botons i els ports del sistema o del dispositiu. Això inclou les superposicions, la funcionalitat complementària i els blocs d'anuncis amb widgets. Si la teva aplicació mostra anuncis de qualsevol tipus que impedeixin utilitzar-la amb normalitat, s'han de poder ignorar fàcilment sense penalització.

Exemples d'infraccions comunes
  • Anuncis que ocupen tota la pantalla o interfereixen en l'ús normal i que no ofereixen un mitjà clar per tancar-los:

① Aquest anunci no té cap botó per ignorar-lo.

• Anuncis que obliguen l'usuari a fer un clic d'entrada utilitzant un botó fals per ignorar-lo o fent aparèixer anuncis sobtadament en zones de l'aplicació quan l'usuari toca una altra funció:

① Aquest anunci utilitza un botó per ignorar-lo fals.

② Aquest anunci apareix sobtadament en una àrea que l'usuari normalment tocaria per accedir a les funcions integrades a l'aplicació.

• Anuncis que es mostren fora de l'aplicació que els publica:

① L'usuari navega fins a la pantalla d'inici des d'aquesta aplicació i, de sobte, hi apareix un anunci.

• Anuncis activats pel botó d'inici o per altres funcions dissenyades específicament per sortir de l'aplicació:

① L'usuari intenta sortir de l'aplicació i navegar fins a la pantalla d'inici, però un anunci interromp el procés esperat.

Experiències de Better Ads

Els desenvolupadors han de complir les directrius d'anuncis següents per garantir experiències d'alta qualitat als usuaris que utilitzen les aplicacions de Google Play. Els anuncis no s'han de mostrar de manera inesperada als usuaris:

• No es permeten els anuncis intersticials de pantalla completa en cap format (vídeo, GIF, estàtic, etc.) que es mostrin de manera inesperada, normalment quan l'usuari ha triat fer una altra cosa.
    • No es permeten els anuncis que apareixen durant les partides al començament d'un nivell o en començar un segment de contingut.
    • No es permeten els anuncis intersticials de vídeo de pantalla completa que apareixen abans de la pantalla de càrrega (pantalla inicial) d'una aplicació.
  • No es permeten els anuncis intersticials de pantalla completa en cap format que no es puguin tancar al cap de 15 segons. Els intersticials de pantalla completa d'activació o els intersticials de pantalla completa que no interrompen les accions de l'usuari (per exemple, després de la pantalla de puntuació en una aplicació de videojocs) poden durar més de 15 segons.

Aquesta política no s'aplica als anuncis amb recompenses als quals els usuaris es donen d'alta explícitament (per exemple, un anunci que els desenvolupadors ofereixin veure explícitament a l'usuari a canvi de desbloquejar una funció del joc o un element de contingut específics). Aquesta política tampoc s'aplica a la monetització ni a la publicitat que no interfereixin amb l'ús normal de l'aplicació o amb les partides (per exemple, contingut de vídeo amb anuncis integrats o anuncis de bàner que no són de pantalla completa).

Aquestes directrius estan inspirades en les directrius per a experiències amb aplicacions mòbils dels estàndards Better Ads. Per obtenir més informació sobre els estàndards Better Ads, consulta Coalition for Better Ads.
Exemples d'infraccions comunes
  • Els anuncis inesperats que apareixen durant les partides o en iniciar un segment de contingut (per exemple, després que un usuari faci clic en un botó i abans que hagi tingut efecte l'acció prevista del clic del botó). Aquests anuncis són inesperats per als usuaris, ja que, en lloc d'això, esperen començar una partida o interaccionar amb el contingut.

① Un anunci estàtic inesperat apareix durant les partides al començament d'un nivell.

② Un anunci de vídeo inesperat apareix en iniciar un segment de contingut.
  • Un anunci de pantalla completa que apareix durant les partides i que no es pot tancar al cap de 15 segons.

① Un anunci intersticial apareix durant les partides i no ofereix als usuaris l'opció d'ometre'l al cap de 15 segons.

Creades per publicar anuncis

No permetem les aplicacions que mostren repetidament anuncis intersticials per distreure els usuaris mentre interaccionen amb una aplicació o fan tasques dins de l'aplicació.
Exemples d'infraccions comunes
  • Aplicacions en què es col·loca un anunci intersticial després d'una acció de l'usuari (com ara, entre d'altres, fer clic, lliscar, etc.) de manera consecutiva.

① La primera pàgina dins de l'aplicació té diversos botons d'interacció. Quan l'usuari fa clic a Inicia l'aplicació per utilitzar l'aplicació, emergeix un anunci intersticial. Un cop tancat l'anunci, l'usuari torna a l'aplicació i fa clic a Servei per començar a utilitzar el servei, però apareix un altre anunci intersticial.

② A la primera pàgina, es guia l'usuari perquè faci clic a Juga, ja que és l'únic botó disponible per utilitzar l'aplicació. Quan l'usuari hi fa clic, es mostra un anunci intersticial. Un cop tancat l'anunci, l'usuari fa clic a Inicia, ja que és l'únic botó amb què es pot interaccionar. Emergeix un altre anunci intersticial.

Monetització de la pantalla de bloqueig

Les aplicacions no poden introduir anuncis o funcions per obtenir ingressos a partir de la pantalla bloquejada d'un dispositiu, tret que la seva finalitat principal sigui ser una pantalla de bloqueig.

Frau publicitari

El frau publicitari està estrictament prohibit. Per obtenir més informació, consulta la nostra política sobre frau publicitari.

Ús de dades d'ubicació per als anuncis

Les aplicacions que amplien l'ús de les dades d'ubicació del dispositiu basades en permisos per difondre anuncis estan subjectes a la política d'informació personal i sensible i a les restriccions següents:

• L'ús o la recollida de dades d'ubicació del dispositiu basades en permisos amb finalitats publicitàries han de ser clars per a l'usuari i han d'estar documentats a la política de privadesa obligatòria de l'aplicació, amb enllaços a les polítiques de privadesa de xarxes publicitàries relacionades en què es tracti l'ús de les dades d'ubicació.
  • D'acord amb els requisits dels permisos d'ubicació, aquests permisos només es poden sol·licitar per implementar funcions o serveis actuals de l'aplicació, i no s'han de demanar permisos d'ubicació del dispositiu només per oferir anuncis.

Ús de l'identificador de publicitat d'Android

A la versió 4.0 de Serveis de Google Play s'han inclòs API noves i un identificador que els anunciants i els proveïdors d'anàlisis poden utilitzar. A continuació s'indiquen les condicions d'ús d'aquest identificador.

• Ús. L'identificador de publicitat d'Android (AAID) només es pot utilitzar per fer anàlisis de la publicitat i dels usuaris. Cal verificar l'estat de les opcions de configuració "Desactiva anuncis basats en interessos" o "Desactiva Personalització d'anuncis" en cada accés de l'identificador.
  • Associació amb informació d'identificació personal o amb altres identificadors.
    • Ús publicitari: l'identificador de publicitat no es pot connectar a identificadors de dispositiu permanents (per exemple, SSAID, adreça MAC, IMEI, etc.) amb cap finalitat publicitària. L'identificador de publicitat només es pot associar a informació d'identificació personal amb el consentiment explícit de l'usuari.
    • Ús per a analítica: l'identificador de publicitat no es pot connectar a informació d'identificació personal ni associar a identificadors de dispositiu permanents (per exemple, SSAID, adreça MAC, IMEI, etc.) per a cap finalitat d'analítica. Llegeix la política de dades d'usuari per consultar més directrius addicionals sobre identificadors de dispositiu persistents.
  • Respectar les seleccions dels usuaris.
    • Si es restableix un identificador de publicitat nou, no es pot associar a un d'anterior ni a dades derivades d'un identificador de publicitat anterior sense el consentiment explícit de l'usuari.
    • Has de respectar que l'usuari s'hagi donat de baixa dels anuncis basats en interessos o de la personalització d'anuncis a la configuració. Si un usuari ha activat aquesta opció de configuració, no pots utilitzar l'identificador de publicitat per crear perfils d'usuari amb finalitats publicitàries ni per segmentar usuaris amb anuncis personalitzats. Es permeten activitats com la publicitat contextual, la limitació de freqüència, el seguiment de conversions, la creació d'informes, la seguretat i la detecció de fraus.
    • Als dispositius nous, quan un usuari suprimeix l'identificador de publicitat d'Android, l'identificador s'elimina. Qualsevol intent d'accedir a l'identificador rebrà una cadena de zeros. Un dispositiu que no tingui cap identificador de publicitat no es pot associar a dades enllaçades o derivades d'un identificador de publicitat anterior.
  • Transparència per als usuaris. La recollida i l'ús de l'identificador de publicitat i el compromís amb aquestes condicions s'han de comunicar als usuaris mitjançant una notificació de privadesa legalment adequada. Per obtenir més informació sobre els nostres estàndards de privadesa, consulta la nostra política de dades d'usuari.
  • Complir les condicions d'ús. L'identificador de publicitat només es pot utilitzar d'acord amb les Polítiques del programa per a desenvolupadors de Google Play. Això també inclou l'ús que en faci qualsevol part amb què el comparteixis durant el desenvolupament de la teva activitat comercial. Totes les aplicacions penjades o publicades a Google Play han d'utilitzar l'identificador de publicitat (si està disponible al dispositiu), en comptes de qualsevol altre identificador de dispositiu, per a finalitats publicitàries.
Per obtenir més informació, consulta la nostra política de dades d'usuari.