Account-, registratie- en betalingsproblemen

Als het niet lukt om je Play Console-account te registreren of te gebruiken, zijn er veel algemene problemen die je zelf kunt oplossen. Ons supportteam kan je helpen met de rest.

Selecteer een accountprobleem

Fout tijdens de registratie voor een Play Console-account

Als je tijdens de registratie een bericht ziet dat je betaling is geweigerd, moet je misschien je betalingsprofiel updaten met een andere betaalmethode of een ander factuuradres. Als dat niet werkt, vind je hier een lijst met oplossingen voor veelvoorkomende betalingsproblemen.

Als je betaalmethode niet is geweigerd maar je een ander probleem had tijdens de registratie, neem je contact op met ons supportteam.

Kan e-mailadres of telefoonnummer niet verifiëren

Als je problemen ondervindt bij het verifiëren van je e-mailadres of telefoonnummer, ga je naar onze pagina met veelgestelde vragen.

Account is beëindigd

Door apps te publiceren op Google Play, ga je akkoord met het Programmabeleid voor ontwikkelaars van Google Play en de Distributieovereenkomst voor ontwikkelaars. Google is niet verplicht je een waarschuwing te sturen voordat je account wordt opgeschort of beëindigd.

Verwijderingen, opschortingen en waarschuwingen voor apps hebben allemaal een negatieve invloed op de goede reputatie van je Play Console-account. Herhaalde of ernstige beleidsschendingen kunnen leiden tot de beëindiging van je Play Console-account.

Als je account is beëindigd

Als je ontwikkelaarsaccount is beëindigd, worden al je apps verwijderd van Google Play en vervallen alle gebruikers, statistieken en beoordelingen die aan deze apps zijn gekoppeld. Ook kun je geen nieuwe apps publiceren.

Als je account is beëindigd vanwege een schending van de Distributieovereenkomst voor ontwikkelaars, kunnen we geen toekomstige apps van je registreren. Registreer je daarom niet voor een nieuw Play Console-account. Bovendien worden alle gerelateerde accounts ook definitief opgeschort en worden alle nieuwe accounts die je probeert te openen, beëindigd zonder terugbetaling van de registratiekosten voor ontwikkelaars.

Bezwaar maken tegen de beëindiging van een account

Ons supportteam kan een Play Console-account alleen herstellen als er een fout is gemaakt en is vastgesteld dat je account en apps onze Distributieovereenkomst voor ontwikkelaars niet schenden.

Als je denkt dat je account niet had mogen worden beëindigd, kun je bezwaar maken. Ons supportteam kan alleen reageren op bezwaren in het Chinees, Engels, Japans of Koreaans.

Geen toegang tot je account

Als je account niet is beëindigd, maar je problemen ondervindt met inloggen bij de Play Console, neem je contact op met ons supportteam.

Een Play Console-account verwijderen

Een Play Console-account met gepubliceerde apps verwijderen

Als je al apps hebt gepubliceerd die gebruikers hebben geïnstalleerd, kunnen we je Play Console-account niet verwijderen. Als onderdeel van de Distributieovereenkomst voor ontwikkelaars hebben gebruikers recht op een onbeperkt aantal herinstallaties van apps. Hiervoor is een actief account vereist.

Als een ontwikkelaar met een afzonderlijk Play Console-account je apps echter wil overnemen, kan ons supportteam je apps overzetten naar dat account. Nadat alle apps zijn overgezet vanuit je account, kunnen we je account verwijderen en je registratiekosten voor ontwikkelaars terugbetalen. Als je een Google-account verwijdert, wordt je ontwikkelaarsaccount niet automatisch verwijderd.

Een Play Console-account zonder gepubliceerde apps verwijderen

Als je geen apps hebt gepubliceerd of gebruikers geen van je apps hebben gedownload, neem je contact op met ons supportteam. Als je een Google-account verwijdert, wordt je ontwikkelaarsaccount niet automatisch verwijderd.

Apps overzetten naar een ander account

Als je apps overzet naar een ander Play Console-account, worden alle statistieken van de apps samen met die apps overgezet. Als je je apps snel wilt overzetten, volg je de instructies om apps over te zetten naar een ander ontwikkelaarsaccount en neem je contact op met ons supportteam.

Selecteer een betalingsprobleem

Je betaling van de registratiekosten is niet verwerkt

Als het nog geen 48 uur geleden is dat je je voor een Play Console-account hebt geregistreerd, moet je wat langer wachten voordat je betaling is verwerkt en je account is gemaakt.

Als het langer dan 48 uur geleden is dat je je hebt geregistreerd maar je betaling nog niet is verwerkt, neem je contact op met ons supportteam.

Problemen met een betalingsprofiel voor verkopers

Ontwikkelaars in veel landen kunnen zich registreren als verkopers en betaalde apps verkopen op Google Play. Als je wettelijk zaken mag doen in een van de ondersteunde landen en akkoord gaat met de Servicevoorwaarden van Google Payments van dat land, kun je je voor dat land registreren als verkoper.

Als je andere vragen hebt over het instellen van een betalingsprofiel, ga je naar het Helpcentrum van Google Payments voor verkopers.

Valuta wijzigen in een Play Console-account

Als je je Play Console-account wilt instellen op een andere valuta, moet je een nieuw Play Console-account maken met een ander e-mailadres. Als je een nieuw Google-account wilt maken, kun je dat op elk moment hier doen.

Als je je account maakt, kun je een ander land selecteren om de valuta te wijzigen die voor je account wordt gebruikt. Nadat je een nieuw account hebt gemaakt, kan ons supportteam je apps overzetten naar je nieuwe account. Je oorspronkelijke registratiekosten worden daarna terugbetaald.