Tili-, rekisteröinti- ja maksuongelmat

Voit ratkaista monia Play Console ‑tilin rekisteröintiin ja käyttöön liittyviä ongelmia itse, ja loppujen korjaamiseen saat apua tukitiimiltämme.

Tiliongelman valitseminen

Virhe Play Console ‑tilin rekisteröinnin yhteydessä

Jos saat rekisteröinnin aikana ilmoituksen hylätystä maksusta, sinun on ehkä päivitettävä maksuprofiiliisi toinen maksutapa tai laskutusosoite. Jos se ei korjaa ongelmaa, tutustu yleisten maksuongelmien ratkaisuihin täällä.

Jos maksutapasi hyväksyttiin, mutta kohtasit rekisteröinnin aikana jonkin toisen ongelman, ota yhteyttä tukitiimiimme.

Sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron vahvistaminen ei onnistu

Jos sinulla on ongelmia sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron vahvistamisessa, tutustu usein kysyttyä ‑sivuun.

Tili on suljettu

Kun julkaiset sovelluksia Google Playssa, sitoudut noudattamaan Google Play ‑kehittäjien ohjelmakäytäntöjä ja kehittäjien jakelusopimusta. Googlella ei ole velvollisuutta ilmoittaa tilin jäädyttämisestä tai lopettamisesta etukäteen.

Sovellusten poistot, jäädyttämiset ja varoitukset katsotaan tilillesi annetuiksi varoituksiksi, jotka heikentävät Play Console ‑tilisi hyvää mainetta. Toistuvat tai räikeät sääntörikkomukset voivat johtaa Play Console ‑tilisi lopettamiseen.

Jos tilisi on lopetettu

Kun kehittäjätilisi lopetettiin, kaikki sovelluksesi poistetaan Google Playsta ja niihin liittyvät käyttäjät, tilastotiedot ja arviot hylätään. Lisäksi et voi enää julkaista uusia sovelluksia.

Jos tilisi lopettamisen syynä on kehittäjien jakelusopimuksen rikkominen, älä rekisteröi uutta Play Console ‑tiliä, sillä emme enää kelpuuta sovelluksiasi Google Playhin. Lisäksi jäädytämme kaikki tiliisi liittyvät tilit pysyvästi ja suljemme tulevaisuudessa mahdollisesti avaamasi uudet tilit hyvittämättä kehittäjän rekisteröintimaksua.

Tilin lopettamisesta valittaminen

Tukitiimimme voi palauttaa Play Console ‑tilisi vain, jos toteamme, että se lopetettiin virheellisesti ja että tilisi ja sovelluksesi eivät riko kehittäjien jakelusopimusta.

Jos tiliäsi ei mielestäsi olisi pitänyt lopettaa, voit tehdä valituksen. Tukitiimimme voi vastata vain kiinaksi, englanniksi, japaniksi ja koreaksi tehtyihin valituksiin.

Tilille pääsy ei onnistu

Jos Play Console ‑tiliäsi ei ole lopetettu, mutta et voi kirjautua sisään jostakin muusta syystä, ota yhteyttä tukitiimiimme.

Play Console ‑tilin poistaminen

Julkaistuja sovelluksia sisältävän Play Console ‑tilin poistaminen

Jos olet julkaissut sovelluksia ja käyttäjät ovat jo asentaneet niitä, emme voi poistaa Play Console ‑tiliäsi. Kehittäjien jakelusopimuksen mukaisesti käyttäjät voivat asentaa sovelluksen uudelleen rajattomia kertoja, mikä edellyttää aktiivista tiliä.

Tukitiimimme voi kuitenkin siirtää sovelluksesi toisen kehittäjän Play Console ‑tilille, jos hän haluaa saada niiden omistajuuden. Kun kaikki sovellukset on siirretty tililtäsi, voimme poistaa tilisi ja hyvittää kehittäjän rekisteröintimaksun sinulle. Google-tilin poistaminen ei poista kehittäjätiliä automaattisesti.

Play Console ‑tilin poistaminen, kun julkaistuja sovelluksia ei ole

Jos et ole julkaissut sovelluksia tai käyttäjät eivät ole ladanneet yhtäkään sovelluksistasi, ota yhteyttä tukitiimiimme. Google-tilin poistaminen ei poista kehittäjätiliä automaattisesti.

Sovellusten siirtäminen eri tilille

Kun siirrät sovelluksia toiselle Play Console ‑tilille, myös kaikki niihin liittyvät tilastotiedot siirretään. Jotta sovellustesi siirto onnistuu nopeasti, seuraa ohjeita sovellusten siirtämiseksi toiselle kehittäjätilille ja ota yhteyttä tukitiimiimme.

Maksutapaongelman valitseminen

Rekisteröintimaksua ei ole käsitelty

Maksun käsittelyssä ja tilin luonnissa Play Console ‑tilin rekisteröinnin jälkeen voi kestää 48 tuntia.

Jos rekisteröinnistä on kulunut yli 48 tuntia, mutta maksuasi ei ole vielä käsitelty, ota yhteyttä tukitiimiimme.

Kauppiaiden maksuprofiileja koskevat ongelmat

Useissa maissa kehittäjät voivat rekisteröityä kauppiaiksi ja myydä maksullisia sovelluksia Google Playssa. Voit rekisteröityä kauppiaaksi tuetussa maassa, jos sinulla on laillinen oikeus harjoittaa yritystoimintaa kyseisessä maassa ja hyväksyt sitä koskevat Google Paymentsin käyttöehdot.

Jos sinulla on muita kysymyksiä maksuprofiilin luomisesta, siirry kauppiaiden Google Payments ‑ohjekeskukseen.

Play Console ‑tilin valuutan vaihtaminen

Jos haluat vaihtaa Play Console ‑tililläsi käytössä olevan valuutan, luo uusi Play Console ‑tili ja yhdistä se toiseen sähköpostiosoitteeseen. Voit tarvittaessa luoda uuden Google-tilin milloin tahansa.

Kun luot tiliä, voit vaihtaa sen käyttämän valuutan valitsemalla toisen maan. Kun uusi tili on luotu, tukitiimimme voi siirtää sovelluksesi sille. Alkuperäinen rekisteröintimaksu hyvitetään tämän jälkeen.