Vanliga frågor

Kan jag välja bort källskatten?

Momsen på 25 % på köp som görs av kunder i Brasilien gäller enligt lag för alla utvecklare som får betalningar från Google i en annan valuta än BRL (brasiliansk real). Momsen är obligatorisk, så det enda sättet att välja bort denna brasilianska moms är att ta bort appen så att den inte distribueras i Brasilien.

Varför går det inte att verifiera bankkontot direkt?

Tänk på följande när du ska göra direktverifiering av bankkontot:
  • Kontrollera att namnet på banken är korrekt angivet i betalningsprofilen. Om det är fel går du tillbaka och anger bankkonto igen och verifierar bankkontouppgifterna.
  • Du måste ange det namn och lösenord du använder för att logga in på ditt bankkonto online, inte de du använder för betalningsprofilen.
  • Om direktverifieringen misslyckas på grund av problem med anslutningen till banken försöker du igen eller använder verifieringsmetoden för provöverföring.
  • Innan du anger kontouppgifter kontrollerar du att webbläsaren har en säker anslutning. Läs mer om hur du identifierar en säker anslutning.

Vad är escheatment?

Företag i USA måste överlämna tillgångar som de tror är övergivna till delstaten de befinner sig i. Delstaten dina pengar ska överlämnas till är den där du har uppgett att du bor. Om du bor utanför USA ska tillgångarna överlämnas till delstaten Delaware, där vårt företag är registrerat. Om ditt saldo har lämnats över till delstatsmyndigheten kan du ansöka till myndighetens avdelning för outtagen egendom om att pengar ska lämnas tillbaka till dig. Mer information finns på https://www.usa.gov/unclaimed-money.

Hur beräknas gränsen för att avgöra om jag måste fylla i formulär 1099-K?

Enligt krav från IRS måste vi rapportera det totala betalningsbeloppet och det totala antalet transaktioner, utan avdrag för återbetalningar, återkrav eller justeringar.

Får jag formuläret 1099-K om jag bara uppfyller något av kriterierna?

Nej, säljare får bara en kopia av formulär 1099 om de uppfyller alla krav.

Hur får jag formuläret 1099-K?

Vi skickar varje år kopior av formulär 1099-K via post, senast den 31 januari.

Vad händer om jag inte uppger mitt TIN-nummer, eller om jag uppger fel TIN-nummer?

Om du inte uppger den information som krävs och styrker att den stämmer kan Google vidta flera åtgärder, bland annat att undanhålla säljarutbetalningar och sluta genomföra transaktioner.

Vilka skatteformulär måste säljare utanför USA fylla i?

Om du är baserad utanför USA måste du skicka Certificate of Foreign Status (W-8BEN) till IRS från betalningsprofilen. IRS kräver att internationella säljare som säljer i USA skickar in Certificate of Foreign Status (formulär W-8BEN) för att undantas från kraven på skatterapportering i USA. Mer information om W-8BEN finns på http://www.irs.gov/formspubs/.

Vilken typ av aviseringar får jag?

Alla säljare får e-post om vissa betalningshändelser, till exempel när
  • vi skickar en säljarutbetalning till dig
  • provöverföringar för kontoverifiering från Google misslyckas
  • en ny primär betalningsform väljs för profilen
  • säljarutbetalningar misslyckas (EFT, elektronisk osv.)

Läs mer om att lägga till och ändra e-postbehörigheter för användare.

Varför misslyckades min provöverföring?

En provöverföring kan misslyckas av flera olika skäl, till exempel följande:
  • Du angav fel bankkontonummer eller clearingnummer (vad som krävs varierar mellan olika länder).
  • Ditt bankkonto är avslutat.
  • Kontoinnehavarens namn var inte EXAKT samma som namnet på bankkontot.
  • Din bank finns inte i det land som du angav i betalningsprofilen.
  • Ditt bankkonto använder inte den lokala valutan i landet som anges i betalningsprofilen.
  • Ditt bankkonto är inställt för att få inkommande elektroniska överföringar (ACH och EFT).
  • Ditt clearingnummer har ändrats på grund av en banksammanslagning.

Om provöverföringen misslyckas visas meddelandet Överföring misslyckades på sidan där du angav bankkontouppgifterna. Om du ser det här meddelandet anger du bankuppgifterna på nytt för att försäkra dig om att du inte skrev fel. Du kan även kontakta banken och ta reda på exakt vilka uppgifter du behöver och ange bankkontouppgifterna igen.

Kontakta oss om felet kvarstår och du får ett meddelande om att kontot redan har angetts.

Kan jag ändra e-postadressen för min utbetalningskontakt?

Ja. Du kan lägga till och ta bort användare och redigera e-postinställningarna när som helst. Varje gång du sparar en ny betalningsanvändare får de ett e-postmeddelande och får verifiera sin e-postadress innan Google skickar eventuella framtida e-postmeddelanden om betalningar.

Obs! Om du markerar rutan Primär kontakt är standardinställningen att betalningskontakten får alla faktureringsaviseringar.

Kan jag välja vilken typ av e-postaviseringar jag vill ha?

Ja. Det finns tre typer av aviseringar:
  • all e-post om betalningar
  • endast administrativ e-post om betalningar
  • ingen e-post om betalningar

Måste en betalningsanvändares behörighet matcha användarens åtkomstbehörighet?

Nej. Det går att lägga till en användare som betalningskontakt utan att användaren har inloggningsuppgifter. Det innebär att ekonomiavdelningen kan få information om betalningshändelser utan att ha tillgång till beställningsinformation och inloggningsuppgifter. Läs mer om hur du lägger till och tar bort användare och ändrar behörigheter.

Vad händer om jag inte får min säljarutbetalning från Google?

Observera följande om du inte får en säljarutbetalning som förväntat:

• Säljarutbetalningar via elektronisk överföring kan försenas. Fråga banken om du vill ha hjälp eller veta mer.
  • Om utbetalningsdatumet faller på en röd dag eller under helgen skickar vi betalningen den nästkommande arbetsdagen. Om utbetalningen skulle ha skett måndagen den 15:e i en månad och det är en röd dag sker utbetalningen i stället tisdagen den 16:e.
  • Kontrollera att du har uppnått betalningsgränsen för utbetalningar.
  • Det kan ta upp till fem arbetsdagar (ännu längre i vissa länder) innan pengarna finns på bankkontot.
  • Se till att du har verifierat bankkontot. Kontakta oss om du fortfarande behöver hjälp med en utbetalning.

Läs mer om utbetalningar och betalningsgränsen och hur du hanterar betalningsprofilen.

Kontakta oss om du behöver hjälp.