Feilsøk problemer med appstatistikk

Hvis du har problemer med appstatistikkdata, kan informasjonen nedenfor være til hjelp.

Hvorfor har antallet daglige installeringer sunket?

Her er noen endringer i apper som kan føre til en nedgang i antall installeringer:

• nye tillatelser som krever at brukere må akseptere endringer manuelt
  • endringer i distribusjonen i land eller av språk
  • endringer i annonseringen
  • endringer i plasseringen av appen i butikken
  • operatører som forhåndsinstallerer appen din (systemapper telles bare i statistikken etter en innledende oppdatering gjennom Google Play)

Hvis du mener at ikke noe av dette gjelder deg, kan du kontakte brukerstøtten.

Det oppsto et problem med statistikkrapporten jeg lastet ned.

Hvis du ikke kan åpne rapporten du har lastet ned fra Play-konsollen, kan du kontakte brukerstøtteteamet vårt.

Se oppdateringer av Google Play-statistikk

Merk: Oppdateringene nedenfor legges inn og organiseres kronologisk. Eldre oppdateringer er kanskje ikke lenger relevante.

11. juni–19. juli 2022: Korrigering av installeringer, brukeranskaffelser og engasjementsberegninger

En endring i systemene som registrerer installeringer og avinstalleringer av apper, førte til at noen data utilsiktet ikke ble inkludert i beregninger i Play-konsollen. Det ble registrert en reduksjon i beregningene for installeringer, brukeranskaffelser, engasjement med mer.

Historiske data fra 28. juni–29. juli 2022 er gjenopprettet.

På grunn av grensene for oppbevaring av data er det dessverre noen data som ikke kan gjenopprettes. Det nøyaktige dataområdet vi ikke kan gjenopprette, er som følger:

• Butikk-resultater: 11. juni–4. juli
  • Engasjement: 11. juni–11. juli
  • Beregninger for brukere og enheter: 11.–27. juni
  • PlayPass: 11.–24. juni
  • Eksperimenter med butikkoppføringer blir ikke etterfylt

Mai–juni 2022: Feilretting av rapporteringsdata om brukeranskaffelse

Mellom 23. mai og 23. juni kan en feil ha ført til at noen av dataene for brukeranskaffelse er underrapportert. Dette har ikke påvirket det faktiske antallet nedlastinger av appen din. Feilen er identifisert og korrigert, og historiske data mellom disse to datoene blir korrigert.
April 2022: Oppdaterte utregningsmetoder for abonnementsberegninger

Vi har oppdatert utregningsmetodene våre for abonnementsberegninger i Play-konsollen.

Dette fører til mer konsekvente abonnementsberegninger, for eksempel antall nye abonnementer, konverterings- og bevaringsfrekvenser og oppsigelser. De regnes nå ut i tråd med økonomiske beregninger.

Du kan sammenligne data direkte mellom Play-konsollen og Real Time Developer Notifications API. Alle abonnementsberegninger er nå også kumulative. Dette betyr at dataene for tidligere dager ikke endres over tid.

April 2022: Endringer i hvordan vi teller viktige beregninger

Vi har gjort en rekke forbedringer og rettet feil i forbindelse med hvordan vi teller installeringer, avinstalleringer, oppdateringer og enhetsaktivitet. Vi har i tillegg forbedret tilnærmingen vår til telling av data som mangler for brukere som har fjernet installasjonsaktivitet av personvernhensyn.

26. juli og 26. august 2019: Manglende data om brukeranskaffelse

Ved to separate anledninger på datoene ovenfor førte en midlertidig feil til tap av data om brukeranskaffelse fra Play-konsollen. Vi kan ikke løse problemer med dataene for denne tidsperioden.

August 2019: Feilretting for abonnementsstatistikk

21. august rettet vi opp i en feil i abonnementsdataene våre. For mange apper kan dette ha forårsaket en endring i aktive abonnementer rapportert i Play-konsollen og CSV-eksportene for abonnementsstatistikk i løpet av det siste året eller lenger tilbake i tid.
Inntektsrapportering i både Play-konsollen og CSV-eksportene påvirkes ikke av denne endringen.
Data før 25. mai 2018 kunne ikke korrigeres og er fjernet fra Play-konsollen.

Juli–august 2019: Feil opphavshenvisning for dyplinktrafikk

Mellom 25. juli og 8. august 2019 ble det meste av trafikken fra andre kanaler for brukeranskaffelse feilaktig klassifisert som «Play-butikken (organisk)». Det kan hende du ser en økning i «Play-butikken (organisk)» i løpet av denne tidsperioden. Vi kan ikke løse problemer med dataene for denne perioden.

Mai–juli 2019: Underrapportering av brukeranskaffelsesresultater for Play Butikk-søk

Fra 28. mai til 31. juli 2019 var besøk og installeringer fra forhåndsvisninger av butikkoppføringer (som lar brukere se skjermdumper og installere direkte fra søkeresultatene) ikke inkludert i brukeranskaffelseskanalen for Play Butikk-søk. Disse installeringene ble i stedet rapportert som «Installeringer uten besøkende til butikkoppføringen».
Det kan hende du ser en nedgang i besøk og installeringer fra Play Butikk-søk og en økning i «Installeringer uten besøk i butikkoppføringen» i løpet av denne tidsperioden. Vi kan ikke løse problemer med dataene for denne perioden.

4. mars 2019: Avvik i installasjonsdata

Mellom 4. mars 2019 og 6. mars 2019 ble noen oppdateringer ved en feil rapportert som avinstalleringer etterfulgt av installeringer.
Installeringsdataene dine for denne perioden kan være kunstig høye.
15. oktober 2018: Datakildeoppdatering

Datakilden for noen beregninger i Play-konsollen er oppdatert. Den oppdaterte datakilden måler enkelte beregninger, for eksempel «Installeringer på aktive enheter», mer nøyaktig.

Det kan også hende du legger merke til endringer i andre mål og de fleste dimensjoner (for eksempel operatør eller språk).

17. juli 2018: Forhåndsinstalleringer er inkludert i installeringsmålene

Fra 17. juli 2018 er mer omfattende data for forhåndsinstalleringer inkludert i installeringsmålene.

Hvis appen din leveres forhåndsinstallert på noen enheter, kan det hende du ser en økning av «Installeringer av brukere», «Installeringer etter enhet» og «Installeringer på aktive enheter».

16. juli 2018: «Samlet antall installeringer etter bruker» avvikles

Fra og med 16. juli 2018 er «Samlet antall installeringer etter bruker» for appen din ikke lenger tilgjengelig på Statistikk-siden.

Hvis du trenger å beregne dette datapunktet, kan du ta appens endelige verdi for «Samlet antall installeringer etter bruker» og legge til summen av «Installeringer av brukere» etter den datoen.

Mai 2018: Endringer i dataene dine i Play-konsollen

I løpet av de neste ukene legger du kanskje merke til noen endringer i rapportdataene, dataene for sletting av apper og kontodataene i Play-konsollen.

25. oktober 2017: Dataene for nye, aktive og oppsagte abonnementer ble korrigert

Mellom 9. mai og 17. juli 2017: Noen abonnementer som ikke ble aktivert på grunn av problemer under kjøpet, ble feilkategorisert som påbegynte abonnementer.

Salgs- og utbetalingsrapporter ble ikke berørt, men data om nye, aktive og oppsagte abonnementer kan ha vært kunstig høye i andre rapporter i Google Play-konsollen.

Dataene fra denne perioden er nå korrigert.

5. desember 2016: økt oppdateringsfrekvens for «daglige installasjoner og avinstallasjoner etter bruker»

Fra og med 5. desember 2016 reduserer vi tidsforsinkelsene tilknyttet oppdatering av data for «daglige installasjoner etter bruker» og «daglige avinstallasjoner etter bruker» for appen din på Statistikk-siden. Dette betyr at du får tilgang til disse dataene raskere enn du har gjort tidligere.

For noen apper ser du kanskje små endringer i dataene for «daglige installasjoner etter bruker» og «daglige avinstallasjoner etter bruker» på denne datoen.

30. november 2016: Endring av resultatene av eksperimenter med butikkoppføringer og data om de nåværende installasjonene av appen din

Resultater av eksperimenter med butikkoppføringer

Fra 30. november 2016 kommer resultatene for alle nye eller ventende eksperimenter med butikkoppføringer til å være basert på beregningen «Installeringer på aktive enheter».

Hvis du startet et eksperiment før 1. september som er planlagt å avsluttes etter 1. desember, gir vi deg data som går tilbake til 1. september. For å få mest mulig nøyaktige resultater anbefaler vi at du avslutter eventuelle eksperimenter som begynte før 1. september, og oppretter nye eksperimenter.

Data om nåværende installasjoner

Data om «Aktive installasjoner etter enhet» og «Aktive installasjoner etter bruker» er tilgjengelige frem til 30. november 2016 på Statistikk-siden og i eksporter. For data etter 30. november bruker du «Installeringer på aktive enheter» i stedet.

Se delen Introduksjon til «Installeringer på aktive enheter» nedenfor for nærmere informasjon.

29. september 2016: Introduksjon til «Installeringer på aktive enheter»

Vi lanserer den nye beregningen «Installeringer på aktive enheter». I første omgang får du se denne beregningen på appens Statistikk-side med data fra og med 1. september.

Senere i år kommer den nye beregningen til å erstatte «Aktive installasjoner etter enhet» og «Aktive installasjoner etter bruker» i alle aktuelle rapporter. Du beholder tilgangen til loggdata for de erstattede beregningene i diagrammer og CSV-nedlastinger.

Hvorfor endres installasjonsberegningene?

«Installeringer på aktive enheter» viser hvor mange av enhetene som har vært på nettet minst én gang i de siste 30 dagene, og som har appen din installert.

Appens data fra «Aktive installasjoner etter enhet» og «Aktive installasjoner etter bruker» har inkludert enheter som sist var aktive for inntil flere måneder siden. Med byttet til «Installeringer på aktive enheter» kan vi fokusere på enheter som er brukt i løpet av de siste 30 dagene for å vise deg nylig brukerengasjement i tilknytning til appen din.

Innvirkning på beregningene dine

Ettersom «Aktive installasjoner etter enhet» og «Aktive installasjoner etter bruker» brukte en lengre aktivitetsperiode, er det forventet at du ser et lavere antall for dataene for «Installeringer på aktive enheter» for appen din.

Tidslinje

Vi holder deg oppdatert om fremdriften for denne endringen under kunngjøringene i Play-konsollen.

1. Åpne Play-konsollen.
  2. Velg bjelleikonet Kunngjøring øverst til høyre på en side.

Du kan forvente følgende:

Tidspunkt Innvirkning på data
29. september
  • Du kan se «Installeringer på aktive enheter» som et ekstra datapunkt på appens Statistikk-side.
3. november
  • «Installeringer på aktive enheter» blir standardberegningen som vises på appens Statistikk- og Alle apper-sider, og i Play Console-appen.
  • Data for «Aktive installasjoner etter enhet» og «Aktive installasjoner etter bruker» er fortsatt tilgjengelige på appens Statistikk-side.
30. november
  • «Aktive installasjoner etter enhet» og «Aktive installasjoner etter bruker» slutter å oppdateres.
  • Loggdata forblir tilgjengelige i diagrammer og CSV-eksporteringsfiler.
29. november 2015: endring i «Aktive installasjoner etter bruker», «Aktive installasjoner etter enhet» samt «Totalt antall installasjoner etter bruker»

29. november 2015 innførte vi nye kriterier for telling av bruker- og installasjonsberegninger som også dekker brukere og enheter som er blitt inaktive. Denne endringen kommer til å påvirke følgende beregninger: «Aktive installasjoner etter bruker», «Aktive installasjoner etter enhet» og «Totalt antall installasjoner etter bruker».

Når vi gjør disse endringene, kan du merke at disse verdiene faller over tid for noen apper.

27. juni 2015: oppdatering av installasjonsstatistikken for Google Play

27. juni 2015 oppdaterte vi installasjonsstatistikken på Play-konsollen, slik at den bruker mer nøyaktige og pålitelige data.

Dette har ført til at noen utviklere kan se små endringer i installerings- og avinstalleringsdataene på Statistikk-sidene for appene deres.

28. mai 2014: Telling av forhåndsinstallerte apper og flere brukere på samme enhet
28. mai 2014 oppdaterte vi statistikken vår for å gjøre rettelser i hvordan vi telte tilbakestilling til fabrikkstandard for forhåndsinstallerte apper og apper som brukes av flere brukere på samme enhet. De fleste utviklerne kommer til å oppleve en minimal innvirkning på beregningene, men enkelte utviklere kan se betydelig innvirkning på daglige enhetsinstallasjoner, daglige avinstallasjoner på enheter og gjeldende enhetsinstallasjoner.
5. august 2013: Oppdatering for å forbedre identifiseringen av aktive enheter
5. august 2013 oppdaterte vi statistikkalgoritmen for å forbedre identifiseringen av aktive enheter. Denne oppdateringen forbedret nøyaktigheten av installasjonsberegningene for aktive enhetsinstallasjoner og aktive brukerinstallasjoner. Når den nye algoritmen publiseres, kan du se endringer i noen av beregningene som er knyttet til appen din. Mange apper påvirkes av denne endringen, men vi forventer en forskjell på under 2 % for de fleste apper.
Desember 2012–januar 2013: mulig reduksjon av det totale antallet brukerinstalleringer og enhetsinstalleringer for apper som koster penger, på grunn av dataoverføring
I perioden desember 2012–januar 2013 kan utviklere legge merke til en nedgang i det totale antallet brukerinstalleringer og enhetsinstalleringer for apper som koster penger, som vises i Play-konsollen. Dette skyldes en pågående dataoverføring og er det reelle antallet for appen din. Overføringen gjøres i etapper og fortsetter gjennom januar 2013. Denne overføringen påvirker ikke tidligere utbetalinger til utviklere.
4. april 2012: Forbedret identifisering av Android-plattformens versjon
4. april 2012 forbedret vi nøyaktigheten av statistikk for versjonsnummeret til Android-plattformen. Dette medførte at færre enheter ble klassifisert som «Annet» eller «0», og flere enheter ble klassifisert korrekt.
13. februar 2012: Inaktive Android-enheter
13. februar 2012 fjernet vi data om Android-enheter som ikke lenger er aktive. Det medførte en korrigering av antallet aktive brukere og enheter for mange apper.
28. januar 2012: Undertelling av totalt antall brukerinstallasjoner
28. januar 2012 løste vi et problem som forårsaket undertelling av det totale antallet brukerinstallasjoner.
2. mai 2011: Endring i det totale antallet installeringer
2. mai 2011 endret vi grunnlaget for beregningen av installeringstallene som er oppgitt i Play Console. Tidligere ble appinstalleringer beregnet per bruker, og det ble ikke tatt høyde for enkelte typer avinstalleringer (f.eks. ved tilbakestilling av enheten til fabrikkstandard). Installasjonene telles nå per enhet, og dette filtrerer ut duplikater mer effektivt. Dette gir en mer nøyaktig måling av appdistribusjonen din i Android-økosystemet.

Det er mulig at denne endringen kan ha resultert i en engangsreduksjon i antall installasjoner av appene dine. Vi beklager eventuell motstridende informasjon du kan ha mottatt som følge av dette.

18. oktober 2011: Reduksjon i antallet aktive installeringer
Fra og med 18. oktober 2011 kan utviklere oppleve en reduksjon i antallet aktive installeringer som vises i Play-konsollen. Enkelte appoppdateringer ble regnet som enhetsinstalleringer. Vi bruker nå en annen beregningsmetodikk som ikke inkluderer installering av appoppdateringer. Heretter kommer tallene for aktive installasjoner til å gi et korrekt bilde av antall enhetsinstallasjoner. Vær oppmerksom på at det totale installeringsantallet ikke er påvirket.