Sovellusten tilasto-ongelmien vianetsintä

Jos sinulla on ongelmia sovellusten tilastodatan kanssa, alla olevista tiedoista saattaa olla apua.

Miksi päivittäisten asennusteni lukumäärä on laskenut?

Alla on esimerkkejä sovellusmuutoksista, jotka voivat johtaa asennusmäärien laskuun:

• uudet käyttöoikeudet, jotka edellyttävät käyttäjän manuaalista hyväksyntää
  • maihin tai kieliin liittyvät jakelumuutokset
  • muutokset mainostamisessa
  • muutokset sovelluksen sijoittelussa kaupassa
  • operaattoreiden laitteille valmiiksi asentamat sovelluksesi (järjestelmäsovellukset lasketaan tilastoihin vasta, kun ne päivitetään Google Playn kautta).

Jos uskot, että kyseessä ei ole mikään yllä olevista tapauksista, ota yhteyttä tukitiimiimme.

Lataamassani tilastoraportissa on ongelma

Jos Play Consolesta lataamasi raportin avaaminen ei onnistu, ota yhteyttä tukitiimiimme.

Google Playn tilastopäivitysten näkeminen

Huom. Alla olevat päivitykset lisätään ja järjestetään kronologisesti. Vanhat päivitykset eivät välttämättä ole enää relevantteja.

11.6.2022–19.7.2022: Korjaus asennuksiin, hankintoihin ja aktivoitumismittareihin

Sovelluksen asennuksia ja poistoja tallentavien järjestelmien muutos johti siihen, että Play Console ‐mittareilta jäi vahingossa dataa huomaamatta. Raportoitujen mittareiden määrä on laskenut esimerkiksi asennusten, hankintojen ja aktivoitumismittareiden osalta.

Aiempi data on palautettu 28.6.2022–29.7.2022 väliltä.

Valitettavasti emme voi datan säilytykseen liittyvien rajoitusten takia palauttaa joitain tietoja. Emme voi palauttaa seuraavia tietoja:

• Kaupan tulos: 11.6.–4.7.
  • Aktivoituminen: 11.6.–11.7.
  • Käyttäjä- ja laitemittarit: 11.–27.6.
  • PlayPass: 11.–24.6.
  • Sovelluksen tietosivun kokeiluja ei täydennetä

Touko-kesäkuu 2022: Hankintaraporttidatan korjaus

Virheen takia osa hankintadatasta ajalta 23.5.–23.6. saattaa puuttua. Tämä ei ole vaikuttanut sovelluksesi latausten todelliseen määrään. Virhe on tunnistettu ja korjattu, ja näiden kahden päivämäärän välistä dataa korjataan.
Huhtikuu 2022: Tilausmittareiden laskentatavat päivitetty

Olemme päivittäneet Play Consolen tilausmittareiden laskentamenetelmät.

Tilausmittarit, kuten uudet tilausmäärät, konversio‑ ja säilytysprosentit ja peruutukset ovat yhdenmukaisempia. Ne lasketaan nyt myös taloudellisten mittareiden mukaan.

Voit vertailla suoraan Play Consolen ja reaaliaikaisen kehittäjäilmoitusten APIn dataa. Kaikki tilausmittarit ovat nyt kumulatiivisia. Tämä tarkoittaa sitä, että aiempien päivien data ei muutu.

Huhtikuu 2022: Muutoksia tärkeimpien mittareiden laskentatapoihin

Teimme useita parannuksia ja virheenkorjauksia asennusten, poistojen, päivitysten ja laitetapahtumien laskentatapaan. Lisäksi paransimme asennustoiminnan yksityisyyssyistä poistaneiden käyttäjien datan laskemistapaa.

26.7. ja 26.8.2019: Käyttäjien osto- ja muun toiminnan dataa puuttuu

Väliaikainen virhe aiheutti kahdesti (päivämäärät on mainittu yllä) käyttäjien osto- ja muun toiminnan datan katoamisen Play Consolesta. Emme pysty korjaamaan tämän ajanjakson dataa.

Elokuu 2019: Tilausanalytiikan virheenkorjaus

Korjasimme tilausdatassa olleen virheen 21.8. Monissa sovelluksissa tämä on voinut muuttaa aktiivisten tilausten raportointia Play Consolessa sekä tilausanalytiikan CSV-raportteja ainakin edellisen vuoden ajalta.
Tämä muutos ei vaikuta Play Consolen ja CSV-vientien tuloraportointiin.
Ajalta ennen 25.5.2018 peräisin olevaa dataa ei voitu korjata, ja se poistettiin Play Consolesta.

Heinä-elokuu, 2019: Täsmälinkkiliikenteen virheellinen jakautuminen

25.7.–8.8.2019 suurin osa muilta hankintakanavilta tulevasta liikenteestä lisättiin virheellisesti Play Kauppa (orgaaninen) ‑luokkaan. Play Kauppa (orgaaninen) ‑vierailuissa saattaa näkyä lisäystä tällä ajanjaksolla. Emme pysty korjaamaan tämän ajanjakson dataa.

Touko-heinäkuu, 2019: Play Kaupan haun hankintatehokkuustietojen aliraportointi

28.5.–31.7.2019 sovelluksen tietosivun esikatseluiden (joiden avulla käyttäjät voivat katsoa kuvakaappauksia ja asentaa sovelluksia suoraan hakutuloksista) vierailu- ja asennustietoja ei otettu mukaan Play Kaupan haun hankintakanavan tietoihin. Asennukset raportoitiin sen sijaan Asennukset ilman tietosivukäyntiä ‑luokassa.
Vierailu- ja asennustiedoissa saattaa näkyä tällä ajanjaksolla notkahdus Play Kaupan haussa ja kasvua Asennukset ilman tietosivukäyntiä ‑luokassa. Emme pysty korjaamaan tämän ajanjakson dataa.

4.3.2019: Ristiriitaista asennusdataa

4.3.2019–6.3.2019 osa päivityksistä raportoitiin virheellisesti sovelluksen poistoina ja uudelleenasennuksina.
Asennusdata tältä jaksolta voi olla vääristynyt.
15.10.2018: Datalähteen päivitys

Joidenkin Play Consolessa olevien mittareiden datalähde on päivitetty. Päivitetty datalähde mittaa tarkemmin tiettyjä tietoja, esim. asennuksia aktiivisille laitteille.

Saatat huomata muutoksia myös muissa mittareissa ja useimmissa ulottuvuuksissa (esim. operaattori ja kieli).

17.7.2018: Esiasennukset sisältyvät asennustilastoihin

17.7.2018 alkaen asennustilastoissa on kattavampaa dataa esiasennuksista.

Jos sovelluksesi on valmiiksi asennettuna laitteille, voit huomata kasvua muuttujissa Sovelluksen asentaneet käyttäjät, Asennukset laitteen mukaan ja Asennukset aktiivisille laitteille.

16.7.2018: Kumulatiiviset asennukset käyttäjän mukaan poistuu käytöstä

16.7.2018 alkaen sovelluksen Kumulatiiviset asennukset käyttäjän mukaan ‑dataa ei ole enää saatavilla Tilastot-sivulla.

Jos tarvitset tätä datapistettä, voit lisätä sovelluksesi viimeiseen Kumulatiiviset asennukset käyttäjän mukaan ‑arvoon kyseisen päivän jälkeen saadut Sovelluksen asentaneet käyttäjät.

Toukokuu 2018: Play Console ‑dataan tehtäviä muutoksia

Seuraavina viikkoina Play Consolessa voi näkyä muutoksia raporteissa, sovelluksen poistamisessa ja tilidatassa.

25.10.2017: Uusien, aktiivisten ja peruutettujen tilausten data korjattu

Aikavälillä 9. toukokuuta ja 17. heinäkuuta 2017 jotkin oston yhteydessä epäonnistuneet tilaukset luokiteltiin virheellisesti alkaneiksi tilauksiksi.

Tämä ei vaikuta myynti‑ ja maksuraportteihin, mutta uusien, aktiivisten ja peruutettujen tilausten määrät ovat saattaneet olla todellista suurempia muissa Google Play Console ‑raporteissa.

Data tältä ajalta on nyt korjattu.

5.12.2016: Asennukset ja asennusten poistot päivässä käyttäjää kohti ‑tietojen päivitysväliä parannettu

5.12.2016 alkaen vähensimme sovelluksen Asennukset päivässä käyttäjän mukaan- ja Asennuksen poistot päivässä käyttäjän mukaan ‑datan päivitysviivettä Tilastot-sivulla. Tämä tarkoittaa sitä, että voit käyttää näitä tietoja nopeammin kuin aiemmin.

Saatat huomata pienen muutoksen joidenkin sovellusten Asennusten poistot päivässä & asennusten poistot päivässä käyttäjää kohti ‑tiedoissa tuona päivänä.

30.11.2016: Muutos sovelluksen tietosivun kokeilun tuloksiin ja sovelluksesi Nykyiset asennukset ‑tietoihin

Sovelluksen tietosivun kokeilun tulokset

30.11.2016 alkaen uusien tai odottavien sovelluksen tietosivun kokeilujen tulokset perustuvat Asennukset aktiivisille laitteille ‑arvoon.

Jos aloitat ennen 1.9. kokeilun, jonka on määrä päättyä 1.12. jälkeen, näytämme sinulle tietoja 1.9. asti. Tarkimpien mahdollisten tulosten saamiseksi suosittelemme päättämään kaikki ennen 1.9. alkaneet kokeilut ja luomaan uuden kokeilun.

Nykyiset asennukset ‑tiedot

Nykyiset asennukset laitteen mukaan- ja Nykyiset asennukset käyttäjän mukaan ‑tiedot ovat nähtävillä 30.11. asti Tilastot-sivulla ja viedyissä tiedostoissa. Marraskuun 30. päivän jälkeiset tiedot löytyvät Asennukset aktiivisille laitteille ‑kohdasta.

Lisätietoja on alla olevassa kohdassa Esittely: Asennukset aktiivisille laitteille.

29.9.2016: Esittely: Asennukset aktiivisille laitteille

Esittelemme uuden mittarin, Asennukset aktiivisille laitteille. Aluksi näet tämä mittarin sovelluksesi Tilastot-sivulla, jossa on tietoja 1.9. alkaen.

Myöhemmin tänä vuonna uusi tietotyyppi korvaa kaikissa nykyisissä raporteissa tyypit Nykyiset asennukset laitteen mukaan ja Nykyiset asennukset käyttäjän mukaan. Voit edelleen käyttää korvattujen tietojen historiallisia tietoja kaavioissa ja CSV-latauksissa.

Miksi asennusten tietotyypit muuttuvat?

Asennukset aktiivisille laitteille ‑arvo kertoo, kuinka monessa vähintään kerran viimeisen 30 päivän sisällä online-tilassa olleessa laitteessa on sovelluksesi asennettuna.

Sovelluksesi Nykyiset asennukset laitteen mukaan- ja Nykyiset asennukset käyttäjän mukaan ‑tiedot sisältävät myös laitteet, jotka ovat olleet online-tilassa viimeksi useita kuukausia sitten. Asennukset aktiivisille laitteille ‑tietotyypin avulla voimme keskittyä laitteisiin, joita on käytetty viimeisen 30 päivän sisällä, jolloin näet, kuinka sovellustasi on käytetty viime aikoina.

Vaikutus tilastoihisi

Nykyiset asennukset laitteen mukaan- ja Nykyiset asennukset käyttäjän mukaan ‑tiedot sisälsivät pidemmän toimintaikkunan, joten on odotettavissa, että sovelluksesi Asennukset aktiivisille laitteille ‑tietojen luvut ovat pienempiä.

Aikajana

Pidämme sinut ajan tasalla tämän muutoksen aikataulusta Play Consolen ilmoitusosiossa.

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse minkä tahansa sivun oikeasta yläkulmasta kellokuvake Ilmoitus.

Voit muuttaa seuraavia asetuksia:

Aikajakso Vaikutus tietoihin
29.9.
  • Voit tarkastella Asennukset aktiivisille laitteille ‑tietoja ylimääräisenä tietopisteenä sovelluksesi Tilastot-sivulla.
3.11.
  • Asennukset aktiivisille laitteille on jatkossa sovelluksen Tilastot- ja Kaikki sovellukset ‑sivuilla ja Play Console ‑sovelluksessa näytettävä oletustietotyyppi.
  • Nykyiset asennukset laitteen mukaan- ja Nykyiset asennukset käyttäjän mukaan ‑tiedot ovat edelleen nähtävillä sovelluksen Tilastot-sivulla.
30.11.
  • Nykyiset asennukset laitteen mukaan- ja Nykyiset asennukset käyttäjän mukaan ‑tietojen päivittäminen lopetetaan.
  • Aiempi data on edelleen nähtävillä kaavioissa ja CSV-vienneissä.
29.11.2015: Muutoksia tietoluokissa Nykyiset asennukset käyttäjän mukaan, Nykyiset asennukset laitteen mukaan ja Asennukset yhteensä käyttäjän mukaan

29.11.2015 otimme käyttöön uusia ehtoja, joiden perusteella käyttäjä‑ ja asennustietoja lasketaan epäaktiivisten käyttäjien ja laitteiden osalta. Muutos vaikuttaa seuraaviin tietoluokkiin: Nykyiset asennukset käyttäjän mukaan, Nykyiset asennukset laitteen mukaan ja Asennukset yhteensä käyttäjän mukaan.

Muutokset voivat vähentää kyseisiä asennusmääriä joissakin sovelluksissa.

27.6.2015: Päivitys Google Playn asennustilastoihin

Päivitimme Play Consolen asennustilastot 27.6.2015. Data on nyt tarkempaa ja luotettavampaa.

Tästä johtuen joidenkin kehittäjien Tilastot-sivulla voi näkyä pieniä muutoksia sovellusten asennus- ja poistodatassa.

28.5.2014: Esiasennettujen sovellusten ja useiden samaa laitetta käyttävien käyttäjien laskeminen
Muutimme 28.5.2014 tapaamme laskea tehdastietojen palautukset esiasennetuille sovelluksille sekä sovelluksille, joilla on useita käyttäjiä samalla laitteella. Muutos vaikuttaa useimpien kehittäjien tilastoihin vain hyvin vähän, mutta joidenkin kehittäjien Päivän asennukset laitteiden mukaan-, Päivän poistot laitteiden mukaan- sekä Nykyiset asennukset laitteiden mukaan -tilastoissa voi näkyä merkittäviä muutoksia.
5.8.2013: Päivitys, jonka avulla aktiiviset laitteet tunnistetaan paremmin
5.8.2013 päivitimme tilastoalgoritmit tunnistamaan aktiiviset laitteet paremmin. Päivitys parantaa aktiivisten laiteasennuksien ja aktiivisten käyttäjäasennuksien tilastojen tarkkuutta. Kun uusi algoritmi otetaan käyttöön, saatat huomata muutoksia joissain sovellukseesi liittyvissä tilastoissa. Tämä muutos vaikuttaa moniin sovelluksiin, mutta odotamme useimpien kohdalla eron olevan alle 2 %.
Joulukuu 2012 – tammikuu 2013: Maksullisten sovellusten käyttäjä- ja laiteasennusten määrän mahdollinen lasku
Joulukuusta 2012 tammikuuhun 2013 kehittäjät saattoivat huomata Play Consolessa näkyvien maksullisten sovellustensa käyttäjä- ja laiteasennuksien vähentyneen. Tämä johtuu meneillään olevasta datan siirrosta, ja arvot pitävät paikkansa. Siirto tehdään vaiheittain ja jatkuu tammikuuhun 2013 asti. Siirto ei vaikuta aiempiin kehittäjien maksuihin.
4.4.2012: Android-käyttöympäristöversion parempi tunnistaminen
Paransimme 4.4.2012 lähtien Android-käyttöympäristöversionumeron tilastojen tarkkuutta. Tästä syystä näet vähemmän laitteita luokassa Muu tai 0 ja enemmän laitteita oikeissa luokissa.
13.2.2012: Ei-aktiiviset Android-laitteet
Poistimme 13.2.2012 lähtien ei-aktiivisia Android-laitteita koskevat tiedot. Tämä korjasi aktiivisten käyttäjien ja laitteiden tietoja useilta sovelluksilta.
28.1.2012: Kaikkien käyttäjien asennuskertojen laskeminen liian alhaiseksi
Ratkaisimme 28.1.2012 ongelman, joka aiheutti kaikkien käyttäjien asennuskertojen laskemisen liian alhaiseksi.
2.5.2011: Asennusten kokonaismäärän muutos
Muutimme 2.5.2011 lähtien Playn Consolessa esitettyjen asennusmäärien laskentatapaa. Aikaisemmin sovelluksen asennukset laskettiin käyttäjäkohtaisesti. Tällöin ei otettu huomioon tiettyjä asennuksen poistotoimintoja (kuten laitteen palauttaminen tehdasasetuksiin). Asennukset lasketaan nyt laitekohtaisesti, jolloin toistot suodattuvat pois tehokkaammin. Tämän avulla saat tarkemman kuvan sovelluksesi jakelusta Android-ekosysteemissä.

Saatat huomata, että tämä muutos on pienentänyt sovellustesi asennusten kokonaismäärää. Muutos on kertaluonteinen. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuneita sekaannuksia.

18.10.2011: Aktiivisten asennusten lukumäärän väheneminen
18.10.2011 alkaen kehittäjät saattoivat huomata aktiivisten asennusten määrän vähentyneen Play Consolessa. Jotkin sovelluspäivitykset laskettiin laiteasennuksiksi. Käytämme nyt eri laskentamenetelmää, joka ei sisällä sovelluspäivityksiä. Vastaisuudessa aktiivisten asennuksien lukumäärän tilastotiedot vastaavat laiteasennuksia tarkasti. Huomaa, että tämä ei vaikuta asennuksien kokonaismäärään.