Spåra appresultat med Play Console-appen

Med Play Console-appen kan du välja vilka mätvärden du vill övervaka, hålla dig uppdaterad via meddelanden när du inte är vid datorn och använda populära funktioner som att läsa och svara på apprecensioner, hantera dina beställningar när du är på språng med mera.

Installera Play Console-appen

Lägg till utvecklarkontot för Google Play på enheten, om du inte redan har gjort det.

1. Besök Google Play eller öppna appen Google Play Butik Google Play Butik.
  2. Sök efter och välj appen Play Console Console-appen.
  3. Tryck på Installera.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.

Välja utvecklarkonto

Så här väljer du vilket konto du vill använda:

1. Öppna Play Console.
  2. Välj utvecklarkontot och tryck på OK om du blir ombedd.
  3. Tryck på menyikonen Meny-ikon.
  4. Namnet och e-postadressen för kontot som du använder visas.
  5. Om du har flera utvecklarkonton kopplade till e-postadressen väljer du det du vill använda. Tryck på nedåtpilen Rullgardinsmeny om du vill välja en annan e-postadress.

Få information när du är på språng

När du har appen Play Console kan du göra följande:

Konfigurera aviseringar

Aviseringar från Play Console visas i enhetens statusfält.

Aktivera eller inaktivera aviseringar

1. Öppna Play Console.
  2. Välj Inställningar > Aviseringar i menyn uppe till vänster.
  3. Välj vad du vill få aviseringar om.
Typer av appaviseringar
Typ av avisering Beskrivning
Viktigt för företaget
  • Aviseringar som är viktiga för företaget är aktiverade som standard.
  • Detta omfattar ändringar av appens status, till exempel följande:
    • avvisade appar
    • avslagna appuppdateringar
    • avstängda appar
    • borttagna appar.
Appuppdateringar
  • Aviseringar om versionsuppdateringar är inaktiverade som standard.
  • Detta inkluderar publiceringsuppdateringar, till exempel väntande eller publicerade appuppdateringar.
Recensioner
  • Recensionsaviseringar är inaktiverade som standard.
  • Talar om när användare har skrivit nya eller uppdaterat befintliga recensioner. Öppna Se och analysera appens betyg och recensioner om du vill veta hur du svarar på en recension.

Se information om dina appar och versioner

Fästa dina favoritappar

Alla appar som är kopplade till utvecklarkontot visas i följande ordning som standard:

• Publicerade appar
  • Borttagna appar
  • Appar med överträdelser

Välj nålikonen när du vill fästa en app högst upp i listan.

Visa versionsinformation för AAB-arkiv eller APK-filer

Så här visar du versionsinformation och publiceringsdatum för AAB-arkivet eller APK-filerna som är under produktion, lansering i etapper eller alfa- eller betatestning:

1. Öppna Play Console.
  2. Välj en app.
  3. Välj Version > Versionsöversikt.