App-prestaties bijhouden met de Play Console-app

Met de Play Console-app kunt u waar u ook bent de statistieken en financiële gegevens van uw app bekijken, meldingen ontvangen, een gefaseerde implementatie stoppen of resultaten van winkelvermeldingsexperimenten beoordelen en toepassen.

De Play Console-app downloaden

1. Als u dat nog niet heeft gedaan, voegt u uw Google Play-ontwikkelaarsaccount toe aan uw apparaat.
  2. Ga naar Google Play of open de Google Play Store-app Google Play Store.
  3. Zoek en selecteer de Play Console-app Console-app.
  4. Tik op Installeren.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Uw ontwikkelaarsaccount selecteren

U kunt als volgt kiezen welk account u gebruikt in de Play Console-app:

1. Open de Play Console-app Console-app.
  2. Selecteer desgevraagd uw ontwikkelaarsaccount en tik op OK.
  3. Tik op het menupictogram Menupictogram.
  4. U ziet de naam en het e-mailadres van het account dat u gebruikt.
  5. Als er meer dan één ontwikkelaarsaccount is gekoppeld aan uw e-mailadres, selecteert u het account dat u wilt gebruiken. Als u een ander e-mailadres wilt selecteren, tikt u op de pijl-omlaag Dropdownpijl.

Onderweg op de hoogte blijven

Zodra u de Play Console-app heeft geïnstalleerd, kunt u bekijken hoe u het volgende kunt doen:

Meldingen instellen

Wanneer u een melding van de Play Console-app ontvangt, wordt deze weergegeven in de statusbalk van uw apparaat.

Meldingen in- of uitschakelen

1. Open de Play Console-app Console-app.
  2. Tik op het menupictogram Menupictogram > Instellingen.
  3. Selecteer of u meldingen wilt ontvangen voor al uw apps of alleen voor apps met een ster.
  4. Schuif de schakelaar naast een type melding dat u wilt inschakelen naar rechts totdat deze blauw wordt. Als u een type melding wilt uitschakelen, schuift u de schakelaar naar links totdat deze grijs wordt.
Typen meldingen van mobiele apps
Type melding Beschrijving
Bedrijfskritieke wijzigingen
  • Standaard zijn bedrijfskritieke meldingen ingeschakeld.
  • Omvat wijzigingen in de status van uw app, zoals:
    • Afwijzingen voor de app
    • Afwijzingen voor updates van de app
    • Opschortingen van de app
    • Verwijderingen van de app
App-updates
  • Standaard zijn meldingen voor release-updates uitgeschakeld.
  • Omvat publicatie-updates, zoals app-updates die in behandeling zijn of live zijn gegaan.
Recensies
  • Standaard zijn meldingen voor recensies uitgeschakeld.
  • Laat u weten wanneer gebruikers nieuwe recensies schrijven of bestaande recensies updaten. Als u wilt weten hoe u kunt reageren op een recensie, gaat u naar De beoordelingen en recensies voor uw app bekijken.
Experimenten
  • Standaard zijn meldingen voor experimenten uitgeschakeld.
  • Laat u weten wanneer resultaten van winkelvermeldingsexperimenten beschikbaar zijn.

Uw apps en versiedetails bekijken

Uw favoriete apps vastzetten

Standaard worden alle apps die aan uw ontwikkelaarsaccount zijn gekoppeld, weergegeven in deze volgorde:

• Gepubliceerde apps
  • Apps waarvan publicatie ongedaan is gemaakt
  • Apps met schendingen

Als u een app bovenaan uw lijst wilt vastzetten, selecteert u het punaisepictogram .

De details van uw APK-release bekijken

Doe het volgende als u de versiedetails en releasedatums wilt bekijken van uw APK's die momenteel in productie, gefaseerde implementatie of in de alfa-/bètatestfase zijn:

1. Open de Play Console-app Console-app.
  2. Selecteer een app.
  3. Tik op de kaart 'Actieve distributiekanalen'.