Sovelluksen suorituskyvyn seuraaminen Play Console ‑sovelluksella

Play Console ‑sovelluksessa voit valita seurattavia mittareita, pysyä ajan tasalla viesteistä ollessasi poissa työpöydän äärestä ja hyödyntää suosittuja ominaisuuksia, kuten sovellusarvostelujen lukemista ja niihin vastaamista, sekä tilausten ylläpitämistä missä tahansa.

Play Console ‑sovelluksen lataaminen

Lisää Google Play ‑kehittäjätilisi laitteellesi, jos et ole jo tehnyt niin.

1. Siirry Google Playhin tai avaa Google Play Kauppa ‑sovellus Google Play Kauppa.
  2. Hae Play Console ‑sovellusta Console-sovellus ja valitse se.
  3. Valitse Asenna.
  4. Seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Kehittäjätilin valitseminen

Näin voit valita käyttämäsi tilin:

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse tarvittaessa kehittäjätilisi ja napauta OK
  3. Napauta valikkokuvaketta Valikkokuvake.
  4. Näet käytössä olevan tilin nimen ja sähköpostiosoitteen.
  5. Jos sähköpostiosoitteeseesi on yhdistetty useampi kuin yksi kehittäjätili, valitse haluamasi tili. Voit valita toisen sähköpostiosoitteen napauttamalla alanuolta Avausnuoli.

Tietojen seuraaminen liikkeellä ollessasi

Kun sinulla on Play Console ‑sovellus, tutustu alla oleviin ominaisuuksiin:

Ilmoitusten määrittäminen

Play Consolen lähettämät ilmoitukset näkyvät laitteesi tilapalkissa.

Ilmoitusten laittaminen päälle ja pois päältä

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Asetukset> Ilmoitukset.
  3. Valitse, mistä haluat saada ilmoituksia
Mobiilisovellusten ilmoitustyypit
Ilmoitustyyppi Kuvaus
Liiketoiminnalle kriittiset
  • Liiketoiminnalle kriittiset ilmoitukset ovat oletuksena päällä.
  • Ne sisältävät esimerkiksi seuraavat muutokset sovelluksen tilaan:
    • sovelluksen hylkäys
    • sovelluksen päivityksen hylkäys
    • sovelluksen jäädyttäminen
    • sovelluksen poisto.
Sovelluspäivitykset
  • Julkaisuilmoitukset ovat oletuksena pois käytöstä.
  • Ne sisältävät julkaisuihin liittyviä ilmoituksia esimerkiksi odottavista tai julkaistuista sovelluspäivityksistä.
Arvostelut

Sovellus- ja versiotietojen näkeminen

Suosikkisovellusten kiinnittäminen

Kehittäjätiliisi yhdistetyt sovellukset näytetään oletuksena seuraavassa järjestyksessä:

• julkaistut sovellukset
  • sovellukset, joiden julkaisu on peruutettu
  • sovellukset, joissa on rikkomuksia

Voit kiinnittää sovelluksen luettelon yläosaan valitsemalla kiinnityskuvakkeen .

Sovelluspaketin tai APKn julkaisutietojen näkeminen

Voit katsella tuotantovaiheessa, vaiheittaisessa käyttöönotossa tai alfa- tai betatestauksessa olevien sovelluspakettien tai APK:iden versiotietoja ja julkaisupäivämääriä seuraavasti:

1. Avaa Play Console.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse Julkaisu > Julkaisujen yleiskatsaus.