Konfigurera appens priser

Du kan ange om det är en gratisapp eller betalapp, uppdatera appens priser globalt eller per land och använda prismallar för att förenkla prissättningen för apparna i Play Console.

Obs! När du har publicerat en app eller uppdatering, till exempel prisändringar, tillagda SKU:er eller ändringar i appens distributionsinställningar, kan det ta några timmar innan ändringarna syns på Google Play.

Priser på under en dollar utökas till 20 marknader

I februari 2021 minskade vi det lägsta priset för produkter på ytterligare 20 marknader i Latinamerika, EMEA och APAC. Nu kan du nå nya potentiella köpare genom att ange lägre priser som bättre motsvarar köpkraften och efterfrågan på dessa marknader.

Läs mer i Android Developers Blog.

1. Öppna Play Console och sidan Appens pris (Produkter > Appens pris).
  2. I avsnittet Prissättning klickar du på Gör detta till en gratisapp eller Gör detta till en betalapp bredvid Detta är en.

Obs! Användare i de flesta länder kan ladda ned betalappar och göra köp i appar. Du kan se efter var appen går att köpa i listan över tillåtna valutor och prisintervall per land.

Ändra valet av gratisapp eller betalapp

• Du kan ändra appen från betalapp till kostnadsfri app.
  • När appen väl har erbjudits kostnadsfritt kan du inte ändra den tillbaka till betalapp. Om du vill ta betalt för appen måste du skapa en ny app med ett nytt paketnamn och ange ett pris.

Ange ett pris

Vi tar ut en serviceavgift för betalappar och produkter i appar som säljs på Google Play.

Obs! Om du inte distribuerar en betalapp eller ett köp i en app i ett land som du anger ett pris för får användare inte tillgång till appen eller köpet i appen.

Betalappar

Så här ställer du in priset för en betalapp:

1. Konfigurera en betalningsprofil. Ange dina momssatser på Play Console.
  2. Granska listan över tillåtna valutor och prisintervall per land.
  3. Ange ett pris på sidan Appens pris på Play Console.
    • Vi använder priset som du anger som grund för beräkningen av marknadsspecifika priser. Vi konverterar priset till lokal valuta, lägger till moms i vissa länder och tillämpar lokalt relevanta prissättningsmönster och den växelkurs som gäller det datum då priset på appen sätts. Du kan uppdatera priset manuellt så att det lokala priset alltid avspeglar den senaste valutakursen.
    • Priset du anger används i alla länder utan stöd för lokal valuta. Om den lokala valutan inte stöds genereras ett pris i USD eller EUR. Priserna i USD eller EUR baseras på priset som du anger.
    • Vilken valuta som används i varje land är fast och kan inte ändras.
Objekt i appar

Om du vill ställa in priser för objekt i appar läser du om att hantera fakturering i appar.

Visa eller uppdatera lokala priser

Betalappar

Obs! Standardpriset används för att generera ett lokalt pris på appen i andra länder.

Använda lokala standardpriser

1. Öppna Play Console och sidan Appens pris (Produkter > Appens pris).
  2. Klicka på Ange pris.
  3. Granska tabellen i avsnittet Lokala priser. I kolumnen Pris kontrollerar du det lokala priset för varje land.
    • För lokala priser används dagens växelkurs och det aktuella landets prismönster.
    • Om ett land inte har stöd för en lokal valuta används priset du angav som standardvaluta i stället.

Uppdatera lokala standardpriser

Så här uppdaterar du lokala priser så att dagens växelkurs och det aktuella landets prismönster används:

1. Klicka på Uppdatera valutakurser uppe till höger i avsnittet Lokala priser.
  2. Klicka på Använd priser.

Så här anger du ett eget lokalt pris:

1. Klicka på pennan i kolumnen Pris för det land som du vill uppdatera.
  2. Ange det pris du vill erbjuda.
  3. Klicka på Använd priser.

Mer information finns under Erbjuda appar i flera valutor.

Objekt i appar

Om du vill ställa in priser för objekt i appar läser du om att hantera fakturering i appar.

Använda samma priser för flera objekt

Du kan använda prismallar om du vill ställa in eller hantera samma pris på flera appar eller produkter i appar. Om du uppdaterar en prismall används mallens senaste priser för alla objekt som är kopplade till mallen.

Du kan använda upp till 250 olika prismallar per utvecklarkonto och länka upp till 1 000 objekt till varje prismall.

Behörighetskrav för prismall
  • Du måste ha behörigheten Hantera butiksvisning för varje app som du vill inkludera i en prismall.
  • Du kan bara visa alla appar i en prismall om du har behörigheten Visa ekonomiska uppgifter för var och en av apparna.
  • Om du inte kan redigera en mall som du har skapat kontrollerar du om någon har lagt en app som du har inte behörighet till i mallen.
Lägga till objekt i en ny prismall
  1. Öppna Play Console och sidan Prismallar (Konfiguration > Prismallar).
  2. Klicka på Skapa mall.
  3. Ge mallen ett namn.
  4. Klicka på Ange pris och ange det pris du vill göra appen tillgänglig för. Vi använder priset som du anger som grund för beräkningen av marknadsspecifika priser. Vi konverterar priset till lokal valuta, lägger till moms (i vissa länder) och tillämpar lokalt relevanta prissättningsmönster och den växelkurs som gäller det datum då priset på appen sätts. Du kan uppdatera priset manuellt så att det lokala priset alltid avspeglar den senaste valutakursen.
    • Priset du anger används i alla länder utan stöd för lokal valuta.
  5. Välj om du vill inkludera moms i det pris du angett.
    • Standardpriset är inklusive moms: Om ditt standardpris är 9,99 EUR och du vill att alla priser inom EU ska vara 9,99 EUR (oavsett landsspecifika momssatser) ska du markera den här kryssrutan för att använda det alternativet.
    • Som standard läggs skatt till i priset (om du inte väljer Standardpriset är inklusive moms). Det innebär att vi tar ditt standardpris på 9,99 EUR och lägger till den momssats som gäller för varje land.
  6. Granska lokala priser och välj Använd priser.
  7. Klicka på Spara.
  8. Välj fliken Länkade produkter.
  9. Välj en app med hjälp av väljarna Länka till produkter i appar och Länka till betalapp till höger. Om du länkar produkter i appar ska du välja från listan med produkter i appar för den aktuella appen.
  10. Välj Länka. När du har länkat ett objekt visas det under avsnittet Länkade produkter.
Uppdatera växelkurser inom en prismall

När du har skapat en prismall kan du uppdatera lokala priser så att dagens växelkurs och landsspecifika prismönster används.

1. Öppna Play Console och sidan Prismallar (Konfiguration > Prismallar).
  2. Välj högerpilen bredvid den prismall som du vill uppdatera i tabellen.
  3. Klicka på Redigera pris.
  4. Klicka på Uppdatera valutakurser uppe till höger i avsnittet Lokala priser.
  5. Klicka på Använd priser.
Ta bort objekt från en prismall
  1. Öppna Play Console och sidan Prismallar (Konfiguration > Prismallar).
  2. Välj en mall och öppna fliken Länkade produkter.
  3. Välj Ta bort länk bredvid det objekt som du vill ta bort.

Obs! Det går inte att ta bort länken till objekt som säljs på rea. Du måste avbryta rean eller vänta tills den är slut innan du kan göra ändringar i mallen.

Skapa en rea eller kampanj

Du kan tillfälligt erbjuda appen kostnadsfritt eller till nedsatt pris på ett par olika sätt:

Related Content