Sovelluksen hintojen määrittäminen

Play Consolessa voit määrittää sovelluksesi maksulliseksi tai maksuttomaksi, päivittää sovelluksen hinnan kaikkialla tai maakohtaisesti sekä käyttää hinnoittelumalleja, joilla yksinkertaistat sovellusten hinnoittelua.

Huom. Kun julkaiset sovelluksen tai päivityksen, mukaan lukien hintamuutokset, uudet SKU:t tai sovelluksen jakeluasetusten muutokset, muutosten näkyminen Google Playssa voi viedä muutaman tunnin.

Alle dollarin hinnoittelu laajennettu 20 markkina-alueelle

Helmikuussa 2021 alensimme tuotteiden vähimmäishinnan raja-arvoa 20 uudella markkina-alueella eri puolilla Latinalaista Amerikkaa sekä Eurooppaa, Lähi-itää ja Afrikkaa (EMEA) ja Aasian ja Tyynenmeren aluetta (APAC). Voit nyt asettaa alhaisempia hintoja näillä markkina-alueilla. Näin voit tavoittaa potentiaalisia uusia ostajia muuttamalla hinnoittelua, jotta se vastaa paremmin paikallista ostovoimaa ja kysyntää.

Lue lisää Android-kehittäjien blogista.

1. Avaa Play Console ja siirry Sovelluksen hinnoittelu ‑sivulle (Tuotteet > Sovelluksen hinnoittelu).
  2. Valitse Hinnoittelu-osion Sovellus on ‑kohdan vierestä Muuta sovellus maksuttomaksi tai Muuta sovellus maksulliseksi.

Huom. Useimmissa maissa käyttäjät voivat ladata maksullisia sovelluksia ja tehdä sovelluksen sisäisiä ostoksia. Voit varmistaa saatavuuden maakohtaisesti sallittujen hintaluokkien ja valuuttojen luettelosta.

Muutoksia sovelluksen Maksuton- tai Maksullinen-valintaan

• Voit muuttaa sovelluksesi maksullisesta maksuttomaksi.
  • Jos sovellus on maksuton, sitä ei voi muuttaa maksulliseksi. Jos haluat periä maksua sovelluksesta, sinun on luotava uusi sovellus, jolla on uusi pakettinimi, ja määritettävä hinta uudelle sovellukselle.

Hinnan lisääminen

Kun tarjoat Google Playssa maksullisia sovelluksia tai sovelluksen sisäisiä tuotteita, ostoksista peritään palvelumaksu.

Huom. Jos et jakele maksullista sovellusta tai sovelluksen sisäistä tuotetta maassa, jota varten olet ilmoittanut hinnan, se ei ole käyttäjien saatavilla.

Maksulliset sovellukset

Näin lisäät hinnan maksulliselle sovellukselle:

1. Luo maksuprofiili. Voit määrittää verotietosi Play Consolessa.
  2. Tutustu kussakin maassa sallittuihin valuuttoihin ja hintaluokkiin.
  3. Lisää hinta Play Consolen Sovelluksen hinnoittelu ‑sivulla.
    • Käytämme ilmoittamaasi hintaa markkinakohtaisten hintojen pohjana. Muunnamme hintasi paikalliseen valuuttaan, lisäämme verot tietyissä maissa ja sovellamme paikallisia hinnoittelumalleja sekä hinnan lisäämispäivänä voimassa olevia valuuttakursseja. Voit päivittää hinnan manuaalisesti, jos haluat varmistaa, että paikallinen hinta on viimeisimmän valuuttakurssin mukainen.
    • Ilmoittamaasi hintaa käytetään kaikissa maissa, joissa paikallista valuuttaa ei tueta. Jos paikallista valuuttaa ei tueta, hinta luodaan Yhdysvaltain dollareina tai euroina. USD- ja EUR-määräiset hinnat perustuvat ilmoittamaasi hintaan.
    • Kullekin maalle on määritetty valuutta, jota ei voi muuttaa.
Sovelluksen sisäiset tuotteet

Jos haluat lisätä sovellusten sisäisten tuotteiden hintoja, lue kuinka voit hallinnoida sovelluksen sisäistä laskutusta.

Paikallisten hintojen tarkastelu ja päivitys

Maksulliset sovellukset

Huom. Oletushintasi perusteella sovellukselle luodaan paikalliset hinnat muissa maissa.

Paikallisten oletushintojen käyttö

1. Avaa Play Console ja siirry Sovelluksen hinnoittelu ‑sivulle (Tuotteet > Sovelluksen hinnoittelu).
  2. Valitse Aseta hinta.
  3. Tutustu Paikalliset hinnat ‐osion taulukkoon. Katso Hinta-sarakkeesta kunkin maan paikalliset hinnat.
    • Paikallisissa hinnoissa käytetään voimassa olevia vaihtokursseja ja maakohtaisia hinnoittelumalleja.
    • Jos maa ei tue paikallista valuuttaa, sen sijaan käytetään oletusvaluutassa määrittämääsi hintaa.

Paikallisten oletushintojen päivittäminen

Näin voit päivittää paikalliset hinnat voimassa olevien vaihtokurssien ja maakohtaisten hinnoittelumallien mukaisesti:

1. Valitse Paikalliset hinnat ‐osion oikeasta yläkulmasta Päivitä valuuttakurssit
  2. Valitse Käytä hintoja.

Näin määrität oman paikallisen hintasi:

1. Valitse kynäkuvake päivitettävän maan Hinta-sarakkeesta.
  2. Lisää haluamasi hinta.
  3. Valitse Käytä hintoja.

Katso lisätietoja Sovellusten tarjoaminen useissa valuutoissa ‑kohdasta.

Sovelluksen sisäiset tuotteet

Jos haluat lisätä sovellusten sisäisten tuotteiden hintoja, lue kuinka voit hallinnoida sovelluksen sisäistä laskutusta.

Sama hinta useille kohteille

Hinnoittelumallien avulla voit määrittää saman hintajoukon useille maksullisille sovelluksille ja sovelluksen sisäisille tuotteille sekä hallinnoida näitä hintajoukkoja. Jos päivität hinnoittelumallin, kaikki malliin linkitetyt kohteet käyttävät mallin uusimpia hintoja.

Voit käyttää yhdellä kehittäjätilillä jopa 250 erilaista hinnoittelumallia ja linkittää kuhunkin hinnoittelumalliin jopa 1 000 kohdetta.

Hinnoittelumallien käyttöoikeusvaatimukset
  • Sinulla on oltava Päätä kaupassa näkymisestä ‐lupa kaikille sovelluksille, jotka haluat sisällyttää hinnoittelumalliin.
  • Jos haluat nähdä kaikki hinnoittelumalliin kuuluvat sovellukset, tarvitset jokaiselle sovellukselle Katsele talousdataa ‐luvan.
  • Jos et voi muokata luomaasi mallia, tarkista, onko joku lisännyt malliin sovelluksen, johon sinulla ei ole käyttöoikeutta.
Kohteiden lisääminen uuteen hinnoittelumalliin
  1. Avaa Play Console ja siirry Hinnoittelumalli-sivulle (Määritä > Hinnoittelumallit).
  2. Valitse Luo malli.
  3. Nimeä malli.
  4. Valitse Aseta hinta ja lisää sovellukselle haluamasi hinta. Käytämme antamaasi hintaa markkinakohtaisten hintojen pohjana. Muunnamme hintasi paikalliseen valuuttaan, lisäämme verot (tietyissä maissa) ja sovellamme paikallisia hinnoittelumalleja sekä hinnan lisäämispäivänä voimassa olevia valuuttakursseja. Voit päivittää hinnan manuaalisesti, jos haluat varmistaa, että paikallinen hinta on viimeisimmän valuuttakurssin mukainen.
    • Ilmoittamaasi hintaa käytetään kaikissa maissa, joissa paikallista valuuttaa ei tueta.
  5. Valitse, haluatko sisällyttää verot antamaasi hintaan.
    • Oletushinta sisältää verot: Jos oletushintasi on 9,99 EUR ja haluat kaikkien EU-maiden hintojen olevan 9,99 EUR (riippumatta maakohtaisista veroprosenteista), valitse tämä valintaruutu.
    • Oletuksena (erityisesti jos et valitse Oletushinta sisältää verot ‑vaihtoehtoa) verot lisätään ilmoittamaasi hintaan. Tämä tarkoittaa sitä, että otamme oletushintasi 9,99 EUR pohjaksi ja lisäämme siihen sovellettavat verot maakohtaisesti.
  6. Tarkista paikalliset hinnat ja valitse Käytä hintoja.
  7. Klikkaa Tallenna.
  8. Valitse Linkitetyt tuotteet ‑välilehti.
  9. Valitse sovellus sivun oikealla puolella olevilla Sovelluksen sisäisten tuotteiden linkittäminen- ja Maksullisten sovellusten linkittäminen ‑valitsimilla. Jos linkität sovelluksen sisäisiä tuotteita, valitse ne kyseisen sovelluksen sisäisten tuotteiden luettelosta.
  10. Valitse Linkitä. Kun olet linkittänyt kohteen, se näkyy Linkitetyt tuotteet ‑osiossa.
Päivitä hinnoittelumallin sisäiset valuuttakurssit

Kun olet luonut hinnoittelumallin, voit päivittää paikalliset hinnat niin, että niissä käytetään voimassa olevia vaihtokursseja ja maakohtaisia hinnoittelumalleja.

1. Avaa Play Console ja siirry Hinnoittelumalli-sivulle (Määritä > Hinnoittelumallit).
  2. Valitse taulukossa päivitettävän hintamallin vieressä oleva oikea nuoli.
  3. Valitse Muokkaa hintaa.
  4. Valitse Paikalliset hinnat ‐osion oikeasta yläkulmasta Päivitä valuuttakurssit.
  5. Valitse Käytä hintoja.
Kohteiden poistaminen hinnoittelumallista
  1. Avaa Play Console ja siirry Hinnoittelumalli-sivulle (Määritä > Hinnoittelumallit).
  2. Valitse malli ja sitten Linkitetyt tuotteet ‑välilehti.
  3. Valitse poistettavan kohteen kohdalta Poista linkitys.

Huom. Et voi poistaa alennusmyynnissä olevien tuotteiden linkitystä. Alennusmyynti on keskeytettävä tai sen on päätyttävä ennen kuin malliin voidaan tehdä muutoksia.

Alennusmyynnin tai tarjouskampanjan luominen

Voit tarjota sovelluksiasi väliaikaisesti maksutta tai alennushintaan muutamalla eri tavalla:

Aiheeseen liittyvää sisältöä