Establir els preus i la distribució de les aplicacions

Amb Play Console, pots establir si l'aplicació és de pagament o gratuïta, seleccionar-ne la disponibilitat per país, i activar-ne la distribució en altres programes i dispositius Android.

Nota: després de publicar una aplicació o una actualització (per exemple, per canviar-ne el preu, afegir-hi SKU o editar la configuració de distribució de l'aplicació), els canvis poden tardar unes quantes hores a mostrar-se a Google Play.

1. Ves a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Selecciona Presència a Google Play Store > Preus i distribució.
  4. Al costat de l'opció "Aquesta aplicació és", selecciona Gratuïta o De pagament.

Canvis en la classificació de l'aplicació com a Gratuïta o De pagament

• Pots fer que l'aplicació passi de ser De pagament a ser Gratuïta.
  • Un cop l'aplicació s'hagi ofert com a Gratuïta, no es podrà canviar perquè sigui De pagament. Si vols cobrar per l'aplicació, has de crear-ne una de nova amb un nom de paquet nou i definir un preu.

Introduir un preu

Quan ofereixes aplicacions de pagament i productes de compra des d'aplicacions a Google Play, s'aplica una comissió de transacció.

Nota: si no distribueixes cap aplicació de pagament ni cap element de compra des d'aplicacions en un país per al qual hagis introduït un preu, els usuaris no podran accedir-hi.

Aplicacions de pagament

Per establir els preus d'una aplicació de pagament, segueix aquests passos:

1. Configura un perfil de pagaments. Utilitza Play Console per especificar les taxes impositives.
  2. Revisa la llista de monedes i d'intervals de preus permesos per país.
  3. Introdueix un preu a la pàgina Preus i distribució de Play Console.
    • Utilitzem el preu que introdueixes com a base per calcular els preus específics de cada mercat. Convertirem el preu a la moneda local, hi afegirem els impostos (en determinats països) i hi aplicarem els patrons de preus locals pertinents, així com les taxes de canvi vigents en la data en què estableixis el preu de l'aplicació. Pots actualitzar-lo manualment per assegurar-te que el preu local reflecteixi el tipus de canvi més recent.
    • Aquest preu també s'utilitzarà en tots els països en què no s'admeti la moneda local. Quan no s'admeti una moneda local, es generarà un preu en USD o EUR. Els preus generats en USD o EUR es basen en el preu que introdueixis.
    • La moneda utilitzada a cada país és un valor fix i no es pot canviar.
Elements de compra des d'aplicacions

Per establir preus per a elements de compra a l'aplicació, informa't sobre com administrar la facturació per compres fetes des d'aplicacions.

Consultar o modificar preus locals

Aplicacions de pagament

Utilitzar els preus locals predeterminats

1. A la pàgina Preus i distribució, selecciona països concrets o marca la casella situada al costat de "Selecciona tots els països".
  2. A la columna "Preu", revisa els preus locals per a cada país.
    • Per als preus locals s'utilitza el tipus de canvi actual i els patrons de preus específics de cada país.
    • Si en un país no s'admet la moneda local, s'utilitzarà el preu que introdueixis en la moneda predeterminada.

Modificar els preus locals predeterminats

Per modificar els preus locals utilitzant el tipus de canvi actual i els patrons de preus específics de cada país, fes el següent:

1. Marca la casella situada al costat dels països en què vulguis modificar els preus.
  2. Selecciona Actualitza els tipus de canvi.

Per definir el teu propi preu local, segueix aquests passos:

1. Al costat del país que vulguis modificar, selecciona Edita.
  2. Introdueix el preu que vulguis oferir.
  3. Selecciona Aplica.

Per obtenir més informació, consulta la pàgina sobre com oferir aplicacions en diverses monedes.

Elements de compra a l'aplicació

Per establir preus per a elements de compra a l'aplicació, informa't sobre com administrar la facturació per compres fetes des d'aplicacions.

Utilitzar els mateixos preus per a diversos elements

Pots utilitzar plantilles de preus per configurar o gestionar el mateix conjunt de preus per a diverses aplicacions de pagament i productes de compra a l'aplicació. Si actualitzes una plantilla de preus, es faran servir els darrers preus de la plantilla per a tots els elements que s'hi enllacin.

Requisits de permisos per a la plantilla de preus
  • Necessites el permís "Editar fitxes de Play Store, preus i distribució " per a cada aplicació que vulguis incloure en una plantilla de preus.
  • Per veure totes les aplicacions incloses en una plantilla de preus, necessites el permís "Veure informació de l'aplicació" per a cada aplicació.
  • Si no pots modificar una plantilla que has creat, comprova si alguna persona hi ha afegit una aplicació per a la qual no tens permís d'accés.
Afegir elements a una plantilla de preus
  1. Ves a Play Console.
  2. Selecciona Configuració Configuració > Plantilla de preus > Nova plantilla de preus.
  3. Posa un nom a la plantilla.
  4. Introdueix un preu. Utilitzarem aquest preu com a base per calcular els preus específics de cada mercat. Convertirem el preu a la moneda local, hi afegirem els impostos (en determinats països) i hi aplicarem els patrons de preus locals pertinents, així com els tipus de canvi vàlids per a la data en què estableixis el preu de l'aplicació. Pots actualitzar-lo manualment per assegurar-te que el preu local reflecteixi el tipus de canvi més recent.
    • Aquest preu també s'utilitzarà en tots els països en què no s'admeti la moneda local.
  5. Tria si vols incloure una taxa impositiva al preu que has introduït.
    • Els preus inclouen els impostos aplicables: si el preu predeterminat és 9,99 EUR i vols que tots els preus del mercat de la UE el tinguin (independentment de la taxa impositiva específica del país), fes servir aquesta opció.
    • Afegeix els impostos aplicables al preu: els impostos s'afegiran al preu de manera predeterminada. Això vol dir que afegirem l'impost aplicable segons el país al preu predeterminat de 9,99 EUR.
  6. Revisa els preus locals.
  7. Selecciona Crea una plantilla.
  8. Ves a la pestanya Elements enllaçats.
  9. A les seccions "Enllaça productes de compra a l'aplicació" i "Enllaça aplicacions de pagament", selecciona el nom d'una aplicació. Si vols enllaçar productes de compra a l'aplicació, tria'n un de la llista per a l'aplicació en qüestió.
  10. Selecciona Enllaça. Quan l'element s'hagi enllaçat correctament, es mostrarà a la secció "Elements enllaçats".
Actualitzar els tipus de canvi d'una plantilla de preus

Quan hagis creat una plantilla de preus, pots modificar els preus locals utilitzant la taxa de canvi actual i els patrons de preus específics del país.

1. Ves a Play Console.
  2. Selecciona Configuració Configuració > Plantilla de preus.
  3. Selecciona una plantilla de preus.
  4. A la columna "País", marca les caselles situades al costat dels països en què vulguis modificar els preus.
  5. A la part superior de la secció "Preus locals", selecciona Actualitza els tipus de canvi.
    • Si el botó Actualitza els tipus de canvi està atenuat, comprova que hagis seleccionat com a mínim un país.
  6. Selecciona Desa.
Suprimir elements d'una plantilla de preus
  1. Ves a Play Console.
  2. Selecciona Configuració Configuració > Plantilla de preus.
  3. Selecciona una plantilla i, a continuació, la pestanya Elements enllaçats.
  4. Al costat de l'element que vulguis suprimir, selecciona Desenllaça.

Nota: els elements que estan en oferta no es poden desenllaçar. Has d'interrompre l'oferta o esperar fins que finalitzi per poder modificar la plantilla.

Crear una oferta o una promoció

Hi ha unes quantes maneres d'oferir temporalment les teves aplicacions de manera gratuïta o a un preu amb descompte mitjançant Play Console.

• Oferir les aplicacions de pagament a un preu amb descompte: per obtenir més informació, consulta com pots crear una oferta per a les aplicacions de pagament.
  • Oferir una aplicació de pagament o un producte de compra des de l'aplicació de manera gratuïta amb un codi promocional: per obtenir més informació, consulta com pots crear una promoció.

Distribució en països

Per obtenir informació sobre com gestionar la disponibilitat per país de les versions de producció, alfa i beta de l'aplicació, consulta com distribuir les versions de l'aplicació en països concrets

Triar la configuració de distribució

Si les aplicacions inclouen funcions per a altres dispositius Android o compleixen els requisits per entrar en altres programes, pots distribuir-les en aquests dispositius i programes.

Icones de dispositius i de programes

A la part superior de la pàgina Preus i distribució, veuràs icones actives per als dispositius i programes en què es distribueix l'aplicació. Per saber com distribuir una aplicació a un dispositiu o un programa, fes clic en una de les icones.

En alguns dispositius i programes, és possible que vegis les icones d'estat següents:

• S'està revisant l'aplicació: Review
  • L'aplicació té un problema o s'ha rebutjat: Issue
Wear OS by Google

Si l'aplicació incorpora funcions per a Wear OS by Google, pots activar l'opció per poder-la incloure en les col·leccions de Google Play per a Wear OS.

Per fer-ho, abans has de penjar una captura de pantalla de Wear OS. Un cop hagis activat aquesta opció i publicat l'aplicació, el nostre equip la revisarà per comprovar que compleixi les directrius de qualitat de les aplicacions per a Wear OS.

Obtén més informació sobre com pots distribuir l'aplicació a Wear OS by Google.

Android TV

Per distribuir l'aplicació per a Android TV, has d'afegir-hi un intent per iniciar Leanback i penjar captures de pantalla i una imatge de bàner de televisió.

El nostre equip revisa que les aplicacions es puguin fer servir amb una creu direccional (aplicacions) i amb un comandament de joc (només jocs), i que compleixin altres directrius de qualitat.

Obtén més informació sobre com pots distribuir la teva aplicació per a Android TV.

Android Auto

Per poder distribuir una aplicació per a Android Auto, primer has d'acceptar els termes i condicions d'Android Auto, que trobaràs a la pàgina Preus i distribució. Després d'acceptar-los, podràs penjar les aplicacions compatibles amb Android Auto.

Es revisarà l'aplicació per comprovar si compleix les directrius per evitar les distraccions al volant. No es publicarà l'aplicació o l'actualització a Google Play fins que no s'hagi aprovat.

Obtén més informació sobre com pots distribuir la teva aplicació per a Android Auto.

Deixar de distribuir l'aplicació per a Android Auto

Per deixar de distribuir l'aplicació per a Android Auto, suprimeix l'entrada d'Auto que hi ha al fitxer de manifest de l'APK i envia'n una actualització.

Daydream

Si has creat una aplicació de realitat virtual independent, és possible que compleixi els requisits necessaris perquè s'inclogui a Daydream. Si s'hi inclou, la teva aplicació es mostrarà a l'apartat de realitat virtual de Play Store, i als usuaris de Daydream els serà més fàcil descobrir-la a Google Play.

Requisits

Perquè l'aplicació es pugui incloure a Daydream, cal que facis el següent:

Activar l'opció

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Presència a Google Play StoreFitxa de Play Store.
  4. A "Recursos gràfics", vés a la pestanya Telèfon.
  5. Per penjar la teva imatge, fes clic a Afegeix una imatge estereoscòpica de 360 graus.
  6. Quan l'hagis penjat, vés a la pàgina Preus i distribució.
  7. Marca la casella que hi ha al costat de "Vull distribuir la meva aplicació a Daydream".
  8. Tria una intensitat de moviment. Per obtenir més informació, accedeix al lloc d'RV de Google.
  9. Desa els canvis. Un cop hagis enviat la informació, es revisarà l'aplicació per comprovar que compleix els requisits per formar part de Daydream.

Desactivar l'opció

Perquè l'aplicació deixi de formar part de Daydream, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona Presència a Google Play StorePreus i distribució.
  4. Desmarca la casella que hi ha al costat de "Vull distribuir la meva aplicació a Daydream".
Google Play gestionat

Si ets desenvolupador als EUA o al Canadà i vols distribuir aplicacions de pagament a Google Play gestionat, pots configurar les aplicacions perquè estiguin disponibles per comprar-les i distribuir-les de manera massiva en dispositius que facin servir Google Play gestionat.

Per optar-hi, assegura't de revisar amb cura els termes i condicions. Caldrà que els acceptis perquè les aplicacions es puguin distribuir a Google Play gestionat.

Nota: si tens aplicacions gratuïtes, no cal que indiquis que vols incloure-les al programa, ja que les aplicacions gratuïtes estan disponibles automàticament per als dispositius que fan servir Google Play gestionat.

Amb anuncis

Has de declarar si la teva aplicació conté anuncis (com ara anuncis publicats a través de xarxes publicitàries de tercers, anuncis de display, anuncis natius o anuncis de bàner) a la pàgina Contingut de l'aplicació. Si n'inclou, a la fitxa de Play Store de l'aplicació es mostrarà l'etiqueta "Conté anuncis".

Nota: l'etiqueta "Conté anuncis" no serveix per indicar si una aplicació conté altres tipus de continguts publicitaris, com ara emplaçaments de productes de pagament o ofertes per fer compres o actualitzacions des de l'aplicació. Si la teva aplicació conté emplaçaments de productes de pagament, comprova que compleixin la legislació local.

Exemples

A continuació trobaràs uns quants exemples dels casos en què has de dir "sí" en referència a l'etiqueta "Conté anuncis". La llista no és exhaustiva, sinó que conté uns quants exemples basats en els tipus d'anuncis més freqüents.

• Bàners i intersticials: la meva aplicació s'integra amb un SDK publicitari per mostrar bàners i intersticials. Utilitzo els formats d'anunci per obtenir ingressos i promocionar els meus productes o les meves aplicacions.
  • Anuncis natius: la meva aplicació inclou anuncis de manera nativa, indistingibles d'altres continguts (per exemple, articles patrocinats, anuncis dins d'un feed, etc.).
  • Anuncis interns: la meva aplicació inclou un petit bàner publicitari, un anunci intersticial, un mur publicitari o bé un widget per promocionar la resta d'aplicacions que tinc.

Has de dir "no" en referència a l'etiqueta "Conté anuncis" si només fas promoció creuada de la resta d'aplicacions que tens tal com es descriu a continuació:

• L'aplicació inclou una secció Més aplicacions* al menú principal que dirigeix els usuaris a la resta d'aplicacions de la teva propietat.
  • L'opció Més aplicacions* no interfereix en les partides.
  • L'opció Més aplicacions* no confon l'usuari inserint-se en les partides.

*Altres formes acceptables de Més aplicacions són Més jocs, Més coses per explorar, Versió completa, Més, Sobre nosaltres o la teva icona de desenvolupador.

Supervisió addicional

Tot i que ets responsable d'indicar de manera precisa si hi ha anuncis en les teves aplicacions, és possible que Google ho verifiqui en qualsevol moment i mostri l'etiqueta "Conté anuncis" si ho considera apropiat.

Si creus que el nostre sistema ha etiquetat incorrectament la teva aplicació, contacta amb l'equip d'assistència per obtenir ajuda.

Compliment

Si no informes correctament de la presència d'anuncis a la teva aplicació, ho considerarem una infracció de les polítiques de Google Play, la qual cosa pot implicar la suspensió de l'aplicació.

Distribuir aplicacions fora de Google Play

La distribució d'aplicacions a través de Google Play no és exclusiva; també pots distribuir-les a través d'altres canals, si vols. Recorda que la versió publicada a través de Google Play n'ha de complir totes les polítiques.

Contingut relacionat