Configurar els preus de l'aplicació

Pots establir que l'aplicació sigui gratuïta o de pagament, actualitzar-ne el preu per a tot el món o per país i utilitzar les plantilles de preus per simplificar els preus de les teves aplicacions a Play Console.

Nota: després de publicar una aplicació o una actualització (per exemple, per canviar-ne el preu, afegir-hi SKU o editar la configuració de distribució de l'aplicació), els canvis poden tardar unes quantes hores a mostrar-se a Google Play.

Ampliació dels preus de menys d'1 $ a 20 mercats

El febrer de 2021, hem reduït el límit del preu mínim dels productes en més de 20 mercats de l'Amèrica Llatina, Europa, Pròxim Orient i Àfrica (EMEA) i l'Àsia-Pacífic. Ara pots establir preus més baixos en aquests mercats. Si ajustes els preus per adaptar-los a la capacitat adquisitiva i a la demanda locals, podràs arribar a nous compradors potencials.

Per obtenir més informació, consulta Android Developers Blog.

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Preus de l'aplicació (Productes > Preus de l'aplicació).
  2. A la secció "Preus", al costat de "L'aplicació és", fes clic a Fes que l'aplicació sigui gratuïta o Fes que l'aplicació sigui de pagament.

Canvis en la classificació de l'aplicació com a gratuïta o de pagament

• Pots fer que l'aplicació passi de ser de pagament a gratuïta.
  • Un cop l'aplicació s'hagi ofert com a gratuïta, no es podrà canviar perquè sigui de pagament. Si vols cobrar per l'aplicació, has de crear-ne una de nova amb un nom de paquet nou i definir un preu.

Introduir un preu

Quan ofereixes aplicacions de pagament i productes de compra des d'aplicacions a Google Play, s'aplica una taxa del servei.

Nota: si no distribueixes cap aplicació de pagament ni cap element integrat en l'aplicació en un país per al qual hagis introduït un preu, els usuaris no podran accedir-hi.

Aplicacions de pagament

Per establir els preus d'una aplicació de pagament, segueix aquests passos:

1. Configura un perfil de pagaments. Utilitza Play Console per especificar les taxes impositives.
  2. Revisa la llista de monedes i d'intervals de preus permesos per país.
  3. A la pàgina Preus de l'aplicació de Play Console, introdueix un preu.
    • Utilitzem el preu que introdueixes com a base per calcular els preus específics de cada mercat. Convertirem el preu a la moneda local, hi afegirem els impostos (en determinats països) i hi aplicarem els patrons de preus locals pertinents, així com les taxes de canvi vigents en la data en què estableixis el preu de l'aplicació. Pots actualitzar el preu manualment per assegurar-te que el preu local reflecteix la taxa de canvi més recent.
    • Aquest preu també s'utilitzarà en tots els països en què no s'admeti la moneda local.Quan no s'admeti una moneda local, es generarà un preu en USD o EUR. Els preus generats en USD o EUR es basen en el preu que introdueixis.
    • La moneda utilitzada a cada país és un valor fix i no es pot canviar.
Elements integrats en l'aplicació

Per establir preus per a elements integrats en l'aplicació, informa't sobre com pots administrar la facturació per compres fetes des d'aplicacions.

Consultar o modificar preus locals

Aplicacions de pagament

Nota: el preu predeterminat s'utilitza per generar preus locals per a l'aplicació en altres països.

Utilitzar preus locals predeterminats

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Preus de l'aplicació (Productes > Preus de l'aplicació).
  2. Fes clic a Defineix el preu.
  3. Revisa la taula de la secció "Preus locals". A la columna "Preu", revisa els preus locals per a cada país.
    • Per als preus locals s'utilitza la taxa de canvi actual i els patrons de preus específics de cada país.
    • Si en un país no s'admet la moneda local, s'utilitzarà el preu que introdueixis en la moneda predeterminada.

Modificar els preus locals predeterminats

Per modificar els preus locals utilitzant la taxa de canvi actual i els patrons de preus específics de cada país:

1. A la part superior dreta de la secció "Preus locals", fes clic a Actualitza les taxes de canvi.
  2. Fes clic a Aplica els preus.

Per definir el teu propi preu local:

1. A la columna "Preu" del país que vols actualitzar, fes clic a la icona de llapis.
  2. Introdueix el preu que vulguis oferir.
  3. Fes clic a Aplica els preus.

Per obtenir més informació, consulta la pàgina sobre com es poden oferir aplicacions en diverses monedes.

Elements integrats en l'aplicació

Per establir preus per a elements integrats en l'aplicació, informa't sobre com pots administrar la facturació per compres fetes des d'aplicacions.

Utilitzar els mateixos preus per a diversos elements

Pots utilitzar plantilles de preus per configurar o gestionar el mateix conjunt de preus per a diverses aplicacions de pagament i productes de compra des de l'aplicació. Si actualitzes una plantilla de preus, es faran servir els darrers preus de la plantilla per a tots els elements que s'hi enllacin.

Pots fer servir fins a 250 plantilles de preus diferents per cada compte de desenvolupador i enllaçar fins a 1.000 elements a cada plantilla de preus.

Requisits de permisos per a les plantilles de preus
  • Necessites el permís "Gestionar la presència a Play Store" per a cada aplicació que vulguis incloure en una plantilla de preus.
  • Per veure totes les aplicacions incloses en una plantilla de preus, necessites el permís "Veure informació de les aplicacions" per a cada aplicació.
  • Si no pots modificar una plantilla que has creat, comprova si alguna persona hi ha afegit una aplicació per a la qual no tens permís d'accés.
Afegir elements a una plantilla de preus nova
  1. Obre Play Console i ves a la pàgina Plantilles de preus (Configuració > Plantilles de preus).
  2. Fes clic a Crea una plantilla.
  3. Posa un nom a la plantilla.
  4. Fes clic a Defineix el preu i aplica el preu al qual vulguis oferir l'aplicació. Utilitzarem aquest preu com a base per calcular els preus específics de cada mercat. Convertirem el preu a la moneda local, hi afegirem els impostos (en determinats països) i hi aplicarem els patrons de preus locals pertinents, així com les taxes de canvi vigents en la data en què estableixis el preu de l'aplicació. Pots actualitzar el preu manualment per assegurar-te que el preu local reflecteix la taxa de canvi més recent.
    • Aquest preu també s'utilitzarà en tots els països en què no s'admeti la moneda local.
  5. Tria si vols incloure una taxa impositiva al preu que has introduït.
    • El preu predeterminat inclou els impostos: si el preu predeterminat és 9,99 EUR i vols que tots els preus del mercat de la UE tinguin aquest preu (independentment de la taxa impositiva específica del país), marca aquesta casella de selecció per fer servir aquesta opció.
    • De manera predeterminada, concretament si no selecciones l'opció El preu predeterminat inclou els impostos, els impostos s'afegiran al preu. Això vol dir que afegirem l'impost aplicable segons el país al preu predeterminat de 9,99 EUR.
  6. Revisa els preus locals i selecciona Aplica els preus.
  7. Fes clic a Desa.
  8. Selecciona la pestanya Productes enllaçats.
  9. Als selectors "Enllaça productes de compra des de l'aplicació" i "Enllaça una aplicació de pagament" situats a la dreta de cada pàgina, selecciona una aplicació. Si vols enllaçar productes de compra des de l'aplicació, tria'n un de la llista per a l'aplicació en qüestió.
  10. Selecciona Enllaça. Quan l'element s'hagi enllaçat correctament, es mostrarà a la secció "Productes enllaçats".
Actualitzar les taxes de canvi d'una plantilla de preus

Quan hagis creat una plantilla de preus, pots modificar els preus locals utilitzant la taxa de canvi actual i els patrons de preus específics del país.

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Plantilles de preus (Configuració > Plantilles de preus).
  2. A la taula, selecciona la fletxa dreta que hi hagi al costat de la plantilla de preus que vulguis actualitzar.
  3. Fes clic a Edita el preu.
  4. A la part superior dreta de la secció "Preus locals", fes clic a Actualitza les taxes de canvi.
  5. Fes clic a Aplica els preus.
Suprimir elements d'una plantilla de preus
  1. Obre Play Console i ves a la pàgina Plantilles de preus (Configuració > Plantilles de preus).
  2. Selecciona una plantilla i, a continuació, la pestanya Productes enllaçats.
  3. Al costat de l'element que vulguis suprimir, selecciona Desenllaça.

Nota: els elements que estan en oferta no es poden desenllaçar. Has d'interrompre l'oferta o esperar fins que finalitzi per poder modificar la plantilla.

Crear una oferta o una promoció

Hi ha diverses maneres d'oferir temporalment les teves aplicacions de manera gratuïta o a un preu amb descompte:

• Oferir les aplicacions de pagament a un preu amb descompte: per obtenir més informació, consulta com pots crear una oferta per a les aplicacions de pagament.
  • Oferir una aplicació de pagament o un producte de compra des de l'aplicació de manera gratuïta amb un codi promocional: per obtenir-ne més informació, consulta com pots crear una promoció.

Contingut relacionat