Sovellusten siirtäminen toiselle kehittäjätilille

Jos haluat siirtää sovelluksia toiselle Google Play ‑kehittäjätilille, voit lähettää pyynnön tukitiimillemme luettuasi alla olevat ohjeet.

Sovelluksen siirtämiseen valmistautuminen

Vaihe 1: Tarkista käytäntöjä koskevat ohjeet ja palvelumaksutaso

Kaikki kehittäjät:

Alkuperäisen tilin ja kaikkien siirrettävien sovellusten on noudatettava käytäntöjä ja sääntöjä.

15 %:n palvelumaksutasolle liittyneet kehittäjät:

Jos sovellus siirretään kehittäjätililtä toiselle tiliryhmien välillä, kaikki sovelluksen tulot lasketaan mukaan kunkin tiliryhmän kokonaistuloihin kyseiseltä kalenterivuodelta.

Jos esimerkiksi tiliryhmä A:han kuuluvalla kehittäjätilillä on sovellus, joka on ansainnut kuluvana vuonna 100 000 Yhdysvaltain dollaria ja joka siirretään tiliryhmä B:hen kuuluvalle toiselle kehittäjätilille, 100 000 dollarin tulot lasketaan mukaan sekä tiliryhmä A:n että B:n kokonaistuloihin ensimmäisten miljoonan Yhdysvaltain dollarin laskemista varten.

Vaihe 2: Myöhemmin tarpeellisten raporttien lataaminen

Kun siirrät sovelluksen toiselle tilille, kaikki sen käyttäjät, lataustilastot, arviot ja arvostelut, sisällön ikärajoitukset ja tietosivun tiedot siirretään uudelle tilille.

Joukkovietyjä raportteja, maksuraportteja tai tuloraportteja ei siirretä sovelluksen mukana, joten tärkeät raportit kannattaa ladata talteen. Uudet versiot näistä raporteista luodaan, kun sovellus on siirretty uudelle tilille.
Vaihe 3: Google Play ‑kehittäjätilien rekisteröinnin ja aktiivisuuden varmistaminen

Ennen kuin voit pyytää siirtoa alkuperäiseltä tililtä uudelle tilille (jota kutsutaan myös kohdetiliksi), molempien Google Play ‑kehittäjätilien on oltava rekisteröityjä ja aktiivisia.

Vahvista seuraavasti, että tili on aktiivinen:

• Alkuperäinen tili: Tarkista, että voit kirjautua sisään.
  • Kohdetili: Tarkista, että rekisteröityminen on suoritettu loppuun. Jos näet Miksi julkaisu ei onnistu? ‑ilmoituksen, tarkista, että olet lisännyt kaikki tarvittavat sovelluksen tiedot.

Huom. Jos luot uuden kohdetilin, sinun on maksettava 25 $:n rekisteröitymismaksu. Jos haluat sulkea alkuperäisen tilisi siirron jälkeen, tukitiimimme voi hyvittää sen rekisteröintimaksun.

Vaihe 4: Kohdetilin tapahtumatunnuksen etsiminen

Tarvitset tilisi ja kohdetilin rekisteröitymisen tapahtumatunnuksen. Hae kohdetilin omistajan saamista sähköpostiviesteistä hakusanalla 'rekisteröintimaksu', niin löydät tapahtumatunnuksen.

Jos tapahtumatunnuksen sisältävää sähköpostikuittia ei löydy:

1. Kirjaudu Google Paymentsiin kohdetilin omistajan sähköpostiosoitteella.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Toiminta.
  3. Etsi kehittäjätilin rekisteröintitapahtuma ja valitse se.
    • Vinkki: Hae tapahtumista sanoilla "Google Play ‑kehittäjä".
  4. Tapahtumatunnus näkyy tapahtuman tietojen alaosassa.

Rekisteröitymisen tapahtumatunnus näyttää yleensä joltakin seuraavista:

• 01234567890123456789.token.0123456789012345
  • 0.G.123456789012345
  • Registration-1234ab56-7c89-12d3-4567-8e91234567f8
  • PDS.1234-5678-9012-3456

Tiettyjä sovelluksia koskevat lisävaatimukset

Playn sovelluksen allekirjoittaminen

Sekä alkuperäisen omistajan että kohdetilin kannattaa harkita sekä lähetysavaimen että sovelluksen allekirjoitusavaimen turvallisuuden huomioimista sovelluksissa, joissa käytetään Playn sovelluksen allekirjoittamista.

• Lähetysavain: Jos saman lähetysavaimen käyttö ennen ja jälkeen siirron epäilyttää, kohdetili voi pyytää uutta lähetysavainta kohdan Onko lähetysavain kadonnut tai vaarantunut? ohjeiden mukaisesti.
  • Sovelluksen allekirjoitusavain: Jos saman allekirjoitusavaimen käyttö ennen ja jälkeen siirron epäilyttää, kohdetili voi pyytää avaimen päivityksen kautta uutta allekirjoitusavainta uusia asennuksia varten. Google Play käyttää siinä tapauksessa uutta avainta uusien asennusten ja sovelluspäivitysten allekirjoittamisessa. Ota seuraavat tärkeät asiat huomioon, ennen kuin pyydät avaimen päivitystä. Ohjeet löytyvät kohdasta Päivitä sovelluksesi allekirjoitusavain uusia asennuksia varten.
Maksulliset sovellukset ja sovelluksen sisäiset ostokset

Jos siirrät maksullisia sovelluksia tai sovelluksen sisäisiä tuotteita sisältäviä sovelluksia, kohdetililläsi on oltava aktiivinen maksuprofiili.

Jos käytät kohdetililläsi eri oletusvaluuttaa, oletusvaluutan muutokset otetaan automaattisesti käyttöön:

• Vain sovelluksen sisäiset ostokset: Kun sovelluksesi on siirretty uudelle kohdetilille, sovelluksen julkaisu peruutetaan siihen asti, että julkaiset sen uudelleen. Kun olet vahvistanut uudet hinnat kohdetililläsi, julkaise sovellus uudelleen.
  • Maksulliset sovellukset: Oletusvaluutan muutoksia sovelletaan automaattisesti sovelluksen hintoihin.

Vinkki: Jos siirrät vain maksuttomia sovelluksia ja olet suorittanut aiemmat vaiheet, siirry seuraavaan vaiheeseen.

Sovellukset, jotka käyttävät integroituja palveluita

Jos käytät sovelluksissasi integroituja palveluja, kuten Google Analyticsia, Firebasea tai Google Playn pelipalveluja, muista päivittää tiliasetuksesi ja sovelluksesi.

• Google Analytics: Lisää kohdetilin lupia Google Analytics ‑tilillesi.
  • Google Developers Console ‑projektit: Lisää kohdetili Google Developers Console ‑projektien omistajaksi. Nämä projektit voivat sisältää Google+ ‑sisäänkirjautumisen, Google Play ‑pelipalveluita ja muita Google-sovellusliittymiä.
  • Firebase-projektit: Poista Firebase-projektien linkitykset alkuperäiseltä Play Console ‑tililtä ja linkitä projektit kohdetiliin.
  • Mainosten SDK-integrointi (mukaan lukien AdMob): Kun sovelluksesi on siirretty kohdetilille, varmista, että liikenne lasketaan oikean tilin liikenteeksi päivittämällä kaikki mainosten SDK-integraatiot sovellusten APK-tiedostoissa.
  • APK-käännökset: Google Playn käännöspalvelua käyttävien käännösprojektien on oltava valmiina ennen kuin sovelluksesi voidaan siirtää.
  • Managed Google Play: Jos haluat siirtää yksityisen sovelluksen, varmista ensin, että siirron kohdetili on yhdistetty organisaatioosi. Ennen kuin siirto voidaan suorittaa, sinun täytyy peruuttaa sovelluksesi julkaisu väliaikaisesti ja poistaa sen organisaatiorajoitukset. Tukitiimimme pyrkii parhaansa mukaan minimoimaan ajan, jona sovelluksesi ei ole näkyvissä. Olemassa olevat käyttäjät voivat silti käyttää sovellusta ja asentaa sen uudelleen siirtoprosessin aikana.
    • Huom. Managed Google Playn iFramessa luotuja yksityisiä sovelluksia ei voi siirtää toiselle kehittäjätilille.

Vinkki: Jos tarvitset apua pelipalveluprojektin siirtämisessä, ota yhteyttä tukitiimiimme.

Sovelluksen mukana siirrettävä sisältö

• Myös kaikki sovellukseen liittyvät käyttäjät, tilastot, data, kommentit, arviot, tilaukset ja muu sisältö siirretään.
  • Ennen sovelluksen siirtoa luodut tilaukset säilyvät alkuperäisellä tilillä. Jos nämä tilaukset täytyy hyvittää, sinun on palattava alkuperäiselle tilille tai käytettävä Google Play Developer APIa.
  • Joukkovietyjä raportteja, myyntiarvioraportteja tai tuloraportteja ei siirretä sovelluksen mukana.
  • Tarjouksia ei siirretä kohdetilille, mutta aiemmin myönnettyjen tarjouskoodien pitäisi toimia edelleen.
  • Testiryhmiä (avoin, suljettu, sisäinen testi ja sisäinen jakaminen) ei voi siirtää tililtä toiselle. Sinun on luotava suljetut testiryhmät uudelleen uudella tilillä, ja käyttäjien on ehkä liittyttävä testiin uudelleen.
  • Integroitujen palvelujen lupa-/linkitysasetuksia ei siirretä. Muista päivittää tilin asetukset ja sovellukset.
  • Kaikki aiemmin lähettämäsi dokumentit ja tiedot siirretään uudelle kehittäjätilille. Tällaisia ovat esimerkiksi lähettämäsi käytännön noudattamista koskevat vahvistukset tai muut Sovelluksen sisältö ‑sivun (Käytäntö > Sovelluksen sisältö) kautta lähettämäsi tiedot.

Siirtopyynnön lähettäminen

Kun olet suorittanut aiemmat vaiheet, voit lähettää siirtopyynnön. Tämän jälkeen kohdekehittäjä vastaanottaa pyynnön tarkistettavaksi ja hyväksyttäväksi. Lopuksi tukitiimimme tarkistaa siirtopyynnöt ja vastaa niihin kahden arkipäivän kuluessa.

Lisää aiheesta