Transferir aplicacions a un altre compte de desenvolupador

Si vols transferir aplicacions a un altre compte de desenvolupador de Google Play, consulta les instruccions següents per enviar una sol·licitud de transferència.

Preparar l'aplicació per transferir-la

Pas 1: consulta les directrius sobre polítiques i el nivell de la taxa del servei

Per a tots els desenvolupadors:

El compte original i les aplicacions que es vagin a transferir han de complir totes les directrius sobre polítiques.

Per als desenvolupadors inscrits al nivell de la taxa del servei del 15%:

Quan es transfereix una aplicació entre comptes de desenvolupador de grups de comptes diferents, tots els guanys de l'aplicació s'inclouran als guanys totals de cada grup de comptes per a l'any natural en curs.

Per exemple, si un compte de desenvolupador del grup de comptes A té una aplicació que ha obtingut 100.000 USD en guanys aquest any i després es transfereix a un altre compte de desenvolupador del grup de comptes B, els 100.000 USD en guanys s'inclouran tant als guanys totals del grup de comptes A com als del grup B per calcular el primer milió de dòlars en guanys per a l'any en curs.

Pas 2: baixa els informes que puguis necessitar més tard

En transferir aplicacions a un altre compte, s'hi transferiran els usuaris, les estadístiques sobre baixades, la puntuació, les ressenyes, les classificacions del contingut i la informació de la fitxa de Play Store de les aplicacions.

Els informes de les exportacions massives, de pagaments i de guanys no es transferiran amb l'aplicació; et recomanem que baixis els informes que puguis necessitar més endavant. Les versions noves d'aquests informes es crearan una vegada que l'aplicació es transfereixi a un compte nou.
Pas 3: assegura't que els comptes de desenvolupador de Google Play estiguin registrats i actius

Abans d'enviar una sol·licitud de transferència del compte original a un altre compte (conegut com a compte de destinació), els dos comptes de desenvolupador de Google Play han d'estar registrats i actius.

Per confirmar que un compte està actiu, comprova el següent:

• Compte original: has de poder iniciar-hi la sessió.
  • Compte de destinació: el registre s'ha d'haver completat. Si veus el missatge "Per què no puc publicar l'aplicació?" a la capçalera de l'aplicació, comprova si la informació que has proporcionat és completa.

Nota: si crees un compte de destinació nou, has de pagar 25 USD com a quota de registre. Un cop s'hagi dut a terme la transferència, si vols tancar el compte original, el nostre equip d'assistència et pot reembossar la quota de registre d'aquest compte.

Pas 4: cerca l'identificador de transacció del compte de destinació

Necessites l'identificador de la transacció de registre per al teu compte i el compte de destinació. Per obtenir-lo, ves a la safata d'entrada del propietari del compte de destinació i cerca un correu electrònic amb l'assumpte "quota de registre de desenvolupador".

Si no trobes el correu electrònic del rebut amb l'identificador de la transacció:

1. Inicia la sessió a Google Payments amb l'adreça electrònica del propietari del compte de destinació.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Activitat.
  3. Cerca i selecciona la transacció del registre del compte de desenvolupador.
    • Consell: cerca les transaccions de "Desenvolupador de Google Play".
  4. L'identificador de la transacció es mostra a la part inferior dels detalls de la transacció.

Els identificadors de transacció de registre solen tenir un dels formats següents:

• 01234567890123456789.token.0123456789012345
  • 0.G.123456789012345
  • Registration-1234ab56-7c89-12d3-4567-8e91234567f8
  • PDS.1234-5678-9012-3456

Requisits addicionals per a aplicacions determinades

Signatura d'aplicacions de Play

En el cas de les aplicacions que utilitzen la signatura d'aplicacions de Play, tant el propietari original com el compte de destinació poden posar en dubte la seguretat de la clau de pujada i la clau de signatura d'aplicacions.

• Clau de pujada: si el que preocupa és l'ús de la mateixa clau de pujada abans i després de fer la transferència, el compte de destinació pot sol·licitar una clau de pujada nova seguint les instruccions que s'indiquen a la secció La clau de pujada s'ha perdut o està en perill?.
  • Clau de signatura d'aplicacions: si el que preocupa és l'ús de la mateixa clau de signatura d'aplicacions abans i després de fer la transferència, el compte de destinació pot sol·licitar una clau de signatura nova mitjançant l'actualització de claus per a les instal·lacions noves. D'aquesta manera, Google Play utilitzarà la clau nova per signar les instal·lacions noves i les actualitzacions d'aplicacions. Cal tenir en compte algunes consideracions importants abans de sol·licitar que s'actualitzi la clau. Trobaràs les instruccions corresponents a Actualitzar la clau de signatura d'aplicacions per a les instal·lacions noves.
Aplicacions de pagament o amb productes de compra des de l'aplicació

Si transfereixes aplicacions de pagament o amb productes de compra des de l'aplicació, el compte de destinació ha de tenir un perfil de pagaments actiu.

Si al compte de destinació utilitzes una altra moneda predeterminada, els canvis s'aplicaran automàticament:

• Només per a compres des de l'aplicació: després que l'aplicació es transfereixi al compte de destinació, no es publicarà fins que no indiquis que s'ha de tornar a publicar. Un cop hagis verificat els preus nous al compte de destinació, torna-la a publicar.
  • Aplicacions de pagament: els canvis de moneda predeterminada s'apliquen automàticament al preu de les aplicacions.

Consell: si només transfereixes aplicacions gratuïtes i has seguit els passos anteriors, ja pots anar al següent.

Aplicacions que utilitzen serveis integrats

Si l'aplicació utilitza serveis integrats, com ara Google Analytics, Firebase o serveis de jocs de Google Play, assegura't d'actualitzar la configuració del compte i les aplicacions.

• Google Analytics: afegeix permisos perquè el compte de destinació pugui accedir al compte de Google Analytics.
  • Projectes de Google Developers Console: afegeix el compte de destinació com a propietari dels projectes de Google Developers Console. Aquests projectes poden incloure l'inici de sessió amb Google+, els serveis de jocs de Google Play i altres API de Google.
  • Projectes de Firebase: desenllaça tots els projectes de Firebase del compte de Play Console original i enllaça'ls al compte de destinació.
  • Integració de l'SDK d'anuncis (inclòs AdMob): un cop hàgim transferit les aplicacions al compte de destinació, hauràs d'actualitzar totes les integracions de l'SDK d'anuncis als fitxers APK de les aplicacions per assegurar-te que el trànsit d'anuncis s'abona al compte correcte.
  • Traduccions d'APK: si tens projectes de traducció en curs amb el servei de traducció de Google Play, s'han de completar per poder transferir les aplicacions.
  • Google Play gestionat: per transferir una aplicació privada, assegura't que el compte a què vols transferir-la estigui associat a la teva organització. Per completar la transferència, hauràs d'anul·lar temporalment la publicació de l'aplicació i suprimir les restriccions de l'organització. El nostre equip d'assistència t'ajudarà a minimitzar el temps durant el qual l'aplicació no estarà visible. Els usuaris existents podran fer servir i tornar a instal·lar l'aplicació durant el procés de transferència.
    • Nota: les aplicacions privades que s'hagin creat amb l'iframe de Google Play gestionat no es poden transferir a un altre compte de desenvolupador.

Consell: si necessites ajuda per transferir un projecte dels serveis de jocs, contacta amb el nostre equip d'assistència.

Què es transferirà amb l'aplicació

• També es transfereixen tots els usuaris, les estadístiques, les dades, els comentaris, les classificacions, les subscripcions i altres dades relacionades amb l'aplicació.
  • Les comandes que es creïn abans que es transfereixi l'aplicació es mantindran al compte original. Si has de reembossar aquestes comandes, has de tornar al compte original o utilitzar l'API Developer de Google Play.
  • Els informes de les exportacions massives, de les vendes estimades i dels guanys no es transferiran amb l'aplicació.
  • Les promocions no es transferiran al compte de destinació, però els codis promocionals emesos anteriorment continuaran funcionant.
  • Els grups de proves (obertes, tancades, internes i de compartició interna) no es poden transferir entre comptes. Hauràs de tornar a crear els grups de proves tancades al compte nou, i és possible que els usuaris hagin de tornar a activar la prova.
  • No es transferiran els permisos ni la configuració d'enllaçament dels serveis integrats. Assegura't d'actualitzar la configuració del compte i les aplicacions.
  • Transferirem al teu nou compte de desenvolupador qualsevol documentació o informació que hagis enviat anteriorment. Això pot incloure, per exemple, enviaments de declaracions de polítiques o altres dades que hagis proporcionat a través de la pàgina Contingut de l'aplicació (Política > Contingut de l'aplicació).

Enviar una sol·licitud de transferència

Un cop hagis completat els passos anteriors, ja pots enviar la sol·licitud de transferència. El desenvolupador objectiu rebrà aquesta sol·licitud per revisar-la i aprovar-la. A l'últim, el nostre equip d'assistència la revisarà i hi respondrà en un termini de dos dies laborables.

Contingut relacionat