Brasilian realin valuuttatuki ja pakolliset verot

Meillä on ilo kertoa, että tuemme jatkossa Brasilian realin (BRL) käyttöä. Tämä tarkoittaa, että brasilialaiset kehittäjät voivat hinnoitella ja tarjota tuotteitaan sekä saada maksun tuotoistaan realeissa.

Brasilialaiset asiakkaat puolestaan näkevät Google Playn hinnat realeissa Yhdysvaltain dollareiden sijaan ja voivat ostaa sovelluksia ja sovellusten sisäisiä tuotteita omalla valuutallaan.

Huom. Voit silti hinnoitella sovelluksesi myös muissa tuetuissa valuutoissa.

Brasilialaisten kehittäjien, jotka julkaisevat vain maksuttomia sovelluksia ilman sovellusten sisäisiä ostoksia, ei tarvitse ryhtyä mihinkään toimiin.

Jos olet brasilialainen kehittäjä ja olet julkaissut tai aiot julkaista maksullisia sovelluksia tai sovellusten sisäisiä tuotteita, suosittelemme tutustumaan Brasilian realien käyttöönottoon alapuolella. Uudet brasilialaiset kehittäjätilit käyttävät realeja oletuksena.

Kauppiailta vaadittavat verot

Brasilian lakien mukaisesti 4.11.2014 alkaen kauppiailta, jotka tarjoavat Brasiliassa sisältöä ja saavat maksut muussa valuutassa kuin Brasilian realeissa (BRL), pidätetään 25 % veroa brasilialaisten asiakkaiden ostoksista. Toimitamme veron Brasilian valtiolle.

Suosittelemme brasilialaisille kauppiaille jatkossa maksujen vastaanottamista Brasilian realeissa.

Esimerkki
Ennen pakollisten verojen pidättämistä Brasilian sisältöostoksista Brasilian sisältöostosten pakollisen veron (25 %) pidättämisen jälkeen

Oletetaan, että sovelluksen hinta on 1 USD

Kehittäjän tuotto 70/30-jaon jälkeen: 0,70 USD

• Esim: 1 USD * 0,7 = 0,70 $

Oletetaan, että sovelluksen hinta on 1 USD

Pakolliset verot: 1 USD * 0,25 = 0,25 $

Kehittäjän tuotto 70/30-jaon ja pakollisten verojen (25 %) jälkeen:

• Esim. (1 USD * 0,7) – 0,25 = 0,45 $

Lain mukaan vero pidätetään kaikilta kauppiailta, jotka saavat maksut muussa valuutassa kuin Brasilian realeissa (BRL). Vero pidätetään automaattisesti kehittäjälle tilitettävistä maksuista. Brasilian laki ei salli realeilla maksamista maan ulkopuolella. Maksujen saaminen realeissa edellyttää brasilialaisen pankkitilin käyttämistä.

Kehittäjätilin siirtäminen (koskee brasilialaisia kehittäjiä)

Jos olet brasilialainen kehittäjä, joka tarjoaa sovelluksia tai sovellusten sisäisiä tuotteita, suosittelemme siirtymään realien käyttöön. Jos jatkat Yhdysvaltain dollareiden käyttöä maksuvaluuttana, brasilialaisten asiakkaiden ostoksista syntyneistä tuotoista pidätetään veroa 25 %.

Vaihe 1: Luo uusi tili

Varmista ensin, että olet kirjautunut ulos kaikista Google-tileistä. Luo sitten uusi Google-tili ja rekisteröi Google Playn kehittäjätili.

Muista kirjautua ulos aiemmalta kehittäjätililtäsi ennen uuden hankkimista. Voit hankkia uuden kehittäjätilin osoitteessa play.google.com/apps/publish/signup.

Tärkeää: kun luot uuden kehittäjätilin, sinun täytyy maksaa rekisteröintimaksu paikallisvaluutassa maksuvälineellä, jonka laskutusosoite sijaitsee Brasiliassa.

Vaihe 2: siirrä sovellukset uuteen tiliisi

Varmista seuraavien ehtojen täyttyminen ja pyydä tukitiimiämme siirtämään nykyiset sovelluksesi, niiden tiedot ja maksuhistoria uuteen tiliisi:

Tarkista vielä tietosi ja lähetä siirtopyyntö alapuolella:

Pyydä siirtoa

Kun sovelluksesi on siirretty, tukitiimimme sulkee alkuperäisen tilisi ja hyvittää sen rekisteröintimaksun. Kun hyvitys on käsitelty, et voi enää kirjautua Play Consoleen alkuperäisen kehittäjätilisi tiedoilla.

Huom. Kauppiaan saldoa ei voi siirtää uudelle tilille. Yhdysvaltain dollareita sisältävän tilin odottava saldo maksetaan normaalin tilitysaikataulun mukaisesti. Voit yhä käyttää muita Googlen palveluja, myös alkuperäisen Google Play ‑kehittäjätilisi talousraportteja.

Vaihe 3: Tarkista ja määritä sovellusten hinnat uudella kehittäjätilillä

Näin tarkistat ja asetat sovellustesi hinnat uudella kehittäjätilillä.

1. Kirjaudu uudella tililläsi Play Consoleen.
  2. Valitse sovellus.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kaupassa näkyminen > Hinnoittelu ja jakelu.
  4. Aseta hinnat realeissa brasilialaisille asiakkaille.
  5. Tallenna muutokset.

Usein kysytyt kysymykset

Olen brasilialainen kehittäjä. Miksi minun pitää siirtää tilini?

Sinun täytyy siirtää tilisi, koska emme enää tue brasilialaisia kehittäjätilejä, joiden tilivaluutta on Yhdysvaltain dollari.

Brasilian realeja käyttävät tilit saavat maksut realeissa eivätkä siksi joudu maksamaan 25 %:n veroa, jonka Brasilian keskuspankki pidättää. Lisäksi Brasilian realeja käyttävät tilit voivat asettaa paikallishinnat 65 maassa.

Entä muut kuin brasilialaiset kehittäjät?

Vain brasilialaisten kehittäjien tarvitsee siirtää tilinsä käyttämään realeja.

Muilta kehittäjiltä peritään jatkossa 25 % veroa brasilialaisten asiakkaiden ostoksista syntyvistä tuotoista. Vero on lain mukaan pakollinen. Maksamme sen Brasilian veroviranomaisille.

Voinko välttää verojen pidättämisen

Lain mukaan 25 %:n vero brasilialaisten asiakkaiden ostoksista koskee kaikkia kehittäjiä, jotka saavat maksunsa muussa valuutassa kuin Brasilian realeissa (BRL).

Koska vero on pakollinen, ainoa tapa välttää se on lopettaa sovellusten jakelu Brasiliassa.

Onko minun siirrettävä tilini, jos tarjoan vain maksuttomia sovelluksia?

Jos tarjoat vain maksuttomia sovelluksia, joissa ei ole sovellusten sisäisiä ostoksia, sinun ei tarvitse siirtää tiliäsi. Sovelluksesi ovat edelleen saatavilla.

Jos kuitenkin aiot tarjota sovelluksia tai sovellusten sisäisiä tuotteita myöhemmin, sinun on siirrettävä tilisi.

Jos siirrän tilini, milloin saan hyvityksen kehittäjätilini rekisteröintimaksusta?

Kun siirto on suoritettu ja olet saanut vahvistussähköpostin, käsittelemme tilisi rekisteröintimaksun hyvityksen luottokortillesi.

Hyvityksen näkyminen tililläsi voi kestää muutaman päivän.

Mitä ansaitsemilleni rahoille tapahtuu uuteen kauppiastiliin siirtymisen jälkeen?

Uuteen tiliin siirtymisen jälkeen saat vanhalla tililläsi olevat rahat seuraavan kuun maksuerässä uuden tilin maksujen ohessa.

Jos esimerkiksi saat maksut aina kuun alussa, saat vanhan tilin loppumaksun marraskuun alussa.

Menetänkö sovellustietoja siirtymisen yhteydessä

Kun siirrät sovelluksesi uudelle tilille, kaikki arviot, arvostelut, lataukset, maksuhistoria ja muut sovellustiedot siirretään myös. Mitään kehittäjätilisi tietoja ei häviä siirtymisen yhteydessä.

Yhteyden ottaminen tukeen

Jos sinulla on vielä kysyttävää, ota yhteys tukitiimiimme.

Yhteydenotto tukeen