Valutaunderstøttelse for brasilianske real og pålagte afgifter

Vi er glade for at kunne meddele, at vi har tilføjet valutaunderstøttelse af brasilianske real (BRL). Nu, hvor BRL understøttes, kan udviklere fastsætte priser og sælge varer i BRL. Brasilianske udviklere kan også modtage udbetalinger i BRL.

I stedet for at få vist priserne i amerikanske dollar (USD) i Google Play, kan brasilianske kunder nu købe apps og produkter i appen med BRL.

Bemærk! Du kan stadig prissætte dine apps i andre understøttede købervalutaer.

Hvis du er brasiliansk udvikler og kun udgiver gratis apps uden mulighed for køb i appen, behøver du ikke foretage dig noget.

Hvis du er brasiliansk udvikler og i øjeblikket udgiver eller har planer om at udgive købeapps eller apps med mulighed for køb i appen, anbefaler vi, at du gennemgår oplysningerne nedenfor om migration af din udviklerkonto, så du kan bruge BRL. Nye brasilianske udviklerkonti anvender automatisk BRL som standardvaluta.

Pålagte afgifter for sælgere

Sælgere, der udbyder indhold i Brasilien, og som modtager udbetalinger i en anden valuta end brasilianske real (BRL), vil fra d. 4. november 2014 få tilbageholdt 25 % i afgifter fra udbetalinger af køb, der er foretaget af brasilianske kunder, for at overholde brasiliansk lovgivning. Disse afgifter fremsendes til de brasilianske myndigheder.

Hvis du er brasiliansk sælger, anbefaler vi, at du migrerer din konto, så du modtager udbetalinger i BRL.

Se et eksempel
Før tilbageholdelse af pålagt afgift på køb af indhold i Brasilien Efter tilbageholdelse af pålagt afgift (25 %) på køb af indhold i Brasilien

Appprisen antages at være 1 USD

Udbetaling til udvikler efter 70/30-fordeling: 70 cent

• Eksempel: 1 USD * 0,7 = 0,70 USD

Appprisen antages at være 1 USD

Pålagt afgift: 1 USD * 0,25 = 0,25 USD

Udbetaling til udvikler efter 70/30-fordeling og pålagt afgift (25 %):

• Eksempel: (1 USD * 0,7) - 0,25 = 0,45 USD

Denne afgift er ved lov pålagt alle sælgere, der modtager udbetalinger i en anden valuta end brasilianske real (BRL) og vil automatisk blive tilbageholdt fra udviklerens udbetalinger. Brasiliansk lov tillader ikke, at der betales med brasilianske real uden for Brasilien. Du skal have en bankkonto i Brasilien for at blive betalt i brasilianske real.

Migrer din udviklerkonto (gælder for brasilianske udviklere)

Hvis du er udvikler i Brasilien og sælger købeapps eller apps med mulighed for køb i appen, anbefaler vi, at du migrerer valutaer og bruger BRL. Hvis du er brasiliansk udvikler og fortsætter med at bruge USD som din udbetalingsvaluta, tilbageholdes 25 % i afgifter fra dine udbetalinger af køb, der foretages af brasilianske kunder.

Trin 1: Opret en ny konto

Først skal du sikre, at du er logget ud af alle eksisterende Google-konti. Derefter skal du oprette en ny Google-konto og tilmelde dig en Google Play-udviklerkonto.

Før du tilmelder dig, skal du sørge for, at du er logget ud af din eksisterende udviklerkonto. Du kan tilmelde dig en ny udviklerkonto på play.google.com/apps/publish/signup.

Vigtigt! Når du opretter en ny udviklerkonto, skal du betale for registreringen med en lokal betalingsform med en faktureringsadresse, der er beliggende i Brasilien.

Trin 2: Overfør apps til din nye konto

Sørg for, at følgende betingelser er opfyldt, og kontakt derefter vores supportteam for at overføre dine eksisterende apps, appdata og din betalingshistorik til din nye konto:

• Din nye Google Play-udviklerkonto er oprettet med en anden mailadresse end din oprindelige konto.
  • Udviklerregistreringsgebyret på 25 USD er betalt.
  • Du er logget ind på din nye udviklerkonto.
  • Du har tilmeldt dig en ny betalingsprofil ved hjælp af den mailadresse, du brugte til din nye udviklerkonto.

Hvis du vil anmode om en overførsel, skal du gennemgå oplysningerne og sende din anmodning om overførsel nedenfor:

Anmod om en overførsel

Når dine apps er overført, annullerer vores supportteam din oprindelige konto og refunderer tilmeldingsgebyret. Når refusionen for din oprindelige konto er behandlet, kan du ikke længere logge ind i Play Console med din oprindelige udviklerkonto.

Bemærk! Saldi fra sælgerkonti kan ikke overføres til en ny konto. Et eventuelt udestående beløb på den USD-denominerede konto afvikles efter den sædvanlige udbetalingscyklus. Du vil fortsat have adgang til andre Google-tjenester, bl.a. finansielle rapporter for din oprindelige Google Play Developer-konto.

Trin 3: Tjek og fastsæt priser på dine apps på din nye udviklerkonto

Sådan tjekker og fastsætter du priser på dine apps i din nye udviklerkonto.

1. Log ind på Play Console med din nye konto.
  2. Vælg en app.
  3. I menuen til venstre skal du klikke på Butiksvisning > Pris og distribution.
  4. Fastsæt priserne i BRL for brasilianske kunder.
  5. Gem dine ændringer.

Ofte stillede spørgsmål

Jeg er brasiliansk udvikler. Hvorfor skal jeg migrere min oprindelige konto?

Du skal migrere din oprindelige konto, fordi brasilianske udviklerkonti, der anvender amerikanske dollar (USD), ikke længere vil blive understøttet.

BRL-denominerede konti modtager udbetalinger i BRL og er derfor ikke omfattet af den tilbageholdte afgift på 25 %, der er pålagt af den brasilianske centralbank. Med BRL-denominerede konti kan du desuden angive den lokale pris i 65 lande.

Hvad hvis jeg ikke er baseret i Brasilien?

Kun brasiliansk baserede udviklerkonti skal migrere til nye konti, der bruger BRL.

Den eneste ændring for udviklere, der ikke er baseret i Brasilien, er afgiften på 25 %, der tilbageholdes på udbetalinger for køb, som er foretaget af brasilianske kunder. Denne afgift er lovbestemt og betales til de brasilianske skattemyndigheder.

Kan jeg fravælge tilbageholdelse af afgifter?

Ifølge loven gælder afgiften på 25 % for køb, der er foretaget af brasilianske kunder, for alle udviklere, som modtager udbetalinger i anden valuta end brasilianske real (BRL).

Eftersom afgiften er påkrævet, kan du kun fravælge denne brasilianske afgift ved at fjerne din app fra distribution i Brasilien.

Er det nødvendigt at migrere, hvis jeg kun har gratis apps?

Hvis du kun har gratis apps (uden mulighed for køb i appen), behøver du ikke at migrere. Dine gratis apps vil fortsat være tilgængelige.

Hvis du derimod planlægger at sælge købeapps eller tilbyde køb i appen på et senere tidspunkt, skal du migrere din konto.

Får jeg refunderet mit udviklerregistreringsgebyr, når jeg migrerer min konto?

Når din migration er udført korrekt, og du har modtaget en bekræftelsesmail, gennemfører vi en refusion af dit kontoregistreringsgebyr til dit kreditkort.

Når refusionen er behandlet, kan det tage et par dage, før den overførte kredit kan ses på din konto.

Hvad sker der med penge, jeg har tjent, efter at jeg migrerer til en ny sælgerkonto?

Hvis du migrerer til en ny konto, modtager du pengene på din eksisterende konto i den næste månedlige udbetalingscyklus sammen med eventuelle fremtidige udbetalinger, der er optjent på din nye konto.

Hvis du f.eks. modtager udbetalinger i begyndelsen af hver måned, vil du modtage den endelige udbetaling for den pågældende konto i begyndelsen af november.

Mister jeg nogen oplysninger om mine apps efter migrationen?

Når du migrerer dine apps til en ny konto, migreres dine vurderinger, anmeldelser, downloads, din betalingshistorik og andre appoplysninger også. Du mister ikke nogen eksisterende oplysninger fra din udviklerkonto.

Kontakt support

Hvis du har flere spørgsmål, kan du kontakte vores supportteam.

Kontakt support