Compatibilitat de moneda amb el real brasiler i impostos obligatoris

Ens complau anunciar que hem implementat la compatibilitat amb el real brasiler (BRL). A partir d'ara, els desenvolupadors poden definir preus i oferir articles en BRL. A més, els desenvolupadors brasilers podran rebre pagaments en BRL.

En lloc de veure els preus en dòlars dels Estats Units (USD) a Google Play, els clients del Brasil podran comprar aplicacions i productes de compra des de l'aplicació amb BRL.

Nota: podràs continuar establint el preu de les aplicacions en altres monedes admeses.

Si ets un desenvolupador brasiler i només publiques aplicacions gratuïtes sense compres des de les aplicacions, no cal que facis res.

Si ets un desenvolupador brasiler i has publicat alguna aplicació de pagament o amb compres des de l'aplicació, o bé tens pensat publicar-ne alguna, et recomanem decididament que llegeixis amb cura la informació que hi ha a continuació sobre com es fa la migració d'un compte de desenvolupador per utilitzar-hi BRL. Els comptes brasilers nous faran servir BRL com a moneda predeterminada.

Impostos obligatoris per als comerciants

Per complir la llei brasilera, a partir del 2 de novembre de 2014, als comerciants que ofereixin contingut al Brasil i que rebin pagaments fent servir una moneda que no sigui el real brasiler (BRL) tindran una retenció fiscal obligatòria del 25% sobre el valor de les compres realitzades per clients brasilers. Aquest impost es remetrà al govern brasiler.

Si ets un comerciant brasiler, et recomanem que facis la migració del compte per rebre els pagaments en BRL.

Exemple
Abans de retenir l'impost obligatori per a les compres de contingut a Brasil Després de retenir l'impost obligatori (25%) per a les compres de contingut a Brasil

Imaginem que el preu de l'aplicació és d'1 USD

Pagament al desenvolupador després de fer el repartiment 70/30: 70 centaus

• Exemple: 1 USD * 0,7 = 0,70 $

Imaginem que el preu de l'aplicació és d'1 USD

Impost obligatori: 1 USD * 0,25 = 0,25 $

Pagament al desenvolupador després de fer el repartiment 70/30 i d'aplicar l'impost obligatori (25%):

• Exemple: (1 USD * 0,7) - 0,25 = 0,45 $

Segons la legislació brasilera, aquest impost és obligatori per a tots els comerciants que rebin pagaments en una moneda que no sigui el real brasiler (BRL) i es retindrà automàticament en tots els pagaments als desenvolupadors. La legislació brasilera no permet que es pagui en reals brasilers fora del Brasil. Per rebre pagaments en reals brasilers, s'ha de tenir un compte bancari ubicat al Brasil.

Migrar el compte de desenvolupador (s'aplica als desenvolupadors brasilers)

Si ets un desenvolupador ubicat al Brasil i ofereixes aplicacions de pagament o amb compres des de les aplicacions, et recomanem decididament que facis el canvi de moneda a BRL. Si ets un desenvolupador brasiler i segueixes fent servir USD com a moneda, es retindrà un impost del 25% dels pagaments de les compres realitzades per clients brasilers.

Pas 1: crea un compte

En primer lloc, assegura't que no tinguis la sessió iniciada a cap Compte de Google. A continuació, crea un altre Compte de Google i registra't per obtenir un compte de desenvolupador de Google Play.

Abans de registrar-te, assegura't que has tancat la sessió del teu compte de desenvolupador. Pots registrar-te per obtenir un compte de desenvolupador a play.google.com/apps/publish/signup.

Important: quan creïs un compte de desenvolupador, has de pagar el registre mitjançant una forma de pagament local amb una adreça de facturació ubicada al Brasil.

Pas 2: transfereix les aplicacions al compte nou

Després de comprovar que es compleixin les condicions següents, contacta amb el nostre equip d'assistència per transferir les aplicacions, les dades relacionades i l'historial de pagaments al compte nou:

• El compte nou de desenvolupador de Google Play s'ha creat fent servir una adreça electrònica diferent de la del compte original.
  • S'ha pagat correctament l'import de 25 $ (USD) en concepte de la quota de registre com a desenvolupador.
  • Has iniciat la sessió amb el compte de desenvolupador nou.
  • T'has registrat per obtenir un perfil de pagaments nou amb l'adreça electrònica que has fet servir per al compte de desenvolupador nou.

Per sol·licitar una transferència, comprova la informació i envia la sol·licitud seguint l'enllaç següent:

Sol·licita una transferència

Un cop s'hagin transferit les aplicacions, el nostre equip d'assistència cancel·larà el compte original i et reembossarà l'import de registre. Després que es processi el reembossament per al compte original, no podràs accedir a Play Console amb el compte de desenvolupador original.

Nota: els saldos del compte per a comerciants no es poden transferir a un compte nou. Els saldos pendents del compte definit en USD es liquidaran durant el cicle de desembossament habitual. No perdràs l'accés a altres serveis de Google, com ara els informes financers del teu compte original de desenvolupador de Google Play.

Pas 3: comprova i defineix els preus de les aplicacions al compte de desenvolupador nou

A continuació t'expliquem com es comproven i es defineixen els preus de les aplicacions al compte de desenvolupador nou.

1. Amb el compte nou, inicia la sessió a Play Console.
  2. Selecciona una aplicació.
  3. Al menú de l'esquerra, fes clic a Presència a Play Store > Preus i distribució.
  4. Defineix els preus en BRL per als clients brasilers.
  5. Desa els canvis.

Preguntes freqüents

Soc un desenvolupador brasiler. Per què he de fer la migració del meu compte original?

Cal que facis la migració del compte original perquè es deixaran d'admetre els comptes de desenvolupadors brasilers en què es facin servir dòlars dels Estats Units (USD).

Els comptes definits en BRL reben els pagaments en BRL i, per tant, no estan subjectes a la retenció de l'impost del 25% que imposa el Banc Central del Brasil. A més, amb els comptes definits en BRL es poden definir preus locals a 65 països.

Què passa si no estic ubicat al Brasil?

Només els comptes de desenvolupador amb seu al Brasil han de fer la migració a comptes nous que utilitzin BRL.

L'únic canvi per als desenvolupadors que no estan ubicats al Brasil és que se'ls reté l'impost del 25% en els pagaments de compres realitzades per clients brasilers. Aquest impost s'aplica per llei i es remetrà a les autoritats fiscals del Brasil.

Puc desactivar la retenció d'impostos?

Segons la legislació brasilera, l'impost del 25% per a les compres realitzades per clients brasilers s'aplica a tots els desenvolupadors que rebin pagaments en qualsevol altra moneda que no sigui el real brasiler (BRL).

Com que l'impost és obligatori, l'única manera de desactivar-lo és deixar de distribuir l'aplicació a Brasil.

Si només tinc aplicacions gratuïtes, he de fer la migració?

Si només tens aplicacions gratuïtes (que no tinguin compres des de les aplicacions), no cal que facis la migració. Les teves aplicacions continuaran disponibles.

No obstant això, si tens pensat oferir aplicacions de pagament o compres des de les aplicacions més endavant, has de fer la migració del compte.

Un cop feta la migració del compte, quan se'm reembossarà la quota de registre com a desenvolupador?

En finalitzar correctament la migració i després que rebis el correu electrònic de confirmació, processarem el reembossament de la quota de registre a la teva targeta de crèdit.

Un cop s'hagi processat el reembossament, el crèdit pot tardar uns dies laborables a mostrar-se a la targeta.

Què passa amb els diners que he obtingut després de fer la migració al compte de comerciant nou?

Si fas la migració a un compte nou, rebràs els diners del compte que ja tens durant el cicle de pagament mensual següent, a més dels futurs pagaments que rebis al compte nou.

Per exemple, si reps els pagaments a principis de cada mes, rebràs el l'últim pagament del compte que ja tens a principis de novembre.

Després de fer la migració, perdré informació sobre les aplicacions?

Després de fer la migració a un compte nou, també es transferiran les puntuacions, les ressenyes, les baixades, l'historial de pagaments i altres dades de les aplicacions. No perdràs cap informació existent al compte de desenvolupador.

Contactar amb l'equip d'assistència

Si tens cap més pregunta, contacta amb el nostre equip d'assistència.

Contactar amb l'equip d'assistència