Verifiera utvecklarkontot på Play Console (för konton som skapats före september 2023)

I juli 2023 tillkännagav vi nya verifieringskrav för alla som skapar nya utvecklarkonton på Play Console. Dessa krav syftar till att öka tillförlitligheten och insynen på Google Play och se till att utvecklarna följer den uppdaterade policyn för Play Console-krav.

Nu arbetar vi med att införa de här verifieringskraven för alla befintliga utvecklare på Google Play som skapade sina Play Console-konton innan ändringarna tillkännagavs. I den här artikeln beskriver vi vad du behöver göra och när.

Information om tidsplanen

Vi har följande tidsplan för lanseringen på Play Console. Observera att detta kan komma att ändras. Om några ändringar görs uppdaterar vi den här artikeln så att den innehåller den senaste informationen.

Datum Uppdatering
12 juli 2023 Vi har uppdaterat policyn för Play Console-krav med nya krav på kontoverifiering. Alla nya utvecklarkonton måste slutföra dessa ytterligare verifieringar innan de kan publicera appar på Google Play.
8 november 2023–29 februari 2024 Befintliga utvecklare som skapade sitt Play Console-konto innan dessa nya verifieringskrav meddelades kan välja ett önskat slutdatum för att slutföra kontoverifieringen på Play Console. Öppna avsnittet Välja slutdatum för verifiering om du vill veta mer om varför vi låter utvecklare välja sitt eget slutdatum.

April 2024–februari 2025

Utvecklare kan slutföra verifieringarna i Play Console 60 dagar före sitt individuella slutdatum. Utvecklare måste slutföra kontoverifieringarna före det valda slutdatumet för att utvecklarprofilen och apparna inte ska tas bort från Google Play.

I avsnittet Så här verifierar du utvecklarkontot på Play Console kan du läsa mer om vilka uppgifter du behöver ange när kontoverifieringen blir tillgänglig i Play Console.

Välja slutdatum för verifiering i Play Console

Vi vet att utvecklare av olika typer och storlekar har olika prioriteringar och tidslinjer. Vi vet också att det tar längre tid för vissa utvecklare att verifiera sig än andra. Med detta i åtanke har vi testat och finjusterat våra verifieringsflöden tillsammans med utvecklare i syfte att göra dem smidigare och mer begripliga. Vi kom fram till att utvecklarna föredrog att själva välja ett slutdatum för när kontoverifieringen ska vara klar.

Från och med november 2023 kan utvecklare som måste slutföra en verifiering (d.v.s. de flesta som har konton som skapats före september 2023) välja ett önskat slutdatum för att slutföra kontoverifieringen i Play Console. Här är ett exempel på hur det kan se ut:

Exempel på hur guiden för val av slutdatum för verifiering i Play Console ser ut.

Välj slutdatum i god tid för att se till att den aktuella tidsperioden passar dig

Slutdatum är tillgängliga enligt först till kvarn-principen, så välj slutdatum i god tid för att garanterat få en tidsperiod som passar dig. Om du inte väljer ett slutdatum före den 29 februari 2024 tilldelas ett slutdatum automatiskt.

Vilka är fördelarna med att verifiera utvecklarkontot tidigt?

För utvecklare som har verifierat sitt utvecklarkonto visas verifierade kontouppgifter på Google Play. På så sätt får användarna veta mer om dig, vilket skapar förtroende och ökar tryggheten när de laddar ned dina appar och spel. Läs mer om informationen som visas på Google Play.

Så här väljer du ett slutdatum för verifiering

Från och med den 8 november 2023 kan du välja ett slutdatum för verifiering i Play Console på följande sätt:

1. Öppna Play Console och sidan Alla appar.
  2. Nu visas en banner högst upp på sidan där du uppmanas att välja ett slutdatum för kontoverifiering. Klicka på Kom igång.
  3. Välj ett slutdatum för verifiering. Tänk på följande:
    • Om ett alternativ är inaktiverat är det inte längre tillgängligt.
    • Du kan påbörja kontoverifieringen i Play Console 60 dagar före det valda slutdatumet.
  4. Klicka på Nästa.
  5. Bekräfta typen av utvecklarkonto och ange all nödvändig information. Tänk på följande:
    • Som en del av valet av önskat slutdatum ber vi dig att bekräfta vilken typ av utvecklarkonto du har. Det gör vi för att du ska kunna förbereda dig inför verifieringen och för att vi ska kunna ge dig så användbar information som möjligt. På så sätt kan vi anpassa den vägledning du får och de verifieringar som du senare måste slutföra. Läs mer om de två kontotyperna.
    • Om du planerar att verifiera dig som organisation (företag, myndighet, akademisk institution eller ideell organisation) blir du även ombedd att uppge om du har ett DUNS-nummer eller inte. Ett sådant krävs för att verifiera ett organisationskonto. Utvecklare som inte har ett DUNS-nummer uppmanas att ansöka om ett utan kostnad på Dun & Bradstreets officiella webbplats. Läs mer om DUNS-nummer och hur du skaffar ett sådant.
  6. Klicka på Nästa.
  7. Kontrollera det valda slutdatumet och bekräfta det genom att klicka på Reservera.

När du har reserverat ett slutdatum för verifieringen får kontots ägare och alla kontoadministratörer ett bekräftelsemeddelande. I e-postmeddelandet finns även information om nästa steg, till exempel hur du ansöker om ett DUNS-nummer om du behöver ett. Om du inte är säker på om ett slutdatum för verifiering har valts för kontot kan du kontrollera detta i aktivitetsloggen i Play Console.

Du kan påbörja kontoverifieringen på Play Console 60 dagar före det valda slutdatumet. Om du inte kan slutföra verifieringarna före det valda slutdatumet tas din utvecklarprofil och dina appar bort från Google Play.

Så här verifierar du utvecklarkontot i Play Console

När kontoverifieringen blir tillgänglig i Play Console måste du ange vissa uppgifter som hjälper oss att verifiera din identitet. Vilka uppgifter du måste ange beror på om du har ett personligt konto eller ett organisationskonto.

Obligatorisk information för att verifiera ett personligt utvecklarkonto

När kontoverifieringen är tillgänglig i Play Console måste du ange följande:

• juridiskt namn (visas på Google Play)
  • juridisk adress (landet visas på Google Play)
  • kontaktpersonens e-postadress (verifieras med engångslösenord)
  • önskat språk för e-postkommunikation
  • kontaktpersonens telefonnummer (verifieras med engångslösenord)
  • utvecklarens e-postadress (visas på Google Play)

Ytterligare uppgifter för personliga utvecklarkonton:

• utvecklarens webbplats (valfritt)

Obligatorisk information för att verifiera ett utvecklarkonto för en organisation

När kontoverifieringen är tillgänglig i Play Console måste du ange följande:

• juridiskt namn (visas på Google Play)
  • juridisk adress (visas på Google Play)
  • kontaktpersonens e-postadress (verifieras med engångslösenord)
  • önskat språk för e-postkommunikation
  • kontaktpersonens telefonnummer (verifieras med engångslösenord)
  • utvecklarens e-postadress (verifieras med ett engångslösenord och visas på Google Play)
  • utvecklarens telefonnummer (verifieras med ett engångslösenord och visas på Google Play)

Ytterligare information för organisationer:

• Organisationstyp
    • Företag
    • Ideell organisation
    • Akademisk institution
    • Myndighet
  • Organisationens storlek
    • 1-10
    • 11-50
    • 51-100
    • 101–1000
    • Fler än 1 000 anställda
  • Organisationens telefonnummer
  • Organisationens webbplats

Ytterligare krav för utvecklare som tjänar pengar genom Google Plays faktureringssystem

Om du tjänar pengar på Google Play och använder Google Plays faktureringssystem måste du även verifiera dina betalningsuppgifter som säljare. För utvecklare vars bankkonton är overifierade tas utvecklarens närvaro och appar bort från Google Play. Detta är en del av ett kontinuerligt arbete med att skydda användarna på Google Play. Läs mer om att hantera dina uppgifter för säljarkontot och verifiera ditt bankkonto.

Så verifierar du ditt konto

Vi uppdaterar det här avsnittet med detaljerade verifieringsanvisningar i Play Console inom kort.

Under tiden kan du förbereda dig genom att läsa om verifieringskraven som introducerats för personliga utvecklarkonton och utvecklarkonton för organisationer. Du kan även läsa mer om vilken information som krävs för nya utvecklare för att skapa ett utvecklarkonto på Play Console.