Bekreftelse av utviklerkontoen din i Play-konsollen (for kontoer som er opprettet før september 2023)

I juli 2023 kunngjorde vi nye bekreftelseskrav for alle som oppretter nye utviklerkontoer i Play-konsollen. Dette ble gjort for å øke tilliten til og åpenheten på Google Play og for å sikre at utviklere overholder de oppdaterte retningslinjene og kravene for Play-konsollen.

Nå forbereder vi lanseringen av disse bekreftelseskravene for alle eksisterende Google Play-utviklere som opprettet kontoene sine i Play-konsollen før endringene ble kunngjort. I denne artikkelen finner du informasjon om hva du må gjøre, og når det må gjøres.

Informasjon om tidsplanen

Vi ser for oss den følgende tidsplanen for lanseringen i Play-konsollen. Vær oppmerksom på at dette kan endres. Vi oppdaterer denne artikkelen med den mest oppdaterte informasjonen ved eventuelle endringer.

Dato Oppdatering
12. juli 2023 Vi har oppdatert retningslinjene og kravene for Play-konsollen med nye krav til kontobekreftelse. Alle nye utviklerkontoer må gjennomføre disse tilleggsbekreftelsene før de kan publisere apper på Google Play.
8. november 2023 – 29. februar 2024 Eksisterende utviklere som opprettet kontoene sine i Play-konsollen før disse nye bekreftelseskravene ble kunngjort, kan velge en frist for å gjennomføre kontobekreftelsen i Play-konsollen. Gå til delen Valg av bekreftelsesfrist for å finne ut mer om hvorfor vi lar utviklere velge sin egen frist.

April 2024 – februar 2025

Utviklere kan gjennomføre bekreftelser i Play-konsollen 60 dager før fristen som gjelder for dem. Utviklere må gjennomføre kontobekreftelser før fristen for å unngå at utviklerprofilen og appene deres blir fjernet fra Google Play.

Gå til delen Slik bekrefter du utviklerkontoen din i Play-konsollen for å finne ut mer om hvilken informasjon du må oppgi når kontobekreftelse er tilgjengelig i Play-konsollen.

Valg av bekreftelsesfrist i Play-konsollen

Vi vet at utviklere av ulike typer og størrelser har forskjellige prioriteringer og tidsplaner. Vi vet også at det tar lengre tid å bekrefte noen utviklere enn andre. Derfor har vi testet og finstemt bekreftelsesprosessene våre sammen med utviklere for å gjøre prosessene enklere og lettere å forstå. Vi fant ut at utviklere ofte foretrekker å velge sin egen frist for kontobekreftelse.

Fra og med november 2023 kan utviklere som må gjennomføre bekreftelser (de fleste kontoer som ble opprettet før september 2023), velge når de vil gjennomføre kontobekreftelsen i Play-konsollen. Her er et illustrerende eksempel på hvordan dette kan se ut:

Illustrerende eksempel på veiviseren for valg av bekreftelsesfrist i Play-konsollen.

Velg en frist tidlig for å få en tidsramme som passer for deg

Frister er tilgjengelige etter førstemann-til-mølla-prinsippet, så du bør velge en frist tidlig for å få en tidsramme som passer for deg. Hvis du ikke velger noen frist før 29. februar 2024, tilordner vi deg en frist automatisk.

Hva er fordelene ved å bekrefte utviklerkontoen min tidlig?

Bekreftet kontoinformasjon vises på Google Play for utviklere som har bekreftet utviklerkontoene sine. Dermed blir det enklere for brukerne å finne ut mer om deg. I tillegg er det med på å bygge tillit, og brukerne blir tryggere på å laste ned appene og spillene dine. Finn ut mer om informasjonen som vises på Google Play.

Fremgangsmåte for å velge bekreftelsesfrist

Fra 8. november 2023 kan du gjøre dette i Play-konsollen for å velge bekreftelsesfrist:

1. Åpne Play-konsollen, og gå til Alle apper-siden.
  2. Du ser et banner øverst på siden der du blir bedt om å velge en frist for kontobekreftelse. Klikk på Kom i gang.
  3. Velg en bekreftelsesfrist. Vær oppmerksom på dette:
    • Hvis et alternativ er deaktivert, er det ikke tilgjengelig lenger.
    • Du kan starte kontobekreftelsen i Play-konsollen 60 dager før den valgte fristen.
  4. Klikk på Neste.
  5. Bekreft hva slags utviklerkonto du har, og skriv inn all nødvendig informasjon. Vær oppmerksom på dette:
    • For å hjelpe deg med å forberede deg på bekreftelsesprosessen og sikre at vi kan gi deg mest mulig nyttig informasjon, blir du bedt om å bekrefte hva slags utviklerkonto du har, når du velger frist. Denne informasjonen brukes for å skreddersy veiledningen vi gir deg, og bekreftelsene du må gjennomføre senere. Finn ut mer om de to kontotypene.
    • Hvis du har tenkt til å bekrefte kontoen din som en organisasjonskonto (selskap/bedrift, offentlig administrasjon, akademisk institusjon eller ideell organisasjon), blir du også spurt om du har et D-U-N-S-nummer. Dette er et krav for å bekrefte organisasjonskontoer. Utviklere som ikke har noe DUNS-nummer, oppfordres til å søke om å få et kostnadsfritt fra det offisielle nettstedet til Dun and Bradstreet. Finn ut mer om D-U-N-S-numre og hvordan du får tak i et slikt.
  6. Klikk på neste.
  7. Sjekk den valgte fristen, og bekreft den ved å klikke på Reservér.

Når du har reservert en bekreftelsesfrist, mottar kontoeieren og alle kontoadministratorene en e-postbekreftelse. E-posten inneholder også informasjon om de neste trinnene, blant annet hvordan du kan søke om et D-U-N-S-nummer hvis du trenger det. Hvis du er usikker på om du har valgt en bekreftelsesfrist for kontoen din, kan du sjekke aktivitetsloggen i Play-konsollen.

Du kan starte kontobekreftelsen i Play-konsollen 60 dager før fristen du har valgt. Hvis du ikke kan gjøre ferdig bekreftelsene innen fristen du har valgt, blir utviklerprofilen din og appene dine fjernet fra Google Play.

Slik bekrefter du utviklerkontoen din i Play-konsollen

Når kontobekreftelse er tilgjengelig i Play-konsollen, må du oppgi noe informasjon som hjelper oss med å bekrefte identiteten din. Informasjonen du må oppgi, er forskjellig for personlige kontoer og organisasjonskontoer.

Informasjon som er nødvendig for å bekrefte en personlig utviklerkonto

Når kontobekreftelse er tilgjengelig i Play-konsollen, må du oppgi

• juridisk navn (vises på Google Play)
  • juridisk adresse (landet som vises på Google Play)
  • e-postadresse for kontakt (bekreftes med engangspassord)
  • ønsket lokalitet for e-postkommunikasjon
  • telefonnummer for kontakt (bekreftes med engangspassord)
  • utvikler-e-postadresse (vises på Google Play)

Tilleggsinformasjon for personlige utviklerkontoer:

• utviklernettsted (valgfritt)

Informasjon som er nødvendig for å bekrefte utviklerkontoer for organisasjoner

Når kontobekreftelse er tilgjengelig i Play-konsollen, må du oppgi

• juridisk navn (vises på Google Play)
  • juridisk adresse (vises på Google Play)
  • e-postadresse for kontakt (bekreftes med engangspassord)
  • ønsket lokalitet for e-postkommunikasjon
  • telefonnummer for kontakt (bekreftes med engangspassord)
  • utvikler-e-postadresse (bekreftes med engangspassord og vises på Google Play)
  • utviklertelefonnummer (bekreftes med engangspassord og vises på Google Play)

Tilleggsinformasjon for organisasjoner:

• organisasjonstype
    • selskap/bedrift
    • ideell organisasjon
    • akademisk institusjon
    • offentlig administrasjon
  • organisasjonens størrelse
    • 1–10
    • 11–50
    • 51–100
    • 101–1000
    • over 1000 ansatte
  • organisasjonens telefonnummer
  • organisasjonens nettsted

Tilleggskrav for utviklere som tjener penger via faktureringssystemet for Google Play

Hvis du tjener penger på Google Play via faktureringssystemet for Google Play, må du også bekrefte betalingsopplysningene dine som selger. Utviklere med ubekreftede bankkontoer blir fjernet fra Google Play. Appene deres blir også fjernet. Dette er en del av arbeidet med å ivareta sikkerheten til Google Play-brukerne. Finn ut mer om hvordan du administrerer informasjonen for selgerkontoen din og bekrefter bankkontoen din.

Slik bekrefter du kontoen din

Vi oppdaterer snart denne delen med detaljerte trinn for bekreftelse i Play-konsollen.

I mellomtiden kan det være nyttig å forberede seg ved å lese om bekreftelseskravene som er innført for personlige utviklerkontoer og utviklerkontoer for organisasjoner. Du kan også finne ut mer om informasjonen nye utviklere må oppgi for å opprette en utviklerkonto i Play-konsollen.