Je Play Console-ontwikkelaarsaccount laten verifiëren (voor accounts die vóór september 2023 zijn gemaakt)

In juli 2023 hebben we nieuwe verificatievereisten aangekondigd voor iedereen die nieuwe Play Console-ontwikkelaarsaccounts maakt. We doen dit om het vertrouwen en de transparantie op Google Play te vergroten en te zorgen dat ontwikkelaars voldoen aan het geüpdatete Beleid rondom vereisten voor de Play Console.

We bereiden ons nu voor om deze verificatievereisten uit te rollen voor alle bestaande Google Play-ontwikkelaars die hun Play Console-account hebben gemaakt vóór de aankondiging van deze wijzigingen. In dit artikel staat wat je moet doen en wanneer.

Informatie over de tijdlijn

We gaan uit van de volgende tijdlijn voor de uitrol in de Play Console. Deze informatie kan worden gewijzigd. In dat geval updaten we dit artikel met de meest actuele informatie.

Datum Update
12 juli 2023 We hebben het Beleid voor vereisten voor de Play Console geüpdatet met nieuwe vereisten voor accountverificatie. Alle nieuwe ontwikkelaarsaccounts moeten deze aanvullende verificaties afronden voordat ze apps kunnen publiceren op Google Play.
8 november 2023 - 29 februari 2024 Bestaande ontwikkelaars die hun Play Console-account hebben gemaakt voordat deze nieuwe verificatievereisten werden aangekondigd, kunnen een gewenste deadline kiezen om de accountverificatie in de Play Console af te ronden. Ga naar het gedeelte Een verificatiedeadline kiezen voor meer informatie over waarom we ontwikkelaars toestaan om hun eigen deadline te kiezen.

April 2024 - februari 2025

Ontwikkelaars kunnen de verificaties in de Play Console 60 dagen vóór hun individuele deadline afronden. Ontwikkelaars moeten de accountverificaties afronden vóór de gekozen deadline om te voorkomen dat hun ontwikkelaarsprofiel en apps worden verwijderd van Google Play.

Ga naar het gedeelte Je ontwikkelaarsaccount laten verifiëren in de Play Console om meer te weten te komen over de informatie die je moet verstrekken als accountverificatie beschikbaar is in de Play Console.

Een verificatiedeadline kiezen in de Play Console

We weten dat alle ontwikkelaars verschillende prioriteiten en tijdlijnen hebben. We weten ook dat de verificatie voor sommige ontwikkelaars langer duurt dan voor andere ontwikkelaars. Daarom hebben we samen met ontwikkelaars onze verificatieprocessen getest en verfijnd, om ze makkelijker en begrijpelijker te maken. Het bleek dat ontwikkelaars graag hun eigen deadline kiezen om de accountverificatie af te ronden.

Vanaf november 2023 kunnen ontwikkelaars die verificaties moeten afronden in de Play Console (de meeste accounts die vóór september 2023 zijn gemaakt) een gewenste deadline kiezen om dit te doen in de Play Console. Hier volgt een voorbeeld:

Voorbeeldafbeelding van de wizard voor selectie van de verificatiedeadline in de Play Console.

Kies ruim van tevoren een deadline om te zorgen dat je genoeg tijd hebt

Voor deadlines geldt dat wie het eerst komt, het eerst maalt. Kies de deadline dus op tijd, zodat je zeker weet dat het een geschikte deadline is. Als je niet vóór 29 februari 2024 een deadline kiest, wijzen we automatisch een deadline toe.

Wat zijn de voordelen als ik mijn ontwikkelaarsaccount vroegtijdig laat verifiëren?

Als ontwikkelaars hun ontwikkelaarsaccount hebben laten verifiëren, worden geverifieerde accountgegevens op Google Play getoond. Zo kunnen gebruikers meer over je te weten komen, bouw je vertrouwen op en hebben gebruikers meer vertrouwen in het downloaden van je apps en games. Ontdek meer over de informatie die wordt getoond op Google Play.

Stappen om een verificatiedeadline te kiezen

Vanaf 8 november 2023 kun je in de Play Console via de volgende stappen de gewenste verificatiedeadline kiezen:

1. Open de Play Console en ga naar de pagina Alle apps.
  2. Bovenaan de pagina staat een banner waarin je wordt gevraagd om de gewenste deadline voor accountverificatie te kiezen. Klik op Aan de slag.
  3. Selecteer een verificatiedeadline. Let op het volgende:
    • Als een optie uitstaat, is deze niet meer beschikbaar.
    • Je kunt de accountverificatie 60 dagen vóór de door jou gekozen deadline starten in de Play Console.
  4. Klik op Volgende.
  5. Bevestig je ontwikkelaarsaccounttype en voer de vereiste informatie in. Let op het volgende:
    • Als je de gewenste deadline selecteert, wordt je gevraagd om te bevestigen welk type ontwikkelaarsaccount je hebt. Zo kunnen we je helpen voorbereiden op het verificatieproces en je nuttigere informatie bieden. We stemmen onze richtlijnen en de verificaties die je later moet doorlopen dan af op je behoeften. Meer informatie over de 2 accounttypen
    • Als je je wilt laten verifiëren als organisatie (bedrijf, overheidsinstelling, academische instelling, non-profitorganisatie), wordt je ook gevraagd of je een DUNS-nummer hebt. Dit is een vereiste voor verificatie van een organisatorisch account. Ontwikkelaars die geen DUNS-nummer hebben, raden we aan om er kosteloos een aan te vragen via de officiële website van Dun & Bradstreet. Kom meer te weten over DUNS-nummers en hoe je er een kunt krijgen.
  6. Tik op Volgende.
  7. Check de gekozen deadline en bevestig deze door op Reserveren te klikken.

Als je een verificatiedeadline hebt gereserveerd, krijgen de accounteigenaar en alle accountbeheerders een bevestigingsmail. In deze e-mail staat ook informatie over de volgende stappen, waaronder hoe je zo nodig een DUNS-nummer aanvraagt. Als je niet zeker weet of er een verificatiedeadline is gekozen voor je account, ga je naar het Activiteitenlogboek in de Play Console.

Je kunt 60 dagen voor de door jou gekozen deadline de accountverificatie in de Play Console starten. Als je de verificaties niet vóór de gekozen deadline kunt afronden, worden je ontwikkelaarsprofiel en apps verwijderd van Google Play.

Je ontwikkelaarsaccount laten verifiëren in de Play Console

Als accountverificatie beschikbaar is in de Play Console, verstrek je bepaalde informatie zodat we je identiteit kunnen verifiëren. De gevraagde informatie verschilt voor persoonlijke accounts en organisatorische accounts.

Vereiste informatie voor de verificatie van een persoonlijk ontwikkelaarsaccount

Als accountverificatie beschikbaar is in de Play Console, verstrek je de volgende gegevens:

• Officiële naam (getoond op Google Play)
  • Officieel adres (land getoond op Google Play)
  • E-mailadres voor contact (geverifieerd met een eenmalig wachtwoord)
  • Voorkeurstaal voor e-mailcommunicatie
  • Telefoonnummer voor contact (geverifieerd met een eenmalig wachtwoord)
  • E-mailadres van ontwikkelaar (getoond op Google Play)

Aanvullende informatie voor persoonlijke ontwikkelaarsaccounts:

• Website van ontwikkelaar (optioneel)

Vereiste informatie voor de verificatie van het ontwikkelaarsaccount van een organisatie

Als accountverificatie beschikbaar is in de Play Console, verstrek je de volgende gegevens:

• Officiële naam (getoond op Google Play)
  • Officieel adres (getoond op Google Play)
  • E-mailadres voor contact (geverifieerd met een eenmalig wachtwoord)
  • Voorkeurstaal voor e-mailcommunicatie
  • Telefoonnummer voor contact (geverifieerd met een eenmalig wachtwoord)
  • E-mailadres van ontwikkelaar (geverifieerd met een eenmalig wachtwoord en wordt getoond op Google Play)
  • Telefoonnummer van ontwikkelaar (geverifieerd met een eenmalig wachtwoord en wordt getoond op Google Play)

Aanvullende informatie voor organisaties:

• Organisatietype
    • Bedrijf/organisatie
    • Non-profit
    • Academische instelling
    • Overheidsinstelling
  • Organisatiegrootte
    • 1-10
    • 11-50
    • 51-100
    • 101-1000
    • Meer dan 1000 werknemers
  • Telefoonnummer van organisatie
  • Website van organisatie

Aanvullende vereisten voor ontwikkelaars die geld verdienen via het factureringssysteem van Google Play

Als je op Google Play geld verdient via het factureringssysteem van Google Play, laat je ook de betalingsgegevens van je verkoper verifiëren. Voor ontwikkelaars met niet-geverifieerde bankrekeningen worden de ontwikkelaarsaanwezigheid en apps verwijderd van Google Play. We doen dit omdat we er altijd naar streven om Google Play-gebruikers veilig te houden. Meer informatie over hoe je de gegevens van je verkopersaccount beheert en hoe je je bankrekening laat verifiëren

Verificatiestappen voor accounts

We updaten dit gedeelte binnenkort met gedetailleerde stappen voor verificatie in de Play Console.

In de tussentijd kun je ter voorbereiding de verificatievereisten doornemen die we hebben geïntroduceerd voor persoonlijke en organisatorische ontwikkelaarsaccounts. Je kunt ook meer informatie vinden over de vereiste informatie voor nieuwe ontwikkelaars om een Play Console-ontwikkelaarsaccount te maken.