Garantir la qualitat de les aplicacions

La qualitat de les aplicacions és important tant per als usuaris com per als desenvolupadors. Aquest article explica què és la qualitat de les aplicacions i com pots millorar-la, i descriu les polítiques de Google Play que hi estan més relacionades.

Què és la qualitat de les aplicacions?

Hi ha quatre pilars per avaluar la qualitat de les aplicacions d'Android. Les aplicacions i els jocs d'alta qualitat aporten valor als usuaris, són agradables d'utilitzar, treuen el màxim profit dels dispositius prèmium i estan dissenyats per ser segurs. Una aplicació d'alta qualitat no té errors, bloquejos ni altres problemes tècnics. També és fàcil d'utilitzar i de navegar-hi, i proporciona una experiència d'usuari atractiva i segura.

Per què és important la qualitat de les aplicacions?

La qualitat de les aplicacions és important tant per als usuaris com per als desenvolupadors. Els usuaris volen baixar i utilitzar aplicacions que siguin fiables i agradables. Els desenvolupadors volen crear aplicacions que tinguin èxit i siguin rendibles.

Hi ha diversos motius pels quals la qualitat de les aplicacions és important:

• Afecta la satisfacció dels usuaris. És més probable que els usuaris estiguin satisfets amb una aplicació d'alta qualitat. D'aquesta manera, les puntuacions i les ressenyes poden ser més altes, i això pot atreure més usuaris.
  • Afecta les baixades d'aplicacions. És més probable que els usuaris baixin una aplicació d'alta qualitat. D'aquesta manera, el desenvolupador pot aconseguir més baixades i ingressos.
  • Afecta la conservació d'aplicacions. És més probable que els usuaris continuïn utilitzant una aplicació d'alta qualitat. Això pot generar més usuaris actius i sessions més llargues a l'aplicació, la qual cosa també pot generar més ingressos per al desenvolupador.
  • Afecta la seguretat de les aplicacions. Una aplicació d'alta qualitat té menys probabilitats de contenir vulnerabilitats de seguretat. Això pot protegir els usuaris contra programari maliciós i altres amenaces de seguretat.

Com puc millorar la qualitat de la meva aplicació?

Hi ha diverses coses que pots fer per millorar la qualitat de l'aplicació:

• Prova l'aplicació a fons. Assegura't que l'aplicació no tingui errors ni bloquejos. Per fer-ho, prova-la en diversos dispositius i sistemes operatius.
  • Fes que l'aplicació sigui fàcil d'utilitzar. La interfície d'usuari ha de ser intuïtiva i s'hi ha de poder navegar fàcilment.
  • Ofereix un bon servei d'assistència tècnica. Respon als comentaris dels usuaris i corregeix els problemes de què s'informi.
  • Actualitza l'aplicació amb regularitat. Assegura't que l'aplicació estigui actualitzada amb les funcions i els pedaços de seguretat més recents.
  • Assegura't que l'aplicació compleixi les polítiques. Tingues presents les lleis, les normatives i les polítiques de Google Play que s'apliquen a la teva aplicació i assegura't que les compleixi.

Quines polítiques de Google Play estan relacionades amb la qualitat de les aplicacions?

Hi ha diverses polítiques de Google Play que estan estretament relacionades amb la qualitat de les aplicacions. Google Play proporciona recursos útils per ajudar-te a complir aquestes polítiques i augmentar la qualitat de les aplicacions. A continuació trobaràs algunes polítiques relacionades amb la qualitat:

• Funcionalitat mínima. Assegura't que l'aplicació proporcioni una experiència d'usuari estable, atractiva i responsiva.
  • Comportament enganyós. No permetem les aplicacions que intenten enganyar els usuaris o que fomenten comportaments deshonestos.
  • Suplantació d'identitat. No permetem les aplicacions que enganyen els usuaris suplantant la identitat d'algú (per exemple, un desenvolupador, una empresa o una entitat diferents) o d'una altra aplicació.
  • Contingut repetitiu. No permetem les aplicacions que envien contingut brossa als usuaris o a Google Play, com ara les que envien als usuaris missatges no sol·licitats o les que inclouen contingut repetitiu.
  • Anuncis. Per mantenir la qualitat de l'experiència, tenim en compte el contingut de l'anunci, el públic, l'experiència d'usuari i el comportament, així com la seguretat i la privadesa.

Per obtenir més informació sobre les polítiques de Google Play, consulta l'Acadèmia de Google Play.

Si segueixes aquests consells, podràs millorar la qualitat de l'aplicació i proporcionar una millor experiència als usuaris.