Visa appstatistik

Du kan se statistik om enskilda appar i webbversionen av Play Console eller i appen Play Console.

Hitta och granska appens data

Tillgängliga rapporter

I Play Console finns flera sidor där du kan granska data om appens installationer, avinstallationer, betyg, intäkter och krascher.

• Översiktssidan: översikt över viktiga mätvärden, trender, aviseringar och insikter.
  • Statistiksidan: anpassningsbara detaljerade rapporter med viktiga mätvärden och dimensioner som visas på följande två flikar:
    • Appstatistik: data för din app i absoluta tal, så att du kan följa appens resultat.
    • Jämför med jämförbara appar: relativ resultatdata som har normaliserats efter skala, så att du kan jämföra med grupper med jämförbara appar.

Översikt

Så här ser du appens översikt:

1. Öppna Play Console och välj en app.
  2. Klicka på Översikt i menyn till vänster. Olika avsnitt med kort visas. På korten visas data om appens senaste prestanda och viktiga underlag utifrån angivna tidsperioder.
    • Högt upp till höger i varje avsnitt kan du klicka på ikonerna för Utöka och Komprimera och se mer information du är intresserad av.
    • I många avsnitt finns det länkar bredvid titeln som du kan trycka på om du vill se detaljerade rapporter som är relevanta för avsnittet.
    • På de flesta kort kan du få mer information genom att klicka på länken längst ned till höger på kortet.

Obs! Om du vill ha mer information om ett mätvärde håller du muspekaren över frågetecknet .

Anpassa KPI:erna i översikten

Du kan anpassa och fästa just de mätvärden som är viktiga för dig i ett avsnitt för anpassade KPI:er högst upp i översikten. Inga inställningar ändras för andra användare i utvecklarkontot om du anpassar KPI:erna.

Så här anpassar du KPI:erna i översikten:

1. Öppna Play Console och välj en app.
  2. Klicka på Översikt i den vänstra menyn.
  3. Scrolla ned till avsnittet Dina KPI:er.
  4. Klicka på Välj KPI:er.
  5. Du hittar dina KPI:er i avsnittet Alla tillgängliga mätvärden. Du kan antingen skapa dina egna eller välja bland de föreslagna KPI:erna. Bland annat följande finns:
    • Tillväxt och förlust av användare: Unika användarförvärv, målgruppstillväxt och avhopp.
    • Tillväxt och förlust av enheter: Enskilda enhetsinstallationer, avinstallationer och uppdateringar samt tillväxt av installationsbas.
    • Butiksuppgifters resultat: Besökare och konverteringar från butiksuppgifterna.
    • Engagemang: Rapporter om aktiva användare, bland annat aktiva användare per dag, aktiva användare per 28 dagar och återkommande användare.
    • Kvalitet: Uppgifter om appens kvalitet, bland annat krascher, ANR-fel och betyg.
    • Andra översiktskort: Kort som finns i andra avsnitt i appöversikten.
  6. Klicka på + Lägg till som KPI om du vill fästa ett mätvärde i översikten. Sedan kan du konfigurera det efter behov. Tänk på följande:
    • KPI-namn: Ge kortet ett namn som hjälper dig att snabbt identifiera KPI-värdet och sätta in det i sitt sammanhang (till exempel Mina viktigaste enheter).
    • Dimension: Välj vilka dimensioner du vill se och visa. Det som visas kan vara anpassade urval eller topplistor som Fem-i-topp, som automatiskt använder de fem viktigaste värdena i den valda dimensionen.
  7. När du har lagt till de KPI:er du vill ha kan du sortera dem genom att dra och släppa dem i avsnittet Valda KPI:er. Du kan även ändra ordning på KPI:erna här senare.
  8. Spara ändringarna.

Tips! Utöver mätvärdena ovan kan du lägga till vilken ruta som helst i översikten som KPI. Du klickar bara på de tre punkterna uppe till höger i rutan i fråga och väljer Lägg till som KPI.

Statistiksidan

Obs! Från och med juli 2019 har vi genomfört viktiga uppdateringar av våra mätvärden för att göra statistiken mer omfattande och användbar. Läs mer om uppdateringarna på webbplatsen för Android-utvecklare.

På sidan Statistik kan du jämföra mätvärden, välja anpassade datumintervall och visa data utifrån dimensioner så att du får en bättre bild av hur det går för appen. Du kan även titta på appens resultat genom att jämföra dess tillväxt med en grupp jämförbara appar på Google Play.

Tips! De uppdaterade mätvärdena kan påverka hur rapporterna ska konfigureras och läsas. Vi rekommenderar att du lägger tid på att förstå ändringarna så att du kan konfigurera mätvärdena och skapa rapporter som är kompatibla med tidigare data.

Konfigurera rapporten

1. Öppna Play Console och sidan Statistik.
  2. Om du vill visa appens resultat stannar du kvar på fliken Appstatistik (standardfliken). Om du vill visa normaliserade mätvärden och benchmarkvärden väljer du fliken Jämför med liknande appar.
  3. Välj det datumintervall som du vill visa uppe till höger på skärmen.
    • ​Om du vill jämföra data från två datumintervall drar du reglaget Jämför till höger tills det blir blått. Sedan väljer du ett till datumintervall.
  4. I avsnittet Konfigurera rapport väljer du det mätvärde du vill se med hjälp av den blå nedåtpilen.
    • Obs! För vissa mätvärden finns det tre alternativ. Du kan till exempel konfigurera Användarförvärv så att nya användare, återkommande användare eller alla användare visas.
  5. Ange hur mätvärdet beräknas och visas (vilka alternativ som är tillgängliga beror på vilket mätvärde du har valt). Tänk på följande:
    • Ange vad du vill beräkna med hjälp av Händelsetyp. Följande alternativ finns:
      • Alla händelser: Alla förekomster av en händelse, till exempel varje gång appen installeras.
      • Unika: Antalet unika användare eller enheter som en händelse sker för, till exempel antalet unika enheter där appen installeras.
        • Obs! Alternativet Unika är endast tillgängligt för statistik över förvärv och avhopp när du väljer veckovisa eller längre intervall.
    • Med Beräkning av mätvärden kan du ange hur du vill att följande data ska beräknas:
      • Per intervall: Data som har samlats in under varje tidsintervall, t.ex. antalet förstagångsinstallationer per månad.
      • Löpande genomsnitt i 30 dagar: Genomsnittet från data som har samlats in under de föregående 30 dagarna.
    • Med Tidsintervall kan du ange under vilka intervall data ska samlas in. Följande alternativ finns:
      • Timvis (endast tillgängligt för perioder på 30 dagar eller mindre)
      • Per dag
      • Varje kalendervecka
      • Varje kalendermånad
      • Per kvartal
        • Obs! Längre intervall blir tillgängliga för vissa mätvärden i takt med att data blir tillgänglig.
  6. Om du vill visa ett andra mätvärde och jämföra det med det första klickar du på Lägg till mätvärde. Du kan konfigurera det andra mätvärdet enligt ovanstående anvisningar.
  7. Välj nedåtpilen för att välja de dimensioner (t.ex. länder eller Android-versioner) som du vill ska ingå i tabellen som visas under dina val.
  8. Om du vill visa en delmängd inom en dimension (t.ex. Android-version eller land) klickar du på Lägg till.

Välja dimensioner

När du har konfigurerat rapporten visas en tabell och ett diagram över appens data för den valda tidsperioden. Du kan visa detaljerad information per dag genom att välja ett datum i diagrammet.

Följande dimensioner är tillgängliga på statistiksidan:

• Android-version: Version av operativsystemet Android som har rapporterats från användarens enhet.
  • Enhet: Marknadsnamn och enhetsnamn på användarens enhet (t.ex. Google Nexus 7/Flo).
  • Land: Användarens land.
  • Språk: Språkinställningen i användarens version av operativsystemet Android.
  • Operatör: Användarens trådlösa operatör (i tillämpliga fall).
  • Kanal: Hur användare startar snabbappen.
    • Obs! Om du klickar på Testa nu medan du tittar på kanaldata startas snabbappen från butiksuppgifterna.
  • Formfaktor: Formfaktorn som appen är installerad på.
  • Appversion: Versionen av appen som är installerad på användarens enhet.

Spara och visa snabbrapporter

Om du har konfigurerat en rapport med mätvärden och dimensioner och vill återanvända den senare kan du spara rapportinställningarna genom att välja Spara i snabbrapporter under rapportens datumintervall.

När du har angett namn och sparat kan du öppna snabbrapporten genom att välja Snabbrapporter > Sparade rapporter upptill på sidan.

Exportera rapporten

När du har konfigurerat rapporten kan du exportera den som CSV-fil genom att välja Exportera rapport bredvid tabellens namn.

Utvärdera data

Jämföra appens tillväxt med jämförbara appar

På fliken Jämför med jämförbara appar kan du följa de valda mätvärdena under olika perioder jämfört med jämförbara appar. Den relativa resultatdatan på den här fliken har normaliserats efter skala så att du kan bedöma appens resultat jämfört med viktiga referenspunkter och se om det går bra eller dåligt för appen jämfört med gruppen med jämförbara appar.

Det finns två tillgängliga väljare:

• Grupp med jämförbara appar: Välj en uppsättning appar att jämföra appen med bland grupperna med jämförbara appar.
  • Land: Filtrera rapporten efter ett visst land eller en viss region.

Obs! Jämförelser är tillgängliga när det finns tillräckligt många appar som svarar mot det valda mätvärdet inom den valda gruppen med jämförbara appar.

Se vilka dimensioner som har påverkat data mest

I diagrammet Förändringsanalys jämförs den första perioden i det valda tidsintervallet automatiskt med den sista som det finns fullständig data för. Genom att de dimensioner som har ändrats mest lyfts fram ser du tydligare vad som har bidragit mest till de iakttagna trenderna.

Tips om jämförelser

Nedan visas exempel på hur du kan analysera appens statistik genom att jämföra mätvärden:

• Jämför hur appens totala användare och avinstallationer förändras med tiden.
  • Jämför appens krascher och betyg per dag före och efter en version som åtgärdade stabilitetsproblem.
  • Jämför appens dagliga avinstallationer med det löpande genomsnittet i 30 dagar och utvärdera hur de dagliga variationerna påverkar allmänna trender.
Se hur appens mätvärden påverkas av händelser

I tidslinjen för händelser ser du hur olika mätvärden påverkas av ändringar i appen. Genom att sätta data om appen i samband med datum för viktiga händelser ser du snabbt saker som

• hur intäkterna påverkas av en rea
  • hur andelen krascher påverkas av lanseringen av en ny version
  • hur antalet köpare påverkas av ett nytt prenumerationspris.

När du har konfigurerat en rapport på sidorna Statistik eller Prenumerationer visas tidslinjen för händelser under datumen i diagrammet. Om du håller muspekaren över en punkt visas en beskrivning av händelsen. Större prickar anger att flera händelser inträffade den dagen.

Mätvärden

Vissa mätvärden beräknas utifrån data från användare som har samtyckt till att dela sin sammanställda data med utvecklare. De mätvärden som vi tillhandahåller i Play Console justeras för att bättre reflektera data från alla användare.

Tips! Du kan ladda ned månadsrapporter om du vill visa sammanställd data.

Statistik om installationer

Data om användarinstallationer utgår från Stillahavstid (PT).

Mätvärde Definition

Användare

En enskild Google Play-användare. En användare kan ha flera enheter.

Aktiva användare

Antalet användare som har installerat appen på minst en enhet och har använt enheten under de senaste 30 dagarna.

Användarförvärv

Antalet användare som installerat appen och som inte redan hade den installerad på någon enhet. Detta omfattar även användare som aktiverar en enhet på nytt eller som aktiverar en enhet där appen är förinstallerad.

Användarförlust

Antalet användare som avinstallerade appen från alla sina enheter eller inte använde en enhet med appen installerad på över 30 dagar (vilket gör enheten inaktiv).

Nya användare

Antal användare som installerade appen för första gången.

Återkommande användare

Antalet användare som avinstallerat appen från alla enheter och sedan installerar den igen. Detta omfattar inaktiva användare som blir aktiva igen.

Alla användare

Nya och återkommande användare.

Enheter

En Android-enhet som är kopplad till en användare. Om en enhet återställs eller överförs till en annan användare räknas den som en ny enhet.

Aktiva enheter

Antalet aktiva enheter som appen har installerats på. En enhet räknas som aktiv om den har varit påslagen minst en gång under de senaste 30 dagarna.

Enhetsförvärv

Antalet enheter som appen har installerats på. Detta omfattar enheter som appen är förinstallerad på.

Enhetsförlust

Antalet enheter som appen har avinstallerats på. Detta omfattar när en enhet inte har använts på över 30 dagar (vilket gör enheten inaktiv).

Nya enheter

Enheter där användare har installerat appen för första gången.

Återkommande enheter

Enheter där appen installerats och tidigare varit installerad på. Detta omfattar inaktiva enheter som blir aktiva igen.

Alla enheter

Nya och återkommande enheter.

Uppdateringar på enheten

Antalet enheter som appen har uppdaterats på.

Enhetsförlust efter uppdatering

Antalet enheter som appen avinstallerats på efter den senaste uppdateringen.

Installationsstatistik

Antalet gånger appen har installerats, inklusive på enheter som appen tidigare var installerad på. Detta omfattar inte förinstallationer eller enheter som återaktiverats.

Avinstallationsstatistik

Antalet gånger som appen avinstallerats. Detta omfattar inte inaktiva enheter.

Aktiva användare per dag (AAD)

Antal användare som har öppnat din app på en viss dag.

Aktiva användare per månad (MAU)

Antal användare som har öppnat din app under en löpande 28-dagarsperiod.

Återkommande användare per månad

Antalet användare som har öppnat din app på en viss dag och minst en dag till under en 28-dagarsperiod.

Förvärv från butiksuppgifter

Antalet användare som har installerat appen efter att ha besökt butiksuppgifterna och som inte redan hade den installerad på någon enhet.

Användare som har besökt butiksuppgifterna

Antalet användare som har besökt butiksuppgifterna och som inte redan hade appen installerad på någon enhet.

Förlustfrekvens Förhållandet mellan användarförlust (personer som har avinstallerat appen på alla sina enheter) och målgruppen med appen installerad (personer som har installerat appen på minst en enhet som har varit påslagen under de senaste 30 dagarna).
Andel återkommande användare per månad Förhållandet mellan återkommande användare per månad (personer som öppnade appen en viss dag och minst en annan dag under de senaste 27 dagarna) jämfört med aktiva användare per månad (personer som öppnade appen under en 28-dagarsperiod).
Betyg

Betygsdata utgår från Stillahavstid (PT).

Tips! Ta reda på mer om appens betyg genom att jämföra och analysera data.

Mätvärde Definition
Genomsnittligt betyg Det genomsnittliga betyget som appen har fått.

Antal betyg

Antal betyg som appen har fått.
Växande genomsnittliga betyg Det genomsnittliga betyget som appen har fått till och med och inklusive föregående dag. Bara det senaste betyget som en användare gett appen räknas.
Klassificering på Google Play Det aktuella betyg som visas för användare på Google Play. Detta beräknas utifrån dina senaste betyg.
Intäkter

De ekonomiska uppgifterna utgår från tidszonen UTC. Om du har behörigheten Visa ekonomiska uppgifter kan du se ekonomiska uppgifter.

Tips! Ta reda på mer om appens intäkter genom att visa utförliga intäktsanalyser.

Mätvärde Definition

Intäkt

De totala intäkterna för den valda tidsperioden, inklusive eventuella tillämpliga försäljningar, produkter i appar och prenumerationer. Intäktsuppgifterna bygger på uppskattad försäljning (belopp som köparna betalat inklusive moms).

Totala intäkter

Appens totala intäkter sedan lanseringen. Detta beräknas utifrån förväntad försäljning inklusive moms och andra avgifter.
Köpare Antalet unika användare som har köpt något i appen.
Nya köpare

Antalet unika användare som har köpt något i appen för första gången.

Växande antal köpare

Det totala antalet unika användare som någonsin har köpt något i appen.

Genomsnittliga intäkter per aktiv användare per dag

Daglig bruttointäkt delat med aktiva användare per dag. All valuta är USD och tidszonen är PST8PDT så att du kan jämföra appens resultat med jämförbara appar.

Genomsnittliga intäkter per aktiv användare per månad

Totala bruttointäkter under en 28-dagarsperiod delat med aktiva användare per månad (28 dagars löpande genomsnitt). All valuta är USD och tidszonen är PST8PDT så att du kan jämföra appens resultat med jämförbara appar.

Köp per aktiv användare per dag

Köp per dag delat med aktiva användare per dag.

Köp per aktiv användare per månad

Totalt antal köp under en 28-dagarsperiod delat med aktiva användare per månad (28 dagars löpande genomsnitt).

Köp per daglig köpare

Genomsnittligt antal köp per dag som gjorts av dagliga köpare (användare som gör minst ett köp under en dag).

Köp per månatlig köpare

Genomsnittligt antal köp under en 28-dagarsperiod som gjorts av månatliga köpare (användare som gör minst ett köp under en 28-dagarsperiod).

Andel köpare per dag

Andel aktiva användare per dag som gjorde minst ett köp under en aktuell dag.

Andel köpare per månad

Andel aktiva användare per månad (person som har öppnat appen minst en gång under en 28-dagarsperiod) som gjorde minst ett köp under en 28-dagarsperiod.

Genomsnittligt köpvärde per dag

Daglig bruttointäkt delat med antalet köp under aktuell dag.

Genomsnittligt köpvärde per månad

Bruttointäkt under 28-dagarsperioden delat med antalet köp under aktuell period.

Krascher och ANR-fel (appen svarar inte)

Krasch- och ANR-data utgår från Stillahavstid (PT).

Tips! Ta reda på mer om appens krascher och ANR-fel genom att visa data om enskilda fel och förenkla stackspårningen efter krascher.

Mätvärde Definition
Krascher Insamlade kraschrapporter från Android-enheter vars användare har valt att dela användnings- och diagnostikdata automatiskt.
ANR:er Insamlade ANR-rapporter från Android-enheter vars användare har valt att dela användnings- och diagnostikdata automatiskt.
Android Instant Apps

Om du har publicerat en Android Instant App finns följande uppgifter på sidan Statistik. Uppgifter om Android Instant Apps utgår från Stillahavstid (PT). Läs mer om hur du skapar och lanserar en version när du ska distribuera en snabbapp.

Obs! Av integritetsskäl visas inga uppgifter om snabbappar när antalet användare är lågt.

Mätvärde Definition
Starter efter enhet Antalet unika enheter där snabbappen har startats minst en gång per dag.
Starthändelser Antalet gånger som snabbappen har öppnats per dag.
Konverteringshändelser Antalet gånger per dag som den fullständiga versionen av appen har installerats på en enhet där motsvarande snabbapp tidigare har startats.

Relaterat innehåll