Sovelluksen tilastojen katsominen

Voit katsoa yksittäisten sovellusten tilastoja Play Consolen verkkoversiossa tai sovelluksessa.

Sovelluksen datan löytäminen ja tarkistaminen

Saatavilla olevat raportit

Dataa sovelluksen asennuksista, poistoista, arvioista, tuotosta ja kaatumisista voi nähdä monessa paikassa Play Consolessa.

• Hallintapaneeli-sivu: Tärkeimmät mittarit, suuntaukset, ilmoitukset ja käyttötiedot.
  • Tilastot-sivu: Muokattavia, yksityiskohtaisia raportteja, joissa on mukana keskeiset mittarit ja kategoriat. Näitä raportteja näkyy kahdella välilehdellä:
    • Sovelluksen tilastot: Sovelluksesi absoluuttinen data, jonka avulla voit seurata tuloksia.
    • Vertaa vertaissovelluksiin: Skaalattu suhteellinen tulosdata, jotta voit verrata sitä vertailuryhmiin.

Hallintapaneeli

Voit katsella sovelluksesi hallintapaneelia seuraavasti:

1. Avaa Play Console ja valitse sovellus.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Hallintapaneeli. Näet useita osioita, joiden kortit sisältävät sovelluksen viimeaikaisen kehitysdatan ja tärkeimmät käyttötiedot ennalta määrätyiltä ajanjaksoilta.
    • Voit klikata kunkin osion oikeassa yläreunassa olevia laajennus- ja tiivistyskuvakkeita nähdäksesi tiedot, jotka kiinnostavat sinua eniten.
    • Monien osioiden otsikoiden vieressä on linkki, josta pääset olennaisiin yksityiskohtaisiin raportteihin.
    • Useimmissa korteissa saat lisätietoja klikkaamalla kortin oikeassa alakulmassa olevaa linkkiä.

Huom. Näet lisätietoja yksittäisestä mittarista viemällä hiiren kysymysmerkkikuvakkeen päälle.

Hallintapaneelin KPI:den yksilöinti

Voit yksilöidä sinulle tärkeitä mittareita ja kiinnittää ne personoituun KPI-osioon hallintapaneelin yläaosassa. KPI:den yksilöinti ei vaikuta asetuksiin muualla kehittäjätililläsi.

Näin voit muokata KPI:tä hallintapaneelissa:

1. Avaa Play Console ja valitse sovellus.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Hallintapaneeli.
  3. Vieritä alas Omat KPI:t ‑osioon.
  4. Klikkaa Valitse KPI:t.
  5. Löydät KPI:t "Kaikki saatavilla olevat mittarit" ‐osiosta. Voit joko luoda omasi tai valita ehdotetuista KPI:stä, joita ovat esimerkiksi nämä:
    • Käyttäjämäärän kasvu ja menetetyt käyttäjät: Yksittäisten käyttäjien osto- ja muu toiminta, yleisömäärän kasvu ja käytön lopettaneet käyttäjät.
    • Laitemäärän kasvu ja menetetyt laitteet: Yksittäisten laitteiden asennukset, poistot ja päivitykset; asennusmäärän kasvu.
    • Sovelluksen tietosivun kehitys: Sovelluksesi tietosivun kävijät ja konversiot.
    • Osallistuminen: Raportit aktiivisista käyttäjistä, mukaan lukien päivittäiset aktiiviset käyttäjät, 28 päivän aktiiviset käyttäjät ja palaavat käyttäjät.
    • Laatu: Tietoja sovelluksesi laadusta, esim. kaatumisista, ANR:ista ja arvioista.
    • Muut hallintapaneelin kortit: Kortit, jotka löytyvät sovelluksen hallintapaneelin muista osioista.
  6. Klikkaa + Lisää KPI kiinnittääksesi mittarin hallintapaneeliin ja määrittääksesi sen tarpeidesi mukaiseksi. Pohdi seuraavia asioita:
    • KPI:n nimi: Lisää kortin nimi, joka auttaa sinua tunnistamaan ja soveltamaan KPI:tä (esimerkiksi "Tärkeimmät laitteeni").
    • Kategoria: Valitse kategoriat, joita haluat nähdä ja näyttää. Voit näyttää omia valintoja tai summia, kuten "Top 5", joka määrittää automaattisesti viisi parasta valitsemastasi kategoriasta.
  7. Kun olet lopettanut KPI:den lisäämisen, voit järjestää valintasi vetämällä ja pudottamalla ne Valitut KPI:t ‑osioon. Täällä voit myös järjestää KPI:t uudelleen myöhemmin.
  8. Tallenna muutokset.

Vinkki: Yllä mainittujen mittarien lisäksi voit lisätä myös minkä tahansa muun hallintapaneelisi osion KPI:hisi. Klikkaa kolmea pistettä oikeasta yläkulmasta asiaankuuluvan otsikon kohdalta ja valitse Lisää KPI.

Tilastot-sivu

Huom. Teimme heinäkuussa 2019 merkittäviä päivityksiä mittareihimme, jotta tilastosi ovat kattavampia ja hyödyllisempiä. Saat lisätietoja päivityksistä Android-kehittäjien sivustolta.

Tilastot-sivulla saat lisätietoja sovelluksen kehityksestä vertaamalla mittareita, muokkaamalla tarkastelujaksoja ja näyttämällä dataa kategorian mukaan. Voit myös vertailla kasvunopeuden mittareita Google Playn vertailuryhmien avulla saadaksesi tietoa sovelluksesi tehokkuudesta.

Vinkki: Päivitetyt mittarit saattavat vaikuttaa raporttien määrittämiseen ja tulkintaan. Suosittelemme käymään muutokset läpi huolella, jotta voit määrittää mittarit luodaksesi raportteja, jotka ovat yhteensopivia aiemman datasi kanssa.

Raportin valinnat

1. Avaa Play Console ja siirry Tilastot-sivulle.
  2. Näin näet yksityiskohtaista, absoluuttista tulosdataa sovelluksesta: pysy Sovelluksen tilastot ‑välilehdellä (oletusvälilehti). Näin näet normalisoituja mittareita ja vertailuarvoja: valitse Vertaa vertaissovelluksiin ‑välilehti.
  3. Valitse näytön oikeasta yläreunasta haluamasi ajanjakso.
    • ​Jos haluat vertailla kahden ajanjakson dataa, siirrä Vertaile-valitsinta oikealle, kunnes se muuttuu siniseksi. Valitse sitten toinen ajanjakso.
  4. Valitse Määritä raportti ‑osiosta haluamasi mittari sinisellä alanuolella.
    • Huom. Joissakin mittareissa on kolmannen tason vaihtoehtoja. Voit esimerkiksi määrittää, että Käyttäjien osto- ja muu toiminta näyttää uudet, palaavat tai kaikki käyttäjät.
  5. Määritä, kuinka mittari lasketaan ja näytetään (käytettävissä olevat vaihtoehdot riippuvat valitsemastasi mittarista). Pohdi seuraavia asioita:
    • Tapahtuman tyyppi ‑kohdassa voit määrittää, mitä haluat laskea:
      • Kaikki tapahtumat: Tapahtuman jokainen esiintymä, kuten sovelluksesi jokainen asennuskerta.
      • Yksittäiset: Yksittäisten käyttäjien tai tapahtuman kohteena olevien laitteiden määrä, kuten yksittäisten laitteiden määrä, joille sovelluksesi asennetaan.
        • Huom. Yksittäiset-kohta on käytettävissä vain hankintojen ja lopetusten mittareille, kun valitset viikon tai pidemmän aikavälin.
    • Muuttujien laskeminen ‑kohdassa voit määrittää, miten haluat laskea seuraavan datan:
      • Aikaväliä kohti: Kullakin aikavälillä kerätty data, kuten ensimmäistä kertaa asentaneiden määrä kuukaudessa.
      • 30 päivän liukuva keskiarvo: 30 edelliseltä päivältä kerätyn datan keskiarvo.
    • Aikavälit-kohdassa voit määrittää aikavälin, jolta haluat koota datan. Valittavissa ovat nämä aikavälit:
      • Tunneittain (käytettävissä vain, jos ajanjakson pituus on enintään 30 päivää)
      • Päivittäin
      • Kalenteriviikoittain
      • Kalenterikuukausittain
      • Neljännesvuosittain
        • Huom. Joillekin mittareille voi myöhemmin käyttää pidempiä aikavälejä, kun dataa tulee saataville ajan myötä.
  6. Jos haluat laskea toisen mittarin, jota vertaat ensimmäiseen, klikkaa Lisää muuttuja. Voit määrittää toisen mittarin edellä kuvatulla tavalla.
  7. Valitse alanuoli, jolla voit valita haluamasi kategoriat (esimerkiksi maat tai Android-versiot), jotka näytetään valintojen alla näkyvässä kaaviossa.
  8. Jos haluat tehdä laskelman kategorian osasta, kuten tietystä Android-versiosta tai maasta, klikkaa Lisää.

Kategorioiden valitseminen

Kun olet määrittänyt raportin, näet taulukon ja kaavion, joissa on sovelluksesi data valitulta ajanjaksolta. Jos haluat nähdä yksityiskohtaista dataa päiväkohtaisesti, valitse kaaviosta päivämäärä.

Tilastot-sivu sisältää seuraavat kategoriat:

• Android-versio: Käyttäjän laitteen Android-käyttöjärjestelmän versio
  • Laite: Käyttäjän laitteen markkinointinimi ja laitenimi, esim. Google Nexus 7 (Flo)
  • Maa: Käyttäjän kotimaa
  • Kieli: Käyttäjän Android-käyttöjärjestelmän kieliasetus
  • Operaattori: Käyttäjän operaattori (jos tarpeen)
  • Kanava: Kuinka käyttäjät käynnistivät pikasovelluksesi
    • Huom. Kun katsot kanavadataa ja klikkaat Kokeile nyt, pikasovelluksesi avautuu sovelluksen tietosivulta.
  • Laitetyyppi: Laitetyyppi, jolle sovellus on asennettu.
  • Sovellusversio: Sovelluksen versio, joka on asennettu käyttäjän laitteelle.

Pikaraporttien tallentaminen ja katsominen

Jos määrität raporttiin mittareita ja kategorioita, joita haluat käyttää myöhemmin uudelleen, voit tallentaa raporttiasetukset valitsemalla ajanjakson alta Tallenna pikaraportteihin.

Kun olet lisännyt otsikon ja tallentanut pikaraportin, voit nähdä pikaraporttisi valitsemalla sivun yläosasta Pikaraportit > Tallennetut raportit.

Raportin vienti

Kun olet määrittänyt raportin, voit viedä sen CSV-tiedostona valitsemalla kaavion otsikon vierestä Vie raportti.

Datan arvioiminen

Sovelluksesi kasvunopeuden vertaaminen vastaaviin

Vertaa vertaissovelluksiin ‑välilehdeltä saat tietoja siitä, miten valitsemasi mittarit kehittyvät suhteessa vertaissovellusten ryhmiin ajanjaksosta toiseen. Tältä välilehdeltä löytyvän skaalatun suhteellisen tulosdatan avulla voit tehdä johtopäätöksiä tehokkuudesta ekosysteemin keskeisillä alueilla, jotta tiedät, suoriutuuko sovelluksesi hyvin vertailuryhmiin verrattuna.

Voit käyttää näitä kahta valitsinta:

• Vertailuryhmä: Vertailuryhmä-valitsimella voit valita sovellusjoukon sovelluksesi vertailukohteeksi.
  • Maa: Suodata raporttiin tietty maa tai alue.

Huom. Vertailut tulevat saataville, kun sovelluksesi vertailuryhmässä olevia ja valitsemaasi mittaria vastaavia sovelluksia on riittävästi.

Dataan eniten vaikuttaneiden kategorioiden näyttäminen helposti

Muutosanalyysi-kaavio arvioi automaattisesti valitsemasi ajanjakson ensimmäisen osuuden ja lopullisen osuuden, josta on saatavilla kaikki data. Kaavio korostaa eniten muuttuneita kategorioita, mikä auttaa ymmärtämään kehitykseen eniten vaikuttavia tekijöitä.

Vertailuvinkkejä

Voit analysoida sovelluksen tuloksia esimerkiksi seuraavien mittareiden vertailuilla:

• Vertaa sovelluksen käyttäjien kokonaismäärää ja poistoja suhteessa aikaan.
  • Vertaa sovelluksen kaatumisia ja arvioiden päivittäistä keskiarvoa ennen vakauteen vaikuttanutta päivitystä ja sen jälkeen.
  • Vertaa sovelluksen päivittäistä poistoprosenttia 30 päivän poistoprosentin liukuvaan keskiarvoon. Näin voit arvioida, miten päivittäiset vaihtelut vaikuttavat yleisiin suuntauksiin.
Tapahtumien vaikutus mittareihin

Tapahtumien aikajanalta voit nähdä, miten sovelluksen muutokset vaikuttavat tiettyihin mittareihin. Yhdistämällä sovellusdatan tärkeiden tapahtumien päivämääriin näet esimerkiksi seuraavat:

• Alennuksen vaikutus tuloihin.
  • Uuden julkaisun käyttöönoton vaikutus kaatumisiin.
  • Tilaushinnan muutoksen vaikutus ostajien määrään.

Kun olet määrittänyt raportin Tilastot- tai Tilaukset-sivulla, tapahtumien aikajana tulee näkyviin kaavion päivämäärien alle. Vie hiiri pisteen päälle nähdäksesi tapahtuman kuvauksen. Suurempi piste tarkoittaa useaa tapahtumaa samana päivänä.

Tiedot

Osa tiedoista lasketaan käyttämällä dataa käyttäjiltä, jotka ovat antaneet luvan datansa jakamiseen ja koostamiseen. Hienosäädämme Play Consolessa tarjoamiamme mittareita, jotta ne vastaavat kaikilta käyttäjiltäsi kerättyä dataa tarkemmin.

Vinkki: Jos haluat nähdä koontiraportteja, voit ladata kuukausiraportit.

Asennuksiin liittyvät tilastot

Asennustiedot näytetään Tyynenmeren ajassa (PT).

Mittari Määritelmä

Käyttäjät

Yksittäinen Google Play ‐käyttäjä, jolla voi olla useita laitteita

Aktiiviset käyttäjät

Käyttäjät, joilla on sovellus asennettuna vähintään yhdelle laitteelle ja jotka ovat käyttäneet laitetta 30 viime päivän aikana

Käyttäjien osto- ja muu toiminta

Käyttäjät, jotka ovat asentaneet sovelluksesi ja joilla ei ollut sitä asennettuna millään muulla laitteella asennushetkellä. Sisältää käyttäjät, jotka aktivoivat laitteen, jolle sovellus on esiasennettu, tai aktivoivat laitteen uudelleen.

Menetetyt käyttäjät

Käyttäjät, jotka ovat poistaneet sovelluksesi kaikilta laitteiltaan tai eivät ole yli 30 viime päivän aikana käyttäneet laitteita, joille sovelluksesi on asennettu, jolloin käyttäjästä tulee passiivinen

Uudet käyttäjät

Sovelluksesi ensimmäistä kertaa asentaneet käyttäjät

Palaavat käyttäjät

Sovelluksesi asentaneet käyttäjät, jotka olivat aiemmin poistaneet sen kaikilta laitteiltaan. Sisältää passiiviset käyttäjät, joista tulee uudelleen aktiivisia.

Kaikki käyttäjät

Uudet ja palaavat käyttäjät

Laitteet

Käyttäjään liitetty Android-laite. Jos laite on palautettu alkutilaan tai siirretty toiselle käyttäjälle, se katsotaan uudeksi laitteeksi.

Aktiiviset laitteet

Aktiiviset laitteet, joilla sovelluksesi on asennettuna. Aktiivinen laite on käynnistetty vähintään kerran 30 viime päivän aikana.

Hankinnat laitteilla

Laitteet, joille sovelluksesi on asennettu. Sisältää laitteet, joille sovellus on esiasennettu.

Laitemenetykset

Laitteet, joilta sovelluksesi on poistettu. Sisältää tapaukset, jolloin laitetta ei ole käytetty yli 30 päivään, jolloin laitteesta tulee passiivinen.

Uudet laitteet

Laitteet, joille käyttäjä on asentanut sovelluksesi ensi kertaa

Palaavat laitteet

Laitteet, joille sovellus on asennettu ja joilla se on ollut myös aiemmin asennettuna. Sisältää passiiviset laitteet, joista tulee uudelleen aktiivisia.

Kaikki laitteet

Uudet ja palaavat laitteet

Laitepäivitykset

Laitteet, joilla sovelluksesi on päivitetty

Laitemenetykset päivityksen jälkeen

Laitteet, joilta sovelluksesi on poistettu sovelluksen viimeaikaisen päivityksen jälkeen

Asennustapahtumat

Sovelluksen asennuskerrat, mukaan lukien laitteet, joilla sovellus oli aiemmin asennettuna. Ei sisällä esiasennuksia tai laitteen uudelleenaktivointeja.

Poistotapahtumat

Sovelluksen poistokerrat. Ei sisällä passiivisia laitteita.

Päivittäiset aktiiviset käyttäjät (DAU)

Käyttäjät, jotka avaavat sovelluksesi tiettynä päivänä

Aktiiviset käyttäjät kuukausittain (MAU)

Käyttäjät, jotka avasivat sovelluksesi 28 päivän jaksolla

Palaavat käyttäjät kuukaudessa

Käyttäjät, jotka avasivat sovelluksesi tiettynä päivänä ja ainakin yhtenä toisena päivänä 28 päivän jaksolla

Tietosivun hankinnat

Niiden tietosivullasi käyneiden käyttäjien määrä, joilla ei ollut sovellustasi asennettuna millään laitteella ja jotka asensivat sen

Tietosivulla käyneet

Niiden tietosivullasi käyneiden käyttäjien määrä, joilla ei ollut sovellusta asennettuna millään laitteella

Menetysprosentti Menetettyjen käyttäjien (käyttäjät, jotka poistivat sovelluksesi kaikilta laitteiltaan) ja asentaneiden käyttäjien (käyttäjät, jotka ovat asentaneet sovelluksesi vähintään yhdelle laitteelle, joka on ollut päällä 30 viime päivän aikana) määrän välinen suhde
Kuukausittaiset palaavat käyttäjät ‑prosentti Palaavat käyttäjät kuukausittain (käyttäjät, jotka avasivat sovelluksesi tiettynä päivänä ja vähintään yhtenä toisena päivänä 27 viime päivän aikana) verrattuna aktiivisiin käyttäjiin kuukausittain (käyttäjät, jotka avasivat sovelluksesi 28 päivän jaksolla)
Arviot

Arviotiedot näytetään Tyynenmeren ajassa (PT).

Vinkki: Jos haluat lisätietoja sovelluksen arvioista, voit vertailla ja analysoida sovelluksen arviodataa.

Mittari Määritelmä
Tähtien keskiarvo Sovellukselle annettujen tähtiarvioiden keskiarvo.

Arvioiden määrä

Annettujen arvioiden määrä.
Kumulatiivinen keskimääräinen arvio Sovelluksen keskimääräinen tähtiarvio tähän mennessä. Vain käyttäjien viimeisin arvio otetaan huomioon.
Arvio Google Playssa Tämänhetkinen arviosi, joka näkyy käyttäjille Google Playssa. Tämä perustuu viimeaikaisiin arvioihin.
Tuotto

Talousdata perustuu UTC-aikavyöhykkeeseen. Voit nähdä talousdatan, jos sinulla on Talousdatan katselu ‑lupa.

Vinkki: Jos haluat lisätietoja sovelluksen tuotosta, voit nähdä yksityiskohtaisia tulotietoja.

Mittari Määritelmä

Tuotto

Valitun ajanjakson kokonaistuotto, johon sisältyy soveltuva myynti, sovelluksen sisäiset tuotteet ja tilaukset. Tuottotiedot perustuvat arvioituihin myynteihin (ostajien maksamiin summiin, verollinen hinta).

Kokonaistuotto

Sovelluksen tuotto yhteensä julkaisun jälkeen. Tämä perustuu myyntiarvioihin ja sisältää kaikki verot ja muut maksut.
Ostajat Sovelluksessa ostoksen tehneet yksittäiset käyttäjät
Uudet ostajat

Sovelluksessa ensimmäisen ostoksen tehneet yksittäiset käyttäjät

Kumulatiiviset ostajat

Kaikki sovelluksessa ostoksia tehneet yksittäiset käyttäjät

Keskimääräinen tuotto päivittäistä aktiivista käyttäjää kohden

Päivittäinen kokonaistuotto jaettuna päivittäisillä aktiivisilla käyttäjillä. Valuutta on USD ja aikavyöhyke on PST8PDT, jotta voit tehdä vertailuja vertaissovellusten kanssa.

Keskimääräiset tulot kuukausittaista aktiivista käyttäjää kohden

28 päivän bruttotulot yhteensä jaettuna kuukausittaisilla aktiivisilla käyttäjillä (28 päivän liukuva keskiarvo). Valuutta on USD ja aikavyöhyke on PST8PDT, jotta voit tehdä vertailuja vertaissovellusten kanssa.

Ostokset päivittäistä aktiivista käyttäjää kohden

Päivittäiset ostokset jaettuna päivittäisillä aktiivisilla käyttäjillä

Ostokset kuukausittaista aktiivista käyttäjää kohden

28 päivän ostokset yhteensä jaettuna kuukausittaisilla aktiivisilla käyttäjillä (28 päivän liukuva keskiarvo)

Ostokset päivittäistä ostajaa kohden

Päivittäisten ostajien (käyttäjät, jotka tekevät ainakin yhden ostoksen päivässä) ostokset päivässä keskimäärin

Ostokset kuukausittaista ostajaa kohden

Kuukausittaisten ostajien (käyttäjät, jotka tekevät ainakin yhden ostoksen 28 päivässä) ostokset 28 päivässä keskimäärin

Päivittäisten ostajien suhde

Sellaisten päivittäisten aktiivisten käyttäjien prosenttiosuus, jotka tekivät vähintään yhden ostoksen kyseisenä päivänä

Kuukausittaisten ostajien suhde

Sellaisten kuukausittaisten aktiivisten käyttäjien (käyttäjät, jotka avaavat sovelluksesi vähintään kerran 28 päivässä) prosenttiosuus, jotka tekivät ainakin yhden ostoksen 28 päivässä

Päivittäisten ostosten keskimääräinen arvo

Päivittäiset kokonaistulot jaettuna kyseisenä päivänä tehtyjen ostosten määrällä

Kuukausittaisten ostosten keskimääräinen arvo

28 päivän kokonaistulot jaettuna kyseisenä aikana tehtyjen ostosten määrällä

Kaatumiset ja sovellus ei vastaa (ANR) ‑virheet

Kaatumis- ja ANR-data näytetään Tyynenmeren ajassa (PT).

Vinkki: Jos haluat lisätietoja sovelluksen kaatumisista ja ANR:ista, voit nähdä yksittäisten virheiden dataa ja deobfuskoida kaatumisten pinolistaa.

Mittari Määritelmä
Kaatumiset Virheraportit Android-laitteista, joiden käyttäjät ovat ottaneet käyttöön automaattisen käyttö- ja diagnostiikkatietojen jakamisen.
ANR:t ANR (Application Not Responding) ‑raportit Android-laitteista, joiden käyttäjät ovat ottaneet käyttöön automaattisen käyttö- ja diagnostiikkatietojen jakamisen.
Android Instant Apps

Jos olet julkaissut Android Instant Appin, näet seuraavan datan Tilastot-sivulla. Android Instant Apps ‑data näytetään Tyynenmeren ajassa (PT). Jos haluat jaella pikasovellusta, lue lisää julkaisujen luomisesta ja käyttöönotosta.

Huom. Google ei yksityisyyssyistä näytä pikasovellusdataa, jos käyttäjien määrä on vähäinen.

Mittari Määritelmä
Käynnistykset laitetta kohti Pikasovelluksen vähintään kerran päivässä käynnistäneet yksittäiset laitteet
Käynnistystapahtumat Pikasovelluksen avauskerrat päivässä
Konversiotapahtumat Sovelluksen täysversion päivittäiset asennuskerrat laitteille, joilla on aiemmin käytetty pikasovellustasi

Lisää aiheesta