Consultar les estadístiques de les aplicacions

Pots consultar les estadístiques d'aplicacions concretes amb l'aplicació o la versió web de Play Console.

Trobar i revisar les dades de l'aplicació

Informes disponibles

A Play Console hi ha diverses pàgines en què pots consultar les dades sobre les instal·lacions, les desinstal·lacions, les puntuacions, els ingressos i els bloquejos de l'aplicació.

• Pàgina Tauler: informació general de mètriques clau, tendències, notificacions i estadístiques.
  • Pàgina Estadístiques: informes personalitzables i detallats amb les mètriques i dimensions més importants. Es mostren en dues pestanyes:
    • Estadístiques de l'aplicació: dades absolutes de la teva aplicació que pots utilitzar per fer el seguiment del seu rendiment.
    • Compara amb aplicacions semblants: dades de rendiment relatives que s'han normalitzat per ajustar-les a escala, de manera que puguis comparar-les amb grups d'aplicacions semblants.

Tauler

Per veure el tauler de l'aplicació, fes el següent:

1. Obre Play Console i selecciona una aplicació.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Tauler. Veuràs diferents seccions amb targetes en què es mostren dades recents de rendiment de l'aplicació i estadístiques clau per períodes de temps definits.
    • A prop de la part superior dreta de cada secció, pots fer clic a les icones de desplegament i replegament per veure la informació que més t'interessa.
    • Moltes seccions tenen al costat dels títols enllaços que et dirigiran a informes rellevants i detallats.
    • A la majoria de les targetes, pots fer clic en un enllaç que hi ha a prop de la part inferior dreta de la targeta per obtenir més informació.

Nota: per obtenir informació sobre una mètrica concreta, passa el cursor per sobre de la icona de signe d'interrogació .

Personalitzar els KPI al tauler

Pots personalitzar i fixar les mètriques precises que t'interessin a la secció de KPI personalitzats situada a la part superior del tauler. La personalització dels KPI no canviarà la configuració dels altres usuaris al teu compte de desenvolupador.

Per personalitzar els KPI al tauler, fes el següent:

1. Obre Play Console i selecciona una aplicació.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Tauler.
  3. Desplaça't cap avall fins a la secció "Els teus KPI".
  4. Fes clic a Tria els KPI.
  5. Navega per la secció "Totes les mètriques disponibles" per trobar els KPI que vols. Pots crear els teus propis KPI o bé triar-ne un dels suggerits, com ara els següents:
    • Augment i pèrdua d'usuaris: adquisicions d'usuaris únics, creixement del públic i taxa d'abandonament.
    • Augment i pèrdua de dispositius: instal·lacions, desinstal·lacions i actualitzacions en un dispositiu individual; augment en el parc d'aplicacions instal·lades.
    • Rendiment de la fitxa de Play Store: visitants i conversions des de la fitxa de Play Store.
    • Implicació: informes d'usuaris actius, que inclouen els usuaris actius diaris, els usuaris actius els 28 darrers dies i els usuaris recurrents.
    • Qualitat: estadístiques sobre la qualitat de l'aplicació, que inclouen bloquejos, ANR i puntuacions.
    • Altres targetes del tauler: targetes que es troben en altres seccions del tauler de l'aplicació.
  6. Fes clic a + Afegeix als KPI per fixar una mètrica al tauler i configura-la per ajustar-la a les teves necessitats. Tingues en compte el següent:
    • Nom del KPI: introdueix un nom de targeta que t'ajudi a identificar i contextualitzar ràpidament el KPI (per exemple, "Els meus dispositius més importants").
    • Dimensió: tria les dimensions que vulguis veure i el tipus de visualització. Pots mostrar les seleccions personalitzades o els totals, com ara "Els 5 més destacats", que configura automàticament els cinc primers elements de la dimensió que hagis seleccionat.
  7. Quan hagis acabat d'afegir els KPI, pots ordenar les seleccions arrossegant-les i deixant-les anar a la secció "KPI seleccionats". També pots reordenar els KPI més endavant.
  8. Desa els canvis.

Consell: a més de les mètriques esmentades anteriorment, també pots afegir als KPI altres mosaics del tauler. Simplement fes clic als tres punts que hi ha a l'extrem superior dret del mosaic en qüestió i, a continuació, fes clic a Afegeix als KPI.

Pàgina Estadístiques

Nota: a partir del juliol de 2019, vam dur a terme actualitzacions importants a les mètriques perquè les teves estadístiques fossin més completes i útils. Per obtenir més informació sobre aquestes actualitzacions, ves al lloc web per a desenvolupadors d'Android.

A fi d'entendre millor el rendiment de l'aplicació, pots utilitzar la pàgina Estadístiques per comparar mètriques, seleccionar intervals de dates personalitzats i consultar dades per dimensions. També pots avaluar-ne el rendiment comparant les mètriques de taxa de creixement amb grups d'aplicacions semblants a Google Play.

Consell: pot ser que l'actualització de les mètriques hagi afectat la manera com configures i entens els informes. Et recomanem que dediquis una estona a familiaritzar-te amb els canvis abans de configurar les mètriques per generar informes que siguin compatibles amb les teves dades anteriors.

Configurar un informe

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Estadístiques.
  2. Per veure el rendiment absolut de l'aplicació, queda't a la pestanya predeterminada Estadístiques de l'aplicació. Per veure les mètriques i les comparatives normalitzades, selecciona la pestanya Compara amb aplicacions semblants.
  3. A la part superior dreta de la pantalla, selecciona l'interval de dates que vols veure.
    • Per comparar dades corresponents a dos intervals de dates, mou l'interruptor "Compara" cap a la dreta fins que es torni blau i, a continuació, selecciona un altre interval de dates.
  4. A la secció "Configura l'informe", utilitza la fletxa avall blava per seleccionar la mètrica que vols veure.
    • Nota: algunes mètriques tenen opcions terciàries. Per exemple, pots configurar Adquisicions d'usuaris per veure els usuaris nous, els recurrents o bé tots.
  5. Defineix com es calcula i es mostra la mètrica (la mètrica que triïs determinarà quines opcions estan disponibles). Tingues en compte el següent:
    • Utilitza Tipus d'esdeveniment per especificar què vols calcular. Tens aquestes opcions:
      • Tots els esdeveniments: cada instància d'un esdeveniment, com ara cada vegada que s'instal·la la teva aplicació.
      • Únic: el nombre d'usuaris o dispositius únics que experimenten un esdeveniment, com ara el nombre de dispositius únics que instal·len la teva aplicació.
        • Nota: l'opció Únic només està disponible per a les mètriques d'adquisició i d'abandonament quan se seleccionen intervals setmanals o més llargs.
    • Utilitza Càlcul de mètriques per especificar com vols que es calculin les dades següents:
      • Per interval: les dades recollides a cada interval de temps, com ara el nombre d'instal·ladors nous cada mes.
      • Mitjana acumulada de 30 dies: la mitjana de les dades recollides durant els 30 dies anteriors.
    • Utilitza Intervals de temps per especificar els intervals dels quals vols agregar dades durant els períodes següents:
      • Per hores (només disponible per a períodes de 30 dies o menys)
      • Diari
      • Setmana natural
      • Mes natural
      • Trimestral
        • Nota: hi haurà disponibles intervals més llargs per a algunes mètriques a mesura que es disposi de més dades.
  6. Si vols representar una segona mètrica per comparar-la amb la primera, fes clic a Afegeix una mètrica. Pots configurar la segona mètrica tal com s'ha descrit més amunt.
  7. Selecciona la fletxa avall per triar les dimensions, com ara països o versions d'Android, que vols que s'apliquin al gràfic situat a sota de les teves seleccions.
  8. Si vols representar un subconjunt d'una dimensió com ara una versió específica d'Android o un país, fes clic a Afegeix.

Seleccionar dimensions

Després de configurar l'informe, es mostra una taula i un gràfic que inclouen les dades de l'aplicació corresponents al període de temps que has seleccionat. Per veure dades detallades d'un dia, selecciona una data del gràfic.

Aquestes són les dimensions disponibles a la pàgina Estadístiques:

• Versió d'Android: versió del SO Android notificada pel dispositiu de l'usuari.
  • Dispositiu: nom comercial del dispositiu de l'usuari i nom del dispositiu (per exemple, Google Nexus 7/Flo).
  • País: país de l'usuari.
  • Idioma: configuració d'idioma del SO Android de l'usuari.
  • Operador de telefonia mòbil: operador de serveis sense fil de l'usuari (si escau).
  • Canal: la manera com inicien els usuaris la teva aplicació instantània.
    • Nota: mentre veus les dades del canal, en fer clic a Prova ara, s'iniciarà la teva aplicació instantània des de la fitxa de Play Store.
  • Factor de forma: el factor de forma en què s'ha instal·lat l'aplicació.
  • Versió de l'aplicació: la versió de l'aplicació instal·lada al dispositiu de l'usuari.

Desar i veure informes ràpids

Si configures un informe amb mètriques i dimensions que vols tornar a utilitzar més tard, pots desar-ne la configuració seleccionant Desa com a informe ràpid a sota de l'interval de dates de l'informe.

Després d'afegir un títol i desar l'informe ràpid, pots seleccionar Informes ràpids > Informes desats a prop de la part superior de la pàgina per veure els informes ràpids.

Exportar l'informe

Després de configurar l'informe, pots exportar-lo com a fitxer CSV seleccionant l'opció Exporta l'informe al costat del títol del gràfic.

Avaluar les dades

Comparar la taxa de creixement de l'aplicació amb la d'aplicacions semblants

Pots utilitzar la pestanya Compara amb aplicacions semblants per entendre el rendiment de les mètriques seleccionades en relació amb grups d'aplicacions semblants des d'un període fins al següent. Les dades de rendiment relatives d'aquesta pestanya s'han normalitzat per ajustar-les a escala. D'aquesta manera et permeten valorar el rendiment en àrees clau de l'ecosistema i, així, determinar si l'aplicació té un bon rendiment o no en comparació amb els grups d'aplicacions semblants.

Aquests són dos selectors disponibles:

• Grup d'aplicacions semblants: utilitza aquest selector per triar un conjunt d'aplicacions amb les quals comparar la teva aplicació.
  • País: filtra l'informe per un país o una regió específics.

Nota: les comparacions estaran disponibles quan hi hagi prou aplicacions amb el grup d'aplicacions semblants especificat que coincideixi amb la mètrica triada.

Consultar fàcilment les dimensions que més han afectat les dades

Al gràfic "Anàlisi dels canvis" s'hi avaluen automàticament amb dades completes el primer i l'últim període de l'interval de temps seleccionat. Destaca les dimensions que més han canviat perquè sàpigues quins factors han contribuït més a les teves tendències.

Consells per fer comparacions

A continuació s'indiquen algunes maneres d'utilitzar les comparacions de mètriques per analitzar el rendiment de l'aplicació:

• Comparar el total d'usuaris i de desinstal·lacions de l'aplicació al llarg del temps.
  • Comparar els bloquejos i la puntuació mitjana diària de les ressenyes de l'aplicació abans i després de publicar una versió orientada a millorar-ne l'estabilitat.
  • Comparar el percentatge de desinstal·lacions de l'aplicació en un dia amb la mitjana acumulada de 30 dies per avaluar com contribueixen les variacions diàries a les tendències generals.
Veure com els esdeveniments afecten les mètriques d'una aplicació

Pots consultar la cronologia d'esdeveniments per veure com els canvis en l'aplicació afecten mètriques concretes. Combinant les dades de l'aplicació amb les dates d'esdeveniments importants, pots obtenir ràpidament informació com la següent:

• Quin efecte té una rebaixa sobre els ingressos.
  • Quin efecte té el llançament d'una nova versió sobre els bloquejos.
  • Quin efecte té un canvi en el preu d'una subscripció sobre el nombre de compradors.

Un cop has configurat un informe a les pàgines Estadístiques o Subscripcions, la cronologia d'esdeveniments es mostra a sota de les dates del gràfic. Passa el cursor per sobre de cada punt per veure la descripció de l'esdeveniment. Els punts més grans indiquen la presència de diversos esdeveniments en un mateix dia.

Mètriques

Algunes mètriques es calculen segons les dades que els usuaris han acceptat compartir amb els desenvolupadors de manera agregada. Les mètriques que proporcionem a Play Console s'ajusten per reflectir les dades de tots els teus usuaris d'una manera més precisa.

Consell: per veure informes agregats, pots baixar informes mensuals.

Estadístiques relacionades amb les instal·lacions

Les dades sobre instal·lacions es basen en l'hora del Pacífic (PT).

Mètrica Definició

Usuaris

Un usuari individual de Google Play; un usuari pot tenir diversos dispositius.

Usuaris actius

Nombre d'usuaris que tenen l'aplicació instal·lada almenys en un dispositiu i que han utilitzat el dispositiu en els 30 dies anteriors.

Adquisicions d'usuaris

Nombre d'usuaris que han instal·lat l'aplicació i en aquell moment no la tenien instal·lada en cap dels seus dispositius. Inclou els usuaris que activen un dispositiu en què hi ha preinstal·lada l'aplicació o que reactiven un dispositiu.

Pèrdua d'usuaris

Nombre d'usuaris que han desinstal·lat l'aplicació de tots els seus dispositius o que no han utilitzat un dispositiu on hi havia instal·lada l'aplicació durant més de 30 dies (i, per tant, han esdevingut inactius).

Usuaris nous

Usuaris que han instal·lat l'aplicació per primera vegada.

Usuaris recurrents

Usuaris que han instal·lat l'aplicació i anteriorment l'havien desinstal·lada de tots els dispositius. Inclou els usuaris inactius que tornen a esdevenir actius.

Tots els usuaris

Usuaris nous i recurrents.

Dispositius

Un dispositiu Android associat amb un usuari. Si un dispositiu es restableix o es transfereix a un altre usuari, es compta com un dispositiu nou.

Dispositius actius

Nombre de dispositius actius en què l'aplicació està instal·lada. Per considerar que un dispositiu està actiu, s'ha d'haver activat almenys una vegada durant els 30 dies anteriors.

Adquisició de dispositius

Nombre de dispositius en què els usuaris han instal·lat l'aplicació. Inclou els dispositius en què s'havia preinstal·lat l'aplicació.

Pèrdua de dispositius

El nombre de dispositius en què els usuaris han desinstal·lat l'aplicació. Això inclou quan un dispositiu no s'ha utilitzat durant més de 30 dies (de manera que està inactiu).

Dispositius nous

Dispositius en què els usuaris han instal·lat l'aplicació per primera vegada.

Dispositius recurrents

Dispositius en què l'aplicació està instal·lada i s'havia instal·lat prèviament. Inclou els dispositius inactius que tornen a esdevenir actius.

Tots els dispositius

Dispositius nous i recurrents.

Actualitzacions al dispositiu

Nombre de dispositius en què l'aplicació s'ha actualitzat.

Pèrdua de dispositius després de l'actualització

Nombre de dispositius en què s'ha desinstal·lat l'aplicació després d'una actualització recent.

Esdeveniments d'instal·lació

Nombre de vegades que s'ha instal·lat l'aplicació, inclosos els dispositius en què l'aplicació s'havia desinstal·lat prèviament. No inclou les preinstal·lacions ni les reactivacions de dispositius.

Esdeveniments de desinstal·lació

Nombre de vegades que s'ha desinstal·lat l'aplicació. No inclou els dispositius inactius.

Usuaris actius diaris (UAD)

Nombre d'usuaris que han obert la teva aplicació en un dia concret.

Usuaris actius mensuals (UAM)

Nombre d'usuaris que han obert la teva aplicació en un període acumulat de 28 dies.

Usuaris recurrents mensuals

Nombre d'usuaris que han obert la teva aplicació en un dia concret i, com a mínim, en un altre dia del període de 28 dies.

Adquisicions de la fitxa de Play Store

Nombre d'usuaris que han visitat la teva fitxa de Play Store i han instal·lat la teva aplicació, sense tenir-la prèviament instal·lada en cap dispositiu.

Visitants de la fitxa de Play Store

Nombre d'usuaris que han visitat la teva fitxa de Play Store i que no tenien la teva aplicació instal·lada en cap dispositiu.

Percentatge de pèrdues Ràtio de pèrdua d'usuaris (persones que han desinstal·lat la teva aplicació de tots els seus dispositius) amb relació al públic que té l'aplicació instal·lada (persones que tenen la teva aplicació instal·lada almenys en un dispositiu que s'ha encès en els 30 darrers dies).
Percentatge d'usuaris recurrents mensuals Ràtio d'usuaris recurrents mensuals (persones que han obert la teva aplicació en un dia concret i, com a mínim, en un altre dia dels 27 dies anteriors) amb relació als usuaris actius mensuals (persones que han obert la teva aplicació en un període de 28 dies).
Puntuacions

Les dades sobre puntuacions es basen en l'hora del Pacífic (PT).

Consell: per obtenir més informació sobre les puntuacions de l'aplicació, pots comparar i analitzar les dades sobre les puntuacions de l'aplicació.

Mètrica Definició
Puntuació mitjana Puntuació en estrelles mitjana de totes les puntuacions que ha rebut l'aplicació.

Volum de puntuacions

Nombre de puntuacions rebudes.
Puntuació mitjana acumulada Puntuació en estrelles mitjana que ha rebut l'aplicació, comptant totes les puntuacions enviades fins a l'últim dia. Només es compta la puntuació més recent de cada usuari.
Puntuació a Google Play La teva puntuació actual que es mostra als usuaris de Google Play. Es calcula segons les teves puntuacions recents.
Ingressos

La informació financera es basa en la zona horària UTC. Pots veure les dades financeres si tens el permís Consultar dades financeres.

Consell: per obtenir més informació sobre els ingressos de l'aplicació, pots veure desglossaments detallats dels ingressos.

Mètrica Definició

Ingressos

Els ingressos totals per al període de temps seleccionat, incloses les vendes, els productes de compra a l'aplicació i les subscripcions aplicables. Les dades dels ingressos es basen en l'estimació de vendes (l'import pagat pels compradors amb impostos inclosos).

Ingressos totals

Els ingressos totals que l'aplicació ha generat des del llançament. Aquesta informació es basa en l'estimació de vendes i inclou els impostos i altres comissions.
Compradors Nombre d'usuaris únics que han comprat a l'aplicació.
Compradors nous

Usuaris únics que han comprat per primer cop a l'aplicació.

Compradors cumulatius

Nombre total d'usuaris únics que han comprat algun cop a l'aplicació.

Ingressos mitjans per usuari actiu diari

Ingressos diaris bruts dividits entre el nombre d'usuaris actius diaris. Totes les monedes són USD, amb zona horària PST8PDT, per permetre les comparacions amb aplicacions semblants.

Mitjana d'ingressos per usuari actiu mensual

Ingressos bruts totals en un període de 28 dies, dividits entre el nombre d'usuaris actius mensuals (mitjana acumulada de 28 dies). Totes les monedes són USD, amb zona horària PST8PDT, per permetre les comparacions amb aplicacions semblants.

Compres per usuari actiu diari

Compres diàries dividides entre el nombre d'usuaris actius diaris.

Compres per usuari actiu mensual

Total de compres durant un període de 28 dies, dividit entre el nombre d'usuaris actius mensuals (mitjana mòbil de 28 dies).

Compres per comprador diari

Mitjana de compres fetes cada dia per compradors diaris (usuaris que fan una compra al dia com a mínim).

Compres per comprador mensual

Mitjana de compres fetes en 28 dies per compradors mensuals (persones que han fet, com a mínim, una compra en un període de 28 dies).

Proporció de compradors diaris

Percentatge d'usuaris actius diaris que han fet com a mínim una compra aquest dia.

Proporció de compradors mensuals

Percentatge d'usuaris actius mensuals (persones que obren la teva aplicació almenys una vegada en 28 dies) que han fet com a mínim una compra en aquest període de 28 dies.

Mitjana del valor de compra diari

Ingressos diaris bruts dividits entre el nombre de compres d'aquest dia.

Mitjana del valor de compra mensual

Ingressos bruts en 28 dies dividits entre el nombre de compres d'aquest període.

Bloquejos i errors ANR (L'aplicació no respon)

Les dades sobre ANR i els bloquejos es basen en l'hora del Pacífic (PT).

Consell: per obtenir més informació sobre els bloquejos i els ANR de l'aplicació, pots veure les dades sobre errors concrets i desofuscar les traces de la pila fallida.

Mètrica Definició
Bloquejos Informes d'error recollits de dispositius Android els usuaris dels quals han acceptat compartir automàticament les dades d'ús i diagnòstic.
ANR Informes que indiquen que l'aplicació no respon (ANR) recopilats de dispositius Android els usuaris dels quals han acceptat compartir automàticament les dades d'ús i diagnòstic.
Aplicacions instantànies Android

Si has publicat una aplicació instantània Android, les dades següents estan disponibles a la pàgina Estadístiques. Les dades sobre les Aplicacions instantànies d'Android es basen en l'hora del Pacífic (PT). Per distribuir una aplicació instantània, obtén informació sobre com pots crear i llançar una versió.

Nota: per motius de privadesa, Google no mostra cap dada sobre les aplicacions instantànies quan hi ha un nombre baix d'usuaris.

Mètrica Definició
Inicis per dispositiu Nombre de dispositius únics que inicien l'aplicació instantània com a mínim un cop al dia.
Esdeveniments d'inici Nombre de vegades que s'obre l'aplicació instantània cada dia.
Esdeveniments de conversió Nombre de vegades en un dia que s'ha instal·lat l'aplicació completa en un dispositiu que prèviament havia iniciat l'aplicació instantània.

Contingut relacionat