Beleidsaankondiging: 12 juli 2023

Nieuw beleid

• We willen ontwikkelaars meer controle geven over waar hun apps worden weergegeven. Daarom updaten we ons Beleid tegen misbruik van apparaten en netwerken om aan te geven dat alle apps die Android-containers op het apparaat uitvoeren (waarmee het Android OS geheel of gedeeltelijk wordt gesimuleerd), de nieuwe flag REQUIRE_SECURE_ENV moeten respecteren. Ontwikkelaars die niet willen dat hun apps in een Android-container op het apparaat worden uitgevoerd, kunnen deze flag aan het manifest van hun apps toevoegen.
  • We introduceren het Beleid voor content op basis van blockchains waarin wordt aangegeven dat ontwikkelaars een verklaring moeten invullen voor apps waarmee gebruikers transacties kunnen uitvoeren voor digitale content op basis van blockchains. Er gelden aanvullende vereisten voor NFT-gamificatie om transparantie en veiligheid voor gebruikers te bevorderen.
  • We voegen nieuwe richtlijnen voor niet-transparant gedrag toe aan ons Beleid tegen misleidend gedrag. Ontwikkelaars moeten de functionaliteit van de app duidelijk maken aan gebruikers. We benadrukken ook dat technieken om app-beoordelingen te omzeilen niet zijn toegestaan (met ingang van 1 augustus 2023).
  • We introduceren nieuwe vereisten in ons Beleid voor persoonlijke leningen voor apps die actief zijn in Thailand. Deze apps moeten documentatie verstrekken die aantoont dat ze in dat land persoonlijke leningen kunnen aanbieden of daarbij hulp kunnen bieden.

Beleidsupdates

• Omdat we het vertrouwen en de transparantie op Google Play willen vergroten, updaten we ons Beleid voor de vereisten voor de Play Console om uit te breiden welke ontwikkelaarsverificatie is vereist om apps te publiceren. Ontwikkelaars moeten hun accountgegevens laten verifiëren om hun app beschikbaar te maken voor gebruikers. Als ontwikkelaars zich registreren als organisatie, moeten ze ervoor zorgen dat hun accountgegevens up-to-date zijn en overeenkomen met de gegevens die zijn opgeslagen in hun Dun & Bradstreet-profiel. Deze update wordt als eerste uitgerold naar nieuwe ontwikkelaarsaccounts. Bestaande ontwikkelaars krijgen in oktober meer informatie.
  • We willen zorgen dat Google Play beveiligd en betrouwbaar is voor gebruikers. Daarom updaten we ons Beleid voor financiële services om te verplichten dat voor apps die financiële functies bevatten, het declaratieformulier voor financiële functies wordt ingediend, samen met aanvullende informatie en documentatie.
  • We updaten de lijst met voorbeelden van API's of SDK's die op grond van ons Gezinsbeleid voor API's en SDK's niet zijn goedgekeurd voor gebruik in apps die uitsluitend kinderen targeten.
  • We updaten het VPN-beleid om te benadrukken dat VpnService niet mag worden gebruikt voor advertentiebedrog.
  • We updaten ons Beleid voor kansspelen, games en wedstrijden waarbij wordt gespeeld om echt geld om aan te geven dat het pilotprogramma voor online grijpautomaatgames in Japan is afgerond. Vanaf 12 juli 2023 kunnen apps voor online grijpautomaatgames wereldwijd worden vermeld op Google Play. Hierop zijn de toepasselijke wetgeving en bepaalde vereisten van toepassing, waaronder een declaratieformulier.

Daarnaast hebben we verduidelijkingen toegevoegd aan sommige van onze bestaande beleidsregels. Omdat dit beleid niet nieuw of geüpdatet is, veranderen onze normen en praktijken voor handhaving van dit beleid niet.

• We updaten onze SDK-vereisten met richtlijnen voor een recent aangekondigde update van het Beleid tegen misleidend gedrag.
  • We centraliseren de bestaande advertentievereisten zodat u deze informatie makkelijker kunt vinden.

Herinneringen

• Vanaf 2 augustus 2023 moeten alle nieuwe apps versie 5 of hoger van de Play Billing-bibliotheek gebruiken. Vanaf 1 november 2023 moet voor alle updates van bestaande apps versie 5 of hoger van de Play Billing-bibliotheek worden gebruikt. Meer informatie
  • Vanaf 31 augustus 2023 moeten nieuwe apps en app-update-inzendingen API-niveau 33 targeten (Wear OS moet API-niveau 30 targeten). Bestaande apps moeten API-niveau 31 of hoger targeten om beschikbaar te blijven voor nieuwe gebruikers op apparaten met een hogere Android OS-versie dan het doel-API-niveau van uw app. U kunt de nieuwe SDK Upgrade Assistent in Android Studio gebruiken om tijd en moeite te besparen. U kunt ook uitstel aanvragen tot 1 november 2023 als u meer tijd nodig heeft om uw app te updaten. Meer informatie
  • Het declaratieformulier voor apps die gericht zijn op Android 14 en hoger om services op de voorgrond voor in aanmerking komende toepassingen aan te geven, is vanaf oktober beschikbaar. U heeft tot 31 januari 2024 de tijd om feedback te krijgen en aanpassingen te doen. Meer informatie
  • We hebben eerder dit jaar een nieuwe vereiste voor accountverwijdering geïntroduceerd. Als uw app toestaat dat gebruikers een account maken, moet de app ook toestaan dat gebruikers in de app en via een webbron een verwijderingsverzoek voor hun account indienen. Alle ontwikkelaars moeten hun formulier Veiligheid van gegevens updaten in de Play Console, waar bepaalde informatie kan worden getoond in het gedeelte Veiligheid van gegevens van uw app op Google Play. U heeft tot 7 december 2023 de tijd om aan de vereisten te voldoen. Als u meer tijd nodig heeft, kunt u een verlenging aanvragen tot 31 mei 2024. Vind meer informatie en bekijk onze RePlay-video.

Neem deze beleidsupdates aandachtig door als deze invloed hebben op uw apps. Meer informatie over hoe u aan deze wijzigingen kunt voldoen:

• Lees onze blog over het vergroten van vertrouwen en transparantie op Google Play.