Käytäntöilmoitus: 12.7.2023

Uudet käytännöt

• Päivitämme laitteiden ja verkon väärinkäyttöä koskevaa käytäntöä, jotta kehittäjät voivat vaikuttaa paremmin siihen, missä heidän sovelluksensa näkyvät. Lisäämme käytäntöön maininnan siitä, että laitteen Android-säilöjen (jotka simuloivat koko Android-käyttöjärjestelmää tai sen osia) kautta käytettävien sovellusten on noudatettava uutta REQUIRE_SECURE_ENV-merkintää. Tämän merkinnän voi lisätä sovelluksen manifestiin merkiksi siitä, että sovellusta ei tulisi käyttää laitteen Android-säilön kautta
  • Lisäämme petollista toimintaa koskevaan käytäntöömme ohjeita avoimuuden puutteeseen liittyen. Kehittäjien on kerrottava käyttäjille selkeästi sovelluksen toiminnoista. Korostamme myös, että sovellustarkastusten välttelyyn käytettävät tekniikat eivät ole sallittuja. (voimassa 1.8.2023 alkaen)
  • Lisäämme henkilökohtaisten lainojen käytäntöön uusia vaatimuksia: Thaimaassa toimivista henkilökohtaisen lainan sovelluksista on esitettävä dokumentteja, joilla todistetaan, että niillä voi tarjota henkilökohtaisia lainoja tai auttaa niiden kanssa kyseisessä maassa.

Käytäntöpäivitykset

• Lisätäksemme luottamusta ja avoimuutta Google Playssa päivitämme Play Consolen vaatimuksia koskevaa käytäntöä. Kerromme tarkemmin siitä, miten kehittäjien täytyy tunnistautua julkaistakseen sovelluksia. Kehittäjien täytyy vahvistaa tilitiedot, jotta sovellus voi tulla käyttäjien saataville. Jos kehittäjä rekisteröityy organisaationa, hänen tulee varmistaa, että tilitiedot ovat ajan tasalla ja vastaavat Dun & Bradstreet ‑profiiliin tallennettuja tietoja. Päivitys tulee ensin käyttöön uusilla kehittäjätileillä. Nykyiset kehittäjät saavat lisätietoa lokakuussa.
  • Päivitämme rahoituspalvelukäytäntöämme pitääksemme Google Playn turvallisena käyttäjille. Lisäämme käytäntöön määräyksen, jonka mukaan finanssi- ja taloushallinto-ominaisuuksia sisältävistä sovelluksista on lähetettävä finanssi- ja taloushallinto-ominaisuuksia koskeva ilmoituslomake (saatavilla heinäkuun lopussa) sekä sitä tukevia tietoja ja asiakirjoja.
  • Päivitämme pakettien asennuslupapyyntökäytäntöä laajentaaksemme sallittuja toimintoja. Niihin kuuluvat nyt myös kumppanisovellukset, joiden avulla Android-puhelimia synkronoidaan puettavien tai IoT-laitteiden kanssa.
  • Päivitämme VPN-käytäntöä korostaaksemme, että VpnServiceä ei saa käyttää mainospetoksiin.
  • Päivitämme rahavedonlyöntiä, -pelejä ja -kilpailuja koskevaa käytäntöä vastaamaan verkkokourapelien pilottiohjelman päätöstä Japanissa. 12.7.2023 alkaen verkkokourapelisovellukset voidaan julkaista Google Playssa maailmanlaajuisesti sovellettavien lakien ja tiettyjen vaatimusten puitteissa. Vaatimuksiin kuuluu ilmoituslomake.

Olemme lisänneet selvennyksiä joihinkin nykyisiin käytäntöihin. Koska kyseessä ei ole uusi tai päivitetty käytäntö, se ei muuta valvontastandardejamme tai ‑käytäntöjämme.

• Lisäämme SDK-vaatimuksiin ohjeet liittyen äskettäin julkaistuun petollista toimintaa koskevan käytännön päivitykseen.
  • Keskitämme nykyisiä mainosvaatimuksia, jotta niiden tiedot on helpompi löytää.

Muistutukset

• 2.8.2023 alkaen kaikkien uusien sovellusten on käytettävä Play-laskutuskirjaston versiota 5 tai uudempaa. 1.11.2023 mennessä kaikkien nykyisten sovellusten päivitysten on käytettävä Play-laskutuskirjaston versiota 5 tai uudempaa. Lue lisää
  • 31.8.2023 alkaen uudet sovellukset ja sovelluspäivitykset on kohdistettava API-tavoitetasolle 33 (Wear OS ‑sovellukset API-tavoitetasolle 30). Nykyisten sovellusten API-tavoitetason on oltava vähintään 31, jotta ne ovat jatkossakin uusien käyttäjien saatavilla laitteilla, joiden Android-käyttöjärjestelmä on uudempi kuin sovelluksen API-tavoitetaso. Voit säästää aikaa ja vaivaa käyttämällä uutta SDK Upgrade Assistantia Android Studiossa. Jos tarvitset enemmän aikaa sovelluksen päivittämiseen, voit pyytää lisäaikaa 1.11.2023 asti. Lue lisää.
  • Android 14:ään ja uudempiin kohdistuvien sovellusten selvityslomake etualan palveluista ilmoittamiseen asianmukaisiin käyttötapauksiin tulee saataville lokakuussa. Sinulla on 31.1.2024 asti aikaa kerätä palautetta ja tehdä muutoksia. Lue lisää
  • Julkaisimme aiemmin tänä vuonna uuden tilinpoistovaatimuksen. Jos sovellus antaa käyttäjien luoda tilin, sen täytyy myös antaa käyttäjien pyytää tilin poistamista sovelluksessa ja verkkoresurssin kautta. Kaikkien kehittäjien on päivitettävä Play Consolen Dataturvallisuus-lomake, jonka jotkin tiedot voivat näkyä sovelluksen Dataturvallisuus-sivulla Google Playssa. Sinulla on 7.12.2023 asti aikaa noudattaa vaatimuksia. Jos tarvitset lisäaikaa, voit pyytää sitä 31.5.2024 asti. Lue lisää ja katso RePlay-video.

Tutustu käytäntöpäivityksiin huolellisesti siltä varalta, että ne vaikuttavat sovelluksiisi. Lue lisää muutosten toteuttamisesta:

• Lue blogistamme luottamuksen ja läpinäkyvyyden lisäämisestä Google Playssa.