Anunci de la política: 12 de juliol de 2023

Noves polítiques

• Per oferir als desenvolupadors més control sobre on es mostren les seves aplicacions, actualitzarem la nostra política d'ús abusiu de dispositius i de xarxes per indicar que totes les aplicacions que s'executin en contenidors d'Android al dispositiu, que simulen tot el SO Android o determinades parts, hauran de respectar la nova marca REQUIRE_SECURE_ENV. Es pot afegir aquesta marca al manifest de les aplicacions per indicar que no es vol que s'executin en un contenidor d'Android al dispositiu.
  • Introduirem la política de contingut basat en cadenes de blocs que indica que els desenvolupadors han de completar una declaració per a les aplicacions que permeten que els usuaris facin transaccions de contingut digital basat en cadenes de blocs. S'apliquen requisits addicionals per a la ludificació d'NFT a fi de promoure la transparència i la seguretat per a l'usuari.
  • Afegirem directrius noves a la política de comportament enganyós per proporcionar indicacions relacionades amb els comportaments que no són transparents. Els desenvolupadors han de deixar clara la funcionalitat de les seves aplicacions als usuaris. També farem èmfasi en el fet que no es permeten les tècniques dissenyades per esquivar la revisió de les aplicacions. Entrada en vigor: 1 d'agost de 2023.
  • Introduirem requisits nous d'acord amb la política de préstecs personals per informar que les aplicacions de préstecs personals que operin a Tailàndia hauran de proporcionar documentació que demostri la capacitat d'oferir préstecs personals o assistència relacionada amb préstecs personals al país.

Actualitzacions de les polítiques

• A fi d'impulsar la confiança i la transparència a Google Play, actualitzarem la nostra política de requisits de Play Console per ampliar la informació sobre la verificació que han de fer els desenvolupadors per publicar aplicacions. Els desenvolupadors han de verificar la informació del seu compte per fer que les seves aplicacions estiguin disponibles per als usuaris. Si es registren com a organització, els desenvolupadors s'han d'assegurar que la informació del seu compte de desenvolupador estigui actualitzada i coincideixi amb les dades emmagatzemades al seu perfil de Dun & Bradstreet. Aquesta actualització es llançarà primer als comptes de desenvolupador nous. Els desenvolupadors que ja tinguin un compte rebran més informació a l'octubre.
  • Per garantir la seguretat i la privadesa dels usuaris a Google Play, actualitzarem la política de serveis financers per establir que qualsevol aplicació que contingui funcions financeres haurà d'enviar el formulari de declaració de funcions financeres, juntament amb informació i documentació complementàries.
  • Actualitzarem la política de VPN per emfatitzar que no es pot fer servir VpnService per cometre fraus publicitaris.
  • Actualitzarem la nostra política de concursos, jocs i apostes amb diners reals per reflectir la finalització del programa pilot relatiu a jocs de ganxo en línia al Japó. A partir del 12 de juliol de 2023, és possible que les aplicacions de jocs de ganxo en línia figurin a Google Play per a tot el món subjectes a la legislació aplicable i determinats requisits, inclòs un formulari de declaració.

També hem afegit aclariments a algunes de les nostres polítiques existents. Com que aquesta política no és nova ni l'hem actualitzat, els estàndards i les pràctiques d'aplicació relacionats continuen sent els mateixos.

• Actualitzarem els requisits dels SDK per incloure-hi les directrius d'una actualització de la política de comportament enganyós que s'ha anunciat recentment.
  • Centralitzarem els requisits dels anuncis existents perquè puguis trobar aquesta informació més fàcilment.

Recordatoris

• A partir del 2 d'agost de 2023, totes les aplicacions noves han d'utilitzar la versió 5 de la Biblioteca de Facturació de Play o una de posterior. Abans del 2 de novembre de 2023, totes les actualitzacions fetes a les aplicacions existents han d'utilitzar la versió 5 de la Biblioteca de Facturació de Play o una de posterior. Més informació
  • A partir del 31 d'agost de 2023, els enviaments d'aplicacions noves i d'actualitzacions d'aplicacions han d'estar orientats al nivell d'API 33 (Wear OS ha d'estar orientat a l'API 30). Les aplicacions existents han d'estar orientades al nivell d'API 31 o a un de més nou per continuar estant disponibles per als usuaris nous de dispositius que utilitzin un SO Android superior al nivell d'API objectiu de la teva aplicació. Per estalviar-te temps i esforços, pots fer servir el nou Assistent d'actualització d'SDK a Android Studio. Si necessites més temps per actualitzar l'aplicació, també podràs sol·licitar una pròrroga fins a l'1 de novembre de 2023. Més informació
  • El formulari de declaració per a aplicacions orientades a Android 14 i versions posteriors que serveix per declarar serveis en primer pla (FGS) per als casos d'ús apropiats estarà disponible a l'octubre. Fins al 31 de gener de 2024 pots rebre comentaris i fer-hi ajustos. Més informació
  • Aquest any vam introduir un nou requisit relacionat amb la supressió dels comptes. Si la teva aplicació permet que els usuaris creïn un compte, també els haurà de permetre sol·licitar-ne la supressió a l'aplicació i a través d'un recurs web. Tots els desenvolupadors han d'actualitzar el seu formulari de seguretat de les dades a Play Console. És possible que part de la informació que es proporcioni es mostri a la secció Seguretat de les dades de l'aplicació a Google Play. Tens fins al 7 de desembre de 2023 per complir els requisits. Si necessites més temps, pots sol·licitar una pròrroga fins al 31 de maig de 2024. Obtén més informació i mira el nostre vídeo de RePlay.

Revisa aquestes actualitzacions de les polítiques detingudament en cas que alguna de les teves aplicacions es vegi afectada. Per obtenir més informació sobre com pots complir aquests canvis:

• Llegeix el nostre blog sobre com es pot impulsar la confiança i la transparència a Google Play.