Hold utviklerkontoinformasjonen din oppdatert

I denne artikkelen beskrives kravene til å ha riktig informasjon om utviklerkontoen i Play-konsollen for nye utviklerkontoer i Play-konsollen fra og med 31. august 2023. Disse utvidede kravene til bekreftelse av utviklere ble nylig kunngjort som en del av retningslinjene og kravene våre for Play-konsollen.

Denne artikkelen gjelder bare for nye utviklerkontoer i Play-konsollen.

Finn ut mer i Android-utviklerbloggen.

For å ivareta sikkerheten til Google Play-brukerne må du sørge for at informasjonen om utviklerkontoen din er riktig. Hvis du ikke gjør det, kan det påvirke hvordan du som utvikler vises på Google Play, og om appen din er tilgjengelig på Google Play.

Oppdatering av opplysningene om utvikleridentiteten din og kontaktinformasjon

Hvis Google ikke kan bekrefte opplysningene om utvikleridentiteten din eller kontaktinformasjonen din, kan du som utvikler og appene dine bli fjernet fra Google Play. I så fall kan du ikke publisere appen din på nytt i Play-konsollen før du har bekreftet utviklerinformasjonen din på nytt. Dette er en del av kravene for Play-konsollen i retningslinjene for Google Play. Hensikten er å forbedre brukersikkerheten på Google Play.

For å unngå begrensninger på kontoen må du sørge for at det juridiske navnet og adressen til utviklerkontoen din er oppdatert. For organisasjoner må disse detaljene samsvare med informasjonen om organisasjonen i Dun & Bradstreet-profilen du oppga da du konfigurerte utviklerkontoen.

Du må sørge for at kontaktinformasjonen din er oppdatert og funksjonell. Dette omfatter

• e-postadressen din og telefonnummeret ditt (som Google bruker til å kontakte deg angående utviklerkontoen din)
  • e-postadressen og telefonnummeret ditt som utvikler (for utviklerkontoer for organisasjoner og utviklere basert i Korea) som vises offentlig på Google Play for å identifisere deg eller organisasjonen din

Oppdater juridisk navn og adresse

Klikk på delen nedenfor som passer med utviklerkontotypen din, for å vise den.

Merk: Hvis det juridiske navnet ditt eller adressen din endres, eller hvis organisasjonens juridiske navn eller bedriftsadresse endres, må du oppdatere betalingsprofilen som ble brukt til å bekrefte utviklerkontoen.

Oppdater opplysninger om personlig utviklerkonto

Du kan endre juridisk navn og adresse ved å fylle ut og sende inn dette skjemaet. Hvis vi ikke kan bekrefte identiteten din ved hjelp av informasjonen og dokumentene du sender inn, kan du som utvikler og appene dine bli fjernet fra Google Play. Forsikre deg om at informasjonen du gir oss, oppfyller kravene som er oppgitt i skjemaet, slik at dette ikke skjer med utviklerkontoen din.

Hvis du må endre land, må du opprette en ny Google-utviklerkonto og overføre appene dine til den.

Oppdater opplysninger om utviklerkonto for organisasjon

Hvis organisasjonens navn eller adresse endres, må du sørge for at endringen også vises i Dun & Bradstreet-profilen som er knyttet til utviklerkontoen din. Du skal ikke oppdatere organisasjonens navn, adresse eller D-U-N-S-nummer direkte i Google Play-konsollen. Dette skal gjøres først i Dun & Bradstreet-profilen til organisasjonen.

Kort tid etter at Dun & Bradstreet-profilen din er oppdatert, blir eieren av Google Play-utviklerkontoen varslet via e-post om at utvikleridentiteten må bekreftes på nytt. Play-konsollen sier også fra til alle teammedlemmene i kontoen om at den må bekreftes på nytt. I konsollvarselet finner du en link til et skjema du kan bruke til å sende inn nye identitetsdokumenter som bekrefter identitetsopplysningene i Dun & Bradstreet.

Endring av type utviklerkonto

Hvis du vil endre type utviklerkonto i Play-konsollen fra personlig til organisasjon (eller omvendt), må du opprette en ny utviklerkonto av riktig kontotype og fullføre bekreftelsene for den kontotypen. Når du har bekreftet den nye kontoen, kan du overføre appen(e) til den nye utviklerkontoen.

Andre krav til selgerutviklere

Alle selgerutviklere (utviklere som tjener penger på Google Play og bruker faktureringssystemet for Google Play) må ha en bekreftet betalingsmåte for å kunne motta betalinger fra Google.

Så snart du legger til en betalingsmåte i utviklerkontoen din for å motta inntekt, må du bekrefte den. Utviklere med ubekreftede bankkontoer blir fjernet fra Google Play. Appene deres blir også fjernet. Dette er en del av arbeidet med å ivareta sikkerheten til Google Play-brukerne. Finn ut mer om hvordan du administrerer opplysningene til selgerkontoen din og bekrefter bankkontoen din.

Vanlige spørsmål

Hva innebærer det å få utviklertilstedeværelsen min og appene mine fjernet fra Google Play?

Brukerne kan ikke lenger laste ned appene fra Google Play.

Hvis appene mine blir fjernet fordi de ikke oppfyller retningslinjene og kravene for Play-konsollen, kan jeg publisere dem på Google Play på nytt?

Ja, du kan gjenopprette appene ved å bekrefte utviklerkontoen din på nytt.

Kan jeg få mer tid til å bekrefte utviklerinformasjonen min?

Hvis du trenger mer tid til å bekrefte utviklerinformasjonen, kan du sende inn en anke i Play-konsollen.

Kan jeg bruke ett DUNS-nummer til å registrere eller bekrefte flere utviklerkontoer? Kan ett DUNS-nummer brukes til å opprette 5–7 utviklerkontoer?

Ja, du kan opprette flere utviklerkontoer med ett DUNS-nummer.

Må utviklernavnet mitt samsvare med det juridiske navnet til organisasjonen min?

Nei. Utviklernavnet trenger ikke å samsvare med organisasjonsnavnet. Dette kan være et annet navn enn det juridiske navnet på organisasjonen din, og det kan endres senere.

Hva er et godkjent bevis på en juridisk adresse?

Adressedokumentasjonen varierer fra region til region, men er et av disse dokumentene:

• Offentlig utstedt dokument eller legitimasjon
  • Strøm- eller telefonregning
  • Kontoutskrift
  • Leiekontrakt eller boliglånsavtale

Når du sender inn dokumenter til bekreftelse, må du sjekke at de ikke er utløpt. Du kan sende inn tilleggsdokumentasjon via skjemaet for problemer med bekreftelse.

Hva om jeg er en eksisterende utvikler og prøver å registrere meg for bekreftelse?

Hvis du allerede er utvikler, bør du lese denne brukerstøtteartikkelen.

Jeg finner ikke noe alternativ for å søke om en kostnadsfri Google-utviklerkonto via Dun & Bradstreet i markedet mitt. Hvordan går jeg frem?

Alle markeder er forpliktet til å tilby en kostnadsfri 30-dagers tjeneste, men noen markeder kan velge å markedsføre en raskere tjeneste mot betaling. Hvis du ikke finner eller ikke kan be om en 30-dagers kostnadsfri tjeneste, kan du følge «kontakt oss»-veiledningen for markedet der du registrerer et DUNS-nummer:

Nord- og Sør-Amerika

Europa

Midtøsten og Afrika

Asia og Stillehavsområdet

Som organisasjon har vi flere telefonnumre og e-postadresser som kan brukes til bekreftelse. Hvilke skal vi bruke, og hvordan fungerer bekreftelsen?

Slik bekrefter du telefonnumre:

• Google sender en sekssifret kode, enten via tekstmelding eller automatisk taleanrop, til telefonnummeret du oppgir for bekreftelsesformål. Et hvilket som helst telefonnummer i organisasjonen kan brukes, så lenge personen som bekrefter nummeret, kan motta tekstmeldinger eller taleanrop. Du finner mer informasjon om dette i denne brukerstøtteartikkelen.

Slik bekrefter du e-postadresser:

• Google sender en bekreftelses-e-post og kan i fremtiden sende viktige obligatoriske meldinger om konto- eller appstatusen din. En hvilken som helst e-postadresse fra organisasjonen kan brukes, men den bør sjekkes av en egnet kontaktperson i organisasjonen.
Når jeg skriver inn DUNS-nummeret, får jeg feilmeldingen «Vi fant ikke samsvar mellom DUNS-nummeret og adressen du oppga. Dobbeltsjekk DUNS-nummeret og adressen du er registrert med hos Dun & Bradstreet, og prøv igjen.»

Sørg for at adressen i DUNS-oppføringen er riktig og fullstendig. Hvis du har korrigert adressen din i Play-konsollen like før du fikk denne feilen, må disse korrigeringene sendes inn til Dun & Bradstreet, og du må prøve på nytt når oppdateringen i Dun & Bradstreet er implementert hos Google (opptil fem virkedager etter at behandlingen hos Dun & Bradstreet er ferdig).

Hvis du fortsatt får den samme feilen, kan du fylle ut skjemaet for bekreftelsesproblemer, så får du hjelp av brukerstøtteteamet vårt. Oppgi så mange detaljer som mulig når du fyller ut skjemaet.

Når jeg skriver inn DUNS-nummeret, får jeg feilmeldingen «Adresseinformasjonen du oppga, samsvarer ikke med bedriftsinformasjonen som er registrert hos Dun & Bradstreet».

Opprett en ny betalingsprofil når du blir bedt om det, i stedet for å bruke en eksisterende betalingsprofil.

Når jeg skriver inn DUNS-nummeret, får jeg feilmeldingen «Vi fant ikke DUNS-nummeret ditt. Prøv på nytt.»

Dobbeltsjekk at du har skrevet inn nummeret nøyaktig slik det vises hos Dun & Bradstreet.

Organisasjonen min holder til i Mongolia, som ikke støttes av Dun & Bradstreet. Hva gjør jeg?

Du kan fylle ut og sende inn skjemaet for bekreftelsesproblemer, så får du hjelp av brukerstøtteteamet vårt. Du må sende inn dokumenter for å bekrefte organisasjonens juridiske adresse.

Er det obligatorisk for offentlige organisasjoner å sende inn DUNS-numre?

Vær oppmerksom på at alle organisasjoner skal kunne søke om et DUNS-nummer kostnadsfritt fra Dun & Bradstreet via det offisielle Dun & Bradstreet-nettstedet. Vi anbefaler på det sterkeste at alle organisasjoner (inkludert offentlige organisasjoner) får et DUNS-nummer. Hvis det er kritisk behov for å publisere en app og du ikke kan oppgi et DUNS-nummer, kan du fylle ut og sende inn skjemaet for bekreftelsesproblemer og be om et unntak.

Hvorfor må jeg oppgi en offentlig tilgjengelig adresse og et offentlig telefonnummer?

Alle organisasjonskontoer på Google Play må ha et telefonnummer, en adresse og et nettsted tilgjengelig for brukerne, i henhold til kunngjøringen om retningslinjene fra juli 2023. Du finner mer informasjon om disse kravene i denne brukerstøtteartikkelen.

Kan jeg bekrefte utvikleridentiteten min hvis jeg er under 18 år?

Nei. Du må være 18 år eller eldre for å registrere deg som utvikler på Google Play. Merk at kontoeierskap ikke kan overføres. Hvis feil kontoeier er blitt bekreftet, må du opprette en ny konto med riktig informasjon, som så må bekreftes.

[Bare for utviklere i EØS] Kan jeg skjule enkelte detaljer når jeg sender inn dokumentene som kreves for bekreftelse (for eksempel bildet eller andre detaljer i dokumentet)?

Nei. I henhold til europeisk lov og rett må betalingsformidlere bekrefte identiteten til kundene sine. Google Payments Ireland Ltd er et regulert betalingsselskap som har forpliktelser i henhold til EUs direktiv om bekjempelse av hvitvasking. Selskapet har utarbeidet prosedyrer for å overholde disse kravene og samtidig beskytte og respektere konfidensialiteten knyttet til personopplysningene dine (se personvernreglene våre) samt for å sikre at Google-tjenestene brukes på riktig måte og i samsvar med vilkårene for bruk.

[Bare for utviklere i Japan] Hvilken dokumentasjon kreves for å oppfylle kravene til lokale japanske myndigheter eller administrative organer?

Utviklere i Japan må sende inn PDF-filer som viser

1. appskjermen for oppretting av utviklerkonto med det offisielle seglet (Kouin) festet til utskriften
  2.  skjermen som viser firmanummeret på nettstedet til den nasjonale skatteetaten i Japan (https://www.houjin-bangou.nta.go.jp/), med det offisielle seglet (Kouin) festet på begge utskriftene

Utviklere må oppgi navn, adresse, telefonnummer, et brukerrettet telefonnummer samt navnet og fødselsdatoen til representanten på tidspunktet for bekreftelsen.

Må jeg oppgi et DUNS-nummer for en bedriftskonto?

Hvis du har en kostnadsfri bedriftskonto for å publisere apper internt, trenger du ikke å oppgi DUNS-nummer for å publisere appene dine. Hvis du har en betalt bedriftskonto, må du ha det, fordi apper kan publiseres eksternt til brukere.