Obligatorisk information för att skapa ett utvecklarkonto på Play Console

När du skapar ett utvecklarkonto på Play Console måste du ange viss information som hjälper oss att verifiera din identitet. I den här artikeln finns en översikt över den information du måste ange. Den skiljer mellan personliga konton och organisationskonton.

Skapa ett utvecklarkonto för personligt bruk

När du skapar ett personligt konto måste du ange följande information:

• utvecklarens namn, det behöver inte vara samma som ditt juridiska namn
  • juridiskt namn
  • juridisk adress
  • kontaktpersonens e-postadress
  • kontaktpersonens telefonnummer
  • utvecklarens e-postadress
  • utvecklarens webbplats

Utvecklarnamnet visas på Google Play och kan ändras när som helst.

Det juridiska namnet och adressen hämtas från den Google-betalningsprofil som du länkade till utvecklarkontot när du skapade det. Du måste verifiera din identitet innan du publicerar på Google Play. Läs mer om att verifiera dina identitetsuppgifter som utvecklare.

Juridiskt namn, land (enligt din juridiska adress) och utvecklarens e-postadress visas på Google Play. Om du väljer att generera intäkter från Google Play visar Google din fullständiga adress.

Kontaktpersonens e-postadress och telefonnummer och utvecklarens e-postadress måste verifieras med ett engångslösenord och fungera så länge utvecklarkontot finns. Mer information finns i avsnittet om bästa metoder nedan.

Skapa ett utvecklarkonto för en organisation

När du skapar ett organisationskonto måste du ange följande information:

• utvecklarens namn, det behöver inte vara samma som ditt juridiska namn
  • Följande ska överensstämma med uppgifterna i din länkade Google-betalningsprofil:
    • DUNS-nummer
    • organisationens namn
    • organisationens adress
  • organisationens telefonnummer
  • organisationens webbplats
  • kontaktpersonens namn
  • kontaktpersonens e-postadress
  • kontaktpersonens telefonnummer
  • utvecklarens e-postadress
  • utvecklarens telefonnummer.

Utvecklarnamnet visas på Google Play och kan ändras när som helst.

Organisationens namn och adress hämtas från den Google-betalningsprofil som du länkade till utvecklarkontot när du skapade kontot. Du måste verifiera din identitet innan du publicerar på Google Play. Läs mer om att verifiera dina identitetsuppgifter som utvecklare.

I syfte att förbättra insynen och användarnas säkerhet på Google Play visar Google ditt juridiska namn, din juridiska adress, e-postadressen till utvecklaren och utvecklarens telefonnummer på Google Play.

Kontaktpersonens e-postadress och telefonnummer och utvecklarens e-postadress och telefonnummer måste verifieras med ett engångslösenord och fungera så länge utvecklarkontot finns. Mer information finns i avsnittet om bästa metoder nedan.

Vad är ett DUNS-nummer och hur skaffar jag ett sådant?

Ett DUNS-nummer tilldelas organisationer av Dun & Bradstreet och är en unik niosiffrig identifierare som används i stor utsträckning för att verifiera företag. Organisationer kan använda Dun & Bradstreet för att se om de redan har ett DUNS-nummer eller begära ett helt kostnadsfritt. Många organisationer har redan ett DUNS-nummer som en del av verksamheten. Kontrollera om organisationen har ett innan du ansöker om ett nytt. Det kan du göra genom att söka på Dun & Bradstreets webbplats. Du kan läsa mer om DUNS-nummer genom att utöka avsnitten nedan.

Stora organisationer kan ha flera DUNS-nummer för de olika rättssubjekt som organisationen består av, så du måste se till att det nummer du använder för att skapa utvecklarkontot innehåller den organisationsinformation som du vill ska kopplas till ditt utvecklarkonto.

Om du inte har något DUNS-nummer kan du ansöka om ett från Dun & Bradstreet. Processen kan ta upp till 30 dagar så du bör planera i förväg. Det går inte att skapa ett utvecklarkonto för en organisation utan ett DUNS-nummer.

Vad händer om jag inte får ett DUNS-nummer?

Om du befinner dig i en region som Dun & Bradstreet inte har stöd för kan du be vårt supportteam om ett alternativt sätt att verifiera organisationen.

Det är bara organisationer som inte kan få något DUNS-nummer som har möjlighet att använda en alternativ metod. Förfrågningar som innehåller ofullständiga svar behandlas inte. Inga undantag eller förlängningar medges för organisationskonton som inte tillhandahåller ett DUNS-nummer. Du ska förbereda detta innan du skapar utvecklarkontot.

Obs! Om du behöver registrera dig utan ett DUNS-nummer kontaktar du supporten innan du skapar utvecklarkontot på Google Play.

Länkad Google-betalningsprofil

Utvecklarkontot på Play Console länkas till en Google-betalningsprofil när du skapar kontot. Profilen representerar utvecklarens verkliga identitet. Betalningsprofilen innehåller ditt juridiska namn och din juridiska adress och måste hållas uppdaterad för att ditt utvecklarkonto ska ha god status.

Om du bestämmer dig för att generera intäkter på Google Play måste du skapa ett säljarkonto. Om du vill ta emot betalningar måste du först konfigurera en betalningsprofil. Du kan antingen använda samma profil som när du skapade utvecklarkontot, eller en annan profil om du föredrar det.

Läs mer om utvecklarverifiering.

Krav på kontaktuppgifter för utvecklarkonton

Alla nya utvecklarkonton på Play Console måste ha verifierade kontaktuppgifter. Google Play samlar in och verifierar två typer av kontaktuppgifter från nya utvecklare:

• Kontaktpersonens telefonnummer och e-postadress som Google använder för att kontakta dig om ditt utvecklarkonto. Dessa visas INTE för användare på Google Play.
  • Kontaktuppgifter till utvecklaren, beroende på kontotyp. Dessa visas på Google Play för att hjälpa användare att kontakta utvecklare om deras produkter och tjänster.

Vilka kontaktuppgifter till utvecklare som samlas in och visas på Google Play beror på vilken typ av utvecklarkonto som skapas. Personliga utvecklarkonton måste ange och verifiera en e-postadress till utvecklaren. Organisationer måste ange och verifiera en e-postadress och ett telefonnummer till utvecklaren. Alla kontaktuppgifter verifieras med ett engångslösenord medan utvecklarkontot registreras. Dessa verifieringssteg säkerställer att de kontaktuppgifter vi har är korrekta och aktuella.

Förutom kontaktuppgifterna och utvecklarens kontaktuppgifter som Google Play samlar in ber vi även om organisationens telefonnummer. Detta bör vara telefonnumret som användare kan förvänta sig att hitta när de söker efter din organisation på webben eller i ett offentligt register, till exempel Dun and Bradstreet, och kan därför skilja sig från kontaktuppgifterna du angav för utvecklarkontot på Google Play. Det används för att verifiera utvecklarens identitetsuppgifter.

Rekommendationer för kontaktuppgifter

Se tips på rekommendationer för att hantera dina kontaktuppgifter (som inte visas för användarna på Google Play) och kontaktuppgifter för utvecklare (som visas för användare på Google Play) genom att utöka avsnitten nedan.

Rekommendationer för kontaktuppgifter (visas inte på Google Play)
  • Se till att hålla dina kontaktuppgifter aktuella eftersom Google använder dessa för att förmedla viktig information om ditt utvecklarkonto. Se även till att utvecklarens kontaktuppgifter är korrekta så att användarna kan kontakta dig.
  • Det händer att vi kontrollerar om ditt konto är aktivt genom att kontakta kontots ägare per e-post eller telefon med de kontaktuppgifter du har angett. Därför är det viktigt att uppgifterna stämmer.
  • Vi rekommenderar att du använder en annan e-postadress än den du använde när du skapade utvecklarkontot, särskilt om utvecklarkontot har flera användare eller om det är avsett för en organisation eller ett företag. Det kan vara bra att skapa en delad inkorg för detta ändamål så att rätt personer inom teamet eller organisationen kan komma åt dessa viktiga meddelanden.
  • Kontaktadressen för ett organisationskonto eller ett företagskonto får inte vara en allmän eller personlig e-postadress. Använd en e-postadress som är kopplad till organisationen.
Rekommendationer för kontaktuppgifter för utvecklare (visas på Google Play)
  • Om du har ett organisationskonto ska du ange en e-postadress och ett telefonnummer till utvecklaren som du eller någon annan i organisationen kan använda för att svara på frågor från användare. Använd en e-postadress som är kopplad till organisationen. Google kan ta bort appar från Google Play om användarna inte kan kontakta dig.
  • En organisations e-postadress till utvecklaren får inte vara en allmän eller personlig e-postadress.