Informasjon som er nødvendig for å opprette en utviklerkonto i Play-konsollen

Når du oppretter en utviklerkonto i Play-konsollen, må du oppgi informasjon som hjelper oss med å bekrefte hvem du er. Denne artikkelen inneholder en oversikt over informasjonen du må oppgi, og som er forskjellig for personlige kontoer og organisasjonskontoer.

Oppretting av utviklerkontoer for personlig bruk

Når du oppretter en personlig konto, må du oppgi

• utviklernavn (dette trenger ikke å være det juridiske navnet ditt)
  • juridisk navn
  • juridisk adresse
  • e-postadresse for kontakt
  • telefonnummer for kontakt
  • utvikler-e-postadresse
  • utviklernettsted

Utviklernavnet vises på Google Play og kan endres når som helst.

Det juridiske navnet ditt og den juridiske adressen din hentes fra Google Payments-profilen du knyttet til utviklerkontoen da du opprettet kontoen. Du må bekrefte disse identitetsopplysningene før du kan publisere på Google Play. Finn ut mer om hvordan du bekrefter informasjonen om utvikleridentiteten din.

Google viser det juridiske navnet ditt, landet du holder til i (i henhold til den juridiske adressen din), og utvikler-e-postadressen din på Google Play. Hvis du velger å bruke inntektsgenerering på Google Play, viser Google hele adressen din.

E-postadressen din og telefonnummeret ditt for kontakt samt utvikler-e-postadressen din må bekreftes med et engangspassord og fungere så lenge utviklerkontoen din er aktiv. Du finner mer informasjon i delen om anbefalte fremgangsmåter nedenfor.

Oppretting av utviklerkontoer for organisasjoner

Når du oppretter en organisasjonskonto, må du oppgi følgende informasjon:

• utviklernavn (dette trenger ikke å være det juridiske navnet ditt)
  • denne informasjonen fra den tilknyttede Google-betalingsprofilen din:
    • D-U-N-S-nummer
    • organisasjonens navn
    • organisasjonens adresse
  • organisasjonens telefonnummer
  • organisasjonens nettsted
  • kontaktnavn
  • e-postadresse for kontakt
  • telefonnummer for kontakt
  • utvikler-e-postadresse
  • utviklertelefonnummer

Utviklernavnet vises på Google Play og kan endres når som helst.

Organisasjonsnavnet og -adressen hentes fra Google Payments-profilen du knyttet til utviklerkontoen din da du opprettet kontoen. Du må bekrefte disse identitetsopplysningene før du kan publisere på Google Play. Finn ut mer om hvordan du bekrefter informasjonen om utvikleridentiteten din.

For å bidra til mer åpenhet og brukersikkerhet på Google Play viser Google det juridiske navnet ditt, den juridiske adressen din, utvikler-e-postadressen din og utviklertelefonnummeret ditt på Google Play.

E-postadressen og telefonnummeret for kontakt samt utvikler-e-postadressen og utviklertelefonnummeret må bekreftes med et engangspassord og fungere så lenge utviklerkontoen din er aktiv. Du finner mer informasjon i delen om anbefalte fremgangsmåter nedenfor.

Hva er D-U-N-S-numre, og hvordan kan jeg få et?

D-U-N-S-nummeret tilordnes organisasjoner av Dun & Bradstreet. Det er en unik nisifret identifikator som ofte brukes til å bekrefte bedrifter. Organisasjoner kan gå til Dun & Bradstreet-nettstedet for å se om de allerede har et D-U-N-S-nummer, eller de kan be om et kostnadsfritt. Mange organisasjoner har allerede et D-U-N-S-nummer. Du bør sjekke om organisasjonen din har et, før du søker om et nytt. Dette kan du gjøre ved å søke på det offisielle nettstedet til å Dun and Bradstreet. Du kan finne ut mer om D-U-N-S-numre ved å utvide delene nedenfor.

Store organisasjoner kan ha flere D-U-N-S-numre for de ulike enhetene som utgjør organisasjonen. Du må derfor sørge for at nummeret du bruker til å opprette utviklerkontoen din, inneholder informasjon om organisasjonen du vil knytte til utviklerkontoen.

Hvis du ikke har noe D-U-N-S-nummer, kan du be om et via nettstedet til Dun and Bradstreet. Vær oppmerksom på at denne prosessen kan ta opptil 30 dager. Du kan ikke opprette en utviklerkonto for en organisasjon uten D-U-N-S-nummer.

Hva om jeg ikke får noe D-U-N-S-nummer?

Hvis du holder til i en av regionene Dun and Bradstreet ikke støtter, kan du kontakte brukerstøtteteamet vårt for å få en annen måte å bekrefte organisasjonen din på.

Bare organisasjoner som ikke kan skaffe seg et D-U-N-S-nummer, får muligheten til å bruke en alternativ metode. Forespørsler som inneholder ufullstendige svar, blir ikke behandlet. Vi gjør ikke unntak eller tilbyr utvidelser for organisasjonskontoer som ikke oppgir noe D-U-N-S-nummer. Du bør være forberedt på dette kravet før du oppretter en utviklerkonto.

Tips: Hvis du trenger å komme i gang uten D-U-N-S-nummer, bør du kontakte brukerstøtten før du oppretter en Google Play-utviklerkonto.

Den tilknyttede Google-betalingsprofilen

Utviklerkontoen din for Play-konsollen knyttes til en Google-betalingsprofil når du oppretter utviklerkontoen. Betalingsprofilen representerer utviklerens faktiske identitet. Denne betalingsprofilen inneholder det juridiske navnet ditt og den juridiske adressen din og må holdes oppdatert for å sikre at utviklerkontoen din har god anseelse.

Hvis du bestemmer deg for å bruke inntektsgenerering på Google Play, må du opprette en selgerkonto. For å motta betalinger må du konfigurere en betalingsprofil. Denne kan være den samme som den du brukte da du opprettet utviklerkontoen din, men du kan også bruke en annen profil hvis du foretrekker det.

Finn ut mer om utviklerbekreftelser.

Krav til kontaktinformasjon for utviklerkontoer

Alle nye utviklerkontoer i Play-konsollen må ha bekreftet kontaktinformasjon. Google Play samler inn og bekrefter to sett med kontaktinformasjon fra nye utviklere:

• telefonnummeret og e-postadressen for kontakt, som Google bruker for å kontakte deg om utviklerkontoen din (disse vises IKKE til brukere på Google Play)
  • utviklerens kontaktinformasjon – avhengig av kontotype – som Google viser på Google Play for å hjelpe brukere med å kontakte utviklere om produktene og tjenestene deres

Hva som samles inn og vises på Google Play som utviklerens kontaktinformasjon, avhenger av hva slags utviklerkonto som opprettes. For personlige utviklerkontoer må utvikler-e-postadressen oppgis og bekreftes, mens organisasjoner må oppgi og bekrefte utvikler-e-postadressen og -telefonnummeret. All kontaktinformasjon bekreftes med et engangspassord når utviklerkontoen registreres. Disse bekreftelsestrinnene sikrer at kontaktinformasjonen vi har, er riktig og oppdatert.

I tillegg til det Google Play samler inn som kontaktopplysninger og utviklerens kontaktinformasjonen, ber vi også om telefonnummeret til organisasjonen din. Dette bør være telefonnummeret en bruker kan forvente å finne ved søk etter organisasjonen din på nettet eller i et offentlig register, for eksempel Dun and Bradstreet, og det trenger derfor ikke å være likt telefonnummeret i kontaktinformasjonen du har konfigurert for Google Play-utviklerkontoen din. Dette brukes for å bekrefte utvikleridentiteten din.

Anbefalte fremgangsmåter for kontaktinformasjon

Finn ut mer om anbefalte fremgangsmåter for administrering av kontaktinformasjonen din (som ikke vises til brukerne på Google Play) og utviklerens kontaktinformasjon (som vises til brukerne på Google Play) ved å vise delene nedenfor.

Anbefalte fremgangsmåter for kontaktinformasjon (vises ikke på Google Play)
  • Sørg for at kontaktinformasjonen din er oppdatert, siden Google bruker den for å formidle viktig informasjon om utviklerkontoen din. Sørg også for at utviklerens kontaktinformasjon er riktig, slik at brukerne kan kontakte deg.
  • Vi kan av og til sjekke om kontoen din er aktiv, ved å sende en e-post eller ringe eieren av kontoen ved bruk av opplysningene du har oppgitt. Derfor er det viktig at informasjonen er riktig.
  • Det kan være lurt å bruke en annen e-postadresse enn den du brukte da du opprettet utviklerkontoen. Dette gjelder spesielt hvis utviklerkontoen din har flere brukere eller er opprettet for en organisasjon eller bedrift. Det kan også være lurt å lage en egen delt innboks for dette formålet, slik at de rette personene i teamet ditt eller organisasjonen din kan få tilgang til disse viktige meldingene.
  • E-postadressen for organisasjons- eller bedriftskontoer skal ikke være en generisk eller personlig e-postadresse. Sørg for at du bruker en e-postadresse som er tilknyttet organisasjonen.
Anbefalte fremgangsmåter for utviklerens kontaktinformasjon (vises på Google Play)
  • Hvis du har en organisasjonskonto, må du oppgi en utvikler-e-postadresse og et utviklertelefonnummer som du eller noen i organisasjonen din kan bruke for å svare på spørsmål fra brukere. Sørg for at du bruker en e-postadresse som er tilknyttet organisasjonen. Hvis det ikke er mulig for brukere å kontakte deg, kan Google fjerne appene dine fra Google Play.
  • Utvikler-e-postadresse for en organisasjon skal ikke være en generisk eller personlig e-postadresse.