Vereiste informatie om een Play Console-ontwikkelaarsaccount te maken

Als je een Play Console-ontwikkelaarsaccount maakt, moet je bepaalde informatie invullen waarmee we je identiteit kunnen verifiëren. Dit artikel bevat een overzicht van de informatie die je moet invullen. Deze informatie is verschillend voor persoonlijke accounts en organisatorische accounts.

Een ontwikkelaarsaccount maken voor persoonlijk gebruik

Als je een persoonlijk account maakt, hebben we de volgende informatie nodig:

• Naam van ontwikkelaar (deze kan afwijken van je officiële naam)
  • Officiële naam
  • Officieel adres
  • E-mailadres voor contact
  • Telefoonnummer voor contact
  • E-mailadres van ontwikkelaar
  • Website van ontwikkelaar

De naam van de ontwikkelaar wordt getoond op Google Play. Je kunt deze naam altijd wijzigen.

Je officiële naam en adres worden overgenomen uit het Google-betalingsprofiel dat je aan je ontwikkelaarsaccount hebt gekoppeld toen je het account maakte. Je moet deze identiteitsgegevens laten verifiëren, voordat ze op Google Play worden gepubliceerd. Vind hier meer informatie over hoe je identiteitsgegevens voor ontwikkelaars laat verifiëren.

Google toont op Google Play je officiële naam, je land (op basis van je officiële adres) en het e-mailadres van de ontwikkelaar. Als je inkomsten genereert op Google Play, toont Google je volledige adres.

Je moet je e-mailadres voor contact, telefoonnummer voor contact en e-mailadres van de ontwikkelaar met een eenmalig wachtwoord laten verifiëren. Deze contactgegevens moeten blijven werken zolang je je ontwikkelaarsaccount houdt. Ga naar het gedeelte met best practices hieronder voor meer informatie.

Een ontwikkelaarsaccount voor een organisatie maken

Als je een organisatorisch account maakt, moet je de volgende informatie invullen:

• Naam van ontwikkelaar (deze kan afwijken van je officiële naam)
  • Volgens je gekoppelde Google-betalingsprofiel:
    • DUNS-nummer
    • Naam van organisatie
    • Adres van organisatie
  • Telefoonnummer van organisatie
  • Website van organisatie
  • Naam contactpersoon
  • E-mailadres voor contact
  • Telefoonnummer voor contact
  • E-mailadres van ontwikkelaar
  • Telefoonnummer van ontwikkelaar

De naam van de ontwikkelaar wordt getoond op Google Play. Je kunt deze naam altijd wijzigen.

Je organisatienaam en -adres worden overgenomen uit het Google-betalingsprofiel dat je aan je ontwikkelaarsaccount hebt gekoppeld toen je het account maakte. Je moet deze identiteitsgegevens laten verifiëren, voordat ze op Google Play worden gepubliceerd. Vind hier meer informatie over hoe je identiteitsgegevens voor ontwikkelaars laat verifiëren.

Google toont op Google Play je officiële naam, officiële adres, e-mailadres van de ontwikkelaar en je telefoonnummer van de ontwikkelaar om de transparantie en gebruikersveiligheid op Google Play te verbeteren.

Je moet je e-mailadres voor contact, telefoonnummer voor contact, e-mailadres van de ontwikkelaar en telefoonnummer van de ontwikkelaar verifiëren met een eenmalig wachtwoord. Deze contactgegevens moeten blijven werken zolang je je ontwikkelaarsaccount houdt. Ga naar het gedeelte met best practices hieronder voor meer informatie.

Wat is een DUNS-nummer en hoe kan ik er een krijgen?

Een DUNS-nummer wordt door Dun & Bradstreet toegewezen aan organisaties. Het is een unieke ID van 9 cijfers die wereldwijd wordt gebruikt om bedrijven te verifiëren. Organisaties kunnen Dun & Bradstreet gebruiken om te zien of ze al een DUNS-nummer hebben of er kosteloos een aanvragen. Veel organisaties hebben al een DUNS-nummer als onderdeel van hun bedrijfsvoering. Ga na of je organisatie er een heeft, voordat je een nieuw nummer aanvraagt. Dit doe je door op de officiële website van Dun & Bradstreet te zoeken. Vouw de onderstaande gedeelten uit voor meer informatie over DUNS-nummers.

Grote organisaties kunnen meerdere DUNS-nummers hebben voor de verschillende entiteiten waaruit de organisatie bestaat. Zorg er daarom voor dat het nummer dat je gebruikt om je ontwikkelaarsaccount te maken, de organisatiegegevens bevat die je aan je ontwikkelaarsaccount wilt koppelen.

Als je geen DUNS-nummer hebt, kun je er een aanvragen bij Dun & Bradstreet. Dit proces kan tot 30 dagen duren, dus plan vooruit. Zonder DUNS-nummer kun je geen ontwikkelaarsaccount maken voor een organisatie.

Wat als ik geen DUNS-nummer kan krijgen?

Als je je in een van de regio's bevindt die Dun and Bradstreet niet ondersteunt, kun je via ons supportteam om een alternatieve manier vragen om je organisatie te laten verifiëren.

Alleen organisaties die geen DUNS-nummer kunnen krijgen, hebben de optie om bij het maken van een organisatorisch account een alternatieve methode te gebruiken. Verzoeken met onvolledige antwoorden worden niet in behandeling genomen. We staan geen vrijstellingen of verlengingen toe voor organisatorische accounts waarvoor geen DUNS-nummer is verstrekt. Je moet je voorbereiden op deze vereiste, voordat je je ontwikkelaarsaccount maakt.

Tip: Als je je moet aanmelden voor een organisatorisch account zonder DUNS-nummer, neem je contact op met support voordat je je Google Play-ontwikkelaarsaccount maakt.

Gekoppeld Google-betalingsprofiel

Op het moment dat je het account maakt, koppelen we je Play Console-ontwikkelaarsaccount aan een Google-betalingsprofiel. Dit vertegenwoordigt je echte identiteit als ontwikkelaar. Je moet je betalingsprofiel met je officiële naam en adres up-to-date houden om de goede reputatie van je ontwikkelaarsaccount te behouden.

Als je besluit inkomsten te genereren op Google Play, moet je een verkopersaccount maken. Je moet een betalingsprofiel instellen om betalingen te krijgen. Dit kan hetzelfde profiel zijn als waarmee je je ontwikkelaarsaccount hebt gemaakt of een ander profiel.

Meer informatie over ontwikkelaarsverificaties

Vereisten voor contactgegevens voor ontwikkelaarsaccounts

Alle nieuwe Play Console-ontwikkelaarsaccounts moeten geverifieerde contactgegevens hebben. Google Play verzamelt en verifieert 2 sets contactgegevens van nieuwe ontwikkelaars:

• Het telefoonnummer en e-mailadres voor contact: Deze gebruikt Google om contact met je op te nemen over je ontwikkelaarsaccount. Deze gegevens worden NIET getoond aan gebruikers op Google Play.
  • De contactgegevens voor de ontwikkelaar: Deze gegevens zijn afhankelijk van het accounttype en zijn gegevens die Google op Google Play toont, zodat gebruikers contact kunnen opnemen met ontwikkelaars over hun producten en services.

De verzamelde contactgegevens voor de ontwikkelaar die op Google Play worden getoond, zijn afhankelijk van het type ontwikkelaarsaccount dat wordt gemaakt. Voor een persoonlijk ontwikkelaarsaccount moet je een e-mailadres van de ontwikkelaar invullen en laten verifiëren, terwijl je voor een organisatorisch account een e-mailadres en telefoonnummer van de ontwikkelaar moet invullen en laten verifiëren. Alle contactgegevens worden tijdens het registratieproces voor ontwikkelaarsaccounts geverifieerd met een eenmalig wachtwoord. Deze verificatiestappen zorgen dat de contactgegevens die we hebben correct en up-to-date zijn.

Naast de contactgegevens en gegevens van ontwikkelaars die Google Play verzamelt, vragen we ook om het telefoonnummer van je organisatie. Dit moet het telefoonnummer zijn dat gebruikers tegenkomen als ze je organisatie opzoeken op het web of in een openbaar register, zoals Dun & Bradstreet. Het telefoonnummer kan daarom anders zijn dan de contactgegevens die je hebt ingesteld voor je Google Play-ontwikkelaarsaccount. Dit telefoonnummer wordt gebruikt om de gegevens van je ontwikkelaarsaccount te verifiëren.

Best practices voor contactgegevens

Ontdek best practices voor het beheer van je contactgegevens (die niet zichtbaar zijn voor gebruikers op Google Play) en de contactgegevens van de ontwikkelaar (die worden getoond aan gebruikers op Google Play) door de onderstaande gedeelten uit te vouwen.

Best practices voor contactgegevens (niet getoond op Google Play)
  • Houd je contactgegevens up-to-date, omdat Google deze gebruikt om belangrijke informatie over je ontwikkelaarsaccount te communiceren. Zorg er ook voor dat je contactgegevens van de ontwikkelaar kloppen, zodat gebruikers contact met je kunnen opnemen.
  • Misschien gaan we af en toe na of je account actief is door een e-mail te sturen of de accounteigenaar te bellen via de ingevoerde gegevens. Daarom moeten deze gegevens correct zijn.
  • Je kunt een ander e-mailadres voor contact gebruiken dan het e-mailadres waarmee je je ontwikkelaarsaccount hebt gemaakt, vooral als je ontwikkelaarsaccount meerdere gebruikers heeft of voor een organisatie of bedrijf is gemaakt. Je kunt overwegen om hiervoor een speciale gedeelde inbox in te stellen, zodat de juiste mensen in je team of organisatie toegang hebben tot deze belangrijke berichten.
  • Het e-mailadres voor contact voor een organisatorisch of zakelijk account mag geen algemeen of persoonlijk e-mailadres zijn. Gebruik een e-mailadres dat aan je organisatie is gekoppeld.
Best practices voor contactgegevens van ontwikkelaars (getoond op Google Play)
  • Als je een organisatorisch account hebt, moet je ervoor zorgen dat je een e-mailadres en telefoonnummer van de ontwikkelaar invult waarmee jij of iemand in je organisatie kan reageren op vragen van gebruikers. Gebruik een e-mailadres dat aan je organisatie is gekoppeld. Google kan je apps van Google Play verwijderen als gebruikers geen contact met je kunnen opnemen.
  • Het e-mailadres van de ontwikkelaar voor een organisatie mag geen algemeen of persoonlijk e-mailadres zijn.