Vanliga överträdelser för appar med hasardspel

Google Play tillåter appar med hasardspel om riktiga pengar, annonser för hasardspel om riktiga pengar, bonusprogram med spelliknande drag och appar för daglig fantasysport som uppfyller vissa krav. Dessa appar måste efterleva alla Google Plays policyer, inklusive policyn för hasardspel, spel och tävlingar om riktiga pengar och policyn för länder/regioner där appar med hasardspel tillåts.

Här följer några exempel på de vanligaste problemen vi stöter på när vi granskar dessa appar. Gå igenom dessa problem och våra policyer för att se till att appen efterlever de relevanta kraven.

Publiceringskraven är inte uppfyllda

Se till att din app med hasardspel uppfyller alla krav för publicering innan du skickar in den för granskning. Du måste ha en giltig licens för hasardspel för varje land eller delstat/territorium där appen distribueras. Kontrollera att du har angett rätt uppgifter i ansökningsformuläret för hasardspel. Se även till att appen har klassificerats som Endast för vuxna eller motsvarande IARC-klassificering.

Felaktig licenstyp för hasardspel

Licensen för hasardspel måste omfatta den typen av spel som ska försiggå. Erbjud inte någon typ av hasardspel som inte omfattas av licensen för hasardspel.

Felaktig geografisk avgränsning

Appen måste avgränsa funktionen av innehållet i appen på rätt sätt. Enligt policyn för hasardspel, spel och tävlingar om riktiga pengar måste alla appar med hasardspel om riktiga pengar förhindra åtkomst och användning från länder och regioner i länder som inte omfattas av licensen för hasardspel som tillhandahålls av utvecklaren. Läs Plays policy för länder/regioner där appar med hasardspel tillåts. Det innebär att befintliga konton inte får använda appen i länder som inte tillåts enligt denna policy och Google Plays avtal med användarvillkor för hasardspel som finns i ansökningsformuläret för hasardspel. Apparna måste dessutom blockera registrering av nya konton i dessa geografiska områden.

Ingen åldersbegränsning

Det är viktigt att förhindra att minderåriga använder appar för hasardspel. Se till att appen ålderverifierar användare på ett lämpligt sätt så att minderåriga inte kan registrera sig och använda appen.

Länk för ansvarsfullt spelande saknas

Appar med hasardspel som distribueras på Google Play måste tydligt visa information om ansvarsfullt spelande. Det måste även finnas en länk i appen för ansvarsfullt spelande som leder till en extern resurs.

Du kan till exempel anpassa följande text med resurserna för ansvarsfullt spelande i relevant land nedan: ”Det här är en spelapp med riktiga pengar. Spela ansvarsfullt och satsa bara vad du har råd med. Om du behöver hjälp och support kring spelberoende kan du kontakta (resurs för ansvarsfullt spelande) på (telefonnummer) eller besöka (webbplats).”

En vanlig rekommenderad metod är att tillhandahålla ett meddelande om att spela ansvarsfullt i sidfoten i appen eller som en rad i appens toppnivåmeny.

Appen har felaktigt publicerats i en testkanal

Appen måste publiceras i produktionskanalen i stället för i testkanalen för att kunna granskas ordentligt. Se till att du laddar upp alla AAB-arkiv eller APK-filer för hasardspel om riktiga pengar i produktionskanalen och skicka in dem för granskning.

Appen fungerar inte

Appar måste minst fungera någorlunda med hänsyn till användarnas upplevelse. Du får inte publicera en app som inte går att läsa in, visas ofullständigt eller som inte har den meddelade funktionen. För att din ansökan ska godkännas måste du skicka in en app för granskning som uppfyller kraven i vår policy och är fullt funktionell.

Appen följer inte policyn för användarbetyg, recensioner och installationer

Granska policyn för användarbetyg, recensioner och installationer. Beskrivningen av appen i butiksuppgifterna får inte information som lyfter fram incitament för att installera appen. Appinformation som innehåller erbjudanden av ekonomiskt värde för installationer bryter mot vår policy om betyg, recensioner och installationer.

Utvecklare får inte lägga till text eller bilder som anger butiksrankning eller -resultat eller antyder en koppling till befintliga Google Play-program i appens titel, ikon eller i utvecklarnamnet.

Appen följer inte betalningspolicyn

Se till att appinnehållet följer betalningspolicyn. Appen får inte vara en betalapp på Google Play eller använda sig av fakturering via Google Play för köp i appar.

Befintliga appar kan inte designas om till appar för hasardspel om riktiga pengar

Appen har publicerats tidigare med en lägre klassificering än Endast för vuxna (eller motsvarande) och har sedan uppdaterats för att innehålla funktioner för hasardspel om riktiga pengar.

Användare har rätt att installera om en app som distribueras via Google Play ett obegränsat antal gånger, och befintliga användare får uppdateringar om dessa appar. Därför måste du ladda upp det nya AAB-arkivet eller APK-filen för appar med hasardspel om riktiga pengar som en ny app med ett nytt paketnamn.