Vanlige brudd på retningslinjene for gamblingapper

Google Play tillater apper der det gambles med ekte penger, annonser som er knyttet til gambling med ekte penger, lojalitetsprogrammer med spillifiserte resultater og apper med intensive fantasy-sportsspill som oppfyller bestemte krav. Slike apper må overholde alle retningslinjene for Google Play, inkludert retningslinjene for gambling, spill og konkurranser med ekte penger og tillatelsene for gamblingapper i ulike land/regioner.

Nedenfor ser du eksempler på de vanligste problemene vi støter på når vi gjennomgår slike apper. Gå gjennom disse problemene og retningslinjene våre for å sikre at appen din overholder de relevante kravene.

Publiseringskravene er ikke oppfylt

Forsikre deg om at gamblingappen din oppfyller alle kravene for publisering før du sender den inn til gjennomgang. Du må ha en gyldig gamblinglisens for hvert land eller delstat/område der appen distribueres. Dobbeltsjekk at du har lagt inn riktig informasjon i søknadsskjemaet for gambling. I tillegg må du sørge for at appen din har aldersgrensen AO (Bare voksne) eller en tilsvarende IARC-aldersgrense.

Feil type gamblinglisens

Gamblinglisensen din må dekke den foreslåtte gamblingtypen. Du må tilby andre typer gamblingprodukter enn dem som omfattes av gamblinglisensen din.

Feil geografisk begrensning

Appen din må ha tilstrekkelig geografisk begrensning av funksjonaliteten til innholdet i appen. I henhold til retningslinjene for gambling, spill og konkurranser med ekte penger må alle apper for gambling med ekte penger forhindre tilgang og bruk i land og regioner som ikke er dekket av gamblinglisensen utvikleren har fremlagt. Se tillatelsene for gamblingapper i ulike land/regioner i Play-retningslinjene. Dette betyr at eksisterende kontoer ikke kan levere appen i land som forbys i henhold til disse retningslinjene og avtalene med vilkår for gambling på Google Play i søknadsskjemaet for gambling, og at apper må blokkere registrering av nye kontoer i de aktuelle geografiske områdene.

Ingen alderskontroll

Det er viktig å forhindre at mindreårige brukere bruker gamblingapper. Sørg for at appen kontrollerer brukernes alder, slik at mindreårige brukere ikke kan registrere seg for og bruke den.

Manglende link til ansvarlig gambling

Gamblingapper som distribueres på Google Play, må klart og tydelig vise informasjon om ansvarlig gambling. De må også ha en link om ansvarlig gambling i appen som fører til en ekstern ressurs.

Du kan for eksempel tilpasse denne teksten med ressursene for ansvarlig gambling for det relevante landet: «Dette er en app for gambling med ekte penger. Bruk den på en ansvarlig måte, og ikke sats mer enn du har råd til. For å få hjelp med gamblingavhengighet, kontakt (ressursen for ansvarlig gambling) på (telefonnummer) eller gå til (nettsted).

En vanlig anbefalt fremgangsmåte å gjøre dette på i appen, er å legge inn erklæringen om ansvarlig gambling i bunnteksten av appen eller som et linjeelement i menyen på toppnivået i appen.

Appen er publisert i en testmålgruppe, noe som er feil

Før appen din kan gjennomgås på riktig måte, må den publiseres i produksjonsmålgruppen og ikke i en testmålgruppe. Sørg for at du laster opp alle appsamlingene eller APK-ene for gambling med ekte penger i produksjonsmålgruppen , og at du sender dem inn til gjennomgang.

Appen fungerer ikke

Apper må som et minimum gi brukerne en grunnleggende grad av funksjonalitet og en brukeropplevelse som viser respekt for brukerne. Apper som ikke lastes inn, ser ut til å være ufullstendige eller ikke tilbyr den annonserte funksjonaliteten, kan ikke publiseres. For at innsendingen skal kunne godkjennes, må appen du sender inn til gjennomgang, overholde retningslinjene og ha full funksjonalitet.

Appen overholder ikke retningslinjene for brukervurderinger, anmeldelser og installeringer

Husk å gå gjennom retningslinjene for brukervurderinger, anmeldelser og installeringer. Beskrivelsen av appen i butikkoppføringen skal ikke inneholde detaljer som fremhever insentiver brukere får for å installere appen. Appoppføringer som inneholder tilbud om tilsvarende pengeverdier for å installere appen, bryter retningslinjene våre for brukervurderinger, anmeldelser og installeringer.

Utviklere skal ikke legge til tekst eller bilder som indikerer butikkresultater eller -rangeringer, eller som hinter til forhold til eksisterende Google Play-programmer i appens tittel, ikon eller utviklernavn.

Appen overholder ikke retningslinjene for betaling

Sørg for at innholdet i appen overholder retningslinjene for betaling. Appen skal ikke kunne kjøpes som en app som koster penger, eller bruke Fakturering i apper med Google Play.

Eksisterende apper kan ikke endres for å brukes til gambling med ekte penger

Appen var tidligere publisert med en lavere aldersgrense enn Bare voksne (eller tilsvarende) og senere oppdatert med funksjoner for gambling med ekte penger.

Brukerne kan installere apper som er distribuert via Google Play, så mange ganger de vil, og eksisterende brukere får oppdateringer om slike apper. Derfor må du laste opp den nye appsamlingen eller APK-en for gambling med ekte penger som en ny app med et nytt pakkenavn.