Yleisiä rikkomuksia rahapelisovelluksissa

Google Play sallii rahapelisovellukset, rahapelitoimintaan liittyvät mainokset, kanta-asiakasohjelmat pelillistetyillä tuloksilla ja päivittäisen fantasiaurheilun sovellukset, jos ne täyttävät tietyt ehdot. Sovellusten on noudatettava kaikkia Google Playn käytäntöjä, mukaan lukien rahapelitoimintaa, pelejä ja kilpailuja koskevaa käytäntöä, sekä rahapelisovellusten alueellisia rajoituksia.

Alla on esimerkkejä yleisimmistä ongelmista, joita havaitsemme tarkastaessamme näitä sovelluksia. Tarkista nämä ongelmat ja käytäntömme ja varmista, että sovelluksesi noudattaa asiaankuuluvia vaatimuksia.

Julkaisuvaatimukset eivät täyty

Varmista, että rahapelisovellus täyttää kaikki julkaisua koskevat vaatimukset ennen kuin lähetät sen tarkastettavaksi. Sinulla on oltava voimassa oleva rahapelilisenssi jokaiselle maalle, osavaltiolle tai alueelle, jossa sovellusta jaellaan. Varmista, että olet lisännyt oikeat tiedot rahapelisovellusten hakemuslomakkeeseen. Varmista myös, että sovelluksesi luokitus on AO (vain aikuiset) tai vastaava IARC-luokitus.

Virheellinen rahapelilisenssin tyyppi

Rahapelilisenssin on katettava ehdotettu rahapelityyppi. Älä tarjoa sellaista rahapelituotetta, jota rahapelilisenssi ei kata.

Virheellinen maantieteellinen portti

Sovelluksen on rajattava sovelluksesta löytyvän sisällön toiminnot maantieteellisesti riittävällä tavalla. Rahapelitoimintaa, pelejä ja kilpailuja koskevan käytännön mukaan kaikkien rahapelisovellusten on estettävä pääsy ja käyttö alueilta, jotka eivät ole kehittäjien tarjoaman rahapelilisenssin kattamia. Lue lisää rahapelisovellusten alueellisista rajoituksista Playn käytännöstä. Tämä tarkoittaa, että olemassa olevat tilit eivät voi käyttää sovellusta maissa, joissa se on kielletty tämän käytännön ja Rahapelisovellusen hakemuslomakkeesta löytyvän Google Playn rahapelien käyttöehtosopimuksen mukaisesti. Sovellusten on myös estettävä uusien tilien rekisteröityminen näillä alueilla.

Ei iäntodennusta

On tärkeää estää alaikäisiä käyttäjiä käyttämästä rahapelisovelluksia. Varmista, että sovelluksesi todentaa alaikäisten käyttäjien iän, jotta he eivät voi rekisteröityä ja käyttää sovellusta.

Vastuullisen rahapelaamisen linkki puuttuu

Google Playssa jaeltavien rahapelisovellusten on ilmoitettava selkeästi vastuullisesta rahapelaamisesta. Niiden on myös tarjottava sovelluksessa vastuullisen rahapelaamisen linkki, joka johtaa ulkoiseen resurssiin.

Voit esimerkiksi muokata seuraavaa tekstiä käyttäen kyseessä olevaan maahan liittyviä vastuullisen rahapelaamisen resursseja: "Tämä on rahapelisovellus. Pelaa vastuullisesti ja vain sillä summalla, johon sinulla on varaa. Jos tarvitset apua ja tukea peliriippuvuuteen liittyvissä asioissa, ota yhteyttä (vastuullisen rahapelaamisen resurssiin) numerossa (puhelinnumero) tai käy sivustolla (verkkosivusto)."

Sovelluksissa on yleisesti suositeltavaa lisätä vastuullisen rahapelaamisen lausunto sovelluksen alaviitteeseen tai sovelluksen ylätason valikon rivikohdaksi.

Sovellus on julkaistu testikanavalla virheellisesti

Jotta sovelluksesi voidaan tarkastaa, se täytyy julkaista tuotantokanavalla testikanavan sijaan. Muista ladata kaikki rahapelitoiminnan rahapelisovelluspaketit tai APK:t tuotantokanavalle ja lähettää ne tarkastettavaksi.

Sovellus ei toimi

Sovellusten on tarjottava käyttäjille vähintään perustoiminnot ja kunnioittava käyttäjäkokemus. Et voi julkaista sovellusta, joka ei lataudu, vaikuttaa keskeneräiseltä tai ei tarjoa mainostettua toimintoa. Jotta lähetyksesi voidaan hyväksyä, sinun on lähetettävä uudelleen käytäntöjen mukainen, täysin toimiva sovellus tarkastusta varten.

Sovellus ei noudata käyttäjäarvioita, arvosteluja ja asennuksia koskevaa käytäntöä

Muista tutustua käyttäjäarvioita, arvosteluja ja asennuksia koskevaan käytäntöön. Sovelluksen tietosivulla ei saa olla tietoja, jotka korostavat käyttäjien saamia etuja sovelluksen asentamisesta. Sovelluksen tiedot, joissa tarjotaan rahanarvoisia palkintoja asentamisesta, rikkovat käyttäjäarvioita, arvosteluja ja asennuksia koskevaa käytäntöämme.

Kehittäjät eivät saa lisätä tekstiä tai kuvia, joista ilmenee suoriutuminen tai sijoitus kaupassa, tai antaa sovelluksen nimessä, kuvakkeessa tai kehittäjän nimessä vaikutelmaa yhteydestä nykyisiin Google Play ‑ohjelmiin.

Sovellus ei ole maksukäytännön mukainen

Varmista, että sovelluksesi sisältö noudattaa maksukäytäntöä. Sovellus ei saa olla myynnissä Google Playssa maksua vastaan, eikä se saa käyttää Google Playn sovellusten sisäistä laskutusta.

Nykyiseen sovellukseen ei voi lisätä rahapelitoimintaa

Sovellus on aiemmin julkaistu Vain aikuisille ‑ikärajoitusta (tai vastaavaa) alemmalla ikärajoituksella ja myöhemmin päivitetty sisältämään rahapelitoimintaominaisuuksia.

Käyttäjät voivat asentaa Google Playn kautta jaeltavan sovelluksen niin monta kertaa kuin haluavat, ja nykyiset käyttäjät saavat näiden sovellusten päivitykset. Siksi sinun on ladattava uusi rahapelisovelluspaketti tai APK uutena sovelluksena, jolla on uusi paketin nimi.