Delta i programmet Google Play Strike Removal

Med programmet Google Play Strike Removal kan vissa utvecklare med appar som avstängningsåtgärder vidtagits mot delta i en kurs och göra ett test om den policy som appen överträtt, för att eventuellt få kontots varningar avskrivna.

Om programmet

Vi vet att många utvecklare har goda avsikter när de skapar och distribuerar sina appar, och ibland sker policyöverträdelser oavsiktligt. Syftet med programmet är att utbilda utvecklare som uppfyller villkoren och att utvärdera och öka deras förståelse för hur policyn ska efterlevas.

Om du deltar i programmet, slutför kursen och klarar testet minskar risken för att utvecklarkontot sägs upp på grund av flera överträdelser av Google Plays programpolicy för utvecklare och distributionsavtalet för utvecklare.

Titta på videon nedan om du vill veta mer om programmet.

Google Play Policy Strike Redemption program

Behörighetskrav

Vissa utvecklare som har fått en varning i sitt konto kan få möjlighet att delta i programmet. Avstängningar räknas som varningar och påverkar statusen för utvecklarkontot på Google Play negativt. Flera varningar kan leda till att enskilda och relaterade utvecklarkonton på Google Play sägs upp.

Om du har fått en varning i ditt konto och uppfyller villkoren får du ett e-postmeddelande om att du kan välja att delta i programmet Google Play Strike Removal, så att varningen eventuellt kan avskrivas. Det är bara varningen du fick ett e-postmeddelande om som kan avskrivas. Om du får ytterligare avstängningar inom 24 timmar efter varningen som uppfyller villkoren kan det hända att du även kan avskriva varningarna för dessa appar om du slutför kursen och klarar testet.

Obs!

• Du kan pausa och återuppta kursen och testet när som helst. Dina framsteg sparas. Du måste dock slutföra kursen och klara testet innan testet löper ut. Testets sista giltighetsdatum visas i e-postmeddelandet du fick.
  • Programmet omfattar för närvarande endast varningar som rör Google Plays policyer för spam och identitetsstöld. Vi utökar detta gradvis. Du kan få en avisering i framtiden om ditt konto eller din app uppfyller villkoren.
  • Detta program är helt valfritt för utvecklare som uppfyller villkoren. Om du anser att din app har stängts av på felaktig grund kan du kontakta Google Play och överklaga. Om du får avslag på ditt överklagande kan du fortfarande delta i programmet för att få varningarna avskrivna.

Kurs och test

Om du uppfyller villkoren och väljer att delta i programmet hänvisas du till en kurs om policyn som appen brutit mot. Som en del av kursen testas din förståelse av policyn. Du har tre försök på dig att klara testet. Du måste klara testet före det sista giltighetsdatumet som anges i e-postmeddelandet du fick.

Om du slutför kursen och klarar testet avskrivs appens varning (förutsatt att utvecklarkontot har god status i övrigt och inte är uppsagt). Det kan ta upp till 48 timmar innan varningen avskrivs.

Obs! Även om sannolikheten att ditt konto sägs upp i framtiden minskar av att du deltar i kursen och klarar testet måste du fortfarande följa stegen i det ursprungliga e-postmeddelandet om åtgärden, om du anser att beslutet är felaktigt.

Vanliga frågor

Måste jag slutföra kursen och testet vid ett och samma tillfälle?

Nej. Dina framsteg sparas om du stänger kursen och testet innan de slutförts. Du måste dock klara testet före det sista giltighetsdatumet som anges i e-postmeddelandet du fick.

Vad händer om jag inte har fått en direkt inbjudan till programmet men har fått åtkomst till en länk till kursen och testet?

Du kan fortfarande slutföra kursen och testet i det här fallet. Däremot påverkar det inte appens status eftersom du inte bjudits in att delta i Strike Removal-programmet.

Jag fick e-postmeddelandet om att delta i programmet Google Play Strike Removal vidarebefordrat till mig från en kontoadministratör eller kontoägare, men jag har bara användaråtkomst till utvecklarkontot på Play. Kan jag fortfarande gå kursen och göra testet?

Ja. Alla som har åtkomst till utvecklarkontot på Google Play (oavsett om åtkomstnivån är Kontots ägare, Administratör eller Användare) kan gå kursen och göra testet för att eventuellt få kontots varningar avskrivna.

Relaterat innehåll