Entendre les subscripcions

El maig de 2022, vam introduir canvis en la manera com es defineixen i es gestionen els productes de subscripció a Play Console. Si tens subscripcions existents i vols saber com els afecten aquests canvis, consulta l'article Canvis recents en les subscripcions a Play Console.

Amb el sistema de facturació de Google Play, pots oferir productes de compra des de l'aplicació i cobrar un càrrec recurrent als usuaris per accedir a continguts o serveis. Aquest tipus de càrrec es coneix com a subscripció. Les subscripcions poden incloure elements com ara una col·lecció d'aplicacions, jocs o altres continguts per una tarifa recurrent dins de l'aplicació a Google Play.

El sistema de subscripcions de Google Play proporciona flexibilitat a l'hora de crear, gestionar i vendre subscripcions. Mitjançant Play Console o l'API Subscription Publishing, pots configurar una sola subscripció amb diversos plans base, cadascun amb diverses ofertes. Les ofertes de subscripció poden tenir diversos models de preus i opcions d'idoneïtat. Pots crear ofertes durant tot el cicle de vida de la subscripció mitjançant una àmplia varietat de plans de renovació automàtica i de prepagament.

En aquest article es descriu la funcionalitat de la subscripció. Per entendre com pots crear i gestionar subscripcions a Play Console, ves a l'article Crear i gestionar subscripcions. Per saber com pots implementar subscripcions a l'aplicació d'Android i al backend, visita el lloc web Desenvolupadors d'Android.

Important: a més de la informació d'aquesta pàgina, has de consultar les Polítiques del programa per a desenvolupadors de Google Play, inclosa la política de subscripcions.

Informació general sobre les subscripcions

En aquesta secció s'expliquen els conceptes, els objectes i la funcionalitat de les subscripcions.

Els tres tipus d'objectes de subscripció són:

• Subscripció: un objecte de subscripció defineix un conjunt d'avantatges als quals els usuaris poden accedir durant un període de temps determinat.
  • Pla base: un pla base defineix el període de facturació de la subscripció, el tipus de renovació (renovació automàtica o de prepagament) i el preu. Una única subscripció pot tenir diversos plans base.
  • Oferta: les ofertes defineixen un descompte disponible per als usuaris aptes. Un únic pla base pot tenir diverses ofertes.

A la imatge següent es mostra l'estructura dels tipus d'objectes de subscripció:

Subscripció

Una subscripció és un conjunt d'avantatges als quals els usuaris poden accedir durant un període de temps determinat. Pots tenir diverses subscripcions a la mateixa aplicació, ja sigui perquè tenen funcions totalment diferents (per exemple, una aplicació de reproducció de vídeos en línia pot tenir subscripcions separades per a notícies i esports) o perquè hi ha diferents nivells en un sol conjunt d'avantatges (per exemple, una aplicació d'emmagatzematge en núvol podria tenir subscripcions de 100 GB, 1 TB i 10 TB).

En comprar un pla base o una oferta des de l'aplicació o a Google Play, els usuaris obtenen accés (o dret) a una subscripció.

Pla base

Les subscripcions contenen un o més plans base. El pla base especifica un conjunt únic d'atributs per a un període de facturació i un tipus de renovació determinats. Pots especificar si vols que una subscripció es renovi automàticament (renovació automàtica) o no es renovi (pla de prepagament).

Una subscripció pot tenir diversos plans base. Per exemple, per a una sola "subscripció prèmium", pots crear els plans base següents:

• Un pla base mensual amb renovació automàtica
  • Un pla base mensual de prepagament
  • Un pla base anual amb renovació automàtica

Nota: per a cada subscripció, pots crear un total combinat de fins a 250 plans base i ofertes, i tenir-ne 50 d'actius alhora com a màxim. La resta ha d'estar en estat d'esborrany o inactiu.

Renovació automàtica

Els usuaris poden comprar un pla base amb renovació automàtica per obtenir el dret de subscripció durant un període de facturació especificat, amb càrrecs automàtics i extensions del dret al final de cada període de facturació. Un pla base amb renovació automàtica concedeix dret a una subscripció sense interrupcions fins que no es cancel·li. Les subscripcions les poden cancel·lar l'usuari, el desenvolupador o el sistema de facturació de Google Play.

Prepagament

Els usuaris poden comprar un pla base de prepagament per obtenir el dret de subscripció durant el període de facturació especificat. Aquest pla no es renovarà automàticament. A continuació, els usuaris poden fer una recàrrega per prorrogar la data de finalització del pla i mantenir l'accés sense interrupcions al contingut de la subscripció.

En fer una recàrrega, els usuaris poden comprar qualsevol pla base de prepagament disponible per a la mateixa subscripció, inclosos els que tinguin una durada diferent de la que tenia la compra original. Per exemple, un usuari que tingui un pla mensual de prepagament de 12,99 $ pot comprar una recàrrega de prepagament de 59,99 $, amb la qual prorrogarà un any la subscripció.

A més de les recàrregues, els usuaris també poden canviar entre plans de subscripció de prepagament i amb renovació automàtica en funció de les seves necessitats. Els usuaris poden fer aquestes compres des de l'aplicació o el centre de subscripcions de Google Play Store.

Atributs del pla base

A la taula següent s'indiquen i s'expliquen els camps que hauràs de definir en configurar el pla base a Play Console:

Camp Descripció
Període de facturació

La durada del dret de subscripció.

Tipus de renovació

Si una subscripció es renova automàticament o és de prepagament.

Disponibilitat regional

Un pla base conté una llista de configuracions regionals que defineixen on està disponible el pla, juntament amb el preu per a cada regió. Pots controlar la disponibilitat i el preu en cada país o regió, i definir si vols que el teu pla base o la teva oferta estiguin disponibles en qualsevol ubicació nova que Google Play admeti en el futur.

Període de gràcia Si es rebutja un pagament de renovació, Google demanarà a l'usuari que corregeixi el problema del pagament i, periòdicament, tornarà a provar de cobrar la renovació. De manera predeterminada, aquest període de recuperació consisteix en un període de gràcia, seguit d'un període de suspensió del compte. Pots especificar la durada del període de gràcia, durant el qual l'usuari conservarà el dret de subscripció.
Suspensió del compte Després que finalitzi qualsevol període de gràcia sense que se solucioni el problema de pagament, la subscripció pot entrar en un període de suspensió del compte. Pots especificar la durada de la suspensió del compte, durant la qual l'usuari no tindrà el dret de subscripció. Si el període de suspensió del compte finalitza sense que el problema de pagament s'hagi solucionat, la subscripció caducarà automàticament.
Canvis en el pla base i en l'oferta

Si un usuari té una subscripció activa i canvia de pla base o d'oferta, aquí es determina quan es cobra a l'usuari. Aquesta opció de configuració no s'aplica en canviar de subscripció.

Torna't a subscriure

Si aquesta opció està activa, els usuaris poden tornar a comprar una subscripció caducada amb renovació automàtica a Play Store.

Etiquetes

Les etiquetes són opcionals i poden tenir fins a 20 caràcters. Serveixen per marcar o agrupar plans base i ofertes, i identificar-los a l'API. Es poden utilitzar per determinar quina oferta s'ha de mostrar quan l'usuari és apte per a més d'una. Pots afegir fins a 20 etiquetes. Els usuaris no poden veure les etiquetes.

Oferta

Els usuaris aptes poden comprar una oferta a fi d'obtenir accés a una subscripció per un preu amb descompte. Tot i que qualsevol usuari pot comprar un pla base, les ofertes només estan disponibles per als usuaris que compleixin els criteris d'idoneïtat que defineixis. Les ofertes proporcionen als usuaris proves gratuïtes o preus de llançament a través d'una o més fases de l'oferta.

Per a cada subscripció, pots crear fins a 250 plans base i ofertes en total, i tenir-ne 50 d'actius alhora com a màxim. La resta ha d'estar en estat d'esborrany o inactiu.

Notes:

• Només pots crear ofertes per als plans base amb renovació automàtica.
  • Per a cada subscripció, pots crear un total combinat de fins a 250 plans base i ofertes, i tenir-ne 50 d'actius alhora com a màxim. La resta ha d'estar en estat d'esborrany o inactiu.

Idoneïtat de l'oferta

A la teva aplicació, pots proporcionar ofertes als usuaris en funció de l'estat de la seva subscripció. Per fer-ho, cal que especifiquis els requisits d'idoneïtat. Hi ha tres casos d'ús admesos:

Cas d'ús Criteris
Adquisició de clients nous

L'usuari no ha tingut mai dret a aquesta subscripció o el client no ha tingut mai dret a cap subscripció en aquesta aplicació.

Actualització

Actualment, l'usuari té una subscripció i un període de facturació específics en aquesta aplicació.

Com a exemple, pots definir una oferta que proporcioni un preu de llançament per a un nivell de subscripció "Or" als usuaris que en aquests moments estiguin subscrits al nivell "Plata".

Determinat pel desenvolupador

Tu decideixes la lògica empresarial i determines la idoneïtat a la teva aplicació. Alguns exemples són les proves gratuïtes perquè els clients donin una segona oportunitat a l'aplicació o les ofertes de recuperació per als clients amb la subscripció caducada.

Com que la lògica és a l'aplicació, les ofertes determinades pel desenvolupador no es poden vendre fora de l'aplicació.

Fases de l'oferta

Les ofertes contenen una o més fases de l'oferta. Cada fase defineix un període gratuït o un període de preu de llançament. Per exemple, una oferta pot tenir una fase de prova gratuïta de 7 dies, seguida d'una fase de llançament durant un mes a 2 $. Un cop completades les fases de l'oferta amb descompte, les subscripcions es renoven automàticament amb el preu del pla base de la subscripció.

Proves gratuïtes

La fase de preus de prova gratuïta proporciona un nombre especificat de dies, setmanes o mesos sense cost econòmic. Les fases de prova gratuïta poden durar des de 3 dies fins a 3 anys.

Preu de llançament

Les fases de preu de llançament proporcionen a l'usuari un preu amb descompte durant un temps fix. Les fases de preu de llançament han de tenir un preu igual o inferior al del pla base. Poden ser absoluts o relatius al preu del pla base. Els preus relatius poden simplificar els canvis de preus futurs. Els preus es poden especificar de la manera següent:

• Un import absolut, com ara 5 $
  • Un descompte fix, com ara 5 $ de descompte sobre el preu base
  • Un descompte percentual, com ara un 50% de descompte sobre el preu base

Tots els preus estan subjectes als preus mínims i màxims de Google Play a la regió on el preu estigui disponible. Ves a Ubicacions admeses per a la distribució d'aplicacions a usuaris de Google Play per obtenir més informació.

Nota: en aquests moments, la naturalesa relativa del preu de llançament no es mostra al carretó de compra. Per exemple, el preu del pla base no es mostra ratllat.

Les fases de preu de llançament poden incloure un o més pagaments:

• Pagament únic: una fase de preus que cobra a l'usuari una vegada per un nombre concret de dies, setmanes o mesos.
  • Diversos pagaments: fase de preus que proporciona un descompte entre 1 i 52 vegades del període de facturació del pla base.

Atributs de l'oferta

A la taula següent s'indiquen i s'expliquen els camps addicionals que hauràs de definir en configurar l'oferta a Play Console:

Camp Descripció

Disponibilitat regional

De manera predeterminada, les ofertes tenen la mateixa disponibilitat regional que el seu pla base. Tanmateix, pots triar un subconjunt d'aquestes regions.

Etiquetes

Les etiquetes són opcionals i poden tenir fins a 20 caràcters. Serveixen per marcar o agrupar plans base i ofertes, i identificar-los a l'API. Es poden utilitzar per determinar quina oferta s'ha de mostrar quan l'usuari és apte per a més d'una. Les ofertes mostren tant les seves pròpies etiquetes com les etiquetes del pla base. Pots afegir fins a 20 etiquetes. Els usuaris no poden veure les etiquetes.

Consell: et recomanem que utilitzis etiquetes per identificar les ofertes creades amb la idoneïtat determinada pel desenvolupador i, així, poder diferenciar-les quan es mostri la col·lecció d'ofertes disponibles per a l'usuari.

Disponibilitat de l'oferta i del pla base

Amb el temps, pots crear i modificar moltes subscripcions, plans base i ofertes. Encara que alguns poden esdevenir obsolets, l'historial de dades pot ser útil per a finalitats d'analítica i de creació d'informes. De la mateixa manera, potser t'interessa crear alternatives per experimentar o canviar d'oferta en funció de la temporada o d'altres factors. El sistema de subscripcions nou admet aquests casos d'ús amb els estats de l'objecte de subscripció. Per garantir que la informació estigui sempre disponible per a finalitats d'analítica i de creació d'informes, no pots suprimir subscripcions, plans base ni ofertes, ni reutilitzar-ne els identificadors.

Estat de la subscripció

Els objectius de la subscripció poden tenir els estats següents:

• Esborrany: la subscripció s'està definint i encara no està activa. Quan una subscripció està en estat d'esborrany, els plans base o les ofertes que es creïn també estaran en estat Esborrany.
  • Activa: la subscripció existeix i admet les compres existents. Si hi ha qualsevol pla base actiu, la subscripció també permet compres noves.
Pla base i estat de l'oferta

Les ofertes i els plans base poden tenir els estats següents:

• Esborrany: el pla base o l'oferta s'estan definint i encara no estan actius.
  • Inactiu: el pla base o l'oferta existeixen, però no estan disponibles per a compres noves. Les subscripcions existents continuen fins que es cancel·len. Pots commutar les ofertes entre actives i inactives segons convingui.
  • Actiu: el pla base o l'oferta existeixen i admeten tant les compres noves com les existents.

Casos d'ús habituals per a plans base i ofertes

Aquesta secció recull exemples de configuració de plans base i ofertes habituals. Fes clic en una de les seccions següents per desplegar-la i veure'n un exemple.

Pla mensual disponible per a tots els usuaris

A l'exemple següent, es defineix una subscripció bàsica amb un pla base mensual únic per a tots els usuaris de les regions especificades. En aquest moment no hi ha cap oferta.

Informació de la subscripció:

• Títol: "Accés complet"
  • Avantatges per a l'usuari:
    • "Accés il·limitat a tots els canals"
    • "Sense anuncis"

Informació del pla base:

• Període de facturació: mensual
  • Tipus de renovació: automàtica
  • Disponibilitat segons la regió:
    • Estats Units
    • Canadà
    • Turquia
  • Preu per regió:
    • Estats Units: 9,99 USD
    • Canadà: 10,99 CAD
    • Turquia: 155 TRY
  • Període de gràcia: 7 dies
Prova gratuïta per a subscriptors nous

L'oferta següent parteix de l'exemple anterior (Pla mensual disponible per a tots els usuaris) i hi afegeix una prova gratuïta per als subscriptors nous mitjançant la definició de l'oferta següent a Play Console. Tingues en compte que l'oferta està limitada a un subconjunt de regions del pla base, sense incloure Turquia.

Informació de l'oferta:

• Criteris d'idoneïtat: adquisició de clients nous
    • Usuaris que no han tingut mai cap subscripció en aquesta aplicació
  • Disponibilitat segons la regió (sense incloure Turquia):
    • Estats Units
    • Canadà
  • Primera fase de preus:
    • Tipus: prova gratuïta
    • Durada: 7 dies (i, després, passa al pla base)

A continuació t'expliquem com funciona el procés per a l'usuari:

• Els subscriptors nous (només als Estats Units i al Canadà) obtindran una prova gratuïta de 7 dies.
  • Quan finalitzi la prova, la subscripció es renovarà automàticament i es cobrarà el preu del pla base estàndard.
  • Els usuaris que ja hagin comprat alguna de les subscripcions d'aquesta aplicació no seran aptes per a l'oferta i només podran comprar el pla base.
Prova gratuïta, seguida pel preu de llançament (per a subscriptors nous)

L'exemple següent parteix del pla base de l'oferta anterior (Pla mensual disponible per a tots els usuaris) i hi afegeix una oferta amb dues fases de preus:

Informació de l'oferta:

• Criteris d'idoneïtat: adquisició de clients nous
    • Usuaris que no han tingut mai cap subscripció en aquesta aplicació
  • Disponibilitat segons la regió (sense incloure Turquia):
    • Estats Units
    • Canadà
  • Primera fase de preus:
    • Tipus: prova gratuïta
    • Durada: 7 dies
  • Segona fase de preus:
    • Tipus: pagament únic
    • Durada: 1 mes
    • Substitució del preu: import fix
    • Preu per regió:
      • Estats Units: 1,99 USD
      • Canadà: 1,99 CAD

A continuació t'expliquem com funciona el procés per a l'usuari:

• Els subscriptors nous (només als Estats Units i al Canadà) obtindran una prova gratuïta de 7 dies, seguida d'1 mes per 1,99 USD o 1,99 CAD.
  • Quan finalitzi la prova, la subscripció es renovarà automàticament i es cobrarà el preu del pla base estàndard.
  • Els usuaris que ja hagin comprat alguna de les subscripcions d'aquesta aplicació no seran aptes per a l'oferta i només podran comprar el pla base.
Oferta determinada pel desenvolupador: recuperació de subscripcions

Google Play ofereix assistència per als casos d'ús d'idoneïtat habituals, com ara l'adquisició de clients nous. L'aplicació també pot establir una comparació amb els teus propis criteris d'idoneïtat, ja sigui a més de la idoneïtat determinada per Play o com a substitució d'aquesta. Això vol dir que pots crear una lògica addicional per afegir-la als criteris d'idoneïtat avaluats per Play, i decidir quines ofertes vols prioritzar i mostrar als usuaris. Per exemple, pots limitar una oferta a subscriptors que hagin cancel·lat la subscripció anteriorment amb l'objectiu de recuperar-los.

L'exemple següent parteix del pla base de l'oferta anterior (Pla mensual disponible per a tots els usuaris) i hi afegeix una oferta determinada per un desenvolupador durant 3 mesos a meitat de preu:

Informació de l'oferta:

• Criteris d'idoneïtat:
    • Determinats pel desenvolupador
  • Disponibilitat segons la regió:
    • Estats Units
    • Canadà
  • Primera fase de preus:
    • Tipus: pagament recurrent
    • Períodes de facturació: 3
    • Substitució del preu: descompte percentual
    • Percentatge de descompte per regió:
      • Estats Units: 50%
      • Canadà: 50%
  • Etiqueta: WINBACK-50-OFF

A continuació t'expliquem com funciona el procés per a l'usuari:

• Els usuaris (només als Estats Units i al Canadà) als quals es faci aquesta oferta utilitzant la lògica des de l'aplicació rebran un 50% de descompte sobre el preu durant 3 mesos (és a dir, 4,99 USD o 4,99 CAD).
  • Quan l'oferta hagi finalitzat, la subscripció es renovarà automàticament al preu del pla base estàndard.

Nota: les ofertes disponibles per comprar fora de l'aplicació, incloses les subscripcions destacades, no poden tenir criteris determinats pel desenvolupador.

Consell: et recomanem que utilitzis etiquetes per identificar les ofertes creades amb la idoneïtat determinada pel desenvolupador per poder diferenciar-les quan es mostri la col·lecció d'ofertes disponibles per a l'usuari.

Canviar els preus del pla base i de les ofertes

Pots canviar el preu de qualsevol pla base o oferta. El preu nou s'aplicarà immediatament a totes les compres noves.

Si hi ha usuaris que tenen subscripcions prèvies amb renovació automàtica, no se'ls aplicarà el canvi de preu, sinó que entraran en una cohort de preus heretats, en què el preu es mantindrà fins que canviïn de pla de subscripció o fins que decideixis aplicar-los el preu actual.

Els usuaris que es trobin en plans de prepagament, pagaran sempre el preu actual de les recàrregues i de les compres addicionals.

Finalització dels preus heretats

En el cas dels plans base amb renovació automàtica, pots decidir si vols posar fi a una cohort de preus heretats i passar a aplicar el preu actual del pla base als usuaris. No obstant això, tingues en compte el següent:

• La finalització d'una cohort de preus heretats només afecta el preu del pla base. No es pot canviar el preu de cap fase de l'oferta després de la compra.
  • Tampoc no es pot aplicar un altre preu a la cohort heretada, sinó només el preu actual del pla base.

Baixada de preus

Si el preu nou és més baix, la baixada de preu resultant és automàtica i no requereix l'aprovació de l'usuari. Els usuaris reben una notificació i se'ls cobra el preu més baix en la data de renovació següent.

Increment de preus

Si el preu nou és més alt, normalment l'increment de preu té una opció d'acceptació, és a dir, l'usuari l'ha d'acceptar perquè es faci efectiu. Si no ho fa, la seva subscripció es cancel·larà automàticament abans del primer càrrec en què s'hauria de cobrar el preu més alt. Els usuaris tenen un període de notificació mínim de 30 dies per acceptar l'increment. Per tant, pot ser que es mantingui el preu inicial en el càrrec següent.

Consell: els increments de preu poden provocar un augment dels abandonaments si els subscriptors no accepten el canvi de preu. Et recomanem que contactis amb els subscriptors afectats per informar-los de l'increment de preu en un termini de 7 dies a fi de donar-los una explicació del canvi i recordar-los el valor que reben.

Increments de preu sense opció d'activació

En el cas dels increments de preu aptes, pots incrementar el preu amb una notificació anticipada als usuaris, però sense que hagin de fer res. Es tracta d'un increment de preu sense opció d'activació. Si ho volen, els usuaris poden cancel·lar la subscripció. En cas contrari, se'ls cobra el preu nou a la propera renovació després d'un període de notificació. Aquest període pot ser de 30 o 60 dies, en funció del país o de la regió. Això pot donar lloc a renovacions addicionals al preu actual.

Els increments de preu sense opció d'activació només estan disponibles en determinats països o regions, i únicament per als desenvolupadors amb el compte en bon estat a Google Play. Per obtenir més informació, consulta els països i regions admesos i els seus períodes mínims d'avís anticipat.

A continuació t'enumerem altres aspectes importants que cal tenir en compte sobre els increments de preu sense opció d'acceptació:

• Cada pla base de subscripció pot tenir només un únic increment de preu sense opció d'acceptació durant els 365 darrers dies.
  • L'import màxim de l'increment de preu en tots els països i regions és l'import superior de les opcions següents:
    • El 50 % del preu que l'usuari paga actualment.
    • 0,17 USD al dia (convertit a la moneda local segons convingui).
  • Les condicions del servei de la teva aplicació han de reservar-te el dret d'incrementar el preu de les subscripcions mitjançant un avís anticipat, a més de proporcionar motius clars i vàlids per a aquests increments.
  • Com a mínim 30 dies abans que l'increment de preu entri en vigor, mostraràs a tots els usuaris afectats un avís destacat des de l'aplicació que inclogui, almenys, el nom de la subscripció de l'usuari, el preu actual de la subscripció, el preu nou i la seva data d'entrada en vigor automàtica, i informació sobre com es pot cancel·lar la subscripció.
    • Important: aquest avís s'ha de mostrar en tots els tipus de dispositius en què l'aplicació estigui disponible, inclosos els mòbils, les plataformes de televisió i els dispositius de reproducció en línia. L'única excepció són els rellotges, per als quals es recomana l'avís, però no és obligatori.
  • Si vols incrementar els preus en un país o una regió on no es permeten els increments sense opció d'acceptació (una situació més freqüent que aquella en què es permeten) o fins a un import superior al màxim, pots dur a terme un increment amb opció d'acceptació o deixar que els subscriptors existents paguin el preu actual.

Increments de preus que se superposen

Si has finalitzat una cohort heretada amb un increment de preu i tornes a canviar el preu, els usuaris que no hagin resolt el primer increment de preu (sigui acceptant l'increment amb opció d'activació o deixant passar el període de notificació) ja no hauran de respondre. El primer increment es cancel·larà i només s'aplicarà el canvi de preu posterior.

Pagaments rebutjats, períodes de gràcia i suspensió del compte

Si es rebutja un càrrec de renovació, Google demanarà a l'usuari que corregeixi el problema de pagament i provarà de tornar a cobrar la renovació periòdicament. De manera predeterminada, aquest període de recuperació consisteix en un període de gràcia, seguit d'un període de suspensió del compte. Pots especificar la durada del període de gràcia, durant el qual l'usuari conservarà el dret de subscripció.

Si el període de gràcia finalitza i no s'ha solucionat el problema de pagament, la subscripció pot entrar en un període de suspensió del compte. Pots especificar la durada de la suspensió del compte, durant la qual l'usuari no tindrà dret de subscripció. Si el període de suspensió del compte finalitza sense que el problema de pagament s'hagi solucionat, la subscripció caducarà automàticament.

De manera predeterminada, tots els plans base de renovació automàtica tenen la suspensió del compte activada. Pots ajustar la durada de la suspensió del compte o desactivar-la des de Google Play Console. La suspensió del compte i el període de gràcia han de tenir una durada total de 30 dies o més.

Si s'especifica un període de temps inferior als valors predeterminats, és possible que es redueixi el nombre de subscripcions que es recuperen quan es rebutgen pagaments.

Activar les pauses de subscripció

Permet que els usuaris posin en pausa la seva subscripció per reduir els abandonaments voluntaris. Si actives la funció de pausa, els usuaris podran optar per posar en pausa la seva subscripció durant un període de temps d'entre una setmana i tres mesos en lloc de cancel·lar-la, en funció del període recurrent. Un cop activada, l'opció de pausa es mostra tant al centre de subscripcions com al flux de cancel·lació. Tingues en compte que les subscripcions anuals i les proves gratuïtes no es poden posar en pausa.

Per permetre que els usuaris puguin posar en pausa la subscripció:

1. Obre Play Console i ves a la pàgina Configuració de monetització (Monetització > Configuració de monetització).
  2. A la secció "Configuració de subscripcions", canvia l'opció "Posa en pausa" a Activada.
  3. Fes clic a Desa els canvis.

La pausa en la subscripció només es fa efectiva un cop finalitzat el període de facturació en curs. Mentre la subscripció estigui en pausa, l'usuari no hi tindrà accés. Quan finalitzi el període de pausa, la subscripció es reprendrà i Google provarà de renovar-la. Si la subscripció es pot reprendre correctament, tornarà a estar activa.

Obtén més informació sobre les pauses de subscripció i els requisits per implementar-les al lloc web per a desenvolupadors d'Android.

Requisit de cancel·lació de la subscripció

Per complir els propers canvis que s'apliquin a la política de subscripcions de Google Play, l'aplicació ha d'incloure un mètode en línia fàcil d'utilitzar perquè els subscriptors puguin cancel·lar la subscripció. A la configuració del compte de l'aplicació (o en una secció equivalent), pots complir aquest requisit. Per fer-ho, inclou:

• Un enllaç al Centre de subscripcions de Google Play (si la teva aplicació utilitza el sistema de facturació de Google Play).
  • accés directe al procés de cancel·lació.

El requisit es descriu a la secció Gestió i cancel·lació de les subscripcions de la política de subscripcions.