Tietoa tilauksista

Muutimme toukokuussa 2022 tilaustuotteiden määrittely- ja muokkaustapaa Play Consolessa. Jos sinulla on aiempia tilauksia ja haluat tietää, miten muutokset vaikuttavat niihin, lue Tilausten viimeaikaiset muutokset Play Consolessa ‑artikkeli.

Google Playn laskutusjärjestelmän avulla voit tarjota sovellusten sisäisiä tuotteita, jossa sisällöstä tai palveluista käyttäjiä veloitetaan säännöllisesti, eli tilauksia. Tilaukseen voi kuulua esimerkiksi sovellus- tai pelikokoelman tarjoaminen Google Play ‑sovelluksessa toistuvaa maksua vastaan.

Google Playn tilausjärjestelmä tarjoaa joustavuutta tilausten luomiseen, ylläpitoon ja myyntiin. Play Consolen tai Subscription Publishing APIn avulla voit määrittää yhden tilauksen, jolla on useita peruspaketteja, joista kullakin on useita tarjouksia. Tilaustarjouksilla voi olla erilaisia hinnoittelumalleja ja ehtoja, joiden pitää täyttyä. Tarjouksia voi luoda tilauksen koko elinkaaren ajan, ja ne voivat sisältää erilaisia automaattisesti uusiutuvia tai ennakkoon maksettavia paketteja.

Tässä artikkelissa kerrotaan tilaustoiminnosta. Katso ohjeet tilausten luomiseen ja ylläpitoon Play Consolessa artikkelista Tilauksen luominen. Katso, kuinka tilaukset lisätään Android-sovellukseen ja backendiin Android-kehittäjät-sivustolta.

Tärkeää: Tutustu tämän sivun lisäksi Google Playn kehittäjien ohjelmakäytäntöihin, mukaan lukien tilauskäytäntöön.

Tilausten yleiskatsaus

Tässä osiossa käsitellään tilauskonsepteja, -objekteja ja -toimintoja.

Kolme tilausobjektityyppiä ovat nämä:

• Tilaus: Tilausobjekti määrittää joukon etuja, jotka ovat tilaajien saatavilla tiettynä ajanjaksona.
  • Peruspaketti: Peruspaketti määrittää tilauksen laskutuskauden, uusimistyypin (automaattinen uusinta tai ennakkomaksu) ja hinnan. Yhdellä tilauksella voi olla useita peruspaketteja.
  • Tarjous: Tarjous määrittää alennuksen, joka on ehdot täyttävien käyttäjien saatavilla. Yhdellä peruspaketilla voi olla useita tarjouksia.

Alla olevasta kuvasta näet tilausobjektityyppien rakenteen:

Tilaus

Tilaus on joukko etuja, jotka ovat käyttäjien saatavilla tietyllä ajanjaksolla. Samassa sovelluksessa voi olla useita eri etuja sisältäviä tilauksia (esim. suoratoistosovelluksessa voi olla erillinen uutis- ja urheilutilaus) tai yhden etujoukon eri tasoja (esim. pilvitallennustilasovelluksessa voi olla 100 Gt:n, 1 Tt:n ja 10 Tt:n tilauksia).

Käyttäjä saa pääsyn (tai käyttöoikeuden) tilaukseen ostamalla peruspaketin tai tarjouksen sovelluksesta tai Google Playsta.

Peruspaketti

Peruspaketissa määritetään yksilölliset ominaisuudet kullekin laskutuskaudelle ja uusimistyypille. Voit valita, uusiutuuko tilaus automaattisesti (automaattinen uusinta) vai ei (ennakkoon maksettu tilaus).

Tilausvalikoimaan voi kuulua yksi tai useampi peruspaketti. Esimerkiksi yhdelle premium-jäsenyystilaukselle voi luoda seuraavanlaiset peruspaketit:

• Kuukausittainen automaattisesti uusiutuva peruspaketti
  • Kuukausittainen ennakkoon maksettava paketti
  • Vuosittainen automaattisesti uusiutuva peruspaketti

Huom. Kullekin tilaukselle voidaan luoda yhteensä 250 peruspakettia ja tarjousta, joista enintään 50 voi olla aktiivisena samaan aikaan. Jäljellä olevan tilan on oltava luonnostilassa tai ei-aktiivisena.

Automaattinen uusinta

Käyttäjä voi ostaa automaattisesti uusiutuvan peruspaketin saadakseen tilauksen käyttöoikeuden tietylle laskutuskaudelle. Kunkin laskutuskauden lopussa käyttäjää veloitetaan ja käyttöoikeutta jatketaan automaattisesti. Automaattisesti uusiutuvalla peruspaketilla käyttäjä saa tilauksen käyttöoikeuden ilman keskeytyksiä, kunnes hän peruu tilauksen. Tilauksen voi perua käyttäjä, kehittäjä tai Google Playn laskutusjärjestelmä.

Ennakkomaksu

Käyttäjä voi ostaa ennakkoon maksetun peruspaketin saadakseen tiettyä laskutuskautta koskevan tilauksen käyttöoikeuden, joka ei uusiudu automaattisesti. Käyttäjä voi myöhemmin lisätä saldoa siirtääkseen paketin päättymispäivää ja jatkaakseen tilaussisällön käyttämistä keskeytyksettä.

Lisätessään saldoa käyttäjä voi jatkaa tilausta ostamalla minkä tahansa samaan tilaukseen liittyvän, ennakkoon maksettavan peruspaketin, myös sellaisen, jonka kesto eroaa alkuperäisestä. Esimerkiksi käyttäjä, jolla on 12,99 $ maksava yhden kuukauden paketti, voi ostaa 59,99 $:n ennakkoon maksettua saldoa, jolla tilausta pidennetään yhdellä vuodella.

Käyttäjä voi saldon lisäämisen lisäksi myös halutessaan vaihtaa ennakkoon maksettujen ja automaattisesti uusiutuvien tilausten välillä. Ostokset voi tehdä sovelluksen tai Google Play Kaupan tilauskeskuksen kautta.

Peruspaketin ominaisuudet

Alla olevassa taulukosta näet kentät, jotka määrität peruspakettiasi varten Play Consolessa:

Kenttä Kuvaus
Laskutuskausi

Tilauksen käyttöoikeuden kesto

Uusimistyyppi

Uusiutuuko tilaus automaattisesti vai maksetaanko se ennakkoon

Alueellinen saatavuus

Peruspaketti sisältää tiedot alueellisista määrityksistä eli siitä, missä paketti on saatavilla ja minkä verran se maksaa kullakin alueella. Voit muuttaa saatavuutta ja hinnoittelua erikseen kunkin maan tai alueen osalta sekä valita, tuleeko peruspakettisi tai tarjouksesi saataville uusilla alueilla, joita Google Play saattaa tukea myöhemmin.

Lisäaika Jos uusimismaksu hylätään, Google pyytää käyttäjää korjaamaan maksuongelman ja yrittää uusimismaksua säännöllisesti uudelleen. Palautusjakso sisältää oletuksena lisäajan, jota seuraa tilin pitojakso. Voit valita lisäajan keston, jonka ajan käyttäjä säilyttää tilauksen käyttöoikeuden.
Tili pidossa Kun lisäaika on päättynyt eikä maksuongelmaa ole ratkaistu, tilaus voi siirtyä tilin pitoon. Voit määrittää tilin pidon keston, jonka aikana käyttäjällä ei pitäisi olla tilauksen käyttöoikeutta. Jos tilin pitojakso päättyy eikä maksuongelmaa ole ratkaistu, tilaus vanhenee automaattisesti.
Peruspaketin ja tarjouksen vaihtaminen

Jos käyttäjällä on tilaus ja hän vaihtaa peruspaketin toiseen tai johonkin peruspakettitarjoukseen, tämä määrittää, milloin käyttäjää veloitetaan. Asetusta ei käytetä, jos tilaaja vaihtaa toiseen tilaukseen.

Tilauksen uusiminen

Jos tilaus on aktiivinen, käyttäjä voi ostaa vanhentuneen automaattisesti uusittavan tilauksen uudelleen Play Kaupasta.

Tagit

Tagi on enintään 20 merkin pituinen valinnainen tunniste, jolla voit merkitä tai ryhmitellä peruspaketteja ja tarjouksia ja tunnistaa ne APIssa. Tagien avulla voit määrittää, mikä tarjous näkyy, kun asiakas täyttää useamman kuin yhden tarjouksen ehdot. Voit lisätä enintään 20 tagia. Käyttäjät eivät näe tageja.

Tarjous

Ehdot täyttävät käyttäjät voivat hyödyntää tarjouksen ja saada tilauksen käyttöönsä alennettuun hintaan. Kuka tahansa voi ostaa peruspaketin, mutta tarjoukset ovat saatavilla vain käyttäjille, jotka täyttävät asettamasi kelpoisuusehdot. Tarjoukset voivat sisältää maksuttomia kokeiluja tai tutustumishintoja yhdessä tai useammassa tarjousvaiheessa

Kullekin tilaukselle voidaan luoda enintään 250 peruspakettia ja tarjousta, joista enintään 50 voi olla aktiivisena samaan aikaan. Jäljellä olevan tilan on oltava luonnostilassa tai ei-aktiivisena.

Huomioitavaa:

• Voit luoda tarjouksia vain automaattisesti uusiutuvista peruspaketeista.
  • Kullekin tilaukselle voidaan luoda yhteensä 250 peruspakettia ja tarjousta, joista enintään 50 voi olla aktiivisena samaan aikaan. Jäljellä olevan tilan on oltava luonnostilassa tai ei-aktiivisena.

Tarjouksen kelpoisuusehdot

Voit tarjota käyttäjille tarjouksia sen perusteella, mikä heidän tilauksensa tila on sovelluksessa. Tämä tapahtuu määrittämällä kelpoisuusvaatimukset. Tuettuja käyttötapauksia on kolme:

Käyttötapaus Kriteerit
Uusien asiakkaiden hankkiminen

Käyttäjällä ei ole koskaan ollut tämän tilauksen tai minkään tilauksen käyttöoikeutta tässä sovelluksessa.

Päivittäminen

Käyttäjällä on tällä hetkellä tietty tilaus ja laskutuskausi tässä sovelluksessa.

Voit esimerkiksi määrittää tarjouksen, joka tarjoaa kultatason tutustumishinnan käyttäjille, jotka ovat tällä hetkellä hopeatasolla.

Kehittäjän luoma

Sinä päätät sovelluksen liiketoimintalogiikasta. Voit esimerkiksi päättää keille haluat kohdistaa kerran uusittavia maksuttomia kokeiluja tai tarjouksia, joilla houkutellaan takaisin menetettyjä tilaajia.

Koska logiikkaa sovelletaan sovelluksessa, kehittäjän luomia tarjouksia ei voi myydä sovelluksen ulkopuolella.

Tarjousvaiheet

Tarjouksessa on vähintään yksi tarjousvaihe. Kussakin vaiheessa on maksuton tai tutustumishintainen jakso. Tarjouksessa voi esimerkiksi olla seitsemän päivän maksuton kokeilujakso, jota seuraa kuukauden tutustumisvaihe hintaan 2 $. Tarjousvaiheen jälkeen tilaukset uusitaan automaattisesti tilauksen peruspaketin hinnalla.

Maksuttomat kokeilujaksot

Maksuttoman kokeiluun kuuluu tietty määrä päiviä, viikkoja tai kuukausia maksutta. Kokeiluvaiheet voivat kestää kolmesta päivästä kolmeen vuoteen.

Tutustumishinnat

Tutustumisvaiheissa käyttäjälle tarjotaan alennettua hintaa kiinteän jakson ajan. Hinnan on oltava sama tai alhaisempi kuin peruspaketin hinta. Ne voivat olla absoluuttisia tai suhteutettuja peruspaketin hintaan. Suhteelliset hinnat voivat helpottaa tulevia hintamuutoksia. Hinnat voidaan määrittää seuraavasti:

• Absoluuttinen summa, esim. 5 $
  • Kiinteä alennus, esim. 5 $ alennusta perushinnasta
  • Prosenttialennus, esim. 50 %:n alennus perushinnasta

Kaikkiin hintoihin sovelletaan Google Playn vähimmäis- ja enimmäishintaa alueella, jolla se on saatavilla. Lue lisää artikkelista Tuettu jakelu Google Playn käyttäjille alueittain.

Huom. Tutustumishinnan suhteellinen luonne ei tällä hetkellä näy ostoskorissa. Esimerkiksi peruspaketin hinta ei näy yliviivattuna.

Tutustumisvaiheet voivat sisältää yhden tai useampia maksuja:

• Yksittäinen maksu: Hinnoitteluvaihe, jossa käyttäjää veloitetaan kerran ajanjaksolla, joka kestää tietyn määrän päiviä, viikkoja tai kuukausia.
  • Useita maksuja: Hinnoitteluvaihe, jossa tarjotaan alennusta 1–52 kertaa peruspaketin laskutuskaudella.

Tarjousmääritteet

Alla olevassa taulukosta näet lisäkentät, jotka määrität tarjousta varten Play Consolessa:

Kenttä Kuvaus

Alueellinen saatavuus

Tarjolla oletuksena sama alueellinen saatavuus kuin peruspaketissa. Voit valita sen sijaan vain osan näistä alueista.

Tagit

Tagi on enintään 20 merkin pituinen valinnainen tunniste, jolla voit merkitä tai ryhmitellä peruspaketteja ja tarjouksia ja tunnistaa ne APIssa. Tagien avulla voit määrittää, mikä tarjous näkyy, kun asiakas täyttää useamman kuin yhden tarjouksen ehdot. Tarjouksissa näkyy sekä niiden omat että peruspaketin tagit. Voit lisätä enintään 20 tagia. Käyttäjät eivät näe tageja.

Vinkki: Suosittelemme merkitsemään kehittäjän luomat, kelpoisuusehtoja sisältävät tarjoukset tagien avulla. Näin ne on helppo erottaa muista käyttäjälle näkyvistä tarjouksista.

Tarjouksen ja peruspaketin saatavuus

Ajan mittaan voit luoda ja muokata monia tilauksia, peruspaketteja ja tarjouksia. Aiemmat tiedot voivat olla vanhentuneita, mutta niistä voi olla hyötyä analyyseissa ja raporteissa. Voit myös luoda kokeiluille vaihtoehtoja tai vaihdella tarjousten välillä kausien tai muiden tekijöiden mukaan. Uusi tilausjärjestelmä tukee näitä käyttötapauksia tilausobjektien tilojen mukaan. Jotta tiedot olisivat aina saatavilla raportointia ja analysointia varten, et voi poistaa tilauksia, peruspaketteja ja tarjouksia tai käyttää niiden tunnuksia uudelleen.

Tilauksen tila

Tilausobjektien tila voi olla jokin seuraavista:

• Luonnos: Tilausta luodaan, eikä se ole vielä aktiivinen. Kun tilaus on luonnostilassa, kaikki luodut peruspaketit tai tarjoukset näkyvät myös Luonnos-tilassa.
  • Aktiivinen: Tilaus on luotu, ja se tukee aiempia ostoksia. Jos sinulla on aktiivisia peruspaketteja, tilaus sallii myös uudet ostokset.
Peruspaketin ja tarjouksen tila

Tarjouksen ja peruspaketin tila voi olla jokin seuraavista:

• Luonnos: Peruspakettia tai tarjousta luodaan, eikä se ole vielä aktiivinen.
  • Ei-aktiivinen: Peruspaketti tai tarjous on luotu, mutta sitä ei ole mahdollista ostaa tällä hetkellä. Aiemmin tehdyt tilaukset jatkuvat perumiseen asti. Voit vaihdella aktiivisten ja ei-aktiivisten tarjousten välillä tarpeen mukaan.
  • Aktiivinen: Peruspaketti tai tarjous on luotu, ja se on mahdollista ostaa tällä hetkellä ja tukee myös aiemmin tehtyjä tilauksia.

Peruspakettien ja tarjousten yleiset käyttötapaukset

Tässä osiossa kerrotaan esimerkkejä yleisistä peruspaketeista ja tarjouksista. Laajenna alla oleva osio klikkaamalla sitä ja katso esimerkki.

Kaikkien käyttäjien saatavilla oleva kuukausitilaus

Alla on esimerkki perustilauksesta, jossa on yksi kuukausittainen peruspaketti kaikille käyttäjille valituilla alueilla. Tarjouksia ei ole tällä hetkellä saatavilla.

Tilauksen tiedot:

• Otsikko: "VIP-passi"
  • Edut käyttäjille:
    • Rajoittamaton pääsy kaikkiin kanaviin
    • Ei mainoksia

Peruspaketin tiedot:

• Laskutuskausi: Kuukausittain
  • Uusimistyyppi: Automaattinen uusinta
  • Alueellinen saatavuus:
    • Yhdysvallat
    • Kanada
    • Turkki
  • Aluekohtainen hinta:
    • Yhdysvallat: 9,99 $
    • Kanada: 10,99 CA$
    • Turkki: 155 TRY
  • Lisäaika: 7 päivää
Maksuton kokeilu uusille tilaajille

Seuraava Play Consolessa määritettävä tarjous perustuu edelliseen esimerkkiin (kaikkien käyttäjien saatavilla oleva kuukausitilaus). Nyt uusille asiakkaille tarjotaan lisäksi maksuton kokeilu. Huomaa, että tarjous on rajoitettu vain tietyille alueille, joilla peruspaketti on saatavilla. Turkki ei sisälly näihin alueisiin.

Tarjouksen tiedot:

• Kelpoisuusehdot: Uusien asiakkaiden hankkiminen
    • Ei ole koskaan ollut mitään tilauksia tässä sovelluksessa
  • Alueellinen saatavuus: (ei saatavilla Turkissa)
    • Yhdysvallat
    • Kanada
  • Hinnoitteluvaihe 1:
    • Tyyppi: Maksuton kokeilu
    • Kesto: 7 päivää (jonka jälkeen siirtyy peruspakettiin)

Näin se toimisi käyttäjälle:

• Uudet tilaajat (vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa) saavat seitsemän päivän maksuttoman kokeilun.
  • Kun kokeilujakso on päättynyt, tilaus uusitaan automaattisesti peruspaketin hinnalla.
  • Käyttäjät, jotka ovat aiemmin ostaneet jonkin tämän sovelluksen tilauksista, eivät voi käyttää tarjousta, joten he voivat ostaa vain peruspaketin.
Maksuton kokeilu ja sen jälkeen tutustumishinta (uusille tilaajille)

Seuraava esimerkki perustuu edellisen esimerkin peruspakettiin (kaikkien käyttäjien saatavilla oleva kuukausitilaus), johon lisätään kaksi hinnoitteluvaihetta sisältävä tarjous:

Tarjouksen tiedot:

• Kelpoisuusehdot: Uusien asiakkaiden hankkiminen
    • Ei ole koskaan ollut mitään tilauksia tässä sovelluksessa
  • Alueellinen saatavuus: (ei saatavilla Turkissa)
    • Yhdysvallat
    • Kanada
  • Hinnoitteluvaihe 1:
    • Tyyppi: Maksuton kokeilu
    • Kesto: 7 päivää
  • Hinnoitteluvaihe 2:
    • Tyyppi: Kertamaksu
    • Kesto: 1 kuukausi
    • Hinnan ohitus:  Kiinteä summa
    • Aluekohtainen hinta:
      • Yhdysvallat: 1,99 $
      • Kanada: 1,99 CA$

Näin se toimisi käyttäjälle:

• Uudet tilaajat (vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa) saavat seitsemän päivän maksuttoman kokeilun, jonka jälkeen yksi kuukausi maksaa 1,99 $ / 1,99 CA$.
  • Kun kokeilujakso on päättynyt, tilaus uusitaan automaattisesti peruspaketin hinnalla.
  • Käyttäjät, jotka ovat aiemmin ostaneet jonkin tämän sovelluksen tilauksista, eivät voi käyttää tarjousta, joten he voivat ostaa vain peruspaketin.
Kehittäjän määrittämä tarjous – asiakkaan saaminen takaisin

Google Play tarjoaa tukea tavallisimpiin kelpoisuusehtoihin liittyviin käyttötapauksiin, kuten uusien asiakkaiden hankkimiseen. Sovelluksesi voi myös tehdä arvioita omien kelpoisuusehtojensa perusteella, joko Playn määrittämän kelpoisuuden sijaan tai sen lisäksi. Voit siis lisätä muita ehtoja Playn arvioimien kelpoisuusehtojen lisäksi ja päättää, mitä tarjouksia haluat priorisoida ja nostaa käyttäjien nähtäville.  Voit esimerkiksi rajata tarjouksen tilaajiin, jotka ovat aiemmin peruneet tilauksensa, jos tarkoituksesi on saada heidät takaisin.

Seuraava esimerkki perustuu edellisen esimerkin peruspakettiin (kaikkien käyttäjien saatavilla oleva kuukausitilaus), johon lisätään kehittäjän määrittämä tarjous eli kolme kuukautta puoleen hintaan:

Tarjouksen tiedot:

• Kelpoisuusehdot:
    • Kehittäjän määrittämä
  • Alueellinen saatavuus:
    • Yhdysvallat
    • Kanada
  • Hinnoitteluvaihe 1:
    • Tyyppi: Toistuva maksu
    • Laskutuskaudet: 3
    • Hinnan ohitus: Prosenttialennus
    • Aluekohtainen alennusprosentti:
      • Yhdysvallat: 50 %
      • Kanada: 50 %
  • Tagi:  WINBACK-50-OFF

Näin se toimisi käyttäjälle:

• Tarjouksen kohteena olevat käyttäjät (vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa) saavat 50 %:n alennuksen hinnasta kolmen kuukauden ajan (eli 4,99 $ / 4,99 CA$).
  • Kun tarjous on päättynyt, tilaus uusitaan automaattisesti peruspaketin hinnalla.

Huom. Sovelluksen ulkopuolella käytettävällä tarjouksella, mukaan lukien tilaussuositukset, ei voi olla kehittäjän määrittämiä ehtoja.

Vinkki: Suosittelemme merkitsemään kehittäjän määrittämät tarjoukset tagien avulla. Näin ne on helppo erottaa muistakäyttäjälle näkyvistä tarjouksista.

Peruspakettien ja tarjousten hinnanmuutokset

Voit muuttaa minkä tahansa peruspaketin tai tarjouksen hintaa. Uusi hinta on heti voimassa uusille ostoksille, myös ennakkomaksupakettien saldon lisäyksissä.

Jos muutat automaattisesti uusittavan peruspaketin hintaa, kaikki aiempaa hintaa maksaneet käyttäjät sijoitetaan uuteen vanhojen hintojen kohorttiin. Vanhan hintakohortin käyttäjät maksavat nykyisen hinnan, kunnes he vaihtavat tilaussopimusta tai vaihdat heidät nykyiselle hinnalle. Aina kun muutat hintaa, sinulle luodaan uusi vanhojen hintojen kohortti.

Vanhan hintakohortin lopettaminen

Voit lopettaa vanhan hintakohortin ja vaihtaa sen tilausten hinnaksi nykyisen peruspaketin hinnan. Huomioi kuitenkin seuraavat seikat:

• Vanhan hintakohortin lopettaminen vaikuttaa vain peruspaketin hintaan. Minkään tarjousvaiheen hintaa ei voi muuttaa oston jälkeen.
  • Vanhan hintakohortin hintaa ei myöskään voi muuttaa miksi tahansa hinnaksi, vaan ainoastaan nykyiseksi peruspaketin hinnaksi.
  • Vanhan hintakohortin lopettaminen lopettaa myös saman peruspaketin kaikki aiemmat kohortit.

Hintojen laskeminen

Jos uusi hinta on alhaisempi, hinnanalennus tapahtuu automaattisesti eikä edellytä käyttäjän hyväksyntää. Käyttäjille ilmoitetaan asiasta, ja alempi hinta veloitetaan seuraavana uusimispäivänä.

Hintojen nostaminen

Jos uusi hinta on korkeampi, uuteen hintaan siirtyminen on joko valinnaista tai automaattista.

Valinnaiset hinnankorotukset

Kun hinnankorotus on valinnainen, se voi tulla voimaan vasta, kun käyttäjä on hyväksynyt sen. Jos käyttäjä ei hyväksy korotusta, tilaus peruutetaan automaattisesti ennen ensimmäistä veloitusta korkeammalla hinnalla. Käyttäjillä on vähintään 30 päivää aikaa suostua hinnanmuutokseen, joten korotus ei välttämättä näy vielä seuraavassa veloituksessa.

Vinkki: Valinnaiset hinnankorotukset voivat lisätä käytön lopettavien määrää, jos tilaajat eivät hyväksy hinnanmuutosta. Suosittelemme ottamaan etukäteen yhteyttä tilaajiin, joita asia koskee, ja muistuttamaan, mitä kaikkea he saavat tilauksellaan.

Automaattiset hinnankorotukset

Joissakin tapauksissa voit korottaa hintaa antamalla käyttäjille ennakkoilmoituksen, mutta heidän ei tarvitse tehdä mitään. Tätä kutsutaan automaattiseksi hinnankorotukseksi.

Käyttäjät voivat halutessaan peruuttaa tilauksensa. Muussa tapauksessa heiltä veloitetaan uusi hinta seuraavan uusimisen yhteydessä ilmoitusjakson jälkeen. Tämä ajanjakso on vähintään 30 tai 60 päivää alueesta riippuen. Ilmoitusjakso voi johtaa siihen, että tarjous uusitaan uudelleen nykyisellä hinnalla.

Automaattisten hinnankorotusten täytyy täyttää seuraavat ehdot:

• Automaattiset hinnankorotukset ovat saatavilla vain tietyillä alueilla ja vain kehittäjille, joilla on hyvä maine Google Playssa. Voit katsoa tuetut alueet ja niiden ennakkoilmoitusjaksot.

Automaattisia hinnankorotuksia voi tehdä rajallisen määrän ja vain tietyn väliajoin. Nämä ehdot ovat voimassa Consolen käyttöliittymässä:

• Kunkin tilauksen peruspaketilla voi olla vain yksi automaattinen hinnankorotus aluetta kohti 365 päivän aikana.
  • Enimmäishintakorotus kaikilla alueilla on näistä suurempi:
    • 50 % käyttäjän tällä hetkellä maksamasta hinnasta
    • 17 senttiä (USD) päivässä (muunnettuna tarvittaessa paikalliseen valuuttaan)

Sinun vastuullasi on varmistaa, että automaattinen hinnankorotus täyttää seuraavat ehdot. Kun aloitat kunkin automaattisen hinnankorotuksen, sinun on vahvistettava Play Consolessa seuraavat asiat:

• Sovelluksesi käyttöehdoissa on pidätettävä oikeus korottaa tilausten hintaa ennakkoilmoituksella. Tällaisille hinnankorotuksille on ilmoitettava selkeät ja hyväksyttävät syyt.
  • Vähintään 30 päivää ennen hinnankorotuksen voimaantuloa käyttäjälle pitää näyttää sovelluksessa ilmoitus, jossa on vähintään käyttäjän tilauksen nimi, nykyinen hinta ja uusi hinta, uuden hinnan voimaantulopäivä sekä ohjeet tilauksen peruuttamiseen.

Important: Tämän ilmoituksen täytyy näkyä kaikilla laitetyypeillä, joilla sovellus on saatavilla, esimerkiksi mobiililaitteilla, TV-alustoilla ja striimauslaitteilla. Ainoan poikkeuksen muodostavat kellolaitteet, jolle ilmoitusta suositellaan, mutta sitä ei vaadita.

Jos hinnankorotus ei täytä kaikkia edellä mainittuja ehtoja, et voi tehdä automaattista hinnankorotusta. Sen sijaan voit jatkaa valinnaisia hinnakorotuksia valituille kohorteille tai jättää kyseisten kohorttien hinnan ennalleen.

Päällekkäiset hinnankorotukset

Siirtoja ei voi keskeyttää, kun ne on aloitettu. Jos kuitenkin siirrät vanhan kohortin hinnankorotuksella ja aloitat sitten toisen siirron samalle käyttäjälle, ensimmäinen siirto keskeytetään. Se ei vaikuta käyttäjiin, jotka eivät ole reagoineet ensimmäiseen hinnankorotukseen (eli he eivät ole hyväksyneet hinnankorotusta tai valinnainen hinnankorotuksen ilmoitusjakso on päättynyt). Näille käyttäjille sovelletaan vain uudempaa hinnankorotusta.

Hylätyt maksut, lisäajat ja tilin asettaminen pitoon

Jos uusimisveloitus hylätään, Google kehottaa käyttäjää korjaamaan maksuongelman ja yrittää uusimisveloitusta säännöllisesti uudelleen. Tämä perintäjakso sisältää oletuksena lisäajan sekä sitä seuraavan tilin pitojakson. Voit valita lisäajan keston, jonka ajan käyttäjä säilyttää tilauksen käyttöoikeuden.

Kun lisäaika on päättynyt eikä maksuongelmaa ole ratkaistu, tilaus voi siirtyä tilin pitoon. Voit määrittää tilin pidon keston, jonka aikana käyttäjällä ei pitäisi olla tilauksen käyttöoikeutta. Jos tilin pitojakso päättyy eikä maksuongelmaa ole ratkaistu, tilaus päättyy automaattisesti.

Tilin pito on oletuksena käytössä kaikissa automaattisesti uusiutuvissa peruspaketeissa. Voit muuttaa tilin pidon pituutta tai poistaa sen käytöstä Google Play Consolessa. Tilin pitoajan ja lisäajan on oltava yhteensä vähintään 30 päivää.

Jos määrität jakson kestot oletusarvoja lyhyemmiksi, maksujen hylkäyksistä palautettujen tilausten määrä saattaa vähentyä.

Tilausten keskeytysten käyttöönotto

Voit estää vapaaehtoiset lopettamiset antamalla käyttäjien keskeyttää tilauksensa. Kun otat keskeytysominaisuuden käyttöön, käyttäjät voivat halutessaan keskeyttää tilauksensa yhdestä viikosta kolmeen kuukauteen peruutuksen sijaan (ajanjakson toistuvuudesta riippuen). Kun keskeytys on otettu käyttöön, se näkyy sekä tilauskeskuksessa että peruutusprosessissa. Huomaa, että vuositilauksia ja maksuttomia kokeilujaksoja ei voi keskeyttää.

Näin voit sallia tilauksen keskeyttämisen käyttäjille:

1. Avaa Play Console ja siirry Kaupallistamisvalinnat-sivulle (Kaupallistaminen > Kaupallistamisvalinnat).
  2. Vaihda Tilausasetusten osiossa "Keskeytä"-kohtaan Käytössä.
  3. Klikkaa Tallenna muutokset.

Tilauksen keskeytys tulee voimaan vasta nykyisen laskutuskauden päätyttyä. Kun tilaus on keskeytetty, käyttäjä ei pysty käyttämään tilausta. Keskeytysjakson päätyttyä tilaus jatkuu ja Google yrittää uusia tilauksen. Jos tilauksen jatkaminen hyväksytään, tilaus aktivoituu uudelleen.

Lue lisää tilausten keskeyttämisestä ja siihen liittyvistä vaatimuksista Android-kehittäjien sivustolta.

Vaatimus tilausten perumisesta

Google Playn tilauskäytäntöön tulevien muutosten mukaisesti sovelluksessa täytyy olla helppo tapa perua tilaus verkkossa. Voit täyttää vaatimuksen lisäämällä sovelluksen tiliasetuksiin (tai muuhun vastaavaan kohtaan)

• linkin Google Playn tilauskeskukseen (Google Playn laskutusjärjestelmää käyttävien sovellusten osalta) ja/tai
  • suoran pääsyn perumisprosessiin.

Vaatimus on kuvattu kokonaisuudessaan tilauskäytännön Tilausten ylläpito ja peruutus ‐kohdassa.