Om abonnementer

I maj 2022 ændrede vi den måde, som abonnementsprodukter defineres og administreres på i Play Console. Hvis du har eksisterende abonnementer og vil vide, hvordan disse ændringer påvirker dem, kan du gå til Seneste ændringer af abonnementer i Play Console.

Med Google Plays faktureringssystem kan du tilbyde produkter i apps, der debiterer brugerne for indhold eller tjenester på fast basis (også kaldet abonnementer). Abonnementer kan omfatte elementer som f.eks. en samling af apps, spil eller andet indhold mod et fast gebyr i din app i Google Play.

Google Plays abonnementssystem giver dig en lang række valgmuligheder i forhold til at oprette, administrere og sælge abonnementer. Du kan bruge Play Console eller Subscription Publishing API til at konfigurere et enkelt abonnement med flere basisabonnementer, der hver især har flere tilbud. Abonnementstilbuddene kan have forskellige prissætningsmodeller og kvalificeringsmuligheder. Du kan oprette tilbud i hele livscyklussen for abonnementet ved hjælp af en lang række forskellige abonnementer med automatisk fornyelse og forudbetalte abonnementer.

Denne artikel beskriver abonnementsfunktioner. Du kan se, hvordan du opretter og administrerer abonnementer i Play Console, ved at gå til Opret og administrer abonnementer. Hvis du vil se, hvordan du implementerer abonnementer i din Android-app og backend, kan du gå til websitet for Android-udviklere.

Vigtigt! Ud over oplysningerne på denne side kan du læse Google Plays programpolitikker for udviklere, samt politikken for abonnementer.

Oversigt over abonnementer

Denne sektion beskriver abonnementskoncepter, -objekter og -funktioner.

De tre abonnementstyper er:

• Abonnement: Et abonnementsobjekt definerer en række fordele, som brugerne kan få adgang til i et angivet tidsrum.
  • Basisabonnement: Et basisabonnement definerer et abonnements faktureringsperiode, fornyelsestype (automatisk fornyelse eller forudbetaling) og pris. Et enkelt abonnement kan have flere basisabonnementer.
  • Tilbud: Tilbud definerer en rabat, der er tilgængelig for kvalificerede brugere. Et enkelt basisabonnement kan have flere tilbud.

Billedet nedenfor viser, hvordan typer af abonnementsobjekter er struktureret:

Abonnement

Et abonnement er et sæt fordele, som brugerne kan få adgang til i et angivet tidsrum. Du kan have flere abonnementer i samme app. Dette kan være for at repræsentere helt forskellige fordele (f.eks. kan en app til streaming af video have separate abonnementer for nyheder og sport) eller forskellige niveauer af et enkelt sæt fordele (f.eks. kan en app til lagerplads i skyen have abonnementer på 100 GB, 1 TB og 10 TB).

Brugerne får adgang (eller berettigelse) til et abonnement ved at købe et basisabonnement eller et tilbud enten i din app eller i Google Play.

Basisabonnement

Abonnementer indeholder et eller flere basisabonnementer. Et basisabonnement angiver et unikt sæt attributter for en given faktureringsperiode og fornyelsestype. Du kan angive, om et abonnement skal fornyes automatisk (automatisk fornyelse), eller om det ikke skal fornyes (forudbetalt abonnement).

Et abonnement kan have flere basisabonnementer. Du kan f.eks. oprette følgende basisabonnementer for et enkelt "Premium-medlemskab"-abonnement:

• Et månedligt basisabonnement med automatisk fornyelse.
  • Et månedligt forudbetalt basisabonnement.
  • Et årsbaseret basisabonnement med automatisk fornyelse.

Bemærk! For hvert abonnement kan du oprette op til 250 basisabonnementer og tilbud i alt, hvoraf du maksimalt kan have 50 aktive på samme tid. Resten skal være i udkasttilstand eller inaktiv tilstand.

Automatisk fornyelse

Brugerne kan købe et basisabonnement med automatisk fornyelse for at få abonnementsberettigelse i en angivet faktureringsperiode med automatiske debiteringer og forlængelse af berettigelser ved udløb af hver faktureringsperiode. Et basisabonnement med automatisk fornyelse giver brugeren berettigelse til abonnementet uden forstyrrelser, indtil det opsiges. Abonnementet kan opsiges af brugeren, udvikleren eller Google Plays faktureringssystem.

Forudbetaling

Brugerne kan købe et forudbetalt basisabonnement for at få berettigelse til abonnementet i den angivne faktureringsperiode uden automatisk fornyelse. Brugerne kan efterfølgende tanke op for at flytte slutdatoen for abonnementet til et senere tidspunkt og bevare adgangen til abonnementets indhold uden forstyrrelser.

Når brugerne tanker op, kan de købe ethvert forudbetalt basisabonnement, der er tilgængeligt for det abonnement, de optanker, herunder med varigheder, der er anderledes end det oprindelige abonnement. For eksempel kan en bruger med et forudbetalt abonnement, som koster 12,99 USD og har en varighed på én måned, købe en forudbetalt optankning til 59,99 USD, der forlænger abonnementets varighed med 1 år.

Ud over optankning kan brugerne også skifte mellem forudbetalte abonnementer og abonnementer med automatisk fornyelse efter behov. Brugerne kan foretage disse køb enten via din app eller via abonnementscenteret i Google Play Butik.

Attributter for basisabonnementer

Tabellen nedenfor viser og forklarer de felter, du definerer, når du opretter dit basisabonnement i Play Console:

Felt Beskrivelse
Faktureringsperiode

Varigheden af abonnementets berettigelse.

Fornyelsestype

Om et abonnement fornyes automatisk eller er forudbetalt.

Tilgængelighed efter område

Et basisabonnement indeholder en liste over regionale konfigurationer, der definerer, hvor abonnementet er tilgængeligt, sammen med prisen for hver region. Du kan styre tilgængelighed og prissætning individuelt for hvert land eller hver region, og du kan konfigurere, om dit basisabonnement eller dit tilbud skal gøres tilgængeligt for eventuelle nye lokationer, som Google Play måtte understøtte i fremtiden.

Forlænget frist Hvis betalingen af en fornyelse afvises, beder Google brugeren om at løse betalingsproblemet, og Google forsøger at opkræve betalingen igen med jævne mellemrum. Som standard består denne gendannelsesperiode af en periode med forlænget frist efterfulgt af en periode med suspendering af kontoen. Du kan angive længden af perioden med forlænget frist, hvor brugeren bevarer sin berettigelse til abonnementet.
Suspendering af konto Hvis en forlænget frist udløber, og betalingsproblemet ikke er løst, medfører det muligvis en periode med suspendering af kontoen. Du kan angive længden på perioden med suspendering af kontoen, hvor brugeren ikke skal have berettigelse til abonnementet. Hvis perioden med suspendering af kontoen udløber, og betalingsproblemet ikke er løst, udløber abonnementet automatisk.
Ændringer af basisabonnement og tilbud

Hvis en bruger i øjeblikket har dette abonnement og skifter til dette basisabonnement eller et af dets tilbud, fastsætter sidstnævnte, hvornår brugeren debiteres. Denne indstilling gælder ikke, hvis en abonnent skifter til et andet abonnement.

Abonner igen

Hvis et udløbet abonnement med automatisk fornyelse stadig er aktivt, kan brugeren købe det igen i Play Butik.

Tags

Et tag er en valgfri etiket på op til 20 tegn, som du kan bruge til at markere eller gruppere basisabonnementer og tilbud og identificere dem i API'en. Tags kan bruges til at fastslå, hvilket tilbud der skal vises, når brugeren er kvalificeret til mere end ét tilbud. Du kan tilføje op til 20 tags. Brugerne kan ikke se tags.

Tilbud

Kvalificerede brugere kan købe et tilbud for at få adgang til et abonnement til nedsat pris. Alle brugere kan købe et basisabonnement, men tilbud er kun tilgængelige for brugere, der opfylder de kriterier for kvalifikation, som du definerer. Tilbud kan give brugerne gratis prøveperioder og/eller introduktionspriser via en eller flere tilbudsfaser

For hvert abonnement kan du oprette op til 250 basisabonnementer og tilbud, hvoraf du maksimalt kan have 50 aktive på samme tid. Resten skal være i udkasttilstand eller inaktiv tilstand.

Noter:

• Du kan kun oprette tilbud i forbindelse med basisabonnementer med automatisk fornyelse.
  • For hvert abonnement kan du oprette op til 250 basisabonnementer og tilbud i alt, hvoraf du maksimalt kan have 50 aktive på samme tid. Resten skal være i udkasttilstand eller inaktiv tilstand.

Kvalifikation til tilbud

Du kan give brugerne tilbud baseret på deres abonnementsstatus i din app. Det gør du ved at angive kvalifikationskrav. Der er tre understøttede eksempler på brug:

Eksempel på brug Kriterier
Anskaffelse af nye kunder

Brugeren har aldrig haft berettigelse til dette abonnement, eller kunden har aldrig haft berettigelser til et abonnement i denne app.

Opgradering

Brugeren har i øjeblikket et bestemt abonnement og en bestemt faktureringsperiode i denne app.

Du kan f.eks. definere et tilbud, der giver en introduktionspris på et abonnement på niveauet "Guld" til brugere, der i øjeblikket abonnerer på niveauet "Sølv".

Udviklerbestemt

Du fastlægger forretningslogikken og bestemmer kvalifikationskravene i din app. Det kan f.eks. være gratis prøveperioder (2. chance) eller tilbud om gendannelse af abonnement for tidligere abonnenter.

Da logikken hører til i din app, kan udviklerbestemte tilbud ikke sælges uden for din app.

Tilbudsfaser

Tilbud indeholder en eller flere tilbudsfaser. Hver fase definerer en gratis periode eller en periode med en introduktionspris. Et tilbud kan f.eks. have en gratis prøveperiode på 7 dage efterfulgt af en fase med en introduktionspris på 20 DKK for én måned. Når tilbudsfaserne med rabat er udløbet, fornyes abonnementerne automatisk med prisen for et basisabonnement.

Gratis prøveperioder

En fase med en gratis prøveperiode er et bestemt antal dage, uger eller måneder uden betaling. Gratis prøveperioder kan vare mellem 3 dage og 3 år.

Introduktionspris

Introduktionspriser giver brugeren en nedsat pris i en fastsat periode. I faser med introduktionspriser skal prisen være den samme som eller lavere end prisen på basisabonnementet. Prisen i disse faser kan være absolut eller relativ i forhold til prisen på basisabonnementet. Relative priser kan gøre fremtidige prisændringer enklere. Priserne kan angives på følgende måde:

• Et absolut beløb, f.eks. 5 USD
  • En fast rabat, f.eks. 5 USD i rabat på basisprisen
  • En procentrabat, f.eks. 50 % rabat på basisprisen

Alle priser er underlagt Google Plays minimums- og maksimumpris i det område, hvor prisen er tilgængelig. Gå til Understøttede distributionsområder for Google Play-brugere for at få flere oplysninger.

Bemærk! Den relative karakter af en introduktionspris vises i øjeblikket ikke i kurven for købet. Der er f.eks. ingen gennemstregning af prisen på basisabonnementet.

Faser med introduktionspriser kan omfatte en eller flere betalinger:

• Engangsbetaling: En prisfase, der debiterer brugeren én gang for et bestemt antal dage, uger eller måneder.
  • Flere betalinger: En prisfase, der giver en rabat på mellem 1 og 52 faste betalinger i faktureringsperioden for basisabonnementet.

Tilbudsattributter

Tabellen nedenfor viser og forklarer de yderligere felter, du definerer, når du opretter dit tilbud i Play Console:

Felt Beskrivelse

Tilgængelighed efter område

Tilbud er som standard tilgængelige i samme områder som basisabonnementet. Du kan i stedet vælge en undergruppe af de pågældende områder.

Tags

Et tag er en valgfri etiket på op til 20 tegn, som du kan bruge til at markere eller gruppere basisabonnementer og tilbud og identificere dem i API'en. Tags kan bruges til at fastslå, hvilket tilbud der skal vises, hvis brugeren er kvalificeret til mere end ét tilbud. Tilbud returnerer både deres egne tags samt tags for deres basisabonnement. Du kan tilføje op til 20 tags. Brugerne kan ikke se tags.

Tip! Vi anbefaler, at du bruger tags til at identificere de tilbud, der er oprettet med udviklerbestemte kriterier for kvalifikation, for at gøre det nemmere at skelne mellem dem, når du viser samlingen med tilgængelige tilbud til brugeren.

Tilgængelighed af tilbud og basisabonnementer

Du kan oprette og ændre mange abonnementer, basisabonnementer og tilbud over tid. Nogle af dem kan blive forældede, men historiske data kan være nyttige med henblik på analyse og rapportering. Du kan også oprette alternativer til eksperimentering eller skifte fra et tilbud til et andet afhængigt af årstiden eller andre faktorer. Det nye abonnementssystem understøtter disse eksempler på brug med tilstande for abonnementsobjekter. For at sikre, at oplysninger altid er tilgængelige til rapporterings- og analyseformål, kan du ikke slette abonnementer, basisabonnementer og tilbud eller genbruge deres id'er.

Abonnementstatus

Abonnementsobjekter kan have følgende tilstande:

• Kladde: Abonnementet defineres og er endnu ikke aktivt. Når et abonnement er i kladdetilstand, er de basisabonnementer eller tilbud, der oprettes, også i tilstanden Kladde.
  • Aktivt: Abonnementet findes og understøtter eksisterende køb. Hvis der er aktive basisabonnementer, tillader abonnementet også nye køb.
Status for basisabonnement og tilbud

Tilbud og basisabonnementer kan have følgende tilstande:

• Kladde: Basisabonnementet eller tilbuddet er ved at blive fastlagt og er endnu ikke aktivt.
  • Inaktivt: Basisabonnementet eller tilbuddet findes, men er ikke tilgængeligt ved nye køb. Eksisterende abonnementer fortsætter, indtil de opsiges. Du kan gøre tilbud aktive eller inaktive efter behov.
  • Aktivt: Basisabonnementet eller tilbuddet findes og understøtter både eksisterende og nye køb.

Almindelige eksempler på brug vedrørende basisabonnementer og tilbud

Denne sektion indeholder eksempler på konfigurationer af almindelige basisabonnementer og tilbud. Klik på en sektion nedenfor for at udvide den og se et eksempel.

Månedligt abonnement, der er tilgængeligt for alle brugere

I følgende eksempel defineres et grundlæggende abonnement med et enkelt månedligt basisabonnement for alle brugere i de angivne områder. Der er ingen tilbud på nuværende tidspunkt.

Abonnementsoplysninger:

• Titel: "Adgang til alt"
  • Brugerfordele:
    • "Ubegrænset adgang til alle kanaler"
    • "Uden reklamer"

Oplysninger om basisabonnementet:

• Faktureringsperiode: Månedlig
  • Fornyelsestype: Automatisk fornyelse
  • Områder, hvor abonnementet er tilgængeligt:
    • USA
    • Canada
    • Tyrkiet
  • Pris efter område:
    • USA: 9,99 USD
    • Canada: 10,99 CAD
    • Tyrkiet: 155 TRY
  • Udvidet periode: 7 dage
Gratis prøveperiode for nye abonnenter

Følgende tilbud bygger på det forrige eksempel (Månedligt abonnement, der er tilgængeligt for alle brugere) ved at tilføje en gratis prøveperiode for nye abonnenter. Dette sker ved at definere følgende tilbud i Play Console. Bemærk! Tilbuddet er begrænset til en undergruppe af områder for basisabonnementet og omfatter ikke Tyrkiet.

Oplysninger om tilbuddet:

• Kriterier for kvalifikation: Anskaffelse af nye kunder
    • Har aldrig haft et abonnement i denne app
  • Områder, hvor tilbuddet er tilgængeligt: Vær opmærksom på, at Tyrkiet ikke er inkluderet
    • USA
    • Canada
  • Prisfase 1:
    • Type: Gratis prøveperiode
    • Varighed: 7 dage (skifter derefter til basisabonnement)

Sådan fungerer det for brugeren:

• Nye abonnenter (kun i USA og Canada) får en gratis prøveperiode på 7 dage.
  • Når prøveperioden er udløbet, fornys brugernes abonnement automatisk med standardprisen på basisabonnementet.
  • Brugere, der tidligere har købt et af denne apps abonnementer, er ikke kvalificerede til tilbuddet. De kan derfor kun købe basisabonnementet.
Gratis prøveperiode efterfulgt af intropris (for nye abonnenter)

Følgende eksempel bygger på basisabonnementet i det forrige eksempel (Månedligt abonnement, der er tilgængeligt for alle brugere) ved at tilføje et tilbud med to prisfaser:

Oplysninger om tilbuddet:

• Kriterier for kvalifikation: Anskaffelse af nye kunder
    • Har aldrig haft et abonnement i denne app
  • Områder, hvor tilbuddet er tilgængeligt: Vær opmærksom på, at Tyrkiet ikke er inkluderet
    • USA
    • Canada
  • Prisfase 1:
    • Type: Gratis prøveperiode
    • Varighed: 7 dage
  • Prisfase 2:
    • Type: Engangsbetaling
    • Varighed: 1 måned
    • Pristilsidesættelse: Fast beløb
    • Pris efter område:
      • USA: 1,99 USD
      • Canada: 1,99 CAD

Sådan fungerer det for brugeren:

• Nye abonnenter (kun i USA og Canada) modtager en gratis prøveperiode på 7 dage efterfulgt af 1 måned for 1,99 USD/1,99 CAD.
  • Når prøveperioden er udløbet, fornys brugernes abonnement automatisk med standardprisen på basisabonnementet.
  • Brugere, der tidligere har købt et af denne apps abonnementer, er ikke kvalificerede til tilbuddet. De kan derfor kun købe basisabonnementet.
Tilbud, som er bestemt af udvikler – gendannelse

Google Play tilbyder support i forbindelse med almindelige eksempler på brug, f.eks. anskaffelse af nye kunder. Din app kan også evaluere i forhold til dine egne kriterier for kvalifikation enten som supplement til eller i stedet for Play-baseret kvalifikation. Det vil sige, at du kan føje yderligere logik til de Play-evaluerede kriterier for kvalifikation og beslutte, hvilke tilbud du vil prioritere og vise til brugerne. Du kan f.eks. begrænse et tilbud til tidligere abonnenter, der har opsagt abonnementet, for at vinde dem tilbage.

Følgende eksempel bygger på basisabonnementet i det forrige eksempel (Månedligt abonnement, der er tilgængeligt for alle brugere) ved at tilføje et tilbud, der bestemmes af udvikleren, i 3 måneder til halv pris:

Oplysninger om tilbuddet:

• Kriterier for kvalifikation:
    • Udviklerbestemt
  • Områder, hvor abonnementet er tilgængeligt:
    • USA
    • Canada
  • Prisfase 1:
    • Type: Fast betaling
    • Faktureringsperioder: 3
    • Pristilsidesættelse: Procentvis rabat
    • Rabatprocent efter område:
      • USA: 50 %
      • Canada: 50 %
  • Tag: PRISBASKER-50

Sådan fungerer det for brugeren:

• Brugere (kun i USA og Canada), der får vist dette tilbud via logikken i appen, får 50 % rabat på prisen i 3 måneder (dvs. 4,99 USD/4,99 CAD).
  • Når tilbuddet udløber, fornyes brugernes abonnement automatisk til standardprisen på basisabonnementet

Bemærk! Tilbud, der kan købes uden for appen, herunder udvalgte abonnementer, kan ikke have kriterier, der bestemmes af udvikleren.

Tip! Vi anbefaler, at du bruger tags til at identificere de tilbud, der er oprettet med udviklerbestemte kriterier for kvalificering, for at gøre det nemmere at skelne mellem dem, når du viser samlingen med tilgængelige tilbud til brugeren.

Ændring af priser på basisabonnementer og tilbud

Du kan ændre prisen på ethvert basisabonnement eller tilbud. Den nye pris gælder med det samme for alle nye køb, bl.a. optankning af forudbetalte abonnementer.

Hvis du ændrer prisen på et basisabonnement med automatisk fornyelse, placeres alle brugere, der betalte den tidligere pris, i en ny forældet priskohorte. Brugere i en forældet priskohorte betaler fortsat deres aktuelle pris, indtil de skifter abonnement, eller indtil du beslutter at overføre dem til den aktuelle pris. Hver gang du ændrer prisen, oprettes der en ny forældet priskohorte.

Afslutning af forældede priskohorter

Du kan vælge at afslutte en forældet priskohorte og flytte de pågældende brugere til den aktuelle pris for basisabonnementet. Vær dog opmærksom på følgende:

• Afslutning af en forældet priskohorte påvirker kun prisen på basisabonnementet. Det er ikke muligt at ændre prisen på tilbudsfaser efter køb.
  • Det er heller ikke muligt at flytte en forældet kohorte til en hvilken som helst pris – kun den aktuelle pris på basisabonnementet.
  • Hvis du afslutter en forældet priskohorte, afslutter du også tidligere kohorter for det samme basisabonnement.

Lavere priser

Hvis den nye pris er lavere, sker prisfaldet automatisk, og brugerne behøver ikke at godkende dette. Brugerne underrettes og opkræves den lavere pris på den efterfølgende fornyelsesdato.

Højere priser

Hvis den nye pris er højere, vil prisstigningen enten være med eller uden krav om brugergodkendelse.

Prisstigning med krav om brugergodkendelse

Ved prisstigning med krav om brugergodkendelse skal brugeren acceptere prisstigningen, før den træder i kraft. Hvis brugerne ikke gør det, opsiges deres abonnement automatisk før den første opkrævning med den højere pris. Brugerne skal have mindst 30 dages varsel til at tilvælge den nye pris, hvilket kan medføre, at deres næste opkrævning forbliver den samme som den aktuelle pris.

Tip! Prisstigninger med krav om brugergodkendelse kan medføre en stigning i antallet af mistede brugere, hvis abonnenterne ikke accepterer prisændringen. Vi anbefaler, at du kontakter de berørte abonnenter på forhånd for at minde dem om den værdi, de modtager.

Prisstigninger uden krav om brugergodkendelse

I visse tilfælde kan du hæve prisen ved at give brugerne underretning på forhånd, men uden at de behøver at foretage sig yderligere. Dette beskrives som en prisstigning uden krav om brugergodkendelse.

Brugerne kan opsige deres abonnement, hvis de vil det. Hvis ikke, opkræves de den nye pris ved næste fornyelse efter en underretningsperiode. Denne periode er enten på mindst 30 dage eller 60 dage, afhængigt af land eller region. Underretningsperioden kan resultere i yderligere fornyelser til den aktuelle pris.

Prisstigninger uden krav om brugergodkendelse skal opfylde følgende kriterier:

• Prisstigninger uden krav om brugergodkendelse er kun tilgængelige i visse lande/regioner og kun for udviklere med et godt omdømme i Google Play. Tjek de understøttede lande/regioner og deres minimumsunderretningsperioder for at få flere oplysninger.

Prisstigninger uden krav om brugergodkendelse er også begrænset med hensyn til hyppighed og beløb. Følgende kriterier håndhæves i Console-brugerfladen:

• Hvert basisabonnement kan kun have én prisstigning uden krav om brugergodkendelse pr. land/region inden for en periode på 365 dage.
  • Den maksimale prisstigning i alle lande/regioner er den af følgende, der er størst:
    • 50 % af den pris, brugeren betaler i øjeblikket
    • 17 USD cent pr. dag (omregnet til lokal valuta hvor relevant)

Du er ansvarlig for at sikre, at en prisstigning uden krav om brugergodkendelse opfylder følgende kriterier. Når du påbegynder hver prisstigning uden krav om brugergodkendelse, skal du bekræfte følgende i Play Console:

• Det skal være angivet i din apps servicevilkår, at du har ret til at hæve prisen på abonnementer via forhåndsunderretning, og gennemskuelige og gyldige grunde til sådanne stigninger skal angives.
  • 30 dage før prisstigningen træder i kraft, skal du vise hver berørt bruger en fremtrædende meddelelse i appen, der som minimum indeholder navnet på brugerens abonnement, den aktuelle pris og den nye pris, den dato, hvor den nye pris automatisk træder i kraft, samt oplysninger om, hvordan brugeren kan opsige sit abonnement.

Vigtigt! Denne meddelelse skal vises på alle enhedstyper, hvor appen er tilgængelig, herunder mobilenheder, tv-platforme og streamingenheder. Den eneste undtagelse er ure, hvor meddelelsen anbefales, men ikke er påkrævet.

Hvis en prisstigning ikke opfylder alle ovenstående kriterier, kan du ikke anvende prisstigning uden krav om brugergodkendelse. Du kan i stedet fortsætte med prisstigninger med krav om brugergodkendelse for de valgte kohorter eller beholde disse kohorter til deres aktuelle pris.

Overlappende prisstigninger

Når migreringerne er startet, kan de ikke stoppes. Hvis du migrerer en forældet kohorte med en prisstigning og derefter starter en ny migrering for den samme bruger, standses den første migrering. Den påvirker ikke brugere, som har undladt at reagere på den første prisstigning (enten brugere, der har accepteret en prisstigning med krav om brugergodkendelse eller brugere, hvis underretningsperiode for prisstigningen uden krav om brugergodkendelse er udløbet). For disse brugere er det kun den nyere prisstigning, der gælder.

Afviste betalinger, forlængede frister og suspendering af konto

Hvis opkrævningen af en fornyelse afvises, beder Google brugeren om at løse betalingsproblemet, og Google forsøger at opkræve fornyelsen igen med jævne mellemrum. Som standard består denne gendannelsesperiode af en periode med forlænget frist efterfulgt af en periode med suspendering af kontoen. Du kan angive længden af perioden med forlænget frist, hvor brugeren bevarer sin berettigelse til abonnementet.

Hvis en forlænget frist udløber, og betalingsproblemet ikke er løst, medfører det muligvis en periode med suspendering af kontoen. Du kan angive længden på perioden med suspendering af kontoen, hvor brugeren ikke skal have berettigelse til abonnementet. Hvis perioden med suspendering af kontoen udløber, og betalingsproblemet ikke er løst, udløber abonnementet automatisk.

Som standard er suspendering af konto aktiveret for alle basisabonnementer med automatisk fornyelse. Du kan justere længden på perioden med suspendering af kontoen eller deaktivere den helt i Google Play Console. Perioden med suspendering af konto og forlænget frist må højst være på 30 dage i alt.

Hvis du angiver periodelængder, der er kortere end standardværdierne, kan det reducere antallet af abonnementer, der gendannes ved afvisning af betaling.

Aktivering af abonnementspauser

Du kan undgå, at brugere frivilligt stopper med at bruge din app ved at give dem mulighed for at sætte deres abonnement på pause. Når du aktiverer pausefunktionen, kan brugere vælge at sætte deres abonnement på pause i en periode fra en uge til tre måneder i stedet for at opsige abonnementet. Pausens varighed afhænger af den faste abonnementsperiode. Når funktionen er aktiveret, kan brugerne både se muligheden for pause i abonnementscenteret og under opsigelsesprocessen. Vær opmærksom på, at årsabonnementer og gratis prøveperioder ikke kan sættes på pause.

Sådan giver du brugerne mulighed for at sætte deres abonnement på pause:

1. Åbn Play Console, og gå til siden Konfiguration af indtægtsgenerering (Tjen penge > Konfiguration af indtægtsgenerering).
  2. I sektionen "Indstillinger for abonnement" skal du ændre "Pause" til Aktiveret.
  3. Klik på Gem ændringer.

En abonnementspause træder først i kraft, når den aktuelle faktureringsperiode udløber. Mens abonnementet er sat på pause, har brugeren ikke adgang til det. Når pauseperioden udløber, genoptages abonnementet, og Google forsøger at forny abonnementet. Hvis det lykkes at genoptage abonnementet, bliver det aktivt igen.

Få flere oplysninger om abonnementspauser og krav til implementering af pauser på websitet for Android-udviklere.

Krav om mulighed for opsigelse af abonnement

For at overholde de kommende ændringer af Google Plays politik for abonnementer skal din app indeholde en brugervenlig onlinemetode til opsigelse af abonnementer. Du kan opfylde dette krav ved at medtage følgende under kontoindstillinger (eller i en tilsvarende sektion) i din app:

• Et link til Google Plays abonnementscenter (hvis din app anvender Google Plays faktureringssystem) og/eller
  • Direkte adgang til din opsigelsesproces.

Hele beskrivelsen af dette krav kan findes i afsnittet Administration og opsigelse af abonnementer i politikken for abonnementer.