Opprett produkter i apper

Med faktureringssystemet for Google Play kan du tilby produkter i apper der brukerne belastes én gang. Produkter i apper kan inneholde elementer som virtuelle varer (for eksempel spillnivåer eller trylledrikker) og premiumtjenester i appen din på Google Play.

Du kan også opprette et abonnement, slik at brukerne belastes med jevne mellomrom.

Viktig: Programretningslinjene for utviklere på Google Play og tjenestegebyrene gjelder for alle produkter i apper – både engangskjøp og abonnementer.

Tilgjengelighet

Hvis du er på et sted som støttes for selgerregistrering, kan du bruke faktureringssystemet for Google Play.

Hvis du er på et sted som støttes, og vil begynne å bruke funksjonene for faktureringssystemet i Google Play i appene dine, kan du konfigurere en betalingsprofil og finne ut hvordan du konfigurerer faktureringssystemet for Google Play, på nettstedet for Android-utviklere.

For å være tilgjengelig for kjøp må produktene i appene være aktive, og de tilhørende appene må være målrettet mot brukernes land eller region. Produkter i apper er tilgjengelige for kjøp så lenge de er aktive, selv om de tilhørende appene ikke er publisert. Du må deaktivere produkter i apper hvis du ikke vil at de skal være tilgjengelige.

Hvis du bruker en testkonto, kan du gå til nettstedet for Android-utviklere for å finne ut mer om testing av integreringen med Google Play Fakturering-biblioteket.

Når du har opprettet et produkt i en app, er det tilgjengelig for brukere som kjører den nyeste versjonen av Google Play-butikken.

Nødvendige tillatelser

For å tilby produkter i apper må du erklære com.android.vending.BILLING-tillatelsen i appens APK-manifestfil. Selv om du distribuerer appen din globalt, kan du likevel publisere apper som bruker com.android.vending.BILLING-tillatelsen, i alle land.

Opprett produkter i apper

Opprett ett produkt i en app

Før du oppretter et produkt, må du planlegge produkt-ID-ene dine nøye. Produkt-ID-ene må være unike for appen din, og de kan ikke endres eller gjenbrukes etter at de er opprettet.
  • Produkt-ID-er må begynne med et tall eller en liten bokstav og kan inneholde tall (0–9), små bokstaver (a–z), understreker (_) og punktum (.).
  • Du kan ikke endre eller bruke produkt-ID-en på nytt etter at produktet er opprettet.
  • Merk: Produkt-ID-en android.test er ikke tilgjengelig for bruk, og det samme gjelder alle produkt-ID-er som begynner med android.test.

Slik oppretter du produkter i apper:

1. Åpne Play-konsollen.
  2. Gå til siden Produkter i apper (Inntektsgenerering > Produkter > Produkter i apper).
  3. Klikk på Opprett produkt.
  4. Oppgi den detaljerte produktinformasjonen.
    • Produkt-ID: En unik ID for produktet i appen din.
    • Tittel: et kort navn på produktet (opptil 55 tegn, men vi anbefaler å begrense titler til 25 tegn, slik at de vises riktig i alle sammenhenger), for eksempel «Søvneliksir».
    • Beskrivelse: en lang beskrivelse av varen (opptil 200 tegn), for eksempel «Får skapninger til å sovne umiddelbart».
    • Ikon: et unikt og nøyaktig bilde for produktet. Ikke ta med tekst, promoteringer eller merkevarebygging. Produktikonet vises på butikkoppføringen din og i kjøpsflyten.
      • 32-bit PNG
      • 512 x 512 piksler
      • Opptil 1 MB
    • Pris: Angi en pris i den lokale valutaen din, eller velg en prismal.
    • Flere produkter: Tillat kjøp av flere produkter for dette produktet. Brukerne kan kjøpe flere produkter i henhold til grensen for det aktuelle landet eller den aktuelle regionen. Vær oppmerksom på følgende:
      • For å konfigurere kjøp av flere produkter i Play-konsollen må appen din ha versjon 4.0 av Google Play Fakturering-biblioteket. Gå til nettstedet for Android-utviklere for å finne ut hvordan du integrerer Google Play Fakturering-biblioteket i appen din.
      • Kjøp av flere produkter er ikke tilgjengelig i enkelte land/regioner.
      • I de fleste land/regioner der kjøp av flere produkter er tilgjengelig, er prisgrensen for vareenheten rundt USD 100. Hvis du vil tillate kjøp av flere produkter, må du justere prisen (før avgifter) til under grensen som gjelder i hvert land eller hver region.
    • Bare tilgjengelig via Play Points: Gjør produktet ditt tilgjengelig bare via Google Play Points-programmet.
  5. Lagre endringene og klikk på Aktivér for å gjøre produktet i appen tilgjengelig for brukerne.

Språk og oversettelser

Produkter i apper bruker samme standardspråk som den tilhørende appen. For å legge til oversettelser på bestemte språk, velg et produkt i appen, og klikk deretter på Administrer oversettelser. Velg deretter språkene du vil bruke. For å finne ut mer om hvordan du gir brukerne en lokalisert brukeropplevelse, se Oversett og lokaliser appen din.

Opprett en gruppe med flere produkter i apper

For å opprette flere produkter i apper samtidig kan du laste opp en CSV-fil som inneholder detaljer om hvert av produktene dine.
CSV-filer skiller dataverdier med komma (,) og semikolon (;). Komma skiller primære dataverdier, og semikolon skiller underordnede verdier.
Når du oppretter en CSV-fil med produkter i apper, angir du CSV-syntaksen i første rad, etterfulgt av detaljert produktinformasjon på de neste radene.
Viktig: Hver vare må føres opp i sin helhet på én enkelt linje i CSV-filen.

Last opp en CSV-fil med produkter i apper

Følg denne fremgangsmåten for å laste opp en CSV-fil:

1. Åpne Play-konsollen.
  2. Gå til siden Produkter i apper (Inntektsgenerering > Produkter > Produkter i apper).
  3. Klikk på Importér.
    • Hvis du importerer flere produkter ved å laste opp en CSV-fil, overskriver du eksisterende produkter bare hvis verdien for Product ID i CSV-filen samsvarer med verdien for Product ID for et eksisterende produkt i app i produktlisten. Selv om et produkt overskrives, slettes ikke produkter i apper som ikke er inkludert i CSV-filen.
  4. Slipp CSV-filen for å laste den opp, eller klikk på Last opp.

Eksporter en CSV-fil med eksisterende produkter i apper

Slik eksporterer du CSV-filer:

1. Åpne Play-konsollen.
  2. Gå til siden Produkter i apper (Inntektsgenerering > Produkter > Produkter i apper).
  3. Klikk på Eksportér.

Se et eksempel på en CSV-fil

Her er et eksempel på CSV-syntaksen som skal brukes, og tre eksempler på produkter i apper:
  • Det første eksempelet definerer en tittel og beskrivelse på to forskjellige språk (en_US og es_ES). En prismal definerer prisen for varen.
  • Det andre eksempelet bruker ikke prismal. I stedet spesifiserer det en pris for standardlandet (USA). Play-konsollen bruker de gjeldende valutakursene og lokalt relevante prismønstre for å angi prisene automatisk for alle andre land der appen distribueres.
  • Det tredje eksempelet bruker heller ikke prismal. Prisen på varen spesifiseres manuelt for hvert land appen distribueres i.

Eksempel på CSV-syntaks

Product ID,Published State,Purchase Type,Auto Translate,Locale; Title; Description,Auto Fill Prices,Price,Pricing Template ID

Eksempler på produkter i apper

Eksempel 1

basic_sleeping_potion,published,managed_by_android,false,en_US; Basic Sleeping Potion; Puts small creatures to sleep.; es_ES; Poción básica de dormir; Causa las criaturas pequeñas ir a dormir.,false,,4637138456024710495

Eksempel 2

standard_sleeping_potion, published,managed_by_android,false,en_US; Standard Sleeping Potion; Puts all creatures to sleep for 2 minutes.,true, 1990000,

Eksempel 3

invisibility_potion,published, managed_by_android,false,en_US; Invisibility Potion; Invisible to all enemies for 5 minutes.,false, US; 1990000; BR; 6990000; RU; 129000000; IN; 130000000; ID; 27000000000; MX; 37000000,

Dataverdier for CSV-filer

Hver rad i en CSV-fil med produkter i apper kan inneholde de følgende verdiene, men minst én av disse verdiene er udefinert i hver rad:
Product ID

Når denne verdien angis i CSV-filen, har det samme effekt som å oppgi en produkt-ID når du oppretter et nytt produkt i app.

Hvis du spesifiserer en Product ID som tilhører et produkt i app som allerede finnes i en produktliste, overskrives dataene for det eksisterende produktet med verdiene du spesifiserer i CSV-filen.

Publish State Denne verdien må settes til published eller unpublished. Dette er det samme som å angi et produkt i app som Aktivt eller Inaktivt.
Kjøpstype

Denne verdien må settes til managed_by_android.

Automatisk oversetting

Denne verdien må settes til false fordi automatisk oversettelse av den detaljerte produktinformasjonen for produkter i apper ikke støttes.

Hvis du vil legge til oversettelser av tittelen og beskrivelsen for et produkt i app, må du spesifisere disse oversettelsene eksplisitt i Locale-verdien.

Locale, Title og Description

Hvis du bare bruker én lokalitet for en vare, må du spesifisere appens standardlokalitet og varens standardtittel og -beskrivelse.

app_default_locale; item_default_title; item_default_description;

Når du angir Locale-verdien, kan du bruke språkkodene som vises når du legger til oversettelser av butikkoppføringen.

Merk: Når du spesifiserer verdier for Title og Description, bruker du omvendt skråstrek som escape-tegn for semikolon (\;) og omvendt skråstrek (\\).

Hvis du vil inkludere oversatte versjoner av tittel og beskrivelse for varen, må du liste opp standardlokalitet, -tittel og -beskrivelse og deretter lokalitetene, titlene og beskrivelsene for hver oversettelse. I det følgende eksempelet bruker produktet en_US (Engelsk – USA) som standardlokalitet og es_ES (Spansk – Spania) som oversettelse:

en_US; Invisibility Cloak; Makes you invisible.; es_ES; Capote Invisible; Se vuelven invisible.

Merk: En app inneholder ett enkelt standardspråk, men hvert produkt i appen har sin egen liste med oversettelser. Selv om den første lokaliteten i Locale-verdien for hver vare må være den samme i hele CSV-filen, kan de andre lokalitetene variere fra vare til vare.

Auto-Fill Prices, Country og Price

Du kan sette Auto-fill prices til true eller false. Hvis et produkt i en app bruker en prismal, setter du Auto-fill prices til false, og du bør i så fall ikke angi noen verdi for Price.

Merk: Når du spesifiserer prisen for en vare i en CSV-fil, oppgir du en pris i mikroenheter, der 1 000 000 mikroenheter tilsvarer én enhet av den faktiske valutaen.

Bruk automatisk utfylte priser

I avsnittene nedenfor ser du hvordan verdien for Auto-fill prices påvirker syntaksen og betydningen av verdiene for Country og Price.

Hvis du setter Auto-fill prices til true, spesifiserer du bare varens standardpris – du inkluderer ikke noen Country-verdi.

Tenk deg for eksempel følgende situasjon:

• Appens standardlokalitet er en_US.
  • Standardprisen for et produkt i app er USD 1,99, eksklusive avgifter.
  • Du ønsker at prisene for andre land skal fylles ut automatisk.

Da spesifiserer du verdiene for Auto-fill prices og Price på slutten av en rad i CSV-filen slik: true,1990000,

Spesifiser din egen pris for hvert land

Hvis du setter Auto-Fill Prices til false i stedet, kan du spesifisere en rekke verdier for Country og Price for alle landene du distribuerer appen din i, inkludert landet som tilsvarer appens standardlokalitet. Hver Country-verdi er ISO-landskoden på to bokstaver som representerer et land appen din distribueres i.

Merk: Du må oppgi en landskode og pris for hvert land appen din målrettes mot. For å se og endre listen over land appen din målrettes mot, gå til Land/regioner-fanen på Produksjon-siden.

Hver Price-verdi representerer kostnaden for varen i mikroenheter i valutaen som brukes i det landet.

Tenk deg for eksempel at du tilbyr appen din til de følgende prisene (inklusive alle avgifter) i andre land:

• BRL 6,99 i Brasil
  • RUB 129 i Russland
  • INR 130 i India
  • Rp 27 000 i Indonesia
  • $37 i Mexico

Du kan angi verdiene for Auto-Fill Prices, Country og Price på slutten av en rad i CSV-filen på denne måten:

false, BR; 6990000; RU; 129000000; IN; 130000000; ID; 27000000000; MX; 37000000;

Pricing Template ID

Hvis en vare er knyttet til en prismal, bør du sette Auto-Fill prices til false, og du bør i så fall ikke spesifisere noen verdi for Price-kolonnen. Hvis varen ikke er knyttet til noen prismal, bør du ikke spesifisere noen verdi for Pricing template ID. I stedet spesifiserer du Auto-fill prices, Country og Price basert på hvordan du vil prisene for produktet i appen skal være.

Hvis du importerer en CSV-fil, kan du oppdatere tilknytningen mellom produkter i apper og prismaler. Hvis du vil knytte produktet til en bestemt prismal, setter du verdien for Price Template ID til ID-en for den aktuelle prismalen. For å fjerne tilknytningen mellom et produkt i en app og alle prismaler, ikke angi noen verdi for Pricing template ID.

Du kan knytte opptil 1000 priser på apper eller produkter i apper til hver prismal. Derfor må du ikke angi samme verdi for Pricing template ID i mer enn 1000 rader i en CSV-fil.

EEA Withdrawal Right Type

Hvis du distribuerer til brukere i EØS (Det europeiske økonomiske samarbeidsområde), bør du angi verdien her som enten DIGITAL_CONTENT eller SERVICE.

Reduced VAT Rates

Hvis du selger digitale nyheter, tidsskrifter, aviser, bøker, videoer, musikk, lyd eller lydbøker i ulike land/regioner, kan du være kvalifisert for reduserte mva.-satser.

For reduserte satser har verdiene i dette feltet følgende format:

Landskode; mva.-sats;

Hvert land/sats-par skal etterfølges av et semikolon før du legger til et nytt land/sats-par.

Eksempler:

CA;BOOKS_1 for å angi reduserte satser på nivå 1 for bøker for Canada.

FR;NEWS_1; GR;NEWS_2 for å angi reduserte satser på nivå 1 for nyheter for Frankrike og reduserte satser på nivå 2 for nyheter for Hellas.

Nivåer kan angis som BOOKS_1, NEWS_1, NEWS_2, MUSIC_OR_AUDIO_1, LIVE_OR_BROADCAST_1 (store eller små bokstaver).

Communications and amusement taxes

Hvis du vil samle inn aktuelle delstatlige kommunikasjons- og underholdningsavgifter, må du spesifisere at appen din eller produktet ditt er et strømmeprodukt, og du må angi dette feltet som ELIGIBLE. Ellers bør du la feltet stå tomt.

For øyeblikket er USA det eneste landet som er tillatt for denne typen avgifter.

Verdien i dette feltet angis alltid som

Landskode;kvalifisering;sats

Eksempler:

US;ELIGIBLE;VIDEO_RENTAL

Hvis produktet er kvalifisert, kan du angi feltet i henhold til følgende kategorier:

VIDEO_RENTAL for videostrømming – abonnement / leie / betaling per avspilling

VIDEO_SALES for videostrømming – salg

VIDEO_MULTI_CHANNEL for videostrømming – flere kanaler

AUDIO_RENTAL for lydstrømming – abonnement / leie / betaling per avspilling

AUDIO_SALES for lydstrømming – salg

AUDIO_MULTI_CHANNEL for lydstrømming – flere kanaler