Crear un producte de compra des de l'aplicació

Amb el sistema de facturació de Google Play, pots oferir productes de compra des de l'aplicació que apliquin un càrrec únic als usuaris. Els productes de compra des de l'aplicació poden ser elements com ara productes virtuals (per exemple, nivells de joc o pocions) i serveis prèmium dins de l'aplicació a Google Play.

També pots crear una subscripció, que aplicarà un càrrec recurrent als usuaris.

Important: les polítiques del programa per a desenvolupadors i les taxes de servei de Google Play s'apliquen als productes de compra des de l'aplicació i a les subscripcions.

Disponibilitat

Si ets en una ubicació admesa per al registre de comerciants, pots utilitzar el sistema de facturació de Google Play.

Si ets en una ubicació admesa i vols començar a utilitzar les funcions del sistema de facturació de Google Play a les teves aplicacions, configura un perfil de pagaments i obtén informació sobre com pots configurar el sistema de facturació de Google Play al lloc web per a desenvolupadors d'Android.

Perquè un producte de compra des de l'aplicació es pugui comprar, ha d'estar actiu i l'aplicació s'ha d'orientar al país o a la regió de l'usuari. El producte de compra des de l'aplicació es podrà comprar sempre que estigui actiu, encara que l'aplicació en qüestió no estigui publicada. Si no vols que un producte de compra des de l'aplicació estigui disponible, has de desactivar-lo.

Si fas servir un compte de prova, ves al lloc web per a desenvolupadors d'Android per obtenir més informació sobre com pots provar la integració de la Biblioteca de Facturació de Google Play.

Una vegada creat un producte de compra des de l'aplicació, estarà disponible per als usuaris que facin servir la versió més recent de Google Play Store.

Permisos obligatoris

Per oferir un producte de compra des de l'aplicació, has de declarar el permís com.android.vending.BILLING al fitxer de manifest de l'APK de l'aplicació. Si distribueixes l'aplicació de manera global, igualment pots publicar aplicacions que utilitzin el permís com.android.vending.BILLING en tots els països.

Crear productes de compra des de l'aplicació

Crear un sol producte de compra des de l'aplicació

Abans de crear un producte, assegura't que planifiques amb cura els identificadors de producte. Aquests identificadors han de ser únics per a l'aplicació i no es poden canviar ni reutilitzar després de crear-los.
  • Els identificadors de producte han de començar amb un número o una minúscula, i poden contenir números (0-9), minúscules (a-z), ratlles baixes (_) i punts (.).
  • No es pot canviar ni reutilitzar un identificador de producte un cop creat el producte.
  • Nota: l'identificador de producte android.test no està disponible, i tampoc no ho estan els identificadors de producte que comencen amb android.test.

Per crear un producte de compra des de l'aplicació, segueix aquests passos:

1. Obre Play Console.
  2. Ves a la pàgina Productes de compra des de l'aplicació (Monetització > Productes > Productes de compra des de l'aplicació).
  3. Fes clic a Crea un producte.
  4. Introdueix els detalls del producte.
    • Identificador de producte: identificador únic per al producte de compra des de l'aplicació.
    • Títol: nom curt de l'element (es poden utilitzar fins a 55 caràcters, però recomanem no superar els 25 caràcters als títols perquè es mostrin correctament en tots els contextos), com ara "Poció per adormir".
    • Descripció: descripció llarga de l'element (fins a 200 caràcters), com ara "Adorm les criatures a l'acte".
    • Icona: imatge única i precisa del producte. No hi incloguis text, promocions ni brànding. La icona del producte es mostra a la fitxa de Play Store i durant el flux de compra.
      • PNG de 32 bits
      • 512 x 512 píxels
      • Fins a 1 MB
    • Preu: introdueix un preu en la teva moneda local o selecciona una plantilla de preus.
    • Diverses quantitats: permet la tramitació de compra de diverses quantitats per a aquest producte. Els usuaris podran fer compres de diverses quantitats dins del llindar del seu país o regió. Tingues en compte la informació següent:
      • Per configurar la tramitació de compra de diverses quantitats a Play Console, l'aplicació necessita la Biblioteca de Facturació de Google Play 4.0. Per obtenir informació sobre com pots integrar la Biblioteca de Facturació de Google Play a la teva aplicació, visita el lloc web per a desenvolupadors d'Android.
      • La tramitació de compra de diverses quantitats no està disponible en alguns països o regions.
      • A la majoria de països o regions on hi ha disponible la tramitació de compra de diverses quantitats, el llindar de preu de l'SKU és d'uns 100 USD. Per permetre la tramitació de compra de diverses quantitats, hauràs d'ajustar el preu (sense impostos) perquè estigui per sota del llindar de cada país o regió.
    • Exclusiu de Play Points: fes que el producte només estigui disponible a Google Play Points.
  5. Desa els canvis i fes clic a Activa perquè el producte de compra des de l'aplicació estigui disponible per als usuaris.

Idiomes i traduccions

Als productes de compra des de l'aplicació es fa servir el mateix idioma predeterminat que a l'aplicació. Per afegir traduccions en idiomes concrets, selecciona un producte de compra des de l'aplicació, fes clic a Gestiona les traduccions i aplica els idiomes que vulguis. Per obtenir més informació sobre com pots proporcionar als usuaris una experiència en el seu idioma, consulta l'article Traduir i localitzar una aplicació.

Crear un grup de diversos productes de compra des de l'aplicació

Per crear diversos productes de compra des de l'aplicació alhora, pots penjar un fitxer CSV que inclogui informació sobre cadascun dels productes.
Als fitxers CSV s'utilitzen comes (,) i punts i coma (;) per separar els valors de dades. Les comes separen els valors de dades primaris, i els punts i coma separen els secundaris.
En crear un fitxer CSV amb productes de compra des de l'aplicació, especifica la sintaxi CSV a la primera fila i, a continuació, introdueix els detalls del producte a les files següents.
Important: cada element ha de mostrar-se per complet en una sola línia al fitxer CSV.

Penjar un fitxer CSV de productes de compra des de l'aplicació

Per penjar un fitxer CSV, segueix aquests passos:

1. Obre Play Console.
  2. Ves a la pàgina Productes de compra des de l'aplicació (Monetització > Productes > Productes de compra des de l'aplicació).
  3. Fes clic a Importa.
    • Si s'importen diversos productes penjant un fitxer CSV, els productes existents se sobreescriuran només si el valor Product ID del fitxer CSV coincideix amb el valor Product ID d'un producte de compra des de l'aplicació existent a la llista de productes. En sobreescriure un producte, no se suprimeixen els productes de compra des de l'aplicació que no estan inclosos al fitxer CSV.
  4. Arrossega i deixa anar el fitxer CSV per penjar-lo o fes clic a Penja.

Exportar un fitxer CSV de productes de compra des de l'aplicació existents

Per exportar un fitxer CSV, segueix aquests passos:

1. Obre Play Console.
  2. Ves a la pàgina Productes de compra des de l'aplicació (Monetització > Productes > Productes de compra des de l'aplicació).
  3. Fes clic a Exporta.

Veure un exemple de fitxer CSV

A continuació tens un exemple de la sintaxi CSV que cal utilitzar i tres exemples de productes de compra des de l'aplicació:
  • Al primer exemple es defineixen un títol i una descripció en dos idiomes diferents (en_US i es_ES). El preu de l'element es defineix amb una plantilla de preus.
  • Al segon exemple no es fa servir cap plantilla de preus. En canvi, s'hi especifica un preu per al país predeterminat (EUA). Play Console utilitza les taxes de canvi actuals i els patrons de preus locals pertinents per establir automàticament els preus en tots els altres països on es distribueix l'aplicació.
  • Al tercer exemple tampoc no s'utilitza cap plantilla de preus. El preu de l'element s'especifica manualment per a cada país on es distribueix l'aplicació.

Exemple de sintaxi de fitxer CSV

Product ID,Published State,Purchase Type,Auto Translate,Locale; Title; Description,Auto Fill Prices,Price,Pricing Template ID

Exemples de productes de compra des de l'aplicació

Exemple 1

basic_sleeping_potion,published,managed_by_android,false,en_US; Basic Sleeping Potion; Puts small creatures to sleep.; es_ES; Poción básica de dormir; Hace que las criaturas pequeñas se duerman.,false,,4637138456024710495

Exemple 2

standard_sleeping_potion, published,managed_by_android,false,en_US; Standard Sleeping Potion; Puts all creatures to sleep for 2 minutes.,true, 1990000,

Exemple 3

invisibility_potion,published, managed_by_android,false,en_US; Invisibility Potion; Invisible to all enemies for 5 minutes.,false, US; 1990000; BR; 6990000; RU; 129000000; IN; 130000000; ID; 27000000000; MX; 37000000,

Valors de dades dels fitxers CSV

Cada fila d'un fitxer CSV de productes de compra des de l'aplicació pot contenir els valors següents, però almenys un d'aquests valors no està definit en cada fila:
Product ID (Identificador de producte)

Establir aquest valor al fitxer CSV té el mateix efecte que introduir un identificador de producte en crear un producte de compra des de l'aplicació nou.

Si especifiques un Product ID assignat a un producte de compra des de l'aplicació que ja existeix en una llista de productes, les dades del producte de compra des de l'aplicació existent se sobreescriuran amb els valors que has especificat al fitxer CSV.

Publish State (Estat de publicació) Aquest valor s'ha d'establir en published o unpublished. És el mateix que establir un producte de compra des de l'aplicació com a Actiu o Inactiu.
Purchase Type (Tipus de compra)

Aquest valor s'ha d'establir en managed_by_android.

Auto Translate (Traduir automàticament)

Aquest valor s'ha d'establir en false perquè no s'admet la traducció automàtica dels detalls del producte de compra des de l'aplicació.

Si vols oferir les traduccions del títol i de la descripció d'un producte de compra des de l'aplicació, especifica aquestes traduccions explícitament al valor Locale (Configuració regional).

Locale (Configuració regional), Title (Títol) i Description (Descripció)

Si inclous només una configuració regional per a un element, has d'especificar la configuració regional predeterminada de l'aplicació i el títol i la descripció predeterminats de l'element:

app_default_locale; item_default_title; item_default_description;

Quan estableixis el valor Locale, pots utilitzar qualsevol dels codis d'idioma que es mostren en afegir traduccions de la fitxa de Play Store.

Nota: en especificar els valors Title i Description, utilitza barres inverses com a caràcter d'escapada per als caràcters de punt i coma (\;) i barra inversa (\\).

Si vols incloure versions traduïdes del títol i de la descripció de l'element, has de fer constar els valors predeterminats de configuració regional, títol i descripció i, a continuació, les configuracions regionals, els títols i les descripcions de cada traducció. A l'exemple següent, el producte de compra des de l'aplicació utilitza en_US (anglès dels Estats Units) com a configuració regional predeterminada i es_ES (espanyol d'Espanya) com a traducció:

en_US; Invisibility Cloak; Makes you invisible.; es_ES; Capa de invisibilidad; Te vuelve invisible.

Nota: una aplicació té un sol idioma predeterminat, però cada producte de compra des de l'aplicació manté la seva pròpia llista de traduccions. Encara que la primera configuració regional del valor Locale de cada element ha de ser la mateixa en tot el fitxer CSV, les altres configuracions regionals poden variar d'un element a un altre.

Auto-fill prices (Emplenar preus automàticament), Country (País) i Price (Preu)

Pots establir Auto-fill prices en true o false. Si un producte de compra des de l'aplicació utilitza una plantilla de preus, has d'establir Auto-fill prices en false i no has d'establir cap valor per a Price.

Nota: en especificar el preu d'un element en un fitxer CSV, proporciona un preu en microunitats, en què 1.000.000 de microunitats equivalen a 1 unitat de moneda real.

Utilitzar els preus emplenats automàticament

A les seccions següents es descriu com el valor Auto-fill prices afecta la sintaxi i el significat dels valors Country i Price.

Si estableixes Auto-fill prices en true, només especifiques el preu predeterminat de l'element, sense incloure cap valor Country.

Per exemple, en les condicions següents:

• La configuració regional predeterminada de l'aplicació és en_US.
  • El preu predeterminat, sense impostos, d'un producte de compra des de l'aplicació és 1,99 USD.
  • Vols que els preus per a altres països s'emplenin automàticament.

Has d'establir els valors Auto-fill prices (Emplenar preus automàticament) i Price (Preu) al final d'una fila al fitxer CSV de la manera següent: true,1990000,.

Establir el teu propi preu per país

Si, en canvi, estableixes Auto-fill prices en false, pots especificar una sèrie de valors Country i Price per a tots els països on distribueixes l'aplicació, inclòs el país que correspon a la configuració regional predeterminada de l'aplicació. Cada valor Country és el codi de país ISO de dues lletres majúscules que representa un país on es distribueix l'aplicació.

Nota: has de proporcionar un codi de país i un preu per a cada país al qual s'orienti l'aplicació. Per veure i editar la llista de països als quals s'orienta l'aplicació, utilitza la pestanya Països o regions de la pàgina Producció.

Cada valor Price representa el cost de l'element en microunitats de la moneda utilitzada en aquest país.

Per exemple, si ofereixes l'aplicació en altres països als preus següents (tots els impostos inclosos):

• 6,99 R$ al Brasil
  • 129 ₽ a Rússia
  • 130 ₹ a l'Índia
  • 27.000 Rp a Indonèsia
  • 37 $ a Mèxic

Pots establir els valors Auto-fill prices, Country i Price al final d'una fila al fitxer CSV de la manera següent:

false, BR; 6990000; RU; 129000000; IN; 130000000; ID; 27000000000; MX; 37000000;

Pricing template ID (Identificador de la plantilla de preus)

Si un element està enllaçat a una plantilla de preus, has d'establir Auto-fill prices en false i no has d'establir cap valor per a la columna Price. Si l'element no està enllaçat a cap plantilla de preus, no has d'establir cap valor per a Pricing template ID. En lloc d'això, has d'establir Auto-fill prices, Country i Price en funció de com vols definir els preus del producte de compra des de l'aplicació.

Si importes un fitxer CSV, pots actualitzar els enllaços entre els productes de compra des de l'aplicació i les plantilles de preus. Per enllaçar el producte a una plantilla de preus concreta, estableix l'identificador d'aquesta plantilla de preus al valor Pricing template ID. Per desenllaçar un producte de compra des de l'aplicació de totes les plantilles de preus, no estableixis cap valor a Pricing template ID.

Pots enllaçar fins a 1.000 preus d'aplicacions o de productes de compra des de l'aplicació a una plantilla de preus concreta. Per tant, no especifiquis el mateix valor Pricing template ID en més de 1.000 files d'un fitxer CSV.

EEA Withdrawal Right Type (Tipus de dret de desistiment de l'Espai Econòmic Europeu)

Si distribueixes contingut a usuaris que es troben a l'Espai Econòmic Europeu (EEE), has d'establir aquí el valor per a DIGITAL_CONTENT o per a SERVICE.

Reduced VAT Rates (Reducció de les taxes de l'IVA)

És possible que, si vens notícies, revistes, diaris, llibres, vídeo, música, àudio o audiollibres en format digital en diversos països o regions, compleixis els requisits per a taxes d'IVA reduïdes.

En aquest camp, els valors de les taxes reduïdes seguiran aquest format:

CountryCode;VATRate;

Cada parell de país i taxa ha d'anar seguit d'un punt i coma abans d'afegir un altre parell de país i taxa.

Per exemple:

Utilitza CA;BOOKS_1 per establir la taxa reduïda de nivell 1 de Llibres al Canadà.

Utilitza FR; NEWS_1; GR; NEWS_2 per establir la taxa reduïda de nivell 1 de Notícies a França i la taxa reduïda de nivell 2 de Notícies a Grècia.

Els nivells es poden establir en BOOKS_1, NEWS_1, NEWS_2, MUSIC_OR_AUDIO_1, LIVE_OR_BROADCAST_1 (en majúscules o en minúscules).

Communications and amusement taxes (Impostos de telecomunicacions o sobre l'entreteniment)

Si vols recaptar els impostos estatals aplicables a les telecomunicacions i l'entreteniment, has d'especificar que la teva aplicació o el teu producte és un producte de reproducció en continu i establir aquest camp en ELIGIBLE. En cas contrari, deixa el camp buit.

Actualment, l'únic país permès per a aquest tipus d'impostos és Estats Units.

El valor d'aquest camp sempre s'estableix en:

CountryCode;Eligibility;Rate

Per exemple:

US;ELIGIBLE;VIDEO_RENTAL

Si el producte és apte, pots establir el camp d'acord amb les categories següents:

VIDEO_RENTAL per a la reproducció en continu de vídeo, sigui de subscripció, lloguer o pagament per visualització.

VIDEO_SALES per a la reproducció en continu de vídeo de venda.

VIDEO_MULTI_CHANNEL per a la reproducció en continu de vídeo multicanal.

AUDIO_RENTAL per a la reproducció en continu d'àudio de subscripció o lloguer.

AUDIO_SALES per a la reproducció en continu d'àudio de venda.

AUDIO_MULTI_CHANNEL per a la reproducció en continu d'àudio multicanal.