Verifiera uppgifter för utvecklaridentitet

I juli 2023 tillkännagav vi nya verifieringskrav för alla som skapar nya utvecklarkonton på Play Console. Nu arbetar vi med att införa de här verifieringskraven för alla befintliga utvecklare på Google Play.

I den här artikeln beskriver vi vad du behöver göra och när.

Vi arbetar ständigt med att göra Google Play till är en säker och tillförlitlig plattform. Som ett led i detta arbete kräver vi att du slutför verifieringarna som beskrivs på den här sidan när du konfigurerar ditt utvecklarkonto på Play Console. Det hjälper oss att förstå utvecklare bättre och förhindra att skadliga aktörer sprider skadlig programvara.

Viktigt! Att välja rätt utvecklarkonto för din situation och slutföra nödvändiga verifieringar är avgörande för en smidig onboarding. Läs mer om hur du väljer typ av utvecklarkonto.

Utvecklaruppgifter som måste verifieras och visas på Google Play

I det här avsnittet beskrivs vilka uppgifter du måste ange. De här uppgifterna visas för användarna på Google Play efter att de har verifierats.

Juridiskt namn och juridisk adress

När du skapar ditt utvecklarkonto på Google Play blir du ombedd att länka en Google-betalningsprofil. Den här profilen hjälper Google Play att verifiera din utvecklaridentitet.

Under registreringsprocessen kan du välja en befintlig betalningsprofil (om du har en sådan) eller skapa en ny. Vilken typ av betalningsprofil som används beror på vilken typ av utvecklarkonto du vill skapa (personligt konto eller organisationskonto). Betalningsprofiler för personliga konton och organisationskonton har olika krav på verifiering av uppgifter.

Personligt konto

Om du skapar ett utvecklarkonto för privat bruk och ingen Google-betalningsprofil har verifierats måste du ange följande uppgifter i Play Console när du verifierar din identitet:

• giltig legitimation.
Organisationskonto

Om du skapar ett utvecklarkonto för en organisation och ingen Google-betalningsprofil har verifierats måste du ange följande uppgifter i Play Console när du verifierar din identitet:

• DUNS-nummer
  • giltig legitimation.
  • officiellt organisationsdokument.

Läs mer om verifieringskrav för utvecklaruppgifter.

Utvecklarens e-postadress

Alla utvecklare måste ange och verifiera en e-postadress för utvecklaren som visas på Google Play. Den är till hjälp för Google Play-användarna.

Så här verifierar du din e-postadress för utvecklare när du anger dina kontaktuppgifter. Det gör du när du skapar kontot eller uppdaterar dina uppgifter på sidan Kontoinformation i Play Console:

1. Ange din e-postadress.
  2. Klicka på Verifiera e-postadress. Du får ett e-postmeddelande med en sexsiffrig kod.
  3. Ange den sexsiffriga koden och klicka på Verifiera

Utvecklarens telefonnummer

Organisationen måste ange och verifiera ett telefonnummer till utvecklaren att visa på Google Play. Det är till hjälp för Google Play-användarna.

Så här verifierar du ditt telefonnummer för utvecklare när du anger dina kontaktuppgifter, skapar kontot eller uppdaterar dina uppgifter på sidan Kontoinformation i Play Console:

1. Ange ditt telefonnummer i internationellt format.

Telefonnummer i internationellt format börjar med ett plustecken (+) följt av landskod, riktnummer och telefonnummer:

+[landskod] [riktnummer] [telefonnummer]

Exempel: +14155552671, +461234567890

2. Välj om du vill få din verifieringskod via sms eller röstsamtal.
  3. Klicka på Verifiera telefonnummer. Du får ett sms eller röstsamtal med en sexsiffrig kod.
  4. Ange den sexsiffriga koden och klicka på Verifiera

Obs! Du måste slutföra verifieringen av telefonnumret varje gång du uppdaterar utvecklarens telefonnummer.

Viktigt! Utvecklare i Sydkorea måste även ange ett telefonnummer för utvecklaren. De blockeras från att publicera om de inte har ett. Läs mer om kraven för att distribuera appar i Sydkorea.

Webbplats

Du kan välja att tillhandahålla och verifiera en webbplats för att hjälpa Google att verifiera din identitet. Vi rekommenderar att du gör det för att bidra till Google Plays säkerhet.

Från och med början av 2024 måste utvecklare med nya organisationskonton verifiera sin webbplats innan de kan göra appen tillgänglig på Google Play.

Kontaktuppgifter som Google använder för att kommunicera med dig

Du måste verifiera dina kontaktuppgifter för att hålla Google Play säkert och skydda användarna mot otillåten användning. De här uppgifterna visas inte på Google Play.

Verifieringar är ett effektivt sätt att hindra spammare från att missbruka våra system, och verifierbara kontaktuppgifter säkerställer att vi har tillförlitliga sätt att kommunicera med ägare till utvecklarkonton.

Telefonnummer för kontakt

Så här verifierar du telefonnumret för kontakt när du anger dina kontaktuppgifter. Det gör du när du skapar kontot eller uppdaterar dina uppgifter på sidan Kontoinformation i Play Console:

1. Ange ditt telefonnummer i internationellt format.

Telefonnummer i internationellt format börjar med ett plustecken (+) följt av landskod, riktnummer och telefonnummer:

+[landskod] [riktnummer] [telefonnummer]

Exempel: +14155552671, +461234567890

2. Välj om du vill få din verifieringskod via sms eller röstsamtal.
  3. Klicka på Verifiera telefonnummer. Du får ett sms eller röstsamtal med en sexsiffrig kod.
  4. Ange den sexsiffriga koden och klicka på Verifiera

Obs! Du måste slutföra verifieringen av telefonnumret varje gång du uppdaterar utvecklarens telefonnummer.

E-postadress för kontakt

Så här verifierar du e-postadressen för kontakt som visas på Google Play när du anger dina kontaktuppgifter. Det gör du när du skapar kontot eller uppdaterar dina uppgifter i Kontoinformation i Play Console:

1. Ange din e-postadress.
  2. Klicka på Verifiera e-postadress. Du får ett e-postmeddelande med en sexsiffrig kod.
  3. Ange den sexsiffriga koden och klicka på Verifiera

Obs! Om e-postadressen för kontakt som du angav redan har verifierats i ditt Google-konto behöver du inte verifiera den igen utan kan hoppa över e-postverifieringen. Du måste dock slutföra verifieringen av e-postadressen varje gång du uppdaterar kontaktadressen i framtiden.

Andra verifieringar som inte visas på Google Play

Enhetsverifiering

Från och med början av 2024 måste utvecklare med nya personliga konton verifiera att de har åtkomst till en riktig mobil Android-enhet via Play Console-appen innan de kan göra appen tillgänglig på Google Play.

Det här är ett viktigt steg i vårt pågående arbete med att öka användarnas förtroende och säkerheten för de miljarder människor som använder Google Play. Vi kan se till att utvecklare testar sina appar ordentligt innan vi gör dem tillgängliga för användare genom att kräva att utvecklarna verifierar att de har åtkomst till en Android-enhet. Detta förbättrar kvaliteten på apparna på Google Play och skyddar användarna.

Läs mer om att slutföra enhetsverifieringar.

Vanliga frågor

E-postverifiering

Jag fick ingen verifieringskod via e-post. Vad ska jag göra?

Om du har försökt verifiera din e-postadress flera gånger och fortfarande inte har fått din verifieringskod föreslår vi följande:

• Titta i skräppostmappen om meddelandet har markerats som skräppost.
  • Verifiera din e-postadress vid en annan tidpunkt.
  • Använd en annan e-postadress.

Verifiering av telefonnummer

Hur anger jag mitt telefonnummer?

Ange ditt telefonnummer för verifiering i E.164-format.

Vad är kostnaden för sms eller samtal när jag verifierar mitt telefonnummer?

Beroende på i vilket land du befinner dig kan du debiteras för mottagna sms eller röstsamtal. Kostnaden för sms och röstmeddelanden varierar beroende på ditt abonnemang och din operatör, men är vanligtvis samma som standardavgiften. Kontakta mobiloperatören för mer information.

Sms-leveransen går långsamt. Vad ska jag göra?

Det kan ta längre tid innan sms:et kommer fram om du bor i ett tätbefolkat område eller om operatörens infrastruktur är i dåligt skick. Om du inte har fått något sms efter fem minuter kan du prova alternativet med röstsamtal.

Vilka mobiloperatörer stöds?

De flesta mobiloperatörer har stöd för sms från Google. Om din operatör inte stöder sms från Google kan du prova alternativet för röstsamtal eller använda ett annat telefonnummer.

Sms- eller samtalsverifiering fungerar inte. Vad ska jag göra?

Om du har provat både sms och röstsamtal flera gånger och fortfarande inte har fått din verifieringskod föreslår vi följande:

• Om du har använt en mobiltelefon, prova med en fast telefon eller tvärtom.
  • Kontrollera att du kan ta emot samtal eller sms från andra personer på telefonen.
  • Om du använder en mobiltelefon, se till att den har bra mottagning när verifieringen görs. Om sms:et skickas när din mobil är utan täckning och sedan får täckning kan det ibland göra att sms:et inte kommer fram.
  • Prova att verifiera ditt telefonnummer en annan dag. Eventuella fel i mobilnätet som orsakade problemet kanske då är åtgärdade.
  • Prova med en annan mobiloperatör som stöds.

Allmänt

Kan jag skicka in appar medan verifieringarna pågår?

Du måste verifiera utvecklarkontot innan du kan skicka in appar till Google Play.