Bekreft opplysningene om utvikleridentiteten din

I juli 2023 kunngjorde vi nye verifiseringskrav for alle som oppretter nye utviklerkontoer i Play-konsollen. Vi forbereder nå lanseringen av disse verifiseringskravene for alle eksisterende Google Play-utviklere.

I denne artikkelen finner du informasjon om hva du må gjøre, og når.

Som en del av det kontinuerlige arbeidet vårt med å sikre at Google Play er en trygg og pålitelig plattform må du gjennomføre verifiseringene som er beskrevet på denne siden, når du konfigurerer utviklerkontoen din i Play-konsollen. Dette hjelper oss med å forstå utviklerne bedre og bidrar til å hindre at useriøse aktører kan distribuere skadelig programvare.

Viktig: Pass på å velge rett type utviklerkonto for din situasjon og fullføre de nødvendige bekreftelsene. Da går registreringen raskere. Finn ut mer om valg av type utviklerkonto.

Utvikleropplysninger som må bekreftes og blir vist på Google Play

I denne delen beskrives opplysningene du må oppgi, som vises til brukerne på Google Play etter at de er bekreftet.

Juridisk navn og adresse

Når du oppretter Google Play-utviklerkontoen din, blir du bedt om å tilknytte en Google-betalingsprofil. Google Play bruker denne profilen til å bekrefte utvikleridentiteten din.

I løpet av registreringsprosessen kan du velge en eksisterende betalingsprofil (hvis du har en), eller du kan velge å opprette en ny. Typen betalingsprofil er basert på typen utviklerkonto du vil opprette (personlig eller organisasjon). Betalingsprofiler for personlige kontoer og organisasjonskontoer har forskjellige krav til bekreftelse av opplysninger.

Personlig konto

Hvis du oppretter en utviklerkonto til personlig bruk, og ingen Google-betalingsprofil er bekreftet, må du oppgi følgende opplysninger i Play-konsollen når du bekrefter identiteten din:

• offentlig utstedt ID-dokument
Organisasjonskonto

Hvis du oppretter en utviklerkonto for en organisasjon, og ingen Google-betalingsprofil er bekreftet, må du oppgi følgende opplysninger i Play-konsollen når du bekrefter identiteten din:

• D-U-N-S-nummer
  • offentlig utstedt ID-dokument
  • offentlig utstedt organisasjonsbevis

Finn ut mer om kravene til bekreftelse av utvikleropplysninger.

Utviklerens e-postadresse

Alle utviklere må oppgi og bekrefte en utvikler-e-postadresse som skal vises på Google Play. Dette er for å hjelpe Google Play-brukerne.

Følg denne fremgangsmåten for å bekrefte utvikler-e-postadressen din når du oppgir kontaktinformasjon i forbindelse med at du oppretter kontoen din eller oppdaterer opplysningene på Kontodetaljer-siden i Play-konsollen:

1. Skriv inn e-postadressen din.
  2. Klikk på Bekreft e-postadressen. Du mottar en e-post med en sekssifret kode.
  3. Skriv inn den sekssifrede koden, og klikk på Bekreft.

Utviklerens telefonnummer

Organisasjoner må oppgi og bekrefte et utviklertelefonnummer som vises på Google Play. Dette er for å hjelpe Google Play-brukerne.

Følg denne fremgangsmåten for å bekrefte utviklertelefonnummeret ditt når du oppgir kontaktinformasjon, oppretter kontoen din eller oppdaterer opplysningene på Kontodetaljer-siden i Play-konsollen:

1. Skriv inn telefonnummeret ditt i internasjonalt format.

Telefonnumre i internasjonalt format begynner med et plusstegn (+) etterfulgt av en landskode, et retningsnummer og et telefonnummer:

+ (landskode) (retningsnummer) (telefonnummer)

Eksempler: +4712345678, +441234567890

2. Velg om du vil motta bekreftelseskoden via SMS eller oppringing.
  3. Klikk på Bekreft telefonnummeret. Du mottar en SMS eller blir oppringt med en sekssifret kode.
  4. Skriv inn den sekssifrede koden, og klikk på Bekreft.

Merk: Du må fullføre bekreftelsesprosessen via telefon hver gang du oppdaterer utviklertelefonnummeret.

Viktig: Sørkoreanske utviklere må også oppgi et utviklertelefonnummer. Hvis de ikke gjør det, blokkeres de fra publisering. Finn ut mer om kravene for å distribuere apper i Sør-Korea.

Nettsted

Du kan også velge å oppgi og bekrefte et nettsted for å hjelpe Google med å bekrefte identiteten din. Vi anbefaler at du gjør dette for å hjelpe oss med å ivareta sikkerheten på Google Play.

Fra og med tidlig i 2024 må utviklere med nye organisasjonskontoer bekrefte nettstedet sitt før de kan gjøre appene sine tilgjengelige på Google Play.

Kontaktinformasjon Google bruker til å kommunisere med deg

For å ivareta sikkerheten på Google Play og beskytte brukerne mot uriktig bruk må du bekrefte kontaktinformasjonen din. Denne informasjonen vises ikke på Google Play.

Bekreftelser er en effektiv metode for å forhindre at søppelpostspredere misbruker systemene våre, og med kontaktinformasjon som kan bekreftes, kan vi sikre at vi har pålitelige metoder for å kommunisere med eiere av utviklerkontoer.

Kontakttelefonnummer

Følg denne fremgangsmåten for å bekrefte kontakttelefonnummeret ditt når du oppgir kontaktinformasjon i forbindelse med at du oppretter kontoen din eller oppdaterer opplysningene på Kontodetaljer-siden i Play-konsollen:

1. Skriv inn telefonnummeret ditt i internasjonalt format.

Telefonnumre i internasjonalt format begynner med et plusstegn (+) etterfulgt av en landskode, et retningsnummer og et telefonnummer:

+ (landskode) (retningsnummer) (telefonnummer)

Eksempler: +4712345678, +441234567890

2. Velg om du vil motta bekreftelseskoden via SMS eller oppringing.
  3. Klikk på Bekreft telefonnummeret. Du mottar en SMS eller blir oppringt med en sekssifret kode.
  4. Skriv inn den sekssifrede koden, og klikk på Bekreft.

Merk: Du må fullføre bekreftelsesprosessen via telefon hver gang du oppdaterer utviklertelefonnummeret.

E-postadresse for kontakt

Følg denne fremgangsmåten for å bekrefte e-postadressen din for kontakt som vises på Google Play når du oppgir kontaktinformasjon i forbindelse med at du oppretter kontoen din eller oppdaterer opplysningene på Kontodetaljer-siden i Play-konsollen:

1. Skriv inn e-postadressen din.
  2. Klikk på Bekreft e-postadressen. Du mottar en e-post med en sekssifret kode.
  3. Skriv inn den sekssifrede koden, og klikk på Bekreft.

Merk: Hvis e-postadressen du har oppgitt, allerede er bekreftet som en del av Google-kontoen din, trenger du ikke å bekrefte den på nytt, og du kan i så fall hoppe over denne prosessen. Du må imidlertid fullføre bekreftelsesprosessen på e-post hvis du oppdaterer e-postadressen din for kontakt senere.

Andre bekreftelser som ikke vises på Google Play

Enhetsbekreftelse

Fra og med tidlig i 2024 må utviklere med nye personlige kontoer bekrefte at de har tilgang til en ekte Android-mobilenhet via mobilappen for Play-konsollen, før de kan gjøre appene sine tilgjengelige på Google Play.

Dette er et viktig trinn i det kontinuerlige arbeidet vårt med å forbedre brukertilliten og sikkerheten for de flere milliardene mennesker som bruker Google Play. Ved å kreve at utviklere bekrefter at de har tilgang til en Android-enhet, kan vi forsikre oss om at de har muligheten til å teste appene sine på riktig måte, før de gjør dem tilgjengelige for brukere. Dette bidrar til å forbedre kvaliteten på apper på Google Play og å holde brukerne trygge.

Finn ut mer om fullføring av enhetsbekreftelser.

Vanlige spørsmål

E-postbekreftelse

Jeg har ikke mottatt noen e-post med bekreftelseskode. Hva gjør jeg?

Hvis du har prøvd å bekrefte e-postadressen din flere ganger, men du fortsatt ikke har mottatt bekreftelseskoden, anbefaler vi at du gjør dette:

• Sjekk søppelpostmappen i tilfelle meldingen er merket som søppelpost.
  • Bekreft e-postadressen din på et annet tidspunkt.
  • Bruk en annen e-postadresse.

Telefonnummerbekreftelse

I hvilket format skal jeg skrive inn telefonnummeret mitt?

Skriv inn telefonnummeret ditt for bekreftelse i E.164-formatet.

Hvor mye koster det å motta tekstmeldinger eller anrop når jeg bekrefter telefonnummeret mitt?

Avhengig av hvilket land du befinner deg i, kan du bli belastet for mottatte SMS eller anrop. Kostnaden for tekst- eller talemeldinger varierer avhengig av abonnementet og operatøren du har, men er sannsynligvis den prisen du pleier å betale for tekstmeldinger og anrop. Kontakt mobiloperatøren din for å få mer informasjon.

Det tar lang tid før SMS-er leveres. Hva gjør jeg?

Leveringen av SMS kan bli forsinket hvis du bor i et tett befolket område, eller hvis operatørens infrastruktur ikke er godt vedlikeholdt. Hvis du har ventet i mer enn noen minutter og fortsatt ikke har mottatt SMS-en vår, kan du prøve alternativet for oppringing.

Hvilke operatører støttes?

De fleste mobiloperatører støtter SMS fra Google. Hvis operatøren du bruker, ikke støtter SMS fra Google, kan du prøve alternativet for oppringing eller bruke et annet telefonnummer.

Bekreftelse via SMS eller oppringing fungerer ikke. Hva gjør jeg?

Hvis du har prøvd både alternativet for SMS og alternativet for oppringing flere ganger, men fortsatt ikke har mottatt bekreftelseskoden, anbefaler vi at du gjør dette:

• Hvis du har brukt en mobiltelefon, kan du prøve med en fasttelefon (eller omvendt).
  • Sjekk at du kan motta anrop eller tekstmeldinger fra andre personer på telefonen din.
  • Hvis du bruker en mobiltelefon, bør du sørge for at den har et sterkt signal når du prøver bekreftelsesprosessen. Hvis du får tilsendt en SMS mens mobiltelefonen ikke har dekning og den deretter får dekning igjen, kan det av og til oppstå feil ved SMS-leveringen.
  • Prøv å bekrefte telefonnummeret ditt en annen dag. Det kan ha forekommet feil i telekommunikasjonsnettverket som har ført til problemer med overføring av SMS og anrop, og disse problemene kan ha blitt løst på et senere tidspunkt.
  • Prøv å bruke en annen operatør som støttes.

Generelt

Kan jeg sende inn apper mens bekreftelsene mine er under behandling?

Du må bekrefte utviklerkontoen din før du kan sende inn apper til vurdering på Google Play.