Je identiteitsgegevens van ontwikkelaar laten verifiëren

In juli 2023 hebben we nieuwe verificatievereisten aangekondigd voor iedereen die nieuwe Play Console-ontwikkelaarsaccounts maakt. We zijn nu bezig om deze verificatievereisten uit te rollen voor alle bestaande Google Play-ontwikkelaars.

In dit artikel staat wat je moet doen en wanneer.

Als onderdeel van onze voortdurende inspanningen om Google Play een veilig en vertrouwd platform te houden, moet je de verificaties die op deze pagina staan, afronden als je je Play Console-ontwikkelaarsaccount instelt. Zo krijgen we meer inzicht in ontwikkelaars en kunnen we voorkomen dat mensen die te kwader trouw handelen, malware verspreiden.

Let op: Het is belangrijk dat je het juiste type ontwikkelaarsaccount kiest voor je situatie en dat je de vereiste verificaties uitvoert om het proces naadloos te laten verlopen. Meer informatie over hoe je een type ontwikkelaarsaccount kiest

Gegevens van ontwikkelaars die moet worden geverifieerd en die op Google Play wordt getoond

In dit gedeelte staat de informatie die je moet verstrekken en die aan gebruikers op Google Play wordt getoond nadat deze is geverifieerd.

Officiële naam en officieel adres

Als je je Google Play-ontwikkelaarsaccount maakt, wordt je gevraagd een Google-betalingsprofiel te koppelen. Met dit profiel kan Google Play je ontwikkelaarsidentiteit verifiëren.

Tijdens het registratieproces kun je een bestaand betalingsprofiel selecteren (als je er een hebt) of een nieuw profiel maken. Het type betalingsprofiel is gebaseerd op het type ontwikkelaarsaccount dat je wilt maken (persoonlijk of organisatorisch). Voor betalingsprofielen voor persoonlijke accounts en organisatorische accounts gelden verschillende vereisten voor de verificatie van informatie.

Persoonlijk account

Als je een ontwikkelaarsaccount maakt voor persoonlijk gebruik en een Google-betalingsprofiel niet is geverifieerd, moet je de volgende informatie verstrekken in de Play Console als je je identiteitsgegevens laat verifiëren:

• Officieel door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs
Organisatorisch account

Als je een ontwikkelaarsaccount voor een organisatie maakt en je Google-betalingsprofiel niet is geverifieerd, moet je de volgende informatie invoeren in de Play Console als je je identiteitsgegevens laat verifiëren:

• DUNS-nummer
  • Officieel door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs
  • Officieel document van je organisatie

Ontdek meer over de vereisten voor de verificatie van ontwikkelaarsgegevens.

E-mailadres van ontwikkelaar

Alle ontwikkelaars moeten een e-mailadres van de ontwikkelaar verstrekken en laten verifiëren. Dit adres wordt op Google Play getoond. Hiermee kunnen we Google Play-gebruikers helpen.

Volg de stappen hieronder om je e-mailadres van ontwikkelaar te laten verifiëren wanneer je contactgegevens verstrekt als je je account maakt of je informatie updatet op de pagina Accountgegevens in de Play Console:

1. Voer je e-mailadres in.
  2. Klik op E-mailadres verifiëren. Je krijgt een e-mail met een code van 6 cijfers.
  3. Voer de 6-cijferige code in en klik op Verifiëren.

Telefoonnummer van ontwikkelaar

Organisaties moeten een telefoonnummer van ontwikkelaar verstrekken en laten verifiëren. Dit nummer wordt op Google Play getoond. Hiermee kunnen we Google Play-gebruikers helpen.

Met de volgende stappen kun je je telefoonnummer van de ontwikkelaar laten verifiëren wanneer je contactgegevens verstrekt, je account maakt of je informatie updatet op de pagina Accountgegevens in de Play Console:

1. Voer je telefoonnummer in internationale notatie in.

Telefoonnummers in de internationale notatie beginnen met een plusteken (+), gevolgd door de landcode, het netnummer en het telefoonnummer:

+(landcode)(netnummer)(telefoonnummer)

Voorbeelden: +14155552671, +441234567890

2. Kies of je de verificatiecode per tekstbericht of via een audiogesprek wilt krijgen.
  3. Klik op Telefoonnummer verifiëren. Je krijgt een tekstbericht of audiogesprek met een 6-cijferige code.
  4. Voer de 6-cijferige code in en klik op Verifiëren.

Opmerking: Je moet de telefoonverificatie elke keer uitvoeren als je je telefoonnummer van ontwikkelaar updatet.

Belangrijk: Koreaanse ontwikkelaars moeten ook een telefoonnummer van ontwikkelaar verstrekken. Als ze geen telefoonnummer hebben, kunnen ze niet publiceren. Meer informatie over de vereisten voor de distributie van apps in Korea

Website

Je kunt ook een website verstrekken en laten verifiëren om Google te helpen je identiteit te verifiëren. We raden je aan dit te doen zodat we Google Play beter kunnen beveiligen.

Vanaf begin 2024 moeten ontwikkelaars met nieuwe organisatorische accounts hun website laten verifiëren voordat ze hun app beschikbaar kunnen maken op Google Play.

Contactgegevens die Google gebruikt om met je te communiceren

Laat contactgegevens verifiëren om Google Play beveiligen en gebruikers te beschermen tegen misbruik. Deze informatie wordt niet op Google Play getoond.

Verificatie is een effectieve manier om te voorkomen dat spammers onze systemen misbruiken. Met verifieerbare contactgegevens hebben we een vertrouwde methode om met eigenaren van ontwikkelaarsaccounts te communiceren.

Telefoonnummer voor contact

Met de volgende stappen kun je je telefoonnummer voor contact laten verifiëren wanneer je contactgegevens verstrekt als je je account maakt of je informatie updatet op de pagina Accountgegevens in de Play Console:

1. Voer je telefoonnummer in internationale notatie in.

Telefoonnummers in de internationale notatie beginnen met een plusteken (+), gevolgd door de landcode, het netnummer en het telefoonnummer:

+(landcode)(netnummer)(telefoonnummer)

Voorbeelden: +14155552671, +441234567890

2. Kies of je de verificatiecode per tekstbericht of via een audiogesprek wilt krijgen.
  3. Klik op Telefoonnummer verifiëren. Je krijgt een tekstbericht of audiogesprek met een 6-cijferige code.
  4. Voer de 6-cijferige code in en klik op Verifiëren.

Opmerking: Je moet de telefoonverificatie elke keer uitvoeren als je je telefoonnummer van ontwikkelaar updatet.

E-mailadres voor contact

Met de volgende stappen kun je je e-mailadres voor contact laten verifiëren dat wordt getoond op Google Play wanneer je contactgegevens verstrekt als je je account maakt of je informatie updatet in de Accountgegevens in de Play Console:

1. Voer je e-mailadres in.
  2. Klik op E-mailadres verifiëren. Je krijgt een e-mail met een code van 6 cijfers.
  3. Voer de 6-cijferige code in en klik op Verifiëren.

Opmerking: Als het e-mailadres voor contact dat je hebt verstrekt, al is geverifieerd als onderdeel van je Google-account, hoef je het niet opnieuw te laten verifiëren en kun je de e-mailverificatie overslaan. Je moet de e-mailverificatie wel elke keer uitvoeren als je je e-mailadres voor contact in de toekomst updatet.

Andere verificaties die niet worden getoond op Google Play

Apparaatverificatie

Vanaf begin 2024 moeten ontwikkelaars met nieuwe persoonlijke accounts laten verifiëren dat ze toegang hebben tot een echt mobiel Android-apparaat via de mobiele Play Console-app voordat ze hun app beschikbaar kunnen maken op Google Play.

Dit is een belangrijke stap in onze voortdurende inspanningen om het vertrouwen en de veiligheid van gebruikers te vergroten voor de miljarden mensen die Google Play gebruiken. Door te vereisen dat ontwikkelaars laten verifiëren of ze toegang hebben tot een Android-apparaat, zorgen we dat ze hun apps correct kunnen testen voordat we de apps beschikbaar maken voor gebruikers. Zo kunnen we de kwaliteit van apps op Google Play verbeteren en gebruikers beter beveiligen.

Meer informatie over apparaatverificaties afronden

Veelgestelde vragen

Verifiëren via e-mail

I didn't receive an email verification code. Wat moet ik doen?

Als je je e-mailadres meerdere keren hebt proberen te verifiëren maar nog steeds geen verificatiecode hebt gekregen, kun je het volgende proberen:

• Check je spammap voor het geval het bericht is gemarkeerd als spam.
  • Laat je e-mailadres op een ander tijdstip verifiëren.
  • Gebruik een ander e-mailadres.

Verificatie van telefoonnummer

Hoe moet ik mijn telefoonnummer verstrekken?

Voer je telefoonnummer in de E.164-indeling in voor verificatie.

Hoeveel kosten tekstberichten of gesprekken als ik mijn telefoonnummer laat verifiëren?

Afhankelijk van je land kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor het tekstbericht of audiogesprek dat je krijgt. De kosten van je tekstberichten of audiogesprekken verschillen afhankelijk van je abonnement en provider, maar zijn waarschijnlijk je standaardkosten voor tekstberichten en gesprekken. Neem contact op met je mobiele provider voor meer informatie.

Het duurt lang voor dat ik het tekstbericht binnenkrijg. Wat moet ik doen?

De levering van een tekstbericht kan worden vertraagd als je in een dichtbevolkt gebied woont of als de infrastructuur van je provider niet goed wordt onderhouden. Als je ons tekstbericht na een paar minuten nog steeds niet hebt gekregen, probeer je de optie voor een audiogesprek.

Welke providers worden ondersteund?

De meeste mobiele providers bieden ondersteuning voor tekstberichten van Google. Als je provider geen ondersteuning biedt voor tekstberichten van Google, kun je de optie voor audiogesprek proberen of moet je een ander telefoonnummer gebruiken.

Verificatie via tekstbericht of audiogesprek werkt niet. Wat moet ik doen?

Als je de opties voor sms en audiogesprek meerdere keren hebt geprobeerd, maar nog steeds geen verificatiecode hebt gekregen, kun je het volgende proberen:

• Als je een mobiele telefoon gebruikt, kun je een vaste lijn proberen of omgekeerd.
  • Ga na of je tekstberichten of audiogesprekken van andere mensen kunt krijgen op je telefoon.
  • Als je een mobiele telefoon gebruikt, check dan of er een sterk signaal is op het moment dat je probeert de verificatie uit te voeren. Een sms sturen terwijl je mobiele telefoon geen bereik heeft en daarna naar een locatie gaan waar wel bereik is, kan er soms voor zorgen dat de sms niet wordt bezorgd.
  • Probeer je telefoonnummer op een andere dag te laten verifiëren. Eventuele netwerkstoringen bij telecombedrijven die problemen veroorzaken met de overdracht van sms en audiogesprekken zijn dan misschien opgelost.
  • Probeer een andere ondersteunde provider.

Algemeen

Kan ik apps indienen terwijl mijn verificaties in behandeling zijn?

Je moet je ontwikkelaarsaccount hebben geverifieerd voordat je apps kunt indienen om overwogen te worden op Google Play.