Kehittäjän henkilöllisyystietojen vahvistaminen

Heinäkuussa 2023 ilmoitimme uusista vahvistusvaatimuksista kaikille uusia Play Console ‐kehittäjätilejä luoville henkilöille. Valmistaudumme nyt julkaisemaan nämä vahvistusvaatimukset kaikille Google Play ‐kehittäjille.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä sinun tulee tehdä ja milloin.

Osana jatkuvaa pyrkimystämme pitää Google Play turvallisena ja luotettavana, sinun on tehtävä tällä sivulla kuvatut vahvistukset ottaessasi Play Console ‐kehittäjätiliä käyttöön. Tämä auttaa meitä ymmärtämään kehittäjiä paremmin ja estämään haitallisia toimijoita levittämästä haittaohjelmia.

Tärkeää: Kun valitset tilannettasi vastaavan kehittäjätilin ja teet tarvittavat todennukset, rekisteröitymiskokemus on mahdollisimman sujuva. Lue lisää kehittäjätilin tyypin valitsemisesta.

Google Playssa näkyvät, vahvistettavat kehittäjätiedot

Tässä osiossa kerrotaan, mitä tietoja sinun on ilmoitettava käyttäjille. Tiedot näkyvät Google Playssa vahvistuksen jälkeen.

Virallinen nimi ja osoite

Sinua pyydetään linkittämään Google-maksuprofiili osana Google Play ‑kehittäjätilin luomista. Tämä profiili auttaa Google Playta vahvistamaan henkilöllisyytesi kehittäjänä.

Voit valita rekisteröitymisen yhteydessä aiemman maksuprofiilin (jos sinulla on sellainen), tai voit luoda uuden profiilin. Maksuprofiilin tyyppi perustuu luotavan kehittäjätilin tyyppiin (henkilökohtainen tai organisaatio). Henkilökohtaisten ja organisaatioiden tilien maksuprofiileja koskevat eri vaatimukset.

Henkilökohtainen tili

Jos luot kehittäjätilin henkilökohtaiseen käyttöön, eikä Google-maksuprofiilia ole vahvistettu, sinun on lisättävä seuraavat tiedot Play Consolessa osana henkilöllisyytesi vahvistamista:

• Virallinen henkilötodistus
Organisaation tili

Jos luot kehittäjätilin organisaatiolle, eikä Google Payments ‐profiilia ole vahvistettu, sinun on lisättävä seuraavat tiedot Play Consolessa osana henkilöllisyytesi vahvistamista:

• D-U-N-S-numero
  • Virallinen henkilötodistus
  • Organisaation virallinen dokumentti

Lue lisää kehittäjän tietojen vahvistusvaatimuksista.

Kehittäjän sähköpostiosoite

Kaikkien kehittäjien on annettava ja vahvistettava Google Playssa näkyvä kehittäjän sähköpostiosoite. Tämä auttaa Google Playn käyttäjiä.

Seuraavissa olevissa ohjeissa kerrotaan, miten voit vahvistaa kehittäjäsähköpostiosoitteen ilmoittaessasi yhteystietoja, kun luot tiliäsi tai päivität tietojasi Tilitiedot-sivulla Play Consolessa:

1. Lisää sähköpostiosoitteesi.
  2. Valitse Todenna sähköpostiosoite. Saat sähköpostin, joka sisältää kuusinumeroisen koodin.
  3. Lisää kuusinumeroinen koodi ja valitse Todenna.

Kehittäjän puhelinnumero

Organisaatioiden on ilmoitettava ja vahvistettava Google Playssa näkyvä kehittäjän puhelinnumero. Tämä auttaa Google Playn käyttäjiä.

Seuraavissa olevissa ohjeissa kerrotaan, miten voit vahvistaa kehittäjäpuhelinnumeron ilmoittaessasi yhteystietoja, kun luot tiliäsi tai päivität tietojasi Tilitiedot-sivulla Play Consolessa:

1. Lisää puhelinnumero kansainvälisessä muodossa.

Kansainvälisessä muodossa olevat puhelinnumerot alkavat plusmerkillä (+), jonka jälkeen tulevat maatunnus, suuntanumero ja puhelinnumero:

+(maatunnus)(suuntanumero)(puhelinnumero)

Esimerkkejä: +14155552671, +441234567890

2. Valitse, haluatko saada todennuskoodin tekstiviestinä vai puhelimitse.
  3. Valitse Vahvista puhelinnumerosi. Saat kuusinumeroisen koodin tekstiviestinä tai puhelimitse.
  4. Lisää kuusinumeroinen koodi ja valitse Todenna.

Huom. Sinun täytyy tehdä puhelinnumeron vahvistus aina kun päivität kehittäjäpuhelinnumerosi.

Tärkeää: Korealaisten kehittäjien on myös ilmoitettava kehittäjän puhelinnumero. Jos kehittäjä ei ole tehnyt niin, julkaiseminen estetään. Lue lisää vaatimuksista, jotka koskevat sovellusten jakelua Etelä-Koreassa.

Verkkosivusto

Voit halutessasi lisätä ja vahvistaa verkkosivuston, jonka avulla Google voi vahvistaa henkilöllisyytesi. Suosittelemme tämän tekemistä, jotta voit auttaa meitä pitämään Google Playn turvallisena.

Vuoden 2024 alkupuolelta lähtien kehittäjien, joilla on uusi organisaatiotili, on vahvistettava verkkosivustonsa ennen kuin heidän sovelluksensa voidaan lisätä saataville Google Playhin.

Yhteystiedot, joiden avulla Google voi kommunikoida kanssasi

Sinun on vahvistettava yhteystietosi, jotta Google Play pysyy turvallisena ja käyttäjiä suojataan väärinkäytöltä. Tämä ei näy Google Playssa.

Vahvistaminen on tehokas tapa estää roskapostittajia väärinkäyttämästä järjestelmiämme. Yhteystietojen vahvistamisella voimme varmistaa, että kehittäjätilien omistajien kanssa viestimiseen on luotettavaa.

Puhelinnumero yhteydenottoja varten

Seuraavissa olevissa ohjeissa kerrotaan, miten voit vahvistaa yhteyspuhelinnumeron ilmoittaessasi yhteystietoja, kun luot tiliäsi tai päivität tietojasi Tilitiedot-sivulla Play Consolessa:

1. Lisää puhelinnumero kansainvälisessä muodossa.

Kansainvälisessä muodossa olevat puhelinnumerot alkavat plusmerkillä (+), jonka jälkeen tulevat maatunnus, suuntanumero ja puhelinnumero:

+(maatunnus)(suuntanumero)(puhelinnumero)

Esimerkkejä: +14155552671, +441234567890

2. Valitse, haluatko saada todennuskoodin tekstiviestinä vai puhelimitse.
  3. Valitse Vahvista puhelinnumerosi. Saat kuusinumeroisen koodin tekstiviestinä tai puhelimitse.
  4. Lisää kuusinumeroinen koodi ja valitse Todenna.

Huom. Sinun täytyy tehdä puhelinnumeron vahvistus aina kun päivität kehittäjäpuhelinnumerosi.

Sähköpostiosoite

Seuraavissa olevissa ohjeissa kerrotaan, miten voit vahvistaa yhteyspuhelinnumeron Google Playssa ilmoittaessasi yhteystietoja, kun luot tiliäsi tai päivität tietojasi Tilitiedot-sivulla Play Consolessa:

1. Lisää sähköpostiosoitteesi.
  2. Valitse Todenna sähköpostiosoite. Saat sähköpostin, joka sisältää kuusinumeroisen koodin.
  3. Lisää kuusinumeroinen koodi ja valitse Todenna.

Huom. Jos lisäämäsi sähköpostiosoite on jo vahvistettu osana Google-tiliäsi, sinun ei tarvitse vahvistaa sitä uudelleen ja voit ohittaa sähköpostivahvistuksen. Sinun täytyy kuitenkin tehdä sähköpostivahvistus aina kun päivität yhteyssähköpostiosoitteesi jatkossa.

Muut vahvistukset, jotka eivät näy Google Playssa

Laitteen vahvistaminen

Vuoden 2024 alkupuolelta lähtien kehittäjien, joilla on uusi henkilökohtainen tili, on vahvistettava Play Console ‐mobiilisovelluksella, että heillä on pääsy oikealle Android-mobiililaitteelle, ennen kuin he voivat julkaista sovelluksensa Google Playssa.

Tämä on tärkeä osa jatkuvaa pyrkimystämme lisätä miljardien Google Playn käyttäjien luottamusta ja parantaa heidän turvallisuuttaan. Kun vaadimme kehittäjiä vahvistamaan, että heillä on pääsy Android-laitteelle, voimme auttaa varmistamaan, että he voivat testata sovelluksiaan ennen kuin ne tulevat käyttäjien saataville. Tämä auttaa parantamaan Google Playn sovellusten laatua ja pitämään käyttäjät turvassa.

Lue lisää laitteiden vahvistamisesta.

Usein kysyttyä

Sähköpostivahvistus

En saanut sähköpostivahvistuskoodia. Mitä teen?

Jos olet yrittänyt vahvistaa sähköpostiosoitteesi useita kertoja etkä vieläkään ole saanut vahvistuskoodia, kokeile seuraavia vaihtoehtoja:

• Tarkista roskapostikansiostasi, onko viesti merkitty roskapostiksi.
  • Vahvista sähköpostiosoite eri aikaan.
  • Käytä eri sähköpostiosoitetta.

Puhelinnumeron vahvistus

Miten voin lisätä puhelinnumeroni?

Lisää puhelinnumerosi vahvistusta varten E.164-muodossa.

Miten paljon tekstiviestit tai puhelut maksavat, kun vahvistan puhelinnumeroani?

Maastasi riippuen sinulta saatetaan periä maksu tekstiviestin tai äänipuhelun vastaanottamisesta. Teksti- ja ääniviestien kustannukset vaihtelevat liittymästä ja palveluntarjoajasta riippuen, mutta todennäköisesti sinulta peritään tavallista tekstiviesti- tai puheluhintaa vastaava maksu. Saat lisätietoja matkapuhelinoperaattoriltasi.

Tekstiviestin toimitus kestää kauan. Mitä minun kannattaa tehdä?

Tekstiviestin toimitus voi viivästyä, jos asut tiheään asutulla alueella tai jos operaattorisi infrastruktuuri ei ole hyvässä kunnossa. Jos olet odottanut pidempään kuin muutaman minuutin etkä ole vielä saanut tekstiviestiämme, kokeile puheluvaihtoehtoa.

Mitä operaattoreita tuetaan?

Useimmat matkapuhelinperaattorit tukevat Googlen tekstiviestejä. Jos operaattorisi ei tue Googlen tekstiviestejä, voit kokeilla puheluvaihtoehtoa tai käyttää eri puhelinnumeroa.

Tekstiviesti- tai puheluvahvistus ei toimi. Mitä teen?

Jos olet kokeillut tekstiviesti- ja äänipuheluvaihtoehtoja useita kertoja etkä vieläkään ole saanut vahvistuskoodia, kokeile seuraavia vaihtoehtoja:

• Jos olet käyttänyt matkapuhelinta, voit kokeilla lankapuhelinta, tai toisin päin.
  • Varmista, että pystyt vastaanottamaan puheluita tai tekstiviestejä puhelimeesi muista numeroista.
  • Jos käytät matkapuhelinta, varmista, että sen signaali on vahva yrittäessäsi tehdä vahvistusta. Jos tekstiviestiä lähetetään puhelimen signaalin katketessa ja palautuessa, tekstiviestiä ei välttämättä toimiteta.
  • Yritä vahvistaa puhelinnumerosi toisena päivänä. Silloin mahdolliset tekstiviestin‑ ja puhelunsiirto-ongelmia aiheuttavat tietoliikenteen viat on ehkä jo korjattu.
  • Kokeile toista tuettua operaattoria.

Yleiset

Voinko lähettää sovelluksia, kun todennus on kesken?

Kehittäjätilisi todennus on oltava valmis, ennen kuin voit lähettää sovelluksia Google Playhin.